Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    07. Siječanj 2019. 10:32

mmama2

MareiKate

Svjesna, baš ste brzo došli kući, super! Želim ti da se što lakše i brže uhodate i snađete, nadama se da će ti se iskusnije mame javiti sa savjetima 😊
    Ja imam pitanjce - sluzni čep, vidjela sam na netu kako izgleda kada ispadne u komadu, ne može se fulat, a zanima me kakav je kad se cijedi pomalo, zna li netko? Ja sam sinoć opet imala blage bolove, a prije toga sam na WC-u skužila da mi je iscjedak ljepljiv i nekako čudnjikave boje, na granici između žutog i zelenog, s tim da je više naginjao zelenom 😮 a tijekom zadnja dva dana mi je generalno drugačiji iscjedak, puno gušće bijeli nego prije… Valjda nisam neku infekciju ili upalu pokupila 🤔

Kada ides na pregled? Nisam jos cula da cep moze biti bas zelen, ali ako curi voda pl ona bi mogla biti zelenkasta od mekonija.. samo voda je voda, skuzila bi da ti curi.. :/ :/

Da, nije voda. U srijedu ujutro sam na pregledu, izdržat ću... Čitala sam po drugim forumima malo, neke starije postove, pisalo je par žena da im je bilo zelenkasto ali baš mi je to neobično.

• 4mommy
    07. Siječanj 2019. 10:36

MareiKate

Svjesna, baš ste brzo došli kući, super! Želim ti da se što lakše i brže uhodate i snađete, nadama se da će ti se iskusnije mame javiti sa savjetima 😊
    Ja imam pitanjce - sluzni čep, vidjela sam na netu kako izgleda kada ispadne u komadu, ne može se fulat, a zanima me kakav je kad se cijedi pomalo, zna li netko? Ja sam sinoć opet imala blage bolove, a prije toga sam na WC-u skužila da mi je iscjedak ljepljiv i nekako čudnjikave boje, na granici između žutog i zelenog, s tim da je više naginjao zelenom 😮 a tijekom zadnja dva dana mi je generalno drugačiji iscjedak, puno gušće bijeli nego prije… Valjda nisam neku infekciju ili upalu pokupila 🤔

Meni je ispadao pomalo, ali bio je više kao neka tamna sukrvica, pa onda prozirno sluzavo, sorry na detaljnom opisu 😉

MareiKate
    07. Siječanj 2019. 10:45

4mommy

MareiKate

Meni je ispadao pomalo, ali bio je više kao neka tamna sukrvica, pa onda prozirno sluzavo, sorry na detaljnom opisu 😉

Ma sve 5, prozirno sluzavo zvuči bolje od mog sluzavo zelenog opisa 😄 meni je bilo prozirno prije kojih tjedan dana, pa standarno bijeli i sad ovo...  a vidjet ću u srijedu, kod mene stalno neki čudni simptomi 😅 već sam se navikla 😄

_svjesna
    07. Siječanj 2019. 11:08

Rodila sam u Sarajevu, ne ostaje se dugo ako nema nekih komplikacija. 
    Dojim u lezecem polozaju, sjedeci ne mogu zbog rane. Uzme dojku i vuce, i tako po 15min, ali ja mislim da nema nista tu jer ne kaki, piski ali oskudno. Sada sam probala da se izdojim na elektricnu avent ali vidim da nema nista, tek koja kap izadje na bradavici. Drugi dan je od poroda pa ne gubim nadu. Patronazne ne dolaze, to tu u bolnici pokazu sa dojenjem i sa svim, mozete misliti koliko. 

• 4mommy
    07. Siječanj 2019. 11:27

Svjesna ne brini, mljeko dolazi treći dan od poroda, samo stavljaj bebu na dojku, svaka kapljica kolostruma je dragocjena a njihov želučič je trenutno veličine pilule ili frenje tako da im treba zaista malo.

• 4mommy
    07. Siječanj 2019. 11:28

Pikule ne pilule 🤦

Emily1801
    07. Siječanj 2019. 12:02

Svjesna nama su rekli na tecaju da je bitno da mokre, kakanje nije toliko bitno.
    Mokrenjem se smatra kolicina mokrace velicine jusne zlice ako sam dobro zapamtila, neka me netko iskusniji ispravi jer nemam iskustva ovo sam samo procitala. 

Sto se sluznog cepa tice, meni ispada po malo ( velicine nokta ) 5. dan danas.
    Zuckasto-prozirno-bjelkasto.
    Mislim da je netko imao zelenkasti iscjedak u terminu i isao u bolnicu zbog sumnje na mekonij, ali to su bile gljivice pa se svakako javi ili svojoj ginekologici ili ako uskoro ides na kontrolu obavezno im to reci. I sretno. 🙂

zadranka86
    07. Siječanj 2019. 12:18

Klokse pomoccccc..muku mucim s desnom dojkom kao da su suzeni kanalici nece mliko van nikako mali ju je od jucer izbacio nece uopce ju uzme vise da napomenem da mi je i bradavica sva u flesu....kad idem izdajalicom nece nista izlazi..dojka bude tvrda vruca i puna grudica znaci ima mlika....nakon tusiranja u vrucim tusom i masazom usoijem izdojit 60 iz nje...i to san izdajala sat vremena jer ne ide u mlazu nego po kap....vise san umorna jer nemam toliko vremena uz bebu i jos dvoje dice izvodit kerenfeke a ono nece pa necee ide...da napomenem nakon sto uspijem na ljutu muku izdojit tu dojku uvati me nemila dehtavica i sva mi se koza jezi...dajte neki savjet bilo sto zvat cu sad za uru patronaznu...naj rade bi odustala od dojenja jer je ovo samo muka a nezz ni kako to izvest sad kad je mliko nadoslo u ogromnoj kllicini jer jos se nije ponuda i potraznja uspostavila...znaci mliko neceeee van nego po kap nema inog mlaza...help klokse ocajna san vise zaista...ovaj put mi nistaaa ne ide...cure san dojila do god dana sikljalo je mliko u mlazu...sad sve zakazalo..😣😥

url=https://lilypie.com]

• Lana30
    07. Siječanj 2019. 12:20

Bok cure, 
    Voljela bih vašu pomoć ili iskustva. Trenutno sam 30.ti tjedan trudnoce, sve je do sada bilo u redu, uzv prosli tjedan super…osim malih problema, bakterija i slično, nis ozbiljno.
    Za vikend mi se desilo u sub da me poceo boliti trbuh nisko dolje i od tada nikako da prestane. Smiri se ujutro pa popodne ponovno, do kad ne zaspim, sve jače. Nije neka ne izdrživa bol, ali mi je čudno, boli me i stisne nisko dolje pa pusti pa ponovno. Ali nekako mi ne lici na kontrakciju. Ne znam da li je nesto ozbiljno. Bebica je i vise nego aktivna tih dana. 
    Problem je sto mi je ginekolog na go do ponedjeljka. 
    Ima li netko slično iskustvo. 
    Hvala puno unaprijed :)

pepillu
    07. Siječanj 2019. 12:27

Svjesna sad sretno dalje :) 
    Lana, nisam neki stručnjak al mislim da su ti to bh kontrakcije, ako te stisne i drob ti se stvrdne al to ne bi tribalo cili dan trajati. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.