Roditelji 11. studenoga 2023.

6 tipova mama koje upoznaš kad postaneš majka

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Upoznavanje drugih mama može biti poput brzih spojeva: jednostavno moraš nastaviti obilaziti krug dok ne klikneš s nekim. A kad kliknete, stvarno ćete kliknuti. Dobra prijateljica bit će ti pravi spas za sljedećih 10 godina i više.

Evo nekoliko tipova mama koje ćeš sresti putem:

Super organizirana mama

Super Organizirana mama vjerojatno je na svom trećem djetetu i uhvatila je sve trikove u majčinstvu. Njena mantra je: "Imajte divovsku torbu, putovat će" - pa je nikad ne uhvati nepredviđena katastrofa u vodi ili eksplozija u pelenama. Ako je uočiš, priđi joj i postani joj prijateljica, što prije. Ona će biti ta koja u torbi ima rezervni komplet odjeće, rezervne pelene, maramice i aspirin ako ih ikad zatrebaš.

Lebdeća mama 

Ovo je naziv za pretjerano opreznu majku koja misli da je njezino dijete cijelo vrijeme u ekstremnoj opasnosti i da ona ne može otići niti sekunde od njega. To joj je prvo dijete i stalno lebdi oko njega. Često je prezaposlena promatrajući svoje dijete poput sokola, stoga nema vremena za previše razgovora. Ona je vrsta mame koja, ako biskvit padne na pod, brzo ga zgrabi i baci ravno u najbližu kantu, za razliku od….

Super opuštene mame

Super opuštena mama je spremna za druženje i razgovore. Druži se u kuhinji i zna gdje su besplatni keksi jer često zaboravi spakirati vlastite grickalice. Također je vrlo opuštena u vezi s dječjim svađama. Sve dok nitko ne dobije potres mozga, nije ju briga tko ju je započeo. Ostavlja svoju bebu na podu dok odlazi u kupaonicu, nakon čega se svi prolaznici počinju pitati: "Čija je ovo beba?" Ako biskvit padne na pod, ona ga uzme i vrati djetetu, bez problema.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Mama pripovjedačica

Ona je pomalo slična lebdećoj mami, ali dolazi sa zvučnom podlogom: neprestano komentira svaki djetetov pokret i ne gasi se! Nema vremena za razgovor s odraslima, jer neprestano pripovijedanje uzima sve njezine rezerve kisika.

žena ljutnja bijes Možda te zanima... Mame priznaju što ih izluđuje otkad su rodile Beba

Natjecateljska mama

Natjecateljske mame se svakako treba paziti. Ona će ti se prikloniti i započeti prijateljski razgovor. Tada će, nakon što se sve opustite i nespremne, početi ispitivati ​​o razvojnim prekretnicama vašeg djeteta. I što god tvoje dijete radilo, njezino je dijete to radilo prije mnogo vremena.

"Pa ... je li već pljeskao?"

"Oh, ne još."

"Tin plješće već mjesecima, vrlo je napredan."

Mama super prijateljica

Spoj super opuštene i super organizirane mame. Dovoljno je opuštena da može  zaroniti u dobar trač i nosi sve što joj treba da smiri svoje dijete u varljivo maloj torbi uz tijelo. Ako njezina kći izrazi najnejasniju potrebu za vodom, doda joj je iz torbe ne preskačući bilo koju sočnu priču koju je pričala.  I uvijek je nosi mokre maramice. 

Možda te zanima... Mama šokirala bizarnim trikom zbog kojeg ujutro ne kasni s djecom u vrtić Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.