Bok mamice i bebe, evo da se i mi malo javimo!
Mi smo super, u petak punimo mjesec dana. Mogu vam reći da mi je baš proletilo. A mogu vam još i reći da mi je ovaj postpartum toliko lijep i ugodan da evo ne mogu ni sama vjerovati. Baš uživam s Martom, a popodneva nam produ tako brzo uz seku i tatu doma. Baš bih voljela nekako malo zaustaviti vrijeme tu i tamo.
Grčevi nas i ovaj puta izgleda zaobilaze. Muče nas tu i tamo plinovi jer se zna nagutati zraka dok doji, većinom po noći.
Dobili smo malo i tjemenicu pa si peremo kosicu nad lavaboom kao prava ženska kod frizera 😂
Baš mi je drago vidjeti neka imena ovdje ponovo!
Anameri pusa tebi i Evi, baš mi je drago da vam je dojenje uspješno!
Jana pogledaj na netu i KK fabrics, oni imaju platnene te sve stvari za higijenu i žene ih hvale!
Pokušat ću vam se malo češće javljati, obećajem!
👩🏻 33 👨🏻33
👧🏻 11/2018.
👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
PAI 1 4G/5G
➕ 06/2021
termin 18.2.2022. 🌈
stiže nam curica 💕
Pozdrav, mame!
Mama sam dečka od 11 tjedana, samo dojimo, a malac raste kao gljiva :)
Odmah na početku kupili smo za svaki slučaj adaptirano mlijeko, ali nismo ga ni otvorili (Aptamil Pronutra PRE). Također, na temelju iskustava s foruma, za rodilište sam se opskrbila Multi-Mam kompresama, ali isto nisu trebale i nisu otvorene.
Pa ako je netko zainteresiran za nešto od tog dvoje, slobodno mi se javite na mail sirivrhnje@hotmail.com (prava je adresa, samo za ovako neslužbene stvari :P)
Uživajte sa svojim bebicama ;)
Moja mala ima 2 mjeseca i vise manje uvijek bljucka sirasto. I dalje se koprca ko luda po noci sto ja isto pripisujem problemima s probavom. Iako nam je puno puno bolje nakon sto je prvi mjesec prosao i od kad koristimo dr.browns bocicu i dalje se s tim mucimo. Toliko da sam muzu rekla da cu spavati u boravku jer sam budna pola noci zbog njenog divljanja u snu. Pitat cu pedicu opet, ali kad sam joj prvi put rekla za to nije se uopce uzrujavala. Kao to je visak i ono sto zapne od zraka.
Curke, ako vam se da udijeliti par utjesnih.. jel se muci koja s losim raspolozenjem i onak generalnim manjkom energije?! Mi smo nasu curku vrlo brzo dobili, nakon kaj smo poceli ‘raditi’ na tome, pa mi je uopce glupo o ovome pisati kad znam koliko se dosta cura ovdje mucilo i prolazilo teske trenutke da bi dobile svoje bebe. Ne znam, bas me neko malodusje ulovilo, kao sto je meni ovo trebalo, pa me grize savjest. Pa si mislim kak nista ne radim kak treba, pa da se ne bavim dovoljno s njom, vec samo gledam kak da ju uspavam i tak…
Sori na monologu, ak ima ko slicne misli bilo bi mi ipak lakse.. a mozda je samo do juzine😂
Curka 🤍 - 17.01.2022.
I do južine i do hormona 😊
Ne brini, nisi jedina. A ja sam čak godinama pokušavala i na kraju je dobila iz 3.postupka potpomognute.
Otkad sam rodila često znam promislit - da se mogu vratit, savjetovala bi sama sebi da ipak odustanem, život je kratak, meni i mužu je bilo lijepo i bez djeteta. Al to tad nismo znali. I onda se osjećam krivo zbog takvih misli jer imam divno malo zdravo bićence, a to je sve šta sam gooodinama molila boga/svemir/majkuprirodu.
I onda nam prođe loš dan, naspavam se i mrvica mi se nasmije i čudim se sama sebi na prijašnjim mislima.
Ovo je ogromna zivotna promjena i mislim da svi katkad imaju slične misli.
A mislim li često da nisam dorasla majcinstvu - o daaa, samo razmisljam za sta ce me krivit kad odraste 😂 i nerviram se kad se probudi prije nego sam ocekivala i nisam nista stigla obaviti ili se odmoriti (zaspe nekad samo 15min) al se trudim bit vesela jer bebe osjete nervozu.
