Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    07. Veljača 2022. 14:43

Ditaedi

Upitnica, kad krećete sa vježbicama? Mi idemo danas prvi put kod fizijatra.
    A na trbuh, stavim ga, diže glavicu, ali mu se ne sviđa, odmah mi se namrgodi. Ili neki dan, umrla od smiha, zaspo mali isti tren kad ga stavila na trbuh. Ko da ga je netko onesvijestio!

Evo čekamo da nas fizijatar zovne kad se oslobodi termin, čekamo prvi pregled i 3 termina babyhandlinga pa kasnije po dogovoru.
    -
    Vađenje krvi (split, školska poliklinika) iz vene. Beba je vrištala. Muž je uveo jer smije samo 1 roditelj. Al dobro, prošlo.
    Okulist (križine) ide brzo, 3x kapi za širenje zjenica pa pregled doktorice. Ne boli, osim šta gadno izgleda nasilno otvaranje okica bebin koja se otima. 😶 imamo to opet za 2 tj.
    -
    To nam je bio prvi izlazak i moram rec da jedva cekam izic a da nije pregled, nego na sunce 😂
    -
    Šavovi - imala sam zbilja puno šavova, izbrojala 11, 12 al ko zna. Ispali svi (ili vecina, nisam pipkala unutra) 😁 između 2. I 3.tj. nakon poroda. Bila sam super dok sam se pazila dok je ona bila u bolnici (osim sta sam i tad dosta sjedila, dok izdajam i vozim se do bolnice) al proali tjedan me neki vrag zabolio. Kako skacem oko nje i dizem je i sve... moguce da mi se 1 rašio, otvorio. Pogledala ogledalom, tako izgleda al ne boli strasno, 1 dan je zatezalo i to je to. 
    Cista voda, koji put octenisept.
    Sad sam kupila saugella ativa za intimnu i prođem 1 dnevno. ok je. 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    07. Veljača 2022. 15:46

Embarasada

Mame koje su imale šavove, nakon koliko su vas prestali boliti i nakon koliko su ispali? Meni je dns 12 dana i još me boli, i nisu ispali. Imam 3 šava i to vanjska, na porodu su rekli da je to ništa, da je super prošlo, iz toga nije išla ni krv, ali su odlučili da je bolje zasiti, estetski…
    Ja sam to čak gledala ogledalom, ne izgleda upaljeno ili nešto ali ne kuzim ni jel sve kako treba biti… Očekivala bi da prestane boliti više :/

Ja sam zbog unutarnjeg hematoma koji se nije vidio na vrijeme imala reviziju rane pod općom anestezijom i bas me jako jako boljelo sve. Sjedit nisam mogla nikako, a sve me i zatezalo i bas neki ruzan osjecaj. Tako da sam i ja kupila cicatridine mast i saugella attiva gel za pranje. E sad, da li je zbog toga ili ne, nakon 2 tjedna mi je odjednom bilo bas puuno bolje. Doslovno od danas do sutra. Nadam se da ce i tebi tako.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Clarissa
    07. Veljača 2022. 17:35

Meaa sretan 2. mj. slatkici!
    Kod nas danas bilo vaganje, malac u tjedan dana od izlaska iz rodilista dobio 200 grama, nadoknadio gubitak iza porodjaja i malo povisio porodjajnu tezinu. Pao mi kaaaamen s ledja! Bas sam bila strepila hendlamo li dobro tu dohranu, jer nije da je uvijek suradljiv pa da hoce pojesti cijelu propisanu dozu, to su onda razne metode dobiti ga da sve pojede jer cesto usred ili pri kraju hranjenja zaspi kao pijanac i nikak ga vise dozvati svijesti...a onda pak 10 min nakon sto ga polegnemo, evo opet nemira pa ipak pojede 

Joj jel i vama bude pritisak kad patronazna dodje? Moja ima neki strogi izraz lica, mislim okej je zena i odgovara na sva pitanja, ali osjecam se kao da dolazi nadzor i kontrola, kao da sam svaki put na nekom ispitu, sva se preznojim pred njom.Posebno kad malac ima svoja vristanja kod presvlacenja, iako to sam pocela prihvacati da je jednostavno tako i nadati se da je prolazno, da ce doci "tisa" vremena. 
    Cure koje ste imale carski - nosite li ili mislite nositi steznik? U rodilistu mi to fizijatrica nije htjela komentirati (ne kuzim zasto...), a iz okoline dobivam savjete da trebam steznik tako da si sve mislim sto mi je i kada ciniti...

