Roditelji 15. svibnja 2024.

Pleši kao da su 80-e! Novi TikTok izazov može te jedino oraspoložiti i – vratiti u prošlost

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svi znamo da su 80-e godine bile potpuno lude godine, a mnogi današnji roditelji – i bake i djedovi – baš su tada proživljavali svoje možda najzabavnije trenutke. Pa zašto taj ugođaj ne podijeliti s onima mlađima?

Sjećaš se 80-ih godina? Vjerojatno mutno, jer mnogi današnji roditelji male djece tada su bili – mala djeca. A neki još nisu ni bili rođeni, naravno. No, bez obzira na to među kojima si ti, bez obzira na to jesu li 80-e bile prije ili poslije tvog rođenja, ne možeš ne znati za sve što su te lude godine sa sobom nosile. Bilo je to baš ludo i veselo vrijeme. Dođe ti da poželiš neki svoj vremeplov da se malo vratiš u te godine i zaplešeš na plesnom podiju…

Možda te zanima... Tata joj dao 20 sekundi da kaže što želi, a ona je održala vrhunski motivacijski govor Vrtić

To je otprilike bila ideja novog TikTok izazova koji se pojavio na ovoj platformi. Dok najčešće ne odobravamo TikTok izazove i najčešće se nad njima zgražamo, ovaj nas je itekako razveselio i nasmijao, a malo smo i zaplesali!

Naime, u tom novom izazovu djeca (hm, neki sigurno već roditelji) su zamolili roditelje da pred njihovom kamerom „plešu kao da su 80-e.“ I to svi plešu na istu pjesmu – „Smalltown Boy“ iz 1984., britanskog pop benda Bronski Beat.

Među prvima i najgledanijim videima je video Tabathe Lynn na kojem njezina mama Leanne Lynn pleše kao dio izazova, a video ima više od 8 milijuna pregleda. 30-godišnja tiktokerica Tabatha video je objavila kao „proslavu Majčinog dana“, a na ideju je došla kad je vidjela izazov i shvatila da njezini roditelji uvijek plešu po kući.

@tabathalynnk My moms 80s dance moves, I wanna be her when I grow up 😍 our kids better not ask us this in 30 years 😂 #80s #momsoftiktok #dancemoves ♬ original sound - Tiktok / IG strategy 🚀

„Ovo su plesni pokreti moje mame iz 80-ih godina – ja želim biti ona kad odrastem,“ oduševljena je bila Tabatha, ali je isto tako dodala ono s čim se moramo složiti: „Bolje da naša djeca to ne traže od nas za 30 godine.“ Da, istina, tko zna što bi „dobili“, a sigurno ne bi bilo ovako zabavno.

Izazov je isprobala i Valerie Martinez (23) koja je rekla koliko je zahvalna za svoju majku, Yeane Velaquez (58) i priliku da ovo doživi. „Ovo nas je natjeralo da cijenimo što imamo jedno drugo puno više i sada ću objavljivati više o svojoj mami jer je ljudi ovdje apsolutno obožavaju“.

@lavaleritaaa Love her 😭 “Se me espeluco el moño” 😂 #80s #momdancechallenge ♬ original sound - Tiktok / IG strategy 🚀

Kako je dobar ovaj izazov! Možda se čarolija krije u otkrivanju skrivenih talenata svojih roditelja, a možda i u nostalgiji za 80-ima. U izazov se uključio i pokoji tata, pa je tako kći Vanessa Tonacci (29) snimala svog tatu Johna Tonaccija (67). A njegovi su pokreti bili čisti dokaz da je on te godine proveo na plesnom podiju.

@veeantonacci 🥹🫶 best moves #80s #80smusic #80sdance #parentsdancing #parents #80saesthetic ♬ original sound - Tiktok / IG strategy 🚀

Osamdesete godine bile su burne i šarene i glasne, bile su svojevrsno prijelazno razdoblje, a sve to učinilo ih je jedinstvenima i važnima, pa se zbog tog čak i mlađe generacije rado „vraćaju“ u te godine.

Ples kao u 80-ima pokazala je i glumica Suzanne Nepi, koja je rekla da su osamdesete definitivno bile njezine „zabavne godine“. Njezina kći, Mary Nepi, rekla je da se to vidi na maminom videu. Ona se potpuno predala tom, kaže. Između ostalih, ona je pokazala i svoje vještine pomalo zaboravljenog „robot – plesa“.

@marynepi One thing about Ms. Suzanne, shes gonna slay. #fypage #dance #slay #80s #yasqueen #trending #trend ♬ original sound - Tiktok / IG strategy 🚀

Pored svih neobičnih, ludih, suludih, opasnih i zabranjenih TikTok izazova, ovaj je ipak malo drukčiji. Ovaj nas je oduševio! I to toliko da bismo sad najradije sami zaplesali – kao da su ’80-e!

Možda te zanima... Ne, stvarno nije zabavno plašiti dijete samo za pet minuta slave! Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.