23. srpnja 2014.

Nestlé Expert - funkcionalne žitne pahuljice za bebe

Nestle
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Žitne pahuljice zob i suhe šljive namijenjene su bebama s tvrdom ili neredovitom stolicom, Žitne pahuljice riža blagog su okusa, s optimalnom nutritivnom gustoćom i niskim alergenim potencijalom, a Sinlac žitne pahuljice idealna su kombinacija riže i rogača te se preporučuju djeci sklonoj alergijama

Nestlé je lansirao novu liniju funkcionalnih žitnih pahuljica za bebe – Nestlé Expert, koje su idealne za početak dohrane. U periodu između 4. i 6. mjeseca starosti bebe, majčino mlijeko postaje nedostatno za pokrivanje rastućih prehrambenih potreba te joj je u tom razdoblju potrebno pet puta više hranjivih tvari nego odrasloj osobi. Istovremeno, potrebne su čak dvije godine da se oblikuje najsnažniji imunološki organ u tijelu – crijevna barijera i njezinih tisuću bilijuna bakterija. U tom intenzivnom razdoblju rasta i razvoja učestale su probavne smetnje kod beba te je neophodna raznolika prehrana bogata hranjivim tvarima.

Nestlé Expert su funkcionalne žitne pahuljice za bebe koje sadrže probiotičku kulturu Bifidobacterium lactis sličnu bifidobakteriji nađenoj u probavnom traktu dojene djece, a bogate su vlaknima, željezom, cinkom i kalcijem, vitaminima A, D, C, B1, B6, niacinom te folnom kiselinom. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji ugljikohidrati su u proizvodnji ovih žitnih pahuljica razgrađeni na manje, lakše probavljive spojeve.

Nove funkcionalne žitarice dolaze u tri varijante: Žitne pahuljice zob i suhe šljive namijenjene su bebama s tvrdom ili neredovitom stolicom jer zbog mnogo vlakana koje sadrže pozitivno djeluju na poticanje rada crijeva. Sadrže i oligofruktozu, inulin te isključivo prirodno prisutne šećere. Žitne pahuljice riža blagog su okusa, s optimalnom nutritivnom gustoćom i niskim alergenim potencijalom. Sinlac žitne pahuljice idealna su kombinacija riže i rogača te se preporučuju djeci sklonoj alergijama jer ne sadrže mlijeko/laktozu, soju i gluten, a pripremaju se s vodom.

Koliko je prehrana važna u razvoju djeteta govore i najnovija istraživanja koja pokazuju da odgovarajućom prehranom u periodu od prvih 1000 dana, koji obuhvaćaju 270 dana trudnoće te po 365 dana prve i druge godine djetetova života, možemo utjecati na njegov fizički i kognitivni razvoj te razvoj metaboličkog i imunološkog sustava. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.