Roditelji Sretna mama 19. studenoga 2020.

Mama šokirala bizarnim trikom zbog kojeg ujutro ne kasni s djecom u vrtić

Foto: Instagram/adam_and_lisa
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Spremanje djece za jutarnji izlazak iz kuće može biti noćna mora za roditelje koji pokušavaju svako dijete na vrijeme dignuti iz kreveta, obući, nahraniti i ‘izvući kroz vrata’.

Lisa Lamond, mama dviju djevojčica, otkrila je svoj prilično neobičan trik za uštedu vremena. Podijelila ga je s javnošću i naglasila da bi joj život bio lakši da je to i prije znala. Lisi i njenom suprugu Adamu jutarnja rutina teško pada. Njihove dvije kćeri, Arabela (3) i Ruby (2) vole se same sređivati i oblačiti od glave do pete, međutim radnim danima jednostavno nema dodatnog vremena da čarape navlače satima ili odabiru najbolju kombinaciju.

"Dakle, najbolji savjet koji sam dobila bio je da obučete svoju djecu prethodnu večer u odjeću u kojoj želite da izađu iz kuće sljedeće jutro", kaže i dodaje: "Kad se ujutro probude, promijenim im pelenu, obujem cipele i spremne smo za izlazak. Za mene to čini čuda i za trenutnu situaciju u kojoj sam", zaključila je Lisa.

dječak ruksak Možda te zanima... 4 razloga zašto izlazak iz kuće s djecom tako dugo traje Vrtić

Preporučuje da zanemarite posjete dućanima s dvoje male djece, nego se radije odlučite na internet naručivanje s dostavom kako bi vam nedjelja bila obiteljski dan za zajedničko provođenje vremena i druženje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam & Lisa (@adam_and_lisa)

Kao i užurbana jutra, i kupovina je često vrlo izazovna. S obzirom da se jedna kćer strašno opirala odlasku u vrtić, Lisa kaže kako je osmislila jutarnju i večernju rutinu, te ispisala i nacrtala, te isprintala strip koji govori s čime se tog dana suočava, u trenucima kada je uhvati nervoza.

Roditelje savjetuje da se ne uspoređuju s drugima, priznajući da u jednoj fazi uopće nije izlazila s njima iz kuće jer je mislila da ih ne može kontrolirati. Zbog toga se osjećala neugodno. "Svi imaju svoj tempo i načine rješavanja problema, pa smo evo i mi prevladali te stvari i naučili kako razvodniti situaciju", zaključuje Lisa. 

Možda te zanima... Izlazak iz kuće uz dvoje djece: Kronologija bez cenzure Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.