Drage moje bas vas je ljepo citati a nadam se da kako budu bebice rasle da ce nam i postova biti sve vise 😉
Ja otisla u petak na kontrolu i cekala ko budala a malena se unervozila skroz... pitam ja sestu koliko jos trebam cekati a ona ce pa nema doktorice... tako da sam dobila termin kojo nije uopce upisan i sve smo dogovorili za ponedjeljak... bas sam ljuta bila al eto otisli smo ponovno i sve je ok... ljepo se razvija i sve sam pitala sta me zanima i sve je u normalnim granicama ili normalne pojave kod beba njenog uzrasta... veliki smo 68cm i 5050g ( kilaza me zabrinila ali posto smo od nedavno samo na AD-u vjerujem da cemo se ubuciti jos malo ali po skali smo u normalnim granicama 😉)
Cjepljenje smo obavili uz vristanje ( najace do sada 😂😂😂😂 stego mi se zeludac gledajuci ju kako vristi a sestri sam rekla da je zlocesta 😂😂😂😂😂) dala sam joj 3/4 cepica i flastere zaljepila na nogice... ljepo se ponasala i bez temperature nakon toga do maloprije... temperatura 38.8. u guzi i na jednoj nogici samo tockica od uboda a na drugoj se malo crveni ( velicine kopcice na bodiju) i malo je kao zadebljano... opet cepic i flasteri... nadam se da ce proci i da je to normalna reakcija🤔🤔🤔🤔🤔 uglavnom preispitivam se kako je bilo sa sinom davno davno....
Pregled nam je zakazan sa 4 mjeseca tek... tako da cu morat ganjat patronaznu da ju dodje vagati bar svaka 2tjedna...
Sinoc sam dragom ukazala kako je nasa mala princeza prava mustra... bile smo same 3 dana i tocno sam ju uspjela upratiti 😂😂😂😂😂 mora sve bit kako ona hoce inace dernjava... tocno prati i kad hoce nesto galami tako da izgleda kao da place i kad napravis kako joj pase osmjeh sljedi 😂😂😂😂😂😂 tatica se iznenadio i kaze pa zar ona vec sad to zna 😂😂😂😂😂 nevjerovatna mala bica 😍😍😍😍😂😂😂😂😂
Ja sam se namucila sa hlacama 😂😂😂😂 torbetina na pol sobe i pokusavam dnevno makar 2 hlace isprobati od prije ( imam preko 40 pari = fetiš!!!) U 2 kom sam tek usla da izdrzim da me nezaboli stomak kad stegnu... planiram ici kupiti bar 2 kom da imam u cemu izac osim taica i trenerki 😂😂😂😂😂 al htjela sam bas rec da mi je muka sve to isprobavati i ponovno preslagivati u ormar kraj svega drugoga i malene.... bas nemam ni volje ni energije.. nadam se da je prolazna faza jer cu pocet kupovat piđame 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Eh i da... uspijem pogledati tv 😂😂😂😂 vjesti vec par puta i bas me neki strah hvata... sve mi nesto smrdi na rat.. te atomske bombe... i rezultiralo je da sam dragog poslala da mi kupi 2 kartona ulja za nedaj boze 😂😂😂😂😂😂😂 popis za trgovinu ga ceka na stolu poslje posla i dodatno mljeko secer kava brasno wc papir 😓😓😓😓😓 bas me nesto opralo 😂😂😂😂
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Hej curke!
Citam sve postove i pogubim se jer sve pisemo slicne stvari, pa je valjda onda i sve to ok s bljuckanjima, stenjanjem i hranjenjem.
Mi punimo 2 mjeseca za koji dan i nevjerojatno mi je kak brzo raste mala zvjerkica. Robica iz c&a vel 62 nam je opasno na knap, a tek smo ju izvadili🙈
Ja stalno mislim da bi jos nesto trebala s njom raditi i kad je mirna sve gledam jel bi trebali sad vjezbati ili nesto hahaah. Ne znam uzivti u miru😂
Moja miska se bas dosta zabavlja sama u kindacu, gleda u mobil iznad i mase rukicama. Ujutro je najbolje volje i puno nam se smije i imitira nase grimase i pokrete.
Meni je sve glupo da ona tak solira u kreveticu al bake me uvjeravaju da dok ne place je sve ok.
Stavljamo ju na trbuscic par puta u danu, vjezbamo s nogicama i rukicama, nosimo se malo i razgledavamo i to je u biti to. Svi mi kazu da je jos malena i da nista drugo ni ne treba s njom raditi.
Nositi se voli samo kad je nahranjena i dobre volje, inace vristi. I to nosenje je iskljucivo tako da gleda prema vam. Onako u narucju vise uopce ne voli biti.
Isto me frka cijepljenja jer ona stalno nesto kise, al ne cini mi se prehladjena inace.
Lady ti imas pravu malu visoku manekenku☺️
Mi smo iduci tjedan kod dr na pregledu i ne mogu docekati.
Super mi je citati kaj ‘starije curke’ rade😂 jer vidim da svi imaju vec lijep ritam uspostavljen.
Pozdrav svim mamicama i bebacima
Curka 🤍 - 17.01.2022.
