Pozdrav zenice, ne znam jel se sjecate mene :D pisala sam negdje na pocetku T… sad me zanima jel zna koja kako prepoznati znakove da trudovi slijede? Nekakvi bolovi ili nesto? Imam osjecaj da ih necu prepoznati pa me bas strah..
Jako individualno, budu kao menga bolovi ali se sire u leda, bude pravilan razmak, makar i ne nira, ali za prvorotku recimo da te boli kao menga, samo jace, dosta jace i leda, svakih 7,8-10 minuta, i da bol traje jednako dugo, moze se samo intezitet pojacavat, bilo bi za krenut u rodiliste, ovisi koliko do njega imas jel.. naravno pucanje vodenjaka je za ici u rodiliste ili bilo kakav krvavi iscjedak i sl.. bas je tesko ustvari fulati ;) moras slusati prije svega kaj ti instinkt govori
Prepala sam se jer cijeli dan kao ona toplina pred mengu pa malo zagrci i onda legnem na prode.. al tezina kao da cu eksplodirati 😂😂
Pozdrav zenice, ne znam jel se sjecate mene :D pisala sam negdje na pocetku T… sad me zanima jel zna koja kako prepoznati znakove da trudovi slijede? Nekakvi bolovi ili nesto? Imam osjecaj da ih necu prepoznati pa me bas strah..
Jako individualno, budu kao menga bolovi ali se sire u leda, bude pravilan razmak, makar i ne nira, ali za prvorotku recimo da te boli kao menga, samo jace, dosta jace i leda, svakih 7,8-10 minuta, i da bol traje jednako dugo, moze se samo intezitet pojacavat, bilo bi za krenut u rodiliste, ovisi koliko do njega imas jel.. naravno pucanje vodenjaka je za ici u rodiliste ili bilo kakav krvavi iscjedak i sl.. bas je tesko ustvari fulati ;) moras slusati prije svega kaj ti instinkt govori
Prepala sam se jer cijeli dan kao ona toplina pred mengu pa malo zagrci i onda legnem na prode.. al tezina kao da cu eksplodirati 😂😂
Lazni trudovi stanu kada promjenis polozaj ili topla kupka i tus.. kada nisi ziher kaj te sora, baci se u kadu, ako nakon toplog tusa ne staje, nisu laznjaci
url=https://lilypie.com]
Lazni trudovi stanu kada promjenis polozaj ili topla kupka i tus.. kada nisi ziher kaj te sora, baci se u kadu, ako nakon toplog tusa ne staje, nisu laznjaci
Hvala ti puno! :)))
Čestitke od ♥️ svim novim mama i bebama, Bogu hvala da je kod svih sve dobro prošlo.
Evo mi se još uhodavamo, obe curke su bebe super prihvatile, starija se ne odvaja od njih i u svemu želi sudjelivati što joj ugl i dozvoljavamo, valjda zato i nije ljubomorna a mlađa ih i ne doživljava previše šta je također ok jer je preživahna pa ne znam kako bi bilo da je drugačije, jučer je jednu pokušala nahraniti keksom 🎉🤦. Zasada uspješno dojimo ali da je stvarno iscrpljujuće, je. Voljela bi da se jave Miranda i Truskawka da čujem njihova iskustva 😘
Cure evo da se i ja javim.
Stigli smo kuci, navikavamo se polako, za sad nam ide ok.
Sinoc je fino spavao, lijevu dojku je odmah prihvatio i izlazi mi kolostrum na obje dojke, ali desnu ne uspijeva nikako da uhvati. Tek je sinoc 24h nakon rodjenja izbacio mekonijum tj prvu stolicu uz jake muke. Normalnu zlatno zutu stolicu nije jos imao. Pelenice piski redovno. Je li mi beba gladna ili da nastavim iskljucivo dojiti? Ponudila sam mu AD samo da vidim hoce li, uzeo je malo i odbio je, onda je prihvatio dojku.
