Upitnica ja okrenem svoju kad se igramo ili kad je raspolozena ili na cvrstu podlogu ili ju malo pronosam potrbuske na ruci.. mislim nekih minut do 5 kako joj je gust al za spavanje nisam nikako jer se bojim.. dovoljno je da ju okrecem po novi na bok i po dani ubacim na leđa makar gledam stalno kel joj udobno 😂😂😂 nije ljubitelj da ju naslonim na prsa al sad malo vise to forsiram (radi klokanice u buducnosti) pa se polako navikava 😉 veliki brat ju povremeno cuva 😂😂😂😂 i dalje smo na max 5 minuta dok sam na wc-u ali cujem da joj prica kad ja nisam u blizini 💪💪💪 bas mu bude drago kad on kao to treba odradit 😂😂😂😂 mada se borim sa njegovim pubertetskim musicama u međuvremenu.... kako ste mi ono rekle do kad traje to?🤔🤔🤔🤔🤔😂😂😂😂😂😂 zbog cega si dobila da ju vodis kod okulista? Zao mi je zbog galame na vasem izlasku al bit ce i onih ljepsih pa uzivajte na suncu i u setnji 😉
Ditaedi nasmijala si me sa nesvjesticom potrbuske 😂😂😂😂😂 moja je redovno u "bendeku" poslje jela pa evo cisto da vas upoznam s izrazom 😂😂😂😂😂 i tako zaspe kao onesvjestena 😂😂😂😂 ( nece da ucita sliku pa ubacim naknadno)
Embarasada ja sam bila rezana u prvoj trudnoci i nekih 10tak dana je proslo pa su mi se koncici polako otapali. Tj vidim ih na ulosku.. meni je patronazna tada savjetovala svakodnevno pranje i poslje potapkat rucnikom i fen upaliti minutu dvije da se osusi dobro i kao to ubrza proces.. ja sam tako radila a bolilo me jos 10tak dana poslje i polako se smanjivalo... znam da je sin imao mjesec dana a malo me samo zatezalo kad sjedam... izdrzi proci ce 😉 bdw racunaj da je meni rez cak do pregiba do noge... ako se dobro sjecam da sam zaspala a oni su brojali 27-mi sav... 💪💪
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Meaa bas je med medeni 😍😍😍😍
Clarissa nasmijala sam se sa hranjenjem 😂 imali smo i mi par puta tako epizode al vjerujem da su sve prolazne 😉 i ja razmisljam o stezniku... niko nista konkretno negovori a okolina predlaze a do adekvatne info treba termin koji cekas skoro 2 mj...🤔🤔🤔🤔 moja patronazna je mlada skroz... tu negdje mojih godina 😂😂😂😂😂 ispregledaju one kucu i sve oko sebe i bebu i kako se brinemo... ja sam nekako opustena skroz i tako je i ona.. sreca pa nije stara opasna kao sa prvim davno davno.... ta je pusila i samo zagledala po coskovima kad je dolazila 😂😂😂😂
Bibi ja imam vise vrsta flasica i nekako sam zakljucila da mi to sa prduckanjem nije vezano... prije vidim razliku kad kombiniram dojenje i dohranu tad malo vise prdi... samo sam skuzila da imam jedan sisac br.2 i da s njim brze pojede i nekako je halapljiva ( ili meni tako izgleda) i onda jace i vise podrigne al guza isto reagira...
JanaL ja sam dragog poslala po cepice za temperaturu da imam za svaki slucaj jer sam mislila da ce reagirat na prvo cjepivo al nije... zena mu je preporucila EFFERALGAN 80mg cepice... sreca nismo isprobali jos... davno sa prvim sam koristila LUPOCET BABY cepice.. i dok je bio beba sam ga uvjek prvo okupala u mlakoj vodi da se osvjezi pa onda cepic... za cjepiva i kad je bio bolestan.. prolazilo je od samo jednog uvjek.. tek sa nekih 5-6 g sam mu prvi puta stavljala duzi period jer je imao upalu grla.. a za oblog sam ohladila obicnu vlaznu maramicu u skrinji na par minuta i stavila na mjesto uboda i nikad nije oticalo nista.. mozda sam bila te srece samo 😉
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Mi smo bili na prvom pregledu i imamo 4200g i 54cm. Kaze da je sve ok ostalo i da je normalno ako kaka jednom dnevno.. da nastavim hranit kako hranim... objasnila mi je to krvarenje u glavi koje je imala navodno se događa cesto kad su na zadak pa cak i u normalnim porodima.. vjeruje da se nazuljala ili kao udarila u zdjelicu ili sl. uglavnom trebalo bi se do uzv vidjeti da se razgrađiva i nestaje.. al vidjet cemo u petak kad idemo na uzv glave i kukova...