• Upitnica_Split
    07. Veljača 2022. 19:42

Ja sam se bojala da ce mi bit tako s patronaznom, al moja je neka simpaticna mlada. 
    Ne drzi prodike, kaze sta ima i ide. Bila 2x, nismo dogovarale novi termin, al rekla je da je dostupna 0-24 makar preko whatsappa. 
    Zadnji put me pitala jesam odslusala njihov tecaj prije poroda jer se vidi da svasta znam. Reko, nisam, znam svasta U TEORIJI jer sam streberski tip 😂
    -
    Zene oko mene nakon carskog nisu nosile steznik jer prvo zbog šava nisu smjele, a kasnije se sve posložilo (organi, jel)  kako treba pa eto. 😁

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Embarasada
    07. Veljača 2022. 19:49

Clarissa

Meaa sretan 2. mj. slatkici!
    Kod nas danas bilo vaganje, malac u tjedan dana od izlaska iz rodilista dobio 200 grama, nadoknadio gubitak iza porodjaja i malo povisio porodjajnu tezinu. Pao mi kaaaamen s ledja! Bas sam bila strepila hendlamo li dobro tu dohranu, jer nije da je uvijek suradljiv pa da hoce pojesti cijelu propisanu dozu, to su onda razne metode dobiti ga da sve pojede jer cesto usred ili pri kraju hranjenja zaspi kao pijanac i nikak ga vise dozvati svijesti…a onda pak 10 min nakon sto ga polegnemo, evo opet nemira pa ipak pojede

Joj jel i vama bude pritisak kad patronazna dodje? Moja ima neki strogi izraz lica, mislim okej je zena i odgovara na sva pitanja, ali osjecam se kao da dolazi nadzor i kontrola, kao da sam svaki put na nekom ispitu, sva se preznojim pred njom.Posebno kad malac ima svoja vristanja kod presvlacenja, iako to sam pocela prihvacati da je jednostavno tako i nadati se da je prolazno, da ce doci "tisa" vremena.
    Cure koje ste imale carski - nosite li ili mislite nositi steznik? U rodilistu mi to fizijatrica nije htjela komentirati (ne kuzim zasto…), a iz okoline dobivam savjete da trebam steznik tako da si sve mislim sto mi je i kada ciniti…

Hahaha ovo za patronaznu :) :)
    Moja je baš jako draga, nemam baš taj osjećaj. Evo dns ne zvala zamjena njena jer je na go da bi došla vagati malog pa sam čak rekla da ne treba, da dođe radije tek kad ispadne pupak. Jer znam da dobro dobiva na kilazi, pa mi nije toliko bitno da dođe vagati, da nam ne remeti ritam (da ga ne budim bzvz) :)
    Baš cudno da ti nisu htjeli reći za pojas. Ja bi svakako pitala fizijatra ili fizioterapeuta bar za to, ne bi na svoju ruku, a i čitala sam da ima raznih, da se to ne može kupovati na pamet... 

bibi
    08. Veljača 2022. 09:17

Joj nasa patronazna je divna al svaki put budem ko na ispitu u skoli, ne znam zasto hahhaha.
    I jos uvijek dodje ujutro kad je sve u kaosu ajme majko. 

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    08. Veljača 2022. 09:18

E da, curke koje bocice koristite i jeste primjetile da od neke vase dijete manje prducka i generalno ima manje plinova?

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Clarissa
    08. Veljača 2022. 11:27

bibi

E da, curke koje bocice koristite i jeste primjetile da od neke vase dijete manje prducka i generalno ima manje plinova?

Imam Tommee Tippee onaj anticolic set, sto ima indikator za temperaturu u bocicama. To mi olaksava procedure pripreme dohrane. Ne mogu usporediti s drugima jer samo te imam, prducka on, nekad u snu, nekad iza klope, ali ne znam koliko prduckanja je normalno Zasad mu je stolica uredna, to jedino mogu potvrditi jer je patronazna potvrdila. 

JanaL.
    08. Veljača 2022. 19:28

Clarissa čestitam malom pijančiću na kilaži.
    Sutra idemo primit cjepivo. Kupila sam neki obloge za hlađenje po preporuci med. Sestre. Nego zanima me, sta ste kupile za snižavanje temperature? Bojim se da bi moglo doći do temperature, a i da imam nešto za kućnu ljekarnu. Mame koje imate djecu, imate kakva „sistem“ snižavanja temp…oblozi, kupanje pa lijekovi ili? 
    Steznik nakon carskog…meni je fiz. U bolnici preporucila steznik ili neke visoke tajice ali da pokrije cijeli trbuh…znači do prsa. Ja sam uzela one visoke stezne gaće i počela sam ih nositi tek prije nekih 10 dana.  

💙👶 07.12.

freya_444
    09. Veljača 2022. 04:56

bibi

Koristim TT anticolic s ventilićem i počela sam dr browns s uskim grlom i dr brows je puuuno bolja bočica( staklena), mala nema grčeve, niti ne bljuca, polako jede i super :)
    JanaL, ja sam dobila preporuku za Lupocet baby čepiće za guzu za temperaturu.

Lucija 16.12.2021.💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.