E da, a o starim hlacam jos mogu samo sanjati. Nakon onog sto sam u bolnici izgubila stojim na istom i dalje.🙈
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Cure,moj bebač ima 17 dana i jako puno stenje i štuca. Najprije sam mislila da je to zato jer pohlepno jede (papa izdojeno mlijeko iz bočice i par puta na dan po malo cica). Kad jede iz bočice počne jako naglo i već nakon 10-20 mililitara se zagrcne i počne kašljat, stenjat, štucat i hvata zrak. Štuca i po 5 puta dnevno. Ritam hranjenja još nemamo, imam osjećaj da stalno jede ali neke male količine. Ima stolicu skoro nakon svakog hranjenja i onda dosta stenje. Ali stenje i po noći bez nekog razloga. Uveli smo Bio gaju i Espumisan po potrebi. Mislim da je za grčiće još prerano, da nije to. Sve se bojim da nije neki refluks jer ponekad bljucka usireno mlijeko. Ima neka sličnu situaciju?
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Melani, kakvu bočicu koristiš? Jako je važno da ima što manji otvor kako bi beba sisala, a ne da joj mlijeko curi u usta. Mojoj se događalo isto jer smk kupili najobičniju babylove bočicu i imali smo to stenjanje po cijelu noć u snu, a meni prva beba pa sam bila budna stalno. Uz dobru bočicu (tomee tippee ili dr browns, ima još jedna s duplim dnom al sam zaboravila koja) je važno i da hraniš bebu na pravilan način - idi na youtube i guglaj paced bottle feeding. Time se smanjuje gutanje zraka i sporije jede pa bi i vjetrovi trebal bit smanjeni. Čim su mi stigle dr browns bočice došlo je do mirnijeg spavanja.
Za bljucanje sirastog - probaj primjeniti ovo iznad pa vidi jel se i dalje to ponavlja. Moguće da se mrvica naglo natrpa i naguta zraka pa mi se zati vraća. Uvijek mora podrignuti i to par puta tijekom hranjenja, ako može.
3 MPO postupka
💜 01/22.
Upitnica baš sam jučer gledala video paced bottle feeding i slala ga mužu da i on pogleda pa od jučer pokušavamo tako. Koristimo 2 bočice: Phillips Avent anticolic i Mam (sa duplim dnom) i iz obe curi baš sporo. Probat ćemo i dr. Browns svakako.
Sjetila sam se da ti imaš iskustva s izdojenim mlijekom pa da te nešto pitam: npr. ako imaš u bočici 80 ml ali beba popije pola, dali to kasnije iskoristiš ili nebi trebalo jer se od bebine sline stvaraju bakterije? Joj možda pretjerujem sva sam puna nedoumica ovih dana🙄, a izdajala sam se s prvom bebom 4 mjeseca i nisam toliko komplicirala 😊
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Mislim da je MAM ta 3. bocica koja je dobra. Nr moras kupovati novu, probaj zasad time sto imas primjeniti to sporije hranjenje. 👍 gle, moze biti i refluks, al i kod svoje bebe sam odlucila pricekati, nesto mijenjati pa onda pedijatru jer je moguce da je greska u necemu sto ja radim. Tako preporucam i tebi, ali ako ti se cini da se beba baš pati, nemoj se misliti.
-
Ovo s naknadnim davanjem mlijeka iz bocice iz kije je beba vec pila, nisam pametna. Davala sam dok sam samo izdajala, nisam ni razmisljala o tome da nesto moze biti, a da budem iskrena nije mi se ni cinilo problematicno. Ono - beba je pila istu bocicu s istim mlijekom dok ne popije. Nosila bi bocicu s mlijekom u doktora, recimo, pa joj davala kad je htjela.
Kad sam krenila s dohranom sam naletila na tu info i za dohranu i za izdojeno i onda sam pocela paziti. Mislim da s izdojenim ne bi trebalo bit tako strogo kao s adaptiranim gdje trebas proliti ono jednom probano i nepopijeno jer je to miks svega i svacega, al svakakk ako mozes - uvijek ulij u bocicu manje od onoga sto mislis ds ce popit odjednom pa lako nadolijes. Da se ne brines, a da ne bacas 🙂
-
Jao, jednu noc izdojim cca 2dcl i mala se taman probudi i ja sva sretna - dobit ce najsvjezijeni toplo! I onako pospana i smotana slucajno prolijem sve po podu.... skoro sam plakala. Onu izreku "ne placi za prolivenim mlijekom" nije smislila zena koja izdaja! 😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Upitnica, hvala ti na savjetima! A za prolijevanje mlijeka: i mene duša boli kad izlijem u sudoper 20-30 ml koje predugo ostane na sobnoj temp pa moram baciti. Sama sam sebi rekla da ću ovaj put bit opuštena, a evo opet je stalno kraj mene bilježnica u koju pišem koliko je pojeo, kad je kakao i kad sam se izdojila. Ali drugi tjedan muž počinje raditi pa neću imati vremena bit tako detaljna, možda i bolje jer se pretvaram u ludu babu 😂
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Znam kako je 😂
Prvo sam imala papir pa exel tablicu pa aplikaciju 😂😂
-
Moj je muž imao samo 2 slobodna dana pa sam otpočetka sama, a prva beba... mlađa sestra me spasila iako u početku nije ništa oko bebe radila, al dodala bi mi čašu vode i pričala sa mnom oa nisam skroz prolupala. Sad su joj počela predavanja pa rjeđe dolazi, al i beba je veća i navikle smo se jedna na drugu razlikujem vrste plača 🥳🥳
-
Nadam se da ćeš sve stizat i da će izdajanje trajat koliko si zamislila, a ne kao kod mene. 😉Nisam stizala, bila zombi i na kraju radi psihickog zdravlja odustala. 2mj je pila moje, sad smo na AD. Umjesto izdajanja sad samo perem vražje bočice 😂 muž i ja se samo svađamo ko to NEĆE radit 😁
3 MPO postupka
💜 01/22.
Sortiraj odgovore
Najstariji