Možemo mi to!
3 MPO postupka
💜 01/22.
Bibi meni je ovo što si napisala jako utješno. Meni je isto glupo uopće pisati o tome jer znam kroz što žene prolaze da bi dobile svoje bebice ali evo nas je ova bebica iznenadila. Svakako smo htjeli još jedno dijete ali uz razliku od minimalno pune 3 godine. Ovih dana mi je jako teško, osjećam grižnju savjesti prema starijem djetetu jer mu se ne stignem dosta posvetiti, muž je s njim a ja stalno oko bebe. Od idućeg tjedna ću veći dio dana biti sam s njih dvoje i nije mi svejedno. Osjećam se jadno jer beba ne doji (jako malo, više se mazi sa cicom) i sad još i sa bočicom teško ide uz to stenjanje i zagrcavanje. Već u bolnici sam shvatila da vjerojatno od dojenja ništa, od nas 4 u sobi njih 3 doje a ja s onom bočicom idem usred noći kod sestre po mlijeko. I sad po doma stalno s tom izdajalicom...A sad kad je i s bočicom počelo ić nekako teško to hranjenje, obljeva me hladan znoj jer mi je prvo dijete jako slabo jelo, i danas jede malo, takav je, ali kao beba je posebno loše jeo, skoro pa samo dok spava. Sama pomisao da opet to prolazim s ovom bebom, da mi loše jede, mi je strašna. Samo želim da su oboje siti i sretni i moram se pod hitno sabrat jer me hormoni opako pucaju. Čekam prvi sistematski, samo da mu težina bude ok (zasad je jako dobra) pa da se mogu malo opustiti jer sam svjesna da trebam itekako biti zahvalna na svojim predivnim dečkima.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Evo cure ne znam sta drugo nego puno puno hvala na svemu sto ste napisale. I to ovako brzo. Ne mozete ni zamisliti koliko mi to znaci. Sad sam muzu isla pokazivati poruke, ludara.
Evo sve potpisujem sto ste napisale-od nostalgije za starim zivotom, pa griznje savjesti, pa jada zbog neuspjesnog dojenja (mi cickamo jos malo, ali ni blizu dovoljno za prezivjet) i tako u krug. A ni sam porod jos nisam prezvakala, doslovno usred noci, nakon hranjenja male, znam sat vremena o svemu sto se u bolnici izdogadjalo razmisljati. Pa se grizem sto nesto jesam/nisam napravila, pa se ljutim na doktore itd😂 Ako ovak nastavim, uputit cu se pravac nekog specijalista 😂
Eto hvala na dijeljenju intime, nije lako to sve pljusnut van.
Curka 🤍 - 17.01.2022.
I nemrem si ni zamisliti kako bi uopce to sve s jos jednim malim djetetom doma, tako da Melani svaka cast!!!
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Ja isto mužu znam reć - alooo, neko ovo prolazi uz još jedno ili više djece doma!
I onda oboje budemo 😲😲
-
Ajme, osim neuspješnog dojenja, a sad i izdajanja, još se vraćam na porod i kako sam mogla bolje kroz trudove pa bolje kroz izgon, a na kraju krajeva nebitno! Beba je tu i ja sam ok. 😂
Inače previše razmišljam i u stanju sam se sjetit i stvari godinama nakon koje nikako prožvakat sama sa sobom. Mužu sve i ne govorim, ne treba dodatnih potvrda da je ludu oženio 😁
3 MPO postupka
💜 01/22.
