Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Orangina
    18. Lipanj 2018. 10:14

-Tea-

Orangina

Muz je rekao: dosta zahebavanja s tim spavanjem, pusti ga da place kad nista ne treba.
    Ja nisam nikako bila za to, nemam srca, trcim kad place, nosam ga ali ovo je bilo previse. On bi bio budan do ponoci a mi slomljeni.
    Prvu noc je plakao oko sat vremena. Drugu noc 45min, pa 30 i sinoc nakon 15min se smirio i zaspao.
    Znam da je okrutno ali bilo je nemoguce s njegovim ne spavanjem, borba i koprcanje, nemir na cici, na rukama, pjesma, white noise ili tisina, nista nije palilo!!

Kupka, masaza, pidama, cicanje i kad je vec klonuo spustim ga u krevetic, pusa i laku noc, zatvorim vrata i odem u dnevni.

Po meni nije okrutno jer dugorocno radis bolje i njemu i sebi… Tesko je trpit tih prvih par dana kad place, ali stisnes zube nekako i to prodje. Ja sam se tako borila sa starijim za popodnevno spavanje… Stavim ga u vrtic a on u vrisku… Svaki dan se duljina vriskanja skracivala… I sad cim mu skinem hlacice i carape odmah pokaze rukicom prema vrticu di spava popodne, legnem ga, on malo prica sam sa sobom i zaspe.. Ali prve dane je bilo ocajno…
    Tako da ja te potpuno razumijem!

Joj Tea hvala sto si napisala svoje iskustvo, sad vjerujem da ce biti lakse i nadam se da se skuziti da ne treba plakati. 
    Prvi dan sam plakala s njim, glupo, znam. Ali suh je, cist, nahranjen, ne zeli biti na rukama, ne zeli zaspati ma cici, trlja okice a bori se kao da ne zeli spavati! 

Ali sad to treba provesti i kroz dan, danas sam sama i evo sad pokusava zaspati.
    Kako je tvoj spavao noc, samo popodne je bio problem?

• VickyChristina
    18. Lipanj 2018. 10:30

Joj Orangina kako me nasmija - kako si svima dala backup komentar, koje pazljivo stvorenje 🤗. 
    Ne trebas nimalo imati griznju savjesti, jer si sve pokusala i gledaj to na nacin da mu bas treba takva vrsta uspavljivanja. Ima takvih beba kod kojih jedino to pali. I samo ustraj, zadovoljna mama - zadovoljna beba. Ah men - mogu oni slusati bebu kad place, ne skacu odmah kao mi tigrice. Meni se automatski pale svi nervni alarmi na prvi zvuk placa. 
    Ja sam od danas sluzbeno u borbi protiv palca.iTrenutno smo u setnji, on palac u usta, a ja dudu, on palac, ja dudu i tako par puta. Zaspao je

• VickyChristina
    18. Lipanj 2018. 10:31

...bez palca i bez dude. Mudrijas 😂

-Tea-
    18. Lipanj 2018. 10:44

Orangina

-Tea-

Orangina

Muz je rekao: dosta zahebavanja s tim spavanjem, pusti ga da place kad nista ne treba.
    Ja nisam nikako bila za to, nemam srca, trcim kad place, nosam ga ali ovo je bilo previse. On bi bio budan do ponoci a mi slomljeni.
    Prvu noc je plakao oko sat vremena. Drugu noc 45min, pa 30 i sinoc nakon 15min se smirio i zaspao.
    Znam da je okrutno ali bilo je nemoguce s njegovim ne spavanjem, borba i koprcanje, nemir na cici, na rukama, pjesma, white noise ili tisina, nista nije palilo!!

Kupka, masaza, pidama, cicanje i kad je vec klonuo spustim ga u krevetic, pusa i laku noc, zatvorim vrata i odem u dnevni.

Po meni nije okrutno jer dugorocno radis bolje i njemu i sebi… Tesko je trpit tih prvih par dana kad place, ali stisnes zube nekako i to prodje. Ja sam se tako borila sa starijim za popodnevno spavanje… Stavim ga u vrtic a on u vrisku… Svaki dan se duljina vriskanja skracivala… I sad cim mu skinem hlacice i carape odmah pokaze rukicom prema vrticu di spava popodne, legnem ga, on malo prica sam sa sobom i zaspe.. Ali prve dane je bilo ocajno…
    Tako da ja te potpuno razumijem!

Joj Tea hvala sto si napisala svoje iskustvo, sad vjerujem da ce biti lakse i nadam se da se skuziti da ne treba plakati.
    Prvi dan sam plakala s njim, glupo, znam. Ali suh je, cist, nahranjen, ne zeli biti na rukama, ne zeli zaspati ma cici, trlja okice a bori se kao da ne zeli spavati!

