Roditelji 12. srpnja 2021.

Pismo tate: "10 stvari koje sam naučio u prvih 160 dana roditeljstva"

tata i beba
Foto: Shutterstock Muškarci dožive puno promjena kada postanu tate!
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Beba će se poželjet otkotrljati s kreveta, htjet će žvakati vrh punjača za prijenosno računalo, progutati novčić koji vam je upravo ispao iz džepa. Vaš posao je spriječavati 24 sata na dan sve te opasne situacije!"

Novopečeni tate obično su zbunjeni zbog silnih promjena koje se odjednom dogode kada beba stigne kući. Jedan je duhoviti tata odlučio napisati popis 10 stvari koje je naučio u prvih 160 dana roditeljstva, a uz popis je podijelio i nekoliko šaljivih savjeta za sve novopečene roditelje.

Popis je objavio na svom profilu na Twitteru, a mi ga prenosimo u nastavku.

1. Briga o djetetu se uglavnom vrti oko kakice. Koje je boje? Kad je zadnji put kakalo? Je li se mučilo dok je kakalo? Imamo li dovoljno pelena za sljedećih deset velikih nuždi? Moram uslikati ovu kakicu da pokažem liječniku. Od sada će vaša galerija biti puna fotografija - kakice!

2. Nažalost, postoji odjeća koju će nositi samo jednom prije nego što je prerastu. Bezveze! Savjet: nemojte kupovati skupu odjeću!

3. Bez obzira na to koliko ste frustrirani zbog bebe, ona će vas razoružati u tren oka - osmijehom. Manipulatori mali!

4. Rezervna odjeća za bebu je prijeko potrebna, ali rezervna odjeća za roditelje je još važnija. Povratit će po vama i smijati se.

5. Morate imati spremljenu bazu podataka o ljekarnama koje rade 24 sata dnevno. Provjerite ljekarne u bolnicama. Ili se zatvaraju kasno ili su otvorene 24 sata. Nakon nekog vremena znat će vas po imenu.

6. Potrebno je mnogo čitati o roditeljstvu. Neka vam knjige ili internetski izvori budu uvijek na raspolaganju.

7. Sastavi playlistu (za krizne situacije)! Sastavio sam playlistu pomoću koje je razoružavam kad je bijesna ili iznervirana. Testirao sam je i na bebama svojih prijatelja.

8. Možda mislite da ste dobra osoba, ali zapravo ste sadističko biće koje će radost naći u tome što vaša beba odbija druge ljude i želi samo vas. 

9. Ta mala bića uvijek pokušavaju umrijeti, a posao roditelja je zaustaviti ih. Bebe će se poželjet otkotrljati s kreveta, htjet će žvakati vrh punjača za prijenosno računalo, progutati novčić koji vam je upravo ispao iz džepa. Vaš posao je spriječavati 24 sata na dan sve te opasne situacije.

10. Nakon dolaska bebe, vaša se rutina potpuno mijenja. Ako vam je pomoć dostupna, prihvatite ju. Ako si možete priuštiti dadilju, nabavite ju. Ako ste zaposleni, uobičajenim rokovima dodajte dan ili dva.Ako imate klijente koji imaju razumijevanja za vašu situaciju, poput mog, možda čak i malo derište dovedete na nekoliko sastanaka.

Tata je za kraj počastio čitatelje i bonus lekcijom. Kada dobijete bebu, nijedan mobitel nema dovoljno memorije za sve fotografije koje ćete napraviti. Savjetuje da uzmete posebnu memorijsku karticu samo za fotografije ili u krajnjem slučaju kupite još jedan mobitel.

 

Možda te zanima... Prekrasno mamino pismo: Dragi mužu, hvala ti što si tu za nas Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.