Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    10. Ožujak 2022. 14:51

Ajoooj, baš bolna situacija. 
    čula sam da treba stisnit zube i dat nekome da ti razbije kvrge, lakše je nego sama. Muž? Patronažna?

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    10. Ožujak 2022. 16:58

Muž je pokušao onda ja počnem jaukat pa se jadan prepadne i prestane. Rekla sam mu da me ignorira i nastavi, masiramo cijeli dan po malo valjda ćemo uspjeti 😊

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    10. Ožujak 2022. 17:08

Svi au isti 😁
    Meni je moj reka da ne zna kako bi podnio gledat me u trudovima. Eto, gore bi njemu bilo 😂 srećom da je tad ukinuta pratnja pa sam jadnička poštedila
    -
    Jel imate nekad predobar dan kad je beba suuuper raspoložena i kao školski primjer bebe i mislite se - ovo je sumjivo? 😁 jučer je bila super, danas je super. Sve čekam kako će mi doletit neki skok u razvoju sad 😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

JanaL.
    10. Ožujak 2022. 22:36

Meaa.

JanaL.

Pozdrav ekipo! Uhvatila sam malo vremena pa vas čitam. 

Draga moja na isti dan su nam rodjene bebe 🙈♥️ a i bukvalno isto sisa ruke sakee 

Ako i tvoja tako pa valjda je onda to faza…nadam se da je🙈🤗. I ja se ne mogu baš požaliti za spavanje noću… S obzirom da ga dojim odspava od cca 21 do cca 4 ujutro…onda počinje nervozno mahat rukicama i otkrivat se i glasno cuclati prste. Zapravo ne plače nego stenje 😅 . Kad ga nahranim zaspe opet do 6,7 ujutro. Tad je kraj ležaniji 😜.
    Melani nadam se da ćeš riješiti brzo mastitis. Raspitaj se za onaj sprej za nos. Znam da pomaže u otpustanju mlijeka i meni ga je patronažna preporucila na početku kad mi je prijetio mastitis kad mi je nadoslo mlijeko. Možda bi ti to pomoglo.
    Upitnica pa možda kod vas prođu skokovi bez turbulencija🤞
    P.s Lady sjetila sam se…ti si sigurno sama si sašila te tufere za grudnjak 😉😁

💙👶 07.12.

LadyD
    11. Ožujak 2022. 07:19

Dobro jutro drage moje 💗
     Malo da popratim teme ali kako me uhvatila neka faza zaboravljanja nemojte zamjeriti ako sta i preskocim 😂😂😂 jel se jos nekoj desava da zaboravlja ?
     Melani nadam se da ces sto prije rijesiti mastitis i nadam se sto bezbolnije💪 i ja bi ti preporucila kapi za nos jer je puno lakse s njim jer je otpust bolji 😉 inace tople obloge i masaza i sve to redovno bez iznimke dok neprođe ( znam da je tesko i da boli ali izdrzi nekako 💪💪💪💪💪💗💗💗💗) 
    Jastucice sam uzela sa Ethereal-a al ima ih i nesto povoljnije za pronaci... ukucaj na google pamucni jastucici ili blaznice za doilje i imas i na face-u isto dosta koje siju... nisam uhvatila vremena da si sasijem sama a pripremila sam reskirat 2 djecija bodijica koje smo prerasli i jednu potkosulju koju bi zrtvovala i rukave od spavacice za bolnicu 😂😂😂😂😂 i dalje stoji pripravno kod masine ... uglavnom posluzila sam se beby kapicama koje smo prerasli i kupila 😉 samo cu naglasit da mi je bilo vazno da je pamuk ali onaj njezni mekani 😉 i one male blaznice ( mini tetrice isto dobro odrade posao ako vam se nekupuje ili veliku mozete izrezati na par manjih.. uglavnom i da nepodrubljujete same svakako ih morate presaviti na 4 sloja 😉 a i po doma vas nitko negleda 😂😂😂😂😂
     Danas smo na redovnom drugom pregledu pa sam malo nervozna zbog vaganja i u velikoj dilemi za cjepljenje... mislim da cu trazit da malo odgodimo dok nebudem sigurna da je zdrava posto cesto kise a i mene je nesto grlo lagano steglo i sinusi najvjerovatnije upaljeni pa da nije pokupila ... nebi da reskiram jer me uzasno strah dat cjepit djete koje je i mrvicu  bolesno.. nego kad su ta cjepiva redovna?  nesto mi se sve izmjesalo🤔🤔🤔

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

LadyD
    11. Ožujak 2022. 07:34

I da naglasim da i kod nas polozaji  nosanja vecinom nitko nebi odobrio 😂😂😂😂😂 ali dok je njoj udobno i nevidim nemir ili nelagodu isprobavamo svasta 😉 
    Spavanje nam se poboljsalo jer smo sad 100% sigurni da zeli sama lezati bez nosanja i drmuckanja 😂😂😂😂 cak i nocno hranjenje odradimo lezeci jer cim ju dignemo na ruke odma galami i nece cak ni jesti... malo je jedino zeznuto sto ne podrigne ali ispusta zrak po malo kroz nekih 10tak minuta tako da strpljivo cekam i osluskujem 😉 i naravno da je krevetic podignut i sve gdje spava za nekih 5-7 cm 😉  al najzanimljivije je od svega da mema vise grceva od kako prakticiramo tako... jednom dnevno bas zagalami i vrpolji se ako nemoze podrignuti pa ju podignem bas za to ... ( voli se nosati na ramenu kad se igra jer samo gleda i svasta joj je interesantno )  i prestali smo sa wayom i espumisanom  drugi dan kako smo skuzilipolozaj 😉💪 