Nasa kilaza je:
porođajna 3380g
2 dan 3220g
5 dan 3350g
1 tjedan 3540g
2tj +5d 3735g
1 mjesec 4200g
ja sam zadovoljna s obzirom na sve muke s njenim hranjenjem i uspostavom dojenja pa se mogu pohvaliti sa prvom noci bez flasice 💪💪💪💪💪💪 i jednom dohranom od 30ml u zadnjih 24h 😊😊😊😊😊
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Freya di si kupila dr browns bočicu?
Lady mala je divotica❤️ I svaka cast kaj si uspjela okrenuti omjer u korist dojenja, to stvarno stvarno nije jednostavno. Bravo!
Hvala curke na savjetima. Mi isto imamo prve preglede u 2. mjesecu i bas me frka. Nadam se, tj. vjerujem da je sve ok.
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Mi smo bili na prvom pregledu i imamo 4200g i 54cm. Kaze da je sve ok ostalo i da je normalno ako kaka jednom dnevno.. da nastavim hranit kako hranim… objasnila mi je to krvarenje u glavi koje je imala navodno se događa cesto kad su na zadak pa cak i u normalnim porodima.. vjeruje da se nazuljala ili kao udarila u zdjelicu ili sl. uglavnom trebalo bi se do uzv vidjeti da se razgrađiva i nestaje.. al vidjet cemo u petak kad idemo na uzv glave i kukova…
Nasa kilaza je:
porođajna 3380g
2 dan 3220g
5 dan 3350g
1 tjedan 3540g
2tj +5d 3735g
1 mjesec 4200g
ja sam zadovoljna s obzirom na sve muke s njenim hranjenjem i uspostavom dojenja pa se mogu pohvaliti sa prvom noci bez flasice 💪💪💪💪💪💪 i jednom dohranom od 30ml u zadnjih 24h 😊😊😊😊😊
Pridružujem se čestitkama za uspostavu dojenja, to stvarno nije lako. Svaka čast!
I super dobiva kilazu! :)
Okulistu ide do 42 tjedna jer je prijevremeni rođena, tako mi je pisano na otpusnom i jučer doktorica rekla.
-
Čini mi se da mala na meni potrbuške najbolje spava, najmirnije. Inače svako toliko skoči i prene se i počne plakat.
-
Bočica - imam samo 1, babylove neku. Mala jede kao da nije jela danima i nema šanse da je usporim. Proguta sve za čas, rutne i zaspe. Al isto je plinovi dosta muče, probude je pa se isprdi. Kaki svaki dan i stalno 😂 iznenadim se kad je pelena samo popiškena.
-
Lady, malešna je predivna i jasno da joj ni buntovnik ne može odolit 🥰 kad će to proć? Ne znam, ja sam s 10 god dobila najmlađu sestru i durila sam se dok je nisam prvi put ugledala 😊 evo mi sad pomaže oko bebe.
-
I nama je ljekarnica dala Efferalgan, kupila sam za svaki slučaj, danas prvi pregled i cijepljenje pa da ne bude problema. Ubod cu hladit blaznicama s vodom ako bude dala.
-
Vani je divno vrijeme, sa bar muž ne radi pa da možemo u šetnju, želi da prvi put idemo skupa al kakve sam sreće, za vikend će kiša 😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Bravo LadyD, svaka cast! Kod mene uz sav trud mlijeka samo u kapljicama, vise ga cice isfrustriraju, dvaput mi je samo bogac malo zaspao nakon cica i to ne znam jel uspio ista povuci ili se samo namucio nad prazninom pa izmorio. Inace se samo unervozira i jos nervoznije trazi hranu.
