Roditelji 26. rujna 2023.

"Matematika za mame" dokaz je da mamama treba cijela vječnost da izađu na vrijeme iz kuće

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nije lako s jednim, a kamoli više djece spakirati se i na vrijeme izaći iz kuće. Nije lako ni s bebama, ni s toddlerima, ni onima malo većima. Ova je mama to vjerno dočarala – matematikom za mame.

Svaka mama zna da nije lako spremiti sve što ti treba, sve što svakom djetetu treba i izaći iz kuće na vrijeme. Nekad se to čini kao nemoguća misija, a traje – cijelu vječnost. Dobro, zna to i svaki tata, ali zapravo rijetki su zaduženi za sve to što treba napraviti, pa znaju samo okvirno, iz mamina iskustva. Bez uvrede.

Možda te zanima... Muž optužio ženu da 'ništa ne radi po kući' pa je stupila u štrajk - nastao je kaos Roditelji

Jedna je mama na Instagramu vjerno dočarala kako to zapravo izgleda i kako računa koliko joj treba da krene, a to je nazvala – mom math, odnosno matematikom za mame. Mama Cara na svom profilu @chaoswithcara ima troje djece – od četiri godine, dvije godine, te bebu od dva mjeseca. Evo kako izgleda njena formula za izlazak iz kuće na vrijeme da bi negdje stigli prema dogovoru, u 9 sati ujutro.

„Ako krećemo autom u 8:40, možda ćemo ulaziti u auto u 8:30, ako ulazimo u 8:30, to znači da moramo imati cipele na nogama do 8:20. Ako se obuvamo u 8:20, a mojoj djeci treba vječnost da jedu, to znači da bismo trebali doručkovati do 7:15 i oblačiti se. Dakle, ako obuvamo cipele u 8:20, to znači da ću morati nahraniti bebu nešto prije, tako da bih je vjerojatno trebala hraniti oko 7:45 kako bi bila dobro u vožnji. To znači da je doručak u 7:15 i dok doručkuju i igraju se mogu je nahraniti u 7:45.“

I točno se s tim svaka mama vjerojatno može poistovjetiti! Ta naopaka matematika za mame je nešto što konstantno radimo kad trebamo negdje biti na vrijeme s klincima. „I moraš uključiti popodnevni spavanac, tutu, užine, spremanje,“ kaže mama Cara.

Mame u komentarima oduševljeno su se složile s njom, ali neke su imale i još dodataka: „Nisu uračunala tantrume, potpune raspade sistema, inzistiranje na tom da sve rade sami, bebu koja kaka taman prije nego izađeš kroz vrata, itd,“ rekla je jedna u komentarima.

Druga se mama našalila da bi jednostavno otkazala ako mora biti negdje u 9 ujutro, dok je jedna primijetila: „Može se točno vidjeti tjeskoba na njenom licu dok prolazi kroz rutinu u glavi, jer točno zna da ova matematika ne uključuje brojne varijable.“

Ova matematika za mame možda nije zabavna kao matematika za djevojke, odnosno girl math, koja je u posljednje vrijeme jako popularna (ako je nešto na sniženju, a ja to kupim, zapravo ne trošim novac, nego štedim), ali je ova za mame dokaz za ono o čemu se puno govori u posljednje vrijeme – teretu koji nose mame. A nije ga malo!

Možda te zanima... Mame, možda je vrijeme da se odreknete ovih 5 uloga koje ste preuzele Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.