Roditelji 28. kolovoza 2024.

Dala je kćeri ime po komadu namještaja, a sad žali zbog tog. Kći je bijesna.

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nije lako naći inspiraciju za ime svog djeteta koje će ono nositi cijeloga svog života. Doduše, nije dobro ni kad previše lako nađemo inspiraciju za ime, pa ne promislimo o tom kako će dijete nositi to ime…

Nekad stvarno previše kompliciramo oko tih imena za djecu. Razmišljamo o toliko stvari, guglamo, nabrajamo, zapisujemo, tražimo značenja, prisjećamo se tko nosi to ime… Nekad taj izbor imena stvarno traje dugo.

A nekad bi možda bilo bolje da traje malo duže. Sigurni smo da mama o kojoj govorimo nekad poželi da je odabiru imena za svoju kći posvetila barem malo više vremena i malo više promislila o svemu – umjesto da joj da ime po komadu namještaja.

Možda te zanima... 'Naš sin dobio je ime prema psu iz crtića i on ga obožava' Vrtić

Da, komadu namještaja. Prvo što nam pada na pamet su sva ona silna maštovita, simpatična i smiješna imena predmeta u jednoj poznatoj skandinavskoj tvrtki namještaja… Kad je kćeri, koja je već odrasla, rekla kako je dobila ime, bila je nemalo razočarana.

„Osjećam se kao da sam napravila loš izbor jer sam upravo rekla kćeri kako smo joj smislili ime, a sada me mrzi“, rekla je ova žena na jednoj Reddit temi.

„Kad sam imala 22 godine, njen tata i ja smo ležali u krevetu odmah nakon što smo saznali da ćemo dobiti djevojčicu. Pokušavali smo smisliti imena. Pogledala sam u svjetiljku i u šali rekla: 'Što kažeš na Shade?', i iz nekog razloga, svidjelo mu se,“ napisala je žena. Aha, o tom govorimo. 'Shade' bi bilo, inače, 'sjenilo' za lampu. Ipak, još uvijek nam se motaju po glavi skandinavski nazivi…

„Nekako se to ime baš primilo, pa sam je tako nazvala, osim što sam promijenila način na koji se piše, pa se ona zove 'Shaide'," objasnila je žena.

Nakon što je 25 godina pretpostavljala da postoji neka romantičnija priča povezana s njezinim jedinstvenim imenom, kći je, dok je rađala, otkrila da je zapravo ime dobila po komadu namještaju za spavaću sobu i nije bila sretna.

Sada, iako je prekasno za ispravljanje ove 'nepravde', ova je žena odlučila pitati forum je li pogriješila i većina ljudi u stotinama komentara slaže se da da, možda ipak malo jest.

„Pa, malo je okrutno reći djetetu da je nazvano po nečemu posve svakodnevnom, jer to na neki način poništava mističnost ovog neobičnog imena“, napisao je jedan komentator.

„Možda je kći mogla i dalje živjeti s idejom misterije oko svog imena, a sad joj je to objašnjenje samo stavilo lampu u misli.“

Iako je za Shaide prekasno, a sigurno joj nije niti smiješno, mnogi nisu mogli oduprijeti se želji da se pozabave idejom namještaja cijele spavaće sobe i predlože više imena.

Jedan je komentator drsko napisao: „Zavjese (curtains) bi bio dobar naziv: to bi joj omogućilo zatvaranje.“

„I kad god joj je bilo teško, znala bi se sabrati“, dodao je drugi šaljivac.

Jedna je žena u komentaru podijelila svoje jednako svakodnevno i smiješno ime i priču o podrijetlu.

„Mama mi je rekla da je vidjela moje ime na dozatoru toaletnog papira na poslu i mislila da je lijepo, podijelila ga je s tatom i njemu se svidjelo jer ima nadimak od jednog sloga koji koristim. Mislim da je smiješno i sviđa mi se moje ime: Kimberly. Uglavnom se zovem Kim!“

Druga je žena istaknula da samo zato što se njezinom partneru sviđa ime 'Shade', to ne znači da ga moraju prihvatiti.

„Kada je bivša mog supruga bila trudna s njihovim drugim djetetom, pitali su svog sina kako bi se beba trebala zvati. Rekao je 'Stol'. Nisu ga nazvali Table. Imao je četiri godine. Ti si imala 22. Imala si izgovor. Nisi imala zdrav razum. Kako ste došli do imena je smiješno. Čudno je što ste ostali pri tome.“

„Da, zabrljala si,“ rekao je kratko jedan.

Neki su se šalili o tome kako je zapravo kći dobro prošla, te kako je dobro što su bili u spavaćoj sobi, a ne, na primjer, u kuhinji.

„Da su ovaj razgovor vodili tijekom večere, možda bi završila kao 'Gravy' (Umak). Ili ‘Šparoge’. ‘Krumpir’ ili ‘Soljenka’!”

No, bilo je i onih koji su sve shvatili daleko manje ozbiljno, pa su napisali da se nadaju kako će se svi skupa jednog dana moći smijati tome, kao što to njezina prijateljica Keri čini.

„Imam prijateljicu po imenu Keri jer je njezina mama vidjela bočicu losiona Keri u bolnici nakon što je rodila. Je li glupo? Da. Ali to je još uvijek lijepo ime i sada mu se smiju. Ovo je možda nepopularno mišljenje, ali ne mislim da je ovakva stvar dovoljno strašna da zbog tog kći promijeni ime ili zauvijek zamrzi svoju mamu.“

Možda te zanima... 'Ovo su najbolji parovi imena za blizance koje smo čuli!' Na Redditu podijelili zanimljive i primjenjive kombinacije Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.