Nocas nam je bilo zeznuto, nikako se umiriti, budio se cijelu noc i cendrao sto god da smo pokusali, tek pred jutro zaspao. Danas isto tako nervozira i nemiran, dala sam i vise hrane i nikako dobiti da se onako umiri i zacori dulje. Ne znam jesu li to grcevi ili ga nesto drugo muci Nocas je pupak otpao (vanjski dio), sutra dolazi opet patronazna pa ce vidjeti, za svaki sam ju slucaj nazvala da joj prijavim za pupak.
Sto se hranjenja tice, jel ih vi hranite prema nekoj satnici? Ma meni patronazna rekla da moram svaka 3 h, da ga budim ako spava... Jednom je oko 4 h cak spavao i nisam ga budila, za to mi je rekla da to vise ne ponavljam, da obavezno budim za hranjenje. Pa to mi se cini nepotrebnim, radije bih mu nekad dala bocicu i nakon 2 h ako vidim da je gladan, a s druge strane ga pustila da u miru spava kad cvrsto zacori, pa nije da ce 10 h odvoziti... Evo ne znam...
Moja mala ima dana kad imam osjecaj da ju konstantno nesto muci, pa zaspe i onda samo odjednom krene vikati i izvijati se i stenjati pa na kraju i plakati. Ja mislim da su to plinovi a ne grcevi.
Clarissa imali smo nedavno ludih dva dana kad je sve bilo kak si ti napisala, jela je vise i stalno se budila i plakala i stenjala. Uveli smo biogaju i promijenili bocicu da sporije jede, malo je lakse ovih dana. Mislim da je to bio skok u razvoju, iako ju sigurno i probava i plinovi muce.
Meni je patronazna isto rekla da ju budim svaka tri sata (i jesam prvih 2,5 tjedna, sad smo 3,5) a sad sam se malo opustila pa ju pustim. Al realno krene ona sama od sebe cviliti nakon cca 3,5 sata max. Navodno ne bi smjeli klopati dohranu u razmacima manjim od 3h.
Isto tako mi je rekla da joj ne dajem vise od 90ml dohrane po obroku prvih mjesec dana al sam vidjela da joj nekad jednostavno treba vise, pa joj i napravim vise.
Mene ona i dalje pomalo ciki pa jos i to sve ukomponiramo. Al to je sve sitno, tipa 2 obroka su moja cica. Ne znam jel mislite da se isplati s tim nastaviti, tj. jel ima kakvih benefita od tak malih kolicina?
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Bravo LadyD, svaka cast! Kod mene uz sav trud mlijeka samo u kapljicama, vise ga cice isfrustriraju, dvaput mi je samo bogac malo zaspao nakon cica i to ne znam jel uspio ista povuci ili se samo namucio nad prazninom pa izmorio. Inace se samo unervozira i jos nervoznije trazi hranu.
Nocas nam je bilo zeznuto, nikako se umiriti, budio se cijelu noc i cendrao sto god da smo pokusali, tek pred jutro zaspao. Danas isto tako nervozira i nemiran, dala sam i vise hrane i nikako dobiti da se onako umiri i zacori dulje. Ne znam jesu li to grcevi ili ga nesto drugo muciNocas je pupak otpao (vanjski dio), sutra dolazi opet patronazna pa ce vidjeti, za svaki sam ju slucaj nazvala da joj prijavim za pupak.
Sto se hranjenja tice, jel ih vi hranite prema nekoj satnici? Ma meni patronazna rekla da moram svaka 3 h, da ga budim ako spava… Jednom je oko 4 h cak spavao i nisam ga budila, za to mi je rekla da to vise ne ponavljam, da obavezno budim za hranjenje. Pa to mi se cini nepotrebnim, radije bih mu nekad dala bocicu i nakon 2 h ako vidim da je gladan, a s druge strane ga pustila da u miru spava kad cvrsto zacori, pa nije da ce 10 h odvoziti… Evo ne znam…
Kolika je beba sad i je li dobiva lipo na kilaži?
Meni je patronažna rekla da je bebolina dovoljno jaka i napreduje pa je ne moram budit, sama će, nema straha od toga da spava od slabosti. Jede kad hoće. Dajem joj izdojeno cca 80ml, al nekad želi više, nekad manje. Ako pojede više, spava duže.
U bolnici su ih hranili svako 3h jer su nedonoščad i jer moraju imat neki raspored inače bi i osoblje poludilo.
Jao naše patronažne, svaka svoju politiku....
3 MPO postupka
💜 01/22.
Sortiraj odgovore
Najstariji