Ali sad to treba provesti i kroz dan, danas sam sama i evo sad pokusava zaspati.
    Kako je tvoj spavao noc, samo popodne je bio problem?

Bilo je isto i za popodnevno i za vecernje uspavljivanje. Po danu sam sama s klincima pa ja to sama istrpim. A navecer je i dragi doma,i najstariji mali i onda je kaos za zaspati kad njih cuje ili vidi pa sam ga morala dalje od njih nosit da zaspe. (jer njih malo vidi pa bi se igrao a njima do ponoci. Sad zaspe bez obzira na njih jer smo par veceri bili sami pa se navikao...

url=https://lilypie.com]

Mela
    18. Lipanj 2018. 11:43

Pozdrav drage moje. Sinoc je i kod nas bila luda noc. Jucer popodne nije spavala. I posle kupanja zaspala oko pola 8. Brže bolje se probudi oko pola 9 i točno kao da je spavala 5 sata. Borba za uspavljivanje do 2 ujutro. Zaspala samo dva sata i od 4 opet ista prica. 
    U krevetiću se samo okreće pa ju stavimo kod nas, ali ni  tu nije pretjerano sretna. 
    Mislim da je cijela zgrada bila na nogama 

Orangina
    18. Lipanj 2018. 12:41

@Vicky sretno u borbi protiv palca 👍 Ja sam u pocetku mislila da moj muski nece podnijeti kad mali place, kad dode navecer umoran od posla, a na kraju on mene tjera da ga pustim da place. Kao sto kazes, meni se pale svi nervni alarmi! 

@Tea kuzim da bi se on igrao pa mu je teze zaspati. Eto samo treba vremena pa ce se sve nauciti 😉 

@Mela da nije ona mozda "zamijenila" to spavanje navecer sa popodnevnom siestom ili kako se to zove, kratko drijemanje, pa kad si je malo odspavala se resetirala. Nama se to dogadalo puno puta.
    A za okretanje mi je poznato, moj to radi kad me trazi za sisanje ili kad mu se prdi 😂

• Aymee
    18. Lipanj 2018. 12:55

Cure, trebam hitno savjet. Malac se jutros izmigoljio i pao s kutne na pod oko 8h ujutro. Par minuta placa i sve ok. Dalje je bio veseo i normalan. Jeo, nije povracao, odspavao uobicajenih 40 min. Sad sam ga krenula hraniti i nakon par zlica bezvoljno me pogledao i zaspao. Da li da ga budim i vodim doktoru? Srce mi je stalo.

Aymee

-Tea-
    18. Lipanj 2018. 13:21

Aymee

Cure, trebam hitno savjet. Malac se jutros izmigoljio i pao s kutne na pod oko 8h ujutro. Par minuta placa i sve ok. Dalje je bio veseo i normalan. Jeo, nije povracao, odspavao uobicajenih 40 min. Sad sam ga krenula hraniti i nakon par zlica bezvoljno me pogledao i zaspao. Da li da ga budim i vodim doktoru? Srce mi je stalo.

Ako ti ikako moze utjesiti, moj stariji  je pred tjedan dana sletio kotrljajuci se po 5 mramornih stepenica.
    Prokrvarilamu je arkada. Pratili smo mu ponasanje 24 h. Bitni je da ne spava odmah nakon sta padne,da nema povracanja,provjeriti dali su mu zjenice jednake, bitno da se ponasa kao inace. To sta je zaspao sad je moguce i od vrucina. Moj manji jako malo jede zadnje dane.. Da mu nesto nevalja, javio bi placem ili promjenom ponasanja... Eto, moje misljenje i iskustvo.
    Ali ako si u panici, zovi hitnu i sve im kazi pa ce ti dati najbolji savjet.

url=https://lilypie.com]

dea32
    18. Lipanj 2018. 13:27

Aymee

Jel mu bilo vrijeme za spavanje? Jel zna i inace tako zaspati? Mozes pratiti zjenice, promjenu ponasanja, da li vise spava nego inace.. Jel se probudio u meduvremenu? 
    Moja mala je 2x pala sa kreveta sa 9 mj, nije joj bilo nista.
    Ali ja se drzim one da majcinski instinkt rijetko grijesi i da je bolje da te posalju doma sa hitne i kazu da si bezveze dolazila, nego da se nesto dogodi..

Orangina
    18. Lipanj 2018. 13:28

Aymee

Ajme zao mi je sto se to desilo. Dali je pao ma glavu/leda? Ako inace nije tako pospan, nesto neuobicajeno, ja bi otisla doktoru pa neka provjere za svaki slucaj. Ima raznih simptoma, jedan od njih je pospanost/malaksalost

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.