Vrtić Igre za djecu 01. rujna 2022.

'Proslave rođendana pretvorili smo u svadbe, zaboravljamo da je djeci jedino važno da se druže i igraju'

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pretjeruju li roditelji u organizaciji dječjih rođendana?

Rođendan je uvijek poseban događaj u životu svakog mališana. Kako slaviti, tko će sve doći, kakvu tortu odabrati - sve su to slatke muke koje muče dijete, ali i roditelje pred tako važan dan. Međutim, svi znamo da se sa svakog rođendana najviše pamti veselje i smijeh. Kako piše Dubrovački vjesnik, jedna mama se u Facebook grupi koja okuplja trudnice i majke s područja Dubrovačko-neretvanske županije požalila da neki roditelji pretjeruju kada je riječ o organizaciji dječjih rođendana. 

"Slavljenje rođendana smo mi roditelji pretvorili u svadbe, a da trebaju tako izgledati - ne moraju. Svi smo mi slavili rođendane doma, mame su nam napravile tortu, sendviče, pizza je bila premium, a danas mora biti tematski, pa naruči tortu, pozivnice, plati prostor, pozovi prijatelje s kojima se dijete igra, pa onda i onu djecu s kojima su roditelji dobri i zato se pretvori sve to u jedan cirkus. Da se može jeftinije i skromnije, naravno da može", smatra ona.

Druga mama se nadovezala na prethodnu objavu: "I bitno, možda bitnije od same činjenice da je dijete sretno (a znamo svi da djeci treba jako malo da budu sretna), jest i to da to se vidi na društvenim mrežama: 800 balona, torte, naruče se plate voća, slanoga, slatkoga. Sutra od balona ni b, što ostane od hrane, baci se itd….".

"Ne treba puno za dobru proslavu. Kako tko voli, a za dječji rođendan ne treba puno", mišljenja je jedna mama. "Mi ljetne rođendane slavimo na plaži (6., 7. i 9. mjesec.), a zimski (2 mjesec) na igralištu. Bitno je da se skupi ekipa. Donesemo piće i tortu i naručimo pizzu. Vazda im bude odlično", zaključila je.

Možda te zanima... Učiteljica upozorava roditelje: "Ne šaljite djecu u školu s pozivnicama za rođendane!" Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.