Evo još jedne koja nekad ima takve misli.. 🤔 meni je sve isto teško palo prva dva mjeseca.. za sve krivim hormone i mislim da svaka mama prolazi nešto takvog.. pogotovo kad je u pitanju prva beba jer joj je sve strano.. ja sam svoju mrvicu dobila nakon 2 godine pokušavanja.. prije toga me zadesio spontani koji me potpuno slomio.. kad sam ugledala plus na testu 6 mj. nakon toga uz strah bila sam jako sretna i jedva čekala da je ugledam.. ali bila sam potpuno nespremna na sve što me čeka.. obično u životu sve što radim imam isplanirano (djevica po horoskopu).. a svi znamo da sa djecom ništa neide po planu.. em nisam znala primit bebu, hraniti je, prematat.. baš sam bila sva u grcu zbog svega.. u to vrijeme kad mi je stigla beba, mama je dobila tesku diagnozu (rak).. e to me najviše dotuklo.. cijelu trudnoću je bila uz mene a ja u tim trenucima nisam mogla biti 100% uz nju ili ona uz moju bebu.. srećom se sad oporavlja nakon teške operacije.. ❤ spasio me suprug koji mi je puno pomogao oko svega.. uz to dugo sam se oporavljala od poroda, još uvijek traje oporavak ali sam s vremenom shvatila da treba uživati i ništa ne planirati.. sad se budim sretna i vesela zbog svega novog i neplaniranog što me taj dan s bebom čeka.. kuća više nije uredna kao što je bila prije, nekad ne stignem kuhati, oprati ves, jesti ili ostalo.. ali zato uživam sa svojom Nellom.. 😊 kako ona raste tako je i lakše.. svima nama treba vremena da se priviknemo na nove stvari i novi život.. sad nebih mogla zamisliti dan bez nje.. to malo klupko koje se stalno smije.. 🧡 baš me svako jutro ohrabriti za nove pustolovine s njom.. tako da cure, svima nam idu iste misli po glavi.. malo previše mislimo mi žene i razmišljamo o svemu a ne znamo uživati.. 🙉
Bljuckanje - i mi malo bljuckamo.. ali naravno kad hoćemo puno popiti a imamo mali trbuščić.. vidim da se beba ne muči, nema grčeve, ne povraća, ima uredno popisane pelene, redovito kaka tako da se ne mučim više sa time.. Pedijatrica mi je rekla -mama smirite se.. beba super napreduje 🤭 evo i ja sam se malo smirila po tom pitanju.. i moja Nella je baš muku mučila s hranom tj. bocicom.. na početku smo koristili Avent anticolic.. nikad više.. zagrcavala se, dosta bljucala, nije htjela podrignuti.. ma užas.. kad sam prešla na dr. Brown's usko grlo preporodile smo se.. puno ljepše jede.. a I kako je starija je puno bolje.. 😀
♀️ 36 ♂️ 37
missed ab 10/20 (10tt)
11.21. 🩰baby N
12/23 radimo na bebi br. 2🤞
Eh drage moje tako vas je ljepo citati 😉
Potpisujem i ja ulazak u klub griznje savjesti + nespremnosti 😂😂😂😂 ja sam pusac pa se tako hladim i umirujem par puta dnevno na cik pauzi 😂😂😂😂 al eto ako ce vam bit lakse ja sam pribjegla kapnut espumisan na dudu 😂😂😂😂 bomboncic mama da curi svojoj 😂😂😂 ( nekoristimo ga vise a sviđa joj se i nemoze joj naskoditi+ doktorica se nasmijala i rekla da sam rano pocela 😂😂😂😂 i da je to ok i nesmeta ponekad ) uglavnom ja sam 4 godine bila u pokusavanju i nespremna sam jos uvjek uz velikog decka 😂😂😂😂 al kako dani prolaze jedan bude dobar drugi malo manje i tako... idemo dan po dan i pokusavam uzivat u njoj maximalno uza sve obaveze i ukucane 😉 jedino moram priznati da mi je najteze bilo prestat doit.. mjesec citav sam se odlucivala i jos traje jer mi je zao al lakse mi je puno sad kad je sitija i mirna a i meni je lakse sa bocicom nego sa svim onim izdajalicama, sesiricima, bocicama i komplet higijeni za to sve... umiri me kad vidim da se smije i kad sam nervozna jer nestignem taj dan nista pa ni jesti ( samo se slatkisima trpam dok ju uspavam pa dok napravim i onda se ona probudi pa cekam opet dok zaspe da jedem 😂😂😂😂😂😂) sto me podsjeca da bi trebala poslikat 4 izdajalice i stavit to na neki oglas da ih se rijesim 😂😂😂
Malo me opet frka hvata jer opet ostajem sama s njom 3 dana ako ne i duze ovog puta... al snaci cemo se 😉 moram samo hranu kupiti da neostanemo bez 😂😂😂😂😂😂 bas sam opterecena da mi djeca nebudu galdna 😂😂😂😂😂😂 samo mislim sta ce i kad jest i sta vole svi oko mene 😂😂😂😂😂 ( sekin sin 17g je kuci radi skole pa iskoristava svaki moj slobodan trenutak da mu udovaljam 😂😂😂😂 + voljan je za finu papicu zabavljat bebicu 😂😂)
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Sortiraj odgovore
Najstariji