Roditelji 24. rujna 2024.

Ryan Reynolds: Današnji su roditelji 'mekaniji'. Moje djetinjstvo je ličilo na improviziranu miliciju

Foto: Caitlin Ochs / Ruters / Pixsell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Znamo i sami da su današnji roditelji u odgoju puno blaži nego što su bili roditelji današnjih roditelja. Isto je primijetio i Ryan Reynolds u razgovoru tijekom sudjelovanja u jednom podcastu.

Današnjim se roditeljima svašta i često „predbacuje“: da su previše usredotočeni na djecu, da ih previše tetoše, da su preblagi, da previše popuštaju… Misle to mnogi, pa čak i oni koji se upravo tako i ponašaju i tako postupaju sa svojom djecom. No, nekako se ne mičemo s te točke.

Možda te zanima... Studija je dokazala da strogo roditeljstvo može nanijeti štetu mentalnom zdravlju djece Vrtić

Misli to i Ryan Reynolds, glumac poznat trenutno najviše po ulozi Deadpoola. Prije nekoliko je dana gostovao na HubSpotovoj Inbound tehnološkoj konferenciji u Bostonu, pa je tamo rekao kako smatra da se roditeljstvo promijenilo od njegovog djetinjstva, a današnje mame i tate nazvao je „mekima“ u usporedbi s prethodnim generacijama.

Tijekom razgovora je Ryan govorio i o tome kako je način na koji je prihvaćao svoje osjećaje u potpunosti promijenio otkad je sudjelovao na radionici o rješavanju sukoba.

„To mi je promijenilo cijeli život”, rekao je, a prenio je časopis People. „Jednostavno nisam znao kako procesuirati stvari koje sam osjećao.“

Ryan je objasnio da je kad se radi o osjećajima odrastao u vrlo „oskudnom stanju uma“, te napomenuo: „Nisam znao kako razviti tu stvar u mozgu koja vas uvjetuje da uvijek pobjeđujete ili budete u pravu.“

Radionica na koju je išao pomogla mu je da nauči da se „možeš naći s nekim tamo gdje su oni i da ne moraš biti u pravu ili krivu.“

„Možete se ne slagati, a ipak se povezati“, zaključio je.

Tijekom konferencije, glumac je također usporedio današnje roditeljske strategije s onima na temelju kojih je on odgojen.

„Imam četvero djece i zasad se čini da nijedno od njih nema tih problema, dijelom zato što su rođeni u 'Easy Street'", rekao je sa smiješkom, aludirajući na pjesmu istog imena.

„Roditelji su danas tako drugačiji. Tako smo meki“, nastavio je glumac. „Ne vičem. Odrastao sam s tim - bilo je ludo, bila je to improvizirana milicija. Sada je to tako da mogu sagledati sve svoje resurse za roditeljstvo i podsjetiti se kako biti savršeno suosjećajan“, primijetio je.

Reynolds se već ranije osvrnuo na roditeljstvo i savjetovao roditelje da nekad jednostavno moraju „prigrliti kaos", posebno kada imaju malu djecu.

„Samo razmislite, za 40 ili 30 godina, što biste bili spremni dati da se vratite i uživate u ovom jednom trenutku“, rekao je tijekom epizode podcasta „Not Skinny but Not Fat”.

Možda te zanima... Tate prije svega: Ryan Reynolds i Hugh Jackman izmijenili savjete o roditeljstvu koji su na njih utjecali Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.