Roditelji 01. kolovoza 2023.

Mladi tata pita se je li pretjerao sa sarkastičnim odgovorom jednoj mami na rođendanu

Foto: Pexels
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mladi roditelji često su na meti osuđujućih ili sažalnih – u svakom slučaju neprimjerenih – pogleda, a isto tako i pitanja. Nekad stvarno pretjeraju, a kad je u kombinaciji mladi i samohrani tata, e onda su opcije za neprimjerene izjave još brojnije. Ovaj tata nije šutio, nego je iskoristio sarkazam, ali se poslije pitao je li pretjerao…

Djeca vole rođendane svojih prijatelja. Ne, točnije - djeca obožavaju rođendanske proslave svojih prijatelja. Ali što je s roditeljima? Pa, to je ipak malo kompliciranije. Posebno ako se radi o rođendanu djeteta iz neke grupe u kojoj roditelji nisu posebno povezani – na primjer sportska aktivnost ili slično. Kad te „bace“ usred skupine nepoznatih ljudi ili skupine u kojoj možda znaš jednu ili dvije osobe, to nije za svakog baš najugodnija situacija. Stojiš i razgovaraš s nepoznatim ljudima, ne znaš smiješ li uzeti komad pizze ili kolač i zapravo samo gledaš svoje dijete kako se igra i zabavlja.

Možda te zanima... Mama odbila ostati na dječjem rođendanu, objavila to, pa razbjesnila mnoge Roditelji

A ti se ne zabavljaš. I ne znaš je li u redu da si tamo ili da odeš, je li nepristojno buljiti u mobitel i isključiti se, možda ne voliš komunicirati s previše ljudi… Slični problemi mučili su jednog tatu koji je na Redditu, u grupi „Am I The A**hole“ odlučio pitati je li pretjerao. Taj samohrani otac htio je samo „odraditi“ taj dječji rođendan i držati se po strani, ali se onda umiješao drugi tata…

Samohrani tata koji je postavio pitanje postao je otac u svojim tinejdžerskim godinama, a sad je 21-godišnjak s 5-godišnjim djetetom. Evo što se zapravo dogodilo.

“Prošlog vikenda moja je kći bila pozvana na rođendan, roditelji su bili pozvani i više-manje je bilo naglašeno da se pozivaju da ostanu”, napisao je tata. “Nisam imao ništa drugo u planu, pa sam ostao. Većinu roditelja sam poznavao, ali bilo je nekoliko koje nisam.”

Izrazito mlad, samohrani tata vjerojatno je često na meti upitnih pogleda i česta tema razgovora gdje god se pojavi. No, on je, kaže, navikao na to i pokušava to ignorirati. Mama njegove kćeri pojavi se u njihovom životu tek povremeno i na nju ne može računati, pa je sva briga oko djevojčice na ocu.

Na tom rođendanu na koji je kći bila pozvana, prišla mu je u nekom trenutku jedna mama koju nije poznavao ranije. Nakon što su kratko popričali, razgovor je, očekivano, krenuo u neke osobne teme. Ona ga je tada pitala: "Dakle, jesi li ti stariji rođak koji je samo dovezao nećakinju na rođendan ili polubrat ili..."

 | Author: Pixabay Foto: Pixabay

Tata nije imao problema s odgovorom na ovo jer je i inače iskren, kaže, pa joj je rekao da je on tata djevojčice. “Pogledala me poprilično šokirana, ali se brzo pokušala izvući da se ne vidi taj šok u pogledu. Pita je je li i Morganina mama također na zabavi, rekao sam da nije i rekao sam joj da sam samohrani otac. Nisam htio ići u detalje i reći da se Morganina mama pojavljuje samo kada su zabavni dani poput rođendana i Božića .”

Reakcija ove žene ga je poprilično izbacila iz takta, a ne čudi nas. Naime, ona ga je u šoku pitala: "Isuse, a ti znaš što radiš?"

Iako je i nakon ove reakcije tata pokušao ostati smiren, a to mu je i uspjelo, žena nije prestajala, nego je i dalje nastavljala s nevjerojatnim pitanjima. Tata joj je rekao da ide dan po dan i rješava situaciju po situaciju. Na što je ona rekla: "Ali stvarno moraš znati što radiš." I tu je situacija izmakla kontroli.

"Rekao sam joj da razumijem," napisao je tata. “A ona me pitala kakav je moj plan ako krene loše kao roditelju. Rekao sam joj da je moj plan odvesti Morgan u šumu, zalijepiti joj 20 dolara na zapešće, srdačno se rukovati s njom, poželjeti joj sreću i reći joj da bježi u slobodu.”

Ovaj odgovor, naočigled sarkastičan, uhvatio je mamu na prepad i nije baš bio ono što je očekivala. Iako je bio sasvim zaslužen, mama se naljutila. „Rekla je da je postavila legitimno pitanje i da se nada da moj očigledan nedostatak zrelosti neće biti loš za moje roditeljstvo”, prepričao je tata, koji je zatim napravio nešto važno. “Prišao sam Morgan, snažno je zagrlio, rekao joj da je volim i nastavio dalje.”

Roditelji u komentarima su ga ohrabrili i rekli da nije uopće problem u njemu, nego u mami. Dobio je podršku mnogih roditelja, a mnoge je oduševio njegov odgovor ženi.

“Njezina pitanja, iako možda s dobrom namjerom, bila su uvredljiva i ona je to trebala znati”, rekao mu je jedan tata. “Ako je ona tip koji će se uvrijediti zbog sarkastičnog odgovora na nepristojno pitanje, bit će joj opako teško biti roditelj tijekom tinejdžerskih godina.”

"Samo da znaš, ja sam roditelj, stariji sam i ne znam što radim", napisao mu je jedan tata. “Zapravo nitko ne zna. Dvoje moje braće i sestara bili su tinejdžeri i odlično su se snašli. Njihova djeca sada su odrasli, dobro obrazovani i odlično zarađuju. Godine uopće nisu bitne, sve dok postoji trud. A u ovom slučaju, mogu reći da postoji, samo na temelju jedne stvari: otišli ste na zabavu. To je vrhunsko roditeljstvo u 2023."

Jedna je osoba podijelila svoj oštar odgovor na sličnu situaciju.

“Moja najstarija je također imala 5 godina kada sam ja imala 21 godinu”, napisala je mama. “Vodila sam upravo takav razgovor sa ženom koja je prvi put rodila s 40 godina. Odgovorila sam joj na slično pitanje s: 'Mislim da je divno kad su baka i djed tako uključeni u odgoj“ te dodala kako ona izgleda mlado. Njezina je reakcija bila sve!”

Možda te zanima... Djevojčici niti jedno dijete nije došlo na rođendan, rješenje njezine mame sve je oduševilo Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.