Roditelji Kolumne roditelja 03. travnja 2017.

Kćeri učim da je uspjeh živjeti život onako kako ti želiš

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Život je lijep, ali nije uvijek lak i zato, cure - budite svoje, svjesne koliko ste prelijepe, koliko ste posebne, postavite ciljeve i idite hrabro naprijed. Vi ste te koje biraju, odlučuju, a svi mi ostali smo tu da vas podržimo, ohrabrimo i podignemo kada na svom putu upjeha padnete

Nedjelja je. Lijep sunčan dan. Proljeće u zraku i dan stvoren za šetnju. Obožavam šetnje, pogotovo šetnje s mojim curama. To je samo naše vrijeme. Vrijeme kada se moje cure „razvežu“ i na red dolaze svakakve teme. Ove nedjelje tema je bila : 'Što je to uspjeh?'. Hm, zanimljivo pitanje, a još zanimljivije bilo mi je slušati kako one o tome razmišljaju. 

Moram priznati da sam se malo iznenadila kako svaka na svoj način gleda na to. Tako je starija kćer rekla da je uspjeh kada imaš dobre ocijene u školi, kada radiš posao gdje dobro zarađuješ, kada si slavan, dok je mlađa kćer rekla da je uspjeh kada radiš ono što voliš. I jedna i druga imaju donekle pravo. I tako slušajući ih, došao je red na mene da im odgovorim što je to za mene uspjeh.

E pa, drage moje cure, za mene je najveći uspjeh živjeti život onako kako ti želiš, a ne živjeti onako kako drugi žele da ti živiš. U životu je bitno da naučimo voljeti sebe upravo onakvim kakvim jesmo, bitno je da imamo svoje snove i da ih pokušamo ostvariti, unatoč tome što ponekad neće biti nimalo lako pogotovo ako nemamo podršku okoline. Moramo znati koliko vrijedimo, koliko smo posebni i da nas upravo ta posebnost čini lijepima. Moramo se usuditi raditi stvari koje NAS usrećuju. Da - NAS, ali ne mamu, tatu, djeda, baku...Ne smijemo dozvoliti da nosimo nešto što nam se ne sviđa samo zato jer to svi nose, jer je to u modi. Ne smijemo dozvoliti da drugi odlučuju umjesto nas, pogotovo ne o bitnim stvarima. Poslušati savjete je jako dobro, ali odlučiti moramo sami.

Uspjeh je u malim stvarima koje nas čine sretnima. Uspjeh je imati snage ići naprijed, vjerovati u sebe i onda kada ne ide sve lako u nadi da ćeš uspjeti ostvariti svoj san, svoj cilj. Uspjeh je boriti se, iako možda koji puta nećeš uspjeti, ali barem ćeš znati da si pokušao sve napraviti što si mogao kako bi uspio. Uspjeh je kada korak po korak uspijevaš u nečemu čega se bojiš.

Uspjeh je ostati svoj čak i onda kada te ostali gledaju čudno i kažu da si luda.  Iako ponekad biti drukčiji od drugih i živjeti svojim životom nije nimalo lako, pogotovo ne u malim sredinama. Odmah dolaze ogovaranja samo zato jer ne radite sve onako kako većina ljudi to radi. Teško je tada ići naprijed ako ne voliš sebe i ako uvijek nastojiš raditi nešto jer tako svi rade, tako bi trebalo jer tako netko drugi želi da radiš. 

Cure moje, iako sam mama, iako bih možda željela da izaberete nešto drugo, ipak svoje želje zadržim za sebe, jer ja mogu birati za sebe, svoje snove, svoje želje, mogu stvarati svoj život, a na vama je da izaberete svoje snove, svoje ciljeve.  Život je lijep, ali nije uvijek lak i zato, cure - budite svoje, svjesne koliko ste prelijepe, koliko ste posebne, postavite ciljeve i idite hrabro naprijed. Vi ste te koje biraju, odlučuju, a svi mi ostali smo tu da vas podržimo, ohrabrimo i podignemo kada na svom putu uspjeha padnete. 

Budite svoje, usudite se živjeti životom koji vi želite i ostvarite svoj uspjeh!!!!!!

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.