Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    16. Ožujak 2018. 15:05

Hmm.. Nikad dvije razlicite vage ne pokazu u gram tocno. Ja vjerujem da je problem u vagi, s obzirom na pelene..
    Koliko ukupno imate podoja u 24h? Jesi joj probala dati obje dojke u jednom podoju? Ovo vrijeme podoja ona odredi ili je ti nakon pola sata maknes sa dojke?

Mela
    16. Ožujak 2018. 15:07

Sutra cemo otici kod druge pedice da vidim sto ce nam reci. Necu joj nista jos davati osim cice, a Dea fb nemam ali cu ga napraviti i kontaktirati rode. 

Mela
    16. Ožujak 2018. 15:18

Imamo minimalno 10 podoja, a nakon pola sata ja je maknem sa dojke. Mozda tu grešku pravim. Kad beba doji da li vi potičete mlijeko tako sto dojku pritiscete ili pak ne? 

Mela
    16. Ožujak 2018. 15:22

Ono sto je danas ona rekla da je zadovoljna njenim izgledom. Koza joj elastična, fino drzi glavicu, okice otvorene, lijepo gleda i prati sto se dešava oko nje. 

dea32
    16. Ožujak 2018. 15:23

Mela

Imamo minimalno 10 podoja, a nakon pola sata ja je maknem sa dojke. Mozda tu grešku pravim. Kad beba doji da li vi potičete mlijeko tako sto dojku pritiscete ili pak ne?

Ja osjetim otpust mlijeka i kad vidim da je vec pri kraju, tj kad vise puta mora povuci pa proguta onda krenem stiskati dojku od rebara prema bradavici da mu jos dodam malo mlijeka i olaksam protok.. Ja to radim i zato sto moj mali cim mu prestane lijepo curiti prestaje sisati.. I ja nisam nikad ogranicavala podoje, uvijek oni sami prestanu. Osim u slucaju da zaspu pa vidis da nema sanse da opet krene lijepo vuci. Slobodno ubaci jos koji podoj, nedaj da spava vise od 2h u komadu. 

dea32
    16. Ožujak 2018. 15:24

Koliko je dobila cm?

Mela
    16. Ožujak 2018. 15:54

Mislim da mi navecer malo duze spava. Budjenje je nakon tri ili tri i pol sata, to cu onda morati promijeniti.  Rodjena je sa 55 cm, sada ima 58 cm.  Znaci dobila je 3 cm. 

• Frau_Mund6
    16. Ožujak 2018. 19:25

Meni su frendice mame uglavnom rekle da su djecu pustile da spavaju. Jedna ima 3 djece i sve je redom dojila. One mi tvrde da ne mogu ostat bez mlijeka ako djeca doje danju a nocu spavaju. Moja se nocu ne moze probudit, jer ju oni grcevi toliko izmore da klone od umora. Sinoc je zaspala u ponoc i jedva sam ju probudila nesto prije  7, pa se sama probudila oko 7.30, pa sam ju opet u 9 budila i hranila... ugl preko dana ju budim svakih 1.5 do 2 h ali smo nocu mirne. Sad mi se cini da mlijeka ima i na kilazi dobiva... izasla je iz bolnice sa 3190 a danas je vratila tezinu na 3370 g. To valjda pokazuje da napreduje. Osim toga, svi ljudi se regeneriraju kroz san i spavanje, pa zasto bi onda djecu u tome sprjecavali?!?!

url=https://lilypie.com]

dea32
    16. Ožujak 2018. 21:50

Frau_Mund6

Meni su frendice mame uglavnom rekle da su djecu pustile da spavaju. Jedna ima 3 djece i sve je redom dojila. One mi tvrde da ne mogu ostat bez mlijeka ako djeca doje danju a nocu spavaju. Moja se nocu ne moze probudit, jer ju oni grcevi toliko izmore da klone od umora. Sinoc je zaspala u ponoc i jedva sam ju probudila nesto prije 7, pa se sama probudila oko 7.30, pa sam ju opet u 9 budila i hranila… ugl preko dana ju budim svakih 1.5 do 2 h ali smo nocu mirne. Sad mi se cini da mlijeka ima i na kilazi dobiva… izasla je iz bolnice sa 3190 a danas je vratila tezinu na 3370 g. To valjda pokazuje da napreduje. Osim toga, svi ljudi se regeneriraju kroz san i spavanje, pa zasto bi onda djecu u tome sprjecavali?!?!

Frau, nije stvar u tom da nestane mlijeko, ono nece nestat ako se po noci ne doji. Ali je cinjenica da je u pocetku bitno dojiti po noci, sto zbog toga da se odrzi razina prolaktina, sto zbog toga da beba od 3300g ne moze i ne smije 7h biti bez jela jer joj padne secer i moze pasti u komu! Pogotovo ako je na majcinom mlijeku koje je lako i brzo probavljivo. Zato ju tako tesko i razbudujes. Ne pisem ti ovo zato sto ne zelim da spavas, vec zato sto ti zelim ukazat na to da to nije zdravo za dijete. I jos se niste dobro ni uskladile sa dojenjem i upoznale do kraja u tjedan i pol..
    Pogotovo je bitno da bebe koje slabije dobivaju, stagniraju ili padaju na kilazi jedu cesto, a to onda ukljucuje i dnevno i nocno hranjenje..

• Frau_Mund6
    16. Ožujak 2018. 23:56

Patronazna mi to nije napomenula, dapace rekla je da je dobro da spava i ako dobiva na kilazi da je to u redu. 

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.