Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mela
    27. Ožujak 2018. 17:00

Evo i nas s novim skokovima. Skačemo u svim mogućim disciplinama 
    Mi koristimo Aventovu dudu, a pupamo se svako 2-3 dana. Naravno redovno umivanje i brisanje vrata od bljucanja. Stvari samo peremo koliko sve izbljuca i ponekad popiski 
    Teddy, bravo za napredak.

Mela
    27. Ožujak 2018. 17:28

Da li vaše bebice ponekad ubrzano dišu? 

• tea1990
    27. Ožujak 2018. 18:48

Pozdrav svima...zanimaju me vasa iskustva vezana za prehranu. Beba se rodila sa 4360 i 55 duga..prvih 10 dana dojena a kasnije presli na Bebimil... 90 ml...pa 120 i sada nakon skoro 4 tjedna (5800g) je na 150 ml jer nakon 120 place, trpa ruke u usta, spava po 10 min pa se budi. Da li je to po vama puno za bebu tako malu po mjesecima ali po kilazi je kao beba od 3 mjeseca? Lijepo napreduje, proporcionalna..na pregledu sve super,zdrava... par dana je na 150ml i vidim da zna odspavat i po 4/5 sati u komadu... 

• Bubamara86
    28. Ožujak 2018. 04:46

Mi se kupamo svaka tri dana, a umivamo svaki dan. Za kupanje koristimo Mustelu, a kako na licu i ispod brade imamo osipic za koji doktorica kaze da nije osip nego suha koza za lice i tijelo koristimo kremu Dermalex. Zasad mi se cini da pomaze i da vise nema toliko puno tih sitnih pristica.
    Mela, i moja beba povremeno ubrzano dise. To je bilo cesce kad je bila manja pa sam pitala i pedijatricu je li to ok, ona mi je rekla da je to kod beba normalno. Sad nam se pak dogadja da nekad toliko plitko dise da joj stavljam ruku na prsa da provjerim jel dise. Znam, luda sam ☺️
    Tea, mi se drzimo vise-manje onog sto pise na kutiji. Mislim da za bebu od 2. mjeseca, dakle od 5. tjedna, ili 5-6 kila i ide 150 ml (5 bocica na dan) tako je barem na kutijama mlijeka koja smo mi koristili.

Teddy Bear
    28. Ožujak 2018. 08:08

tea1990

Pozdrav svima…zanimaju me vasa iskustva vezana za prehranu. Beba se rodila sa 4360 i 55 duga..prvih 10 dana dojena a kasnije presli na Bebimil… 90 ml…pa 120 i sada nakon skoro 4 tjedna (5800g) je na 150 ml jer nakon 120 place, trpa ruke u usta, spava po 10 min pa se budi. Da li je to po vama puno za bebu tako malu po mjesecima ali po kilazi je kao beba od 3 mjeseca? Lijepo napreduje, proporcionalna..na pregledu sve super,zdrava… par dana je na 150ml i vidim da zna odspavat i po 4/5 sati u komadu…

Jutro,meni je pedijatrica sa starijom kcerkom koja je odgojena na AM rekla ako beba trazi vise da joj i dam,da ne pratim slijepo tjedne i mjerice na kutiji,jer nije uvijek ni gladna isto,nekad nece cijelu bocu popit a nekad joj treba samo 10-20ml vise. Zato ako dijete napreduje,ti joj slobodno daj koliko joj i treba.

dea32
    28. Ožujak 2018. 08:23

Jutro.
    Teddy, Orangina samo nek bebe napreduju i rastu..

• Frau_Mund6
    28. Ožujak 2018. 10:11

Jutro cure,  mi se opet mucimo sa gljivicama..  pojavili su se plikovi, izgleda kao su opekline. Cekam patronaznu da mi dode da zovemo pedijatra da je primi. Plimycol pomaze, ali ovom bezinom ce beba biti izljecena za mjesec dana. Osim toga, svaki put kad je prebrisem ona se malo pokaka tako da nam brisanje guze traje i do 40 min. Sve to vec postaje strasno za nju, a onda i za mene... 
    Sad su nam jos vodu iskljucili nenadano, pa je ne mogu niti oprati. Mogu li koristit fiziolosku? To mi je jedino ostalo

url=https://lilypie.com]

dea32
    28. Ožujak 2018. 10:44

Frau_Mund6

Jutro cure, mi se opet mucimo sa gljivicama.. pojavili su se plikovi, izgleda kao su opekline. Cekam patronaznu da mi dode da zovemo pedijatra da je primi. Plimycol pomaze, ali ovom bezinom ce beba biti izljecena za mjesec dana. Osim toga, svaki put kad je prebrisem ona se malo pokaka tako da nam brisanje guze traje i do 40 min. Sve to vec postaje strasno za nju, a onda i za mene…
    Sad su nam jos vodu iskljucili nenadano, pa je ne mogu niti oprati. Mogu li koristit fiziolosku? To mi je jedino ostalo

Mozes fizioloskom

dea32
    28. Ožujak 2018. 10:46

Frau, ne znam kako mazes ali plimikol se ne maze svaki put kad se mijenja pelena. A ako smatras da je gore nego sto je bilo prije plimikola, nemoj ga vise mazat

• Frau_Mund6
    28. Ožujak 2018. 11:13

Ma nije gore od plimycola, ali je poboljsanje minimalno, zato i mislim da ce izljecenje trajat predugo. Sad mi je bila patronazna, malo je okljevala uvjeravajuci me da bi kamilica svoje napravila..  ali na moje inzistiranje rekla je da ce zvati pedicu pa da se cujemo. Mazem joj svako drugo previjanje, tako mi je rekla sestra kad sam zvala pedijatra. Navodno  se daje betrion za takve slucajeve, ali zelim da ju dok pregleda. Dosta mi je izmisljanja  i isprobavanja koje kakvih krema. 
    Patronazna mi lupa neke gluposti o tome kako je lheti to jednostavnije, moze se guza vuse zracit... a kaj sa promjenim doba godine? Ne kuzim! Daj mi konkretno rjesenje sad, a ne razglabat o tome kako bi bilo kad bj bilo... luda sam od tih gluposti!!! 

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.