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

Bambina
    11. Ožujak 2022. 07:51

Jutro, cure! 💙💗
    Ni mi se nismo dugo javljali, krenem pisati i onda se bebi probudi pa nikako da dovršim poruku.. 👀
    Grčići su se kao smirili na par dana i onda se opet javili jači samo na jedan dan, drugi dan ih opet nije bilo i za sada su minimalni - dok se ne isprdi i pokaka (mi imamo mjesec i pol, jedva čekamo ta tri mjeseca kada većini nestaju).. Znači, stvarno svaki dan druga priča, svaka noć drugačija, nije nam nikako monotono.. 😀
    Čitam zaostatke i baš mi je lakše kada vidim da svi imamo slične "problemčiće" što se tiče spavanja, uspavljivanja, prduckanja, bljuckanja itd..
    Bebi se budi za jesti svaka tri sata po noći, a uspavljivanje potraje bome.. I dalje kombiniramo bočicu, dojenje i izdajanje.. ☺️ Praščić mali sve voli.. 🤭
    Kako ima grčiće, isto tako je naučen na nošenje i blizinu, a jučer smo skužili da jako voli spavati na trbuhu tako da ću ga po danu tako stavljati, a razmišljam da ga krenem i po noći jer baš je jako nesiguran kad spava na leđima, rukicama mlatara kao da traži oslonac, a ja se ne smijem ni pomaknuti, odmah se budi.. Danas nove smjernice ne preporučaju takav položaj, ali kako smo mi kao bebe spavali, mama kaže da sam ja bila mirna jedino na trbuhu i tada se tako preporučalo.. Nisam pametna više..
    Aliiiii, sve moramo na kraju biti sretne što imamo zdrave bebe, preživjet ćemo nekako kao i svi drugi.. 🤗💙💗

Lori🍀
    13. Ožujak 2022. 06:53

Bok žene!
    Nadam se da ste dobro vi i vaše bebice
    Nama je ovaj tjedan bio puno lakši od prošlog. Grčevi su se smanjili, ja sam izbacila još neke stvari iz prehrane na preporuku pedijatrice pa ne znam ima li s tim veze. Znam da se u zadnje vrijeme sve više priča o tome da prehrana jako malo utječe ali eto naša pedijatrica se s tim ne slaže pa sam odlučila poslušati je. Smanjila sam mlijeko, šećer, izbacila svježe salate, crveno meso, masnu hranu. Također kad joj krenu grčevi masiram joj trbuščić i zna ju umiriti.

Neki dan sam išla na baby handling i baš je bilo super, žena mi je pokazala neke vježbice koje mogu raditi s njom i neke položaje koji joj odgovaraju.

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.2
    Muž normosp.
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF: 2/2025. stimulirani, ET 1js, nema❄️,❌
    2. IVF: 5/2025.

Lori🍀
    13. Ožujak 2022. 07:25

Slučajno sam poslala prethodni post, nastavak slijedi 
    Clarissa držim fige da grčevi ubrzo budu stvar prošlosti. Frustrirajuće je kad tako urlaju, znaš da ih boli a ne možeš im pomoći, ja sam jednom plakala skupa s njom pa je muž nas dvije morao tješiti
    Embarasada mene i dalje bole bradavice  probam trik s mlijekom 

LadyD kod tebe uvijek veselo Žao mi je zbog dojenja ali ako ne ide - ne ide, bitno da je ona sita i zadovoljna

Upitnica moja isto stenje po noći u snu i kad se pokaka je najbolje dijete na svijetu, totalno sam ju prepoznala u tvom opisu
    Melani žao mi je za mastitis, nadam se da ćeš riješiti problem masažom!
    Bambina jesi probala bebu staviti na bok malo dok spava? Mojoj ponekad paše tako nakon jela, ne skroz nego ju samo malo okrenem..
    Pozdrav Taya, Anameri, Ditaedi, Jelena…lijepo vas je vidjeti ovdje

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.2
    Muž normosp.
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF: 2/2025. stimulirani, ET 1js, nema❄️,❌
    2. IVF: 5/2025.

Taya_
    13. Ožujak 2022. 11:37

Dobrodošle sve nove mame.. 😘 ja vas čitam redovito ali baš ne stignem tipkati.. nas je zadnjih tjedan dana uhvatio skok u razvoju.. 🙉 gladni smo, cendramo, narasli smo i zbuckali se, već smo na veličini 68 😃.. baš smo prava mala buhtlica.. 👶 polako se okrećemo sami na trbuh, uz moju malu pomoć.. na leđima se rotiramo oko svoje osi.. dizemo guzicu i pripremamo se za puzanje.. 🙉 i sve nas zanima.. nosimo se stalno po kući.. 🤫 dok tate nema.. 🤭 Nellica nam guguce, smije se, pjevamo cijeli dan.. 🤗 baš je veselo i glasno dijete..  😂 grčeve nemamo, bez problema i muke punimo pelene.. 🤣 puno vježbamo.. rukice i nogice su nam na sve strane.. a pogotovo nam je najljepše stavljati rukice i sve živo u usta.. i stvarno puno slinimo.. mislim da će uskoro zubici 🙈  ali noći su nam super.. spavamo od 20 do 8 ujutro.. naravno uz dva buđenja za papanje oko ponoći i u 6 ujutro.. jer naravno da smo gladni.. 🙃 
    Cure koje se bore s grčevima proći će.. nama se ulaskom u 3mj. stvarno sve popravilo.. pijemo d vitamin bez problema.. probiotik dodatni ne pijemo jer ga ima u hrani.. ja već polako skupljam recepte na internetu za uvođenje hrane.. nas za nešto više od 2mj. već i to čeka.. bit će sigurno zanimljivo 😅

♀️ 36 ♂️ 37
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰baby N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.