Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    18. Srpanj 2018. 07:05

Frau_Mund6

Dea, nemas bas nekog izbora. Valjda su ti dermatolozi nesto pametniji od nas… jesu li ti dali neku novu kremu na probu?

Oni samo kortikosteroide i imunomodulatore daju na recept i sa preporukom, za ostalo kazu isprobavajte dok ne nadete nesto da odgovara..

Mela
    18. Srpanj 2018. 15:46

Drage mame kako ste nam? Kako su nam bebice? 
    Mi razmišljamo o laganim kašicama, pa mame imate li neki prijedlog? 
    Kako da je stavim da posjedi, ili u ležećem položaju da joj dajem? 
    Koliko sam uzbudjena , toliko me nesto i strah, valjda je to normalno. 

• Frau_Mund6
    18. Srpanj 2018. 15:53

Dea, ne mogu vjerovat! Kako da ti sama nesto nades? Moras nesto znati o tim kreama.. svasta!  mogli su bar neke smjernice dati! Koji tip kreme da probas... 
    Mela, docekali ste!!! Sad ce biti smijeha 😉 onih izraza lica kad im se nesto svida iili ne svida...  joj, jedva cekam te trenutke 😊 iako nam je i sad zabavno.. cim pocnem jesti, malena se smiri i gleda u cudu sta radim 😂😂😂😂  kad je hocu smirit samo pocnem papati!!! 

url=https://lilypie.com]

dea32
    18. Srpanj 2018. 16:46

Mela, ako imas as ili ljuljalicu-viper da mozes nastimati polozaj mozes i unutra na polusjedeci polozaj. Ja sam od pocetka njega stavljala na svoje krilo nagnutog nad stol. 
    Nemas se sto plasiti, samo polako, zlicu po zlicu i ne punu nego onako 1/3 zlicice, pazi da proguta prije nego das drugu. I budi spremna na puhanje u zlicu, na 'pricanje' punim ustima i sl..
    Frau, rekli su emolijentne kreme, kao losioni namjenjeni atopicnoj kozi. A hvala Bogu na trzistu ih ima bezbroj, mogu krenut abecednim redom pa vidjet sto odgovara. Do sad sam isla nekako preporukom ostalih mama sto je njima pomoglo, al malom nista od toga ne odgovara. A-derma, LRP, Eubos, Avene, Bioderma, Uriage.. sve nula bodova.. jedino Dexyane i Bioderma su malo ublazili svrbez, ali kozi nisu pomogle da se hidratizira.
    A najgore je sto od jucer ima pristice i po nogama, rukama, gornjem dijelu leda i vratu te po prsima  nek se jos to upali i onda smo u totalnoj banani. Po tome ga za sad mazem Uriage cold kremom i ne pogorsava se.. Za sad..

• Dijana221
    18. Srpanj 2018. 18:48

Mela

Mi smo jucer probali tikvicu, danas mrkvicu, pojeo par zlicica, mama zadovoljna za pocetak! 😁
    Ostale mame koje dajete kasice, koliko kolicinski dajete sad u pocetku? Koliko puta u danu sike/piju AD a koliko krutih obroka? Ja sam isto malo izgubljena u tom svemu, nemojte zamjeriti.. 

dea32
    18. Srpanj 2018. 20:44

Dijana221

Mela

Mi smo jucer probali tikvicu, danas mrkvicu, pojeo par zlicica, mama zadovoljna za pocetak! 😁
    Ostale mame koje dajete kasice, koliko kolicinski dajete sad u pocetku? Koliko puta u danu sike/piju AD a koliko krutih obroka? Ja sam isto malo izgubljena u tom svemu, nemojte zamjeriti..

Sad si me malo smela pitanjem, morala sam ic brojiti podoje. Uglavnom cica prije i poslije spavanja, rijetko trazi izmedu a da nije vezano za spavanje, najcesce kad odgodi spavanje. Cica oko 9-10 puta u periodu 6.30/7-20/20.30. Po noci ne brojim al oko 2-4 podoja izmedu 20/20.30-6. 
    U pocetku sam mu davala po 4-5 zlicica, sad vec pojede oko 100-150g kasice, ovisi kak mu se svidi.. Zadnjih 2 tjedna mu dajem vocnu ili voce plus zitarice ujutro oko 10h, nakon budenja. Druga je poslije popodnevnog spavanja oko 13.30/14h i ta je meso i povrce ako su ujutro zitarice, a ako je ujutro voce onda zitarice ubacim u ovu za rucak umjesto mesa.. Gledam da meso ima 2-3 puta tjedno. I u povrtnu dodam maslinovo ulje. Razmisljam da kupim i laneno ulje, mozda mu tak poboljsam imunitet. S tim da kad mu ne pase pojede 3 zlicice i onda cica kroz 10tak min..
    Ja sam vrijeme stavila tak jer drugacije ne stignem, taman kad obavimo sve kaj trebamo ujutro, dam maloj dorucak, popijem pola kave i vec mu je vrijeme za spavanje.. Pa parkic iza toga, pa na brzinu doma nesto skuhat, dam maloj jest on je vec za spavanje i nije zainteresiran za jelo.. Tak da si ti vrijeme slozi kako ti pase. 
    Meni je mala imala dorucak oko 9h, rucak oko 11 prije popodnevnog spavanja.
    Nema zamjerki, ne brini

18. Srpanj 2018. 20:54

dea32

Mela, ako imas as ili ljuljalicu-viper da mozes nastimati polozaj mozes i unutra na polusjedeci polozaj. Ja sam od pocetka njega stavljala na svoje krilo nagnutog nad stol.
    Nemas se sto plasiti, samo polako, zlicu po zlicu i ne punu nego onako 1/3 zlicice, pazi da proguta prije nego das drugu. I budi spremna na puhanje u zlicu, na 'pricanje' punim ustima i sl..
    Frau, rekli su emolijentne kreme, kao losioni namjenjeni atopicnoj kozi. A hvala Bogu na trzistu ih ima bezbroj, mogu krenut abecednim redom pa vidjet sto odgovara. Do sad sam isla nekako preporukom ostalih mama sto je njima pomoglo, al malom nista od toga ne odgovara. A-derma, LRP, Eubos, Avene, Bioderma, Uriage.. sve nula bodova.. jedino Dexyane i Bioderma su malo ublazili svrbez, ali kozi nisu pomogle da se hidratizira.
    A najgore je sto od jucer ima pristice i po nogama, rukama, gornjem dijelu leda i vratu te po prsimanek se jos to upali i onda smo u totalnoj banani. Po tome ga za sad mazem Uriage cold kremom i ne pogorsava se.. Za sad..

Dea, sorry sta upadam ko padobranac, ja sam mama s proljetnica, al znam bacit oko i kod vas, vidim da ti se malac strasno muci s kozom i da svasta isprobavas. 
    Evo moja preporuka ide na mustelu, ali iskljucivo stelatopia liniju, klasicna mustela je uzas. Za moju stariju curu mi je jedna teta u apoteci preporucila iako mi je mogla uvaljat i 5 puta skuplje kreme i kupke. Nama je pomogla, imas ju cak i u dmovima koji imaju onaj dio ljekarne, pa se moze i naci na popustima kojekakvim. 

dea32
    18. Srpanj 2018. 21:47

Gumbek

dea32

A najgore je sto od jucer ima pristice i po nogama, rukama, gornjem dijelu leda i vratu te po prsimanek se jos to upali i onda smo u totalnoj banani. Po tome ga za sad mazem Uriage cold kremom i ne pogorsava se.. Za sad..

Dea, sorry sta upadam ko padobranac, ja sam mama s proljetnica, al znam bacit oko i kod vas, vidim da ti se malac strasno muci s kozom i da svasta isprobavas.
    Evo moja preporuka ide na mustelu, ali iskljucivo stelatopia liniju, klasicna mustela je uzas. Za moju stariju curu mi je jedna teta u apoteci preporucila iako mi je mogla uvaljat i 5 puta skuplje kreme i kupke. Nama je pomogla, imas ju cak i u dmovima koji imaju onaj dio ljekarne, pa se moze i naci na popustima kojekakvim.

Probat cu i nju.. Namazala bi mu i drek na facu da znam da ce pomoc 

19. Srpanj 2018. 08:45

dea32

Gumbek

dea32

Probat cu i nju.. Namazala bi mu i drek na facu da znam da ce pomoc

Vjerujem ti to. Eto nama je pomogla, a cjenovno je dosta jeftinija od ovih nekih nabrojanih, iako znam da cijena nije uopce bitna, samo da pomogne, al nije mala stavka kad moras sama kupovat i istrazivat

• Frau_Mund6
    19. Srpanj 2018. 09:31

Jutro cure!!! Evo pocelo ljeto! Zagrijalo je od ranih jutarnjih sati 😉 malo sam se zazelila vrucine...
    Jucer sam se okupala, more je izvrsno!!!
    Dea, mantram da vam pomogne mustela 😉 vec je i meni muka od tih njegovih simtoma..  boze kako se muci. 

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.