A sto se tice poroda, vodenjak pukao u 9h ujutro, u radjaonu stigla u 14h, rodila navecer u 22h. Dosla otvorena 3 prsta vodenjak i dalje obilato curio, onda mi ukljucili indukciju, bolovi su bili jaki dok se nisam otvorila 6 prstiju, tada su mi dali spinal i sve je bila pjesma do potpunih 10 prstiju, trudovi su sorali na najjace a ja odmarala. Onda su mi pred izgon i do napona iskljucili spinal (?), onda sam trpjela ludjacke bolove dok se nije pojavio nagon na tiskanje. Onaj posteriorni polozaj bebe je malo otezao bebi da se spusti u kanal zato je malo duze trajalo. Pustili su me da hodam i onda na sto. Tesko sam ga izgurala, epizitomiju su mi odmah uradili, ali nije puno 3 ili 4 konca, malo su mi se navalili na stomak ali nisam nigdje puknula. Bio je vani, ostalo sivanje i slicno nisam ni osjetila. Eto ukratko moj porod 😁
Svjesna cestitam na bebici! Uzivajte.
Brzo ste dosli kuci!
Gdje si rodila?
Svjesna, baš ste brzo došli kući, super! Želim ti da se što lakše i brže uhodate i snađete, nadama se da će ti se iskusnije mame javiti sa savjetima 😊
Ja imam pitanjce - sluzni čep, vidjela sam na netu kako izgleda kada ispadne u komadu, ne može se fulat, a zanima me kakav je kad se cijedi pomalo, zna li netko? Ja sam sinoć opet imala blage bolove, a prije toga sam na WC-u skužila da mi je iscjedak ljepljiv i nekako čudnjikave boje, na granici između žutog i zelenog, s tim da je više naginjao zelenom 😮 a tijekom zadnja dva dana mi je generalno drugačiji iscjedak, puno gušće bijeli nego prije... Valjda nisam neku infekciju ili upalu pokupila 🤔
Svjesna, baš ste brzo došli kući, super! Želim ti da se što lakše i brže uhodate i snađete, nadama se da će ti se iskusnije mame javiti sa savjetima 😊
Ja imam pitanjce - sluzni čep, vidjela sam na netu kako izgleda kada ispadne u komadu, ne može se fulat, a zanima me kakav je kad se cijedi pomalo, zna li netko? Ja sam sinoć opet imala blage bolove, a prije toga sam na WC-u skužila da mi je iscjedak ljepljiv i nekako čudnjikave boje, na granici između žutog i zelenog, s tim da je više naginjao zelenom 😮 a tijekom zadnja dva dana mi je generalno drugačiji iscjedak, puno gušće bijeli nego prije… Valjda nisam neku infekciju ili upalu pokupila 🤔
Kada ides na pregled? Nisam jos cula da cep moze biti bas zelen, ali ako curi voda pl ona bi mogla biti zelenkasta od mekonija.. samo voda je voda, skuzila bi da ti curi.. :/ :/
Cure evo da se i ja javim.
Stigli smo kuci, navikavamo se polako, za sad nam ide ok.
Sinoc je fino spavao, lijevu dojku je odmah prihvatio i izlazi mi kolostrum na obje dojke, ali desnu ne uspijeva nikako da uhvati. Tek je sinoc 24h nakon rodjenja izbacio mekonijum tj prvu stolicu uz jake muke. Normalnu zlatno zutu stolicu nije jos imao. Pelenice piski redovno. Je li mi beba gladna ili da nastavim iskljucivo dojiti? Ponudila sam mu AD samo da vidim hoce li, uzeo je malo i odbio je, onda je prihvatio dojku.
A sto se tice poroda, vodenjak pukao u 9h ujutro, u radjaonu stigla u 14h, rodila navecer u 22h. Dosla otvorena 3 prsta vodenjak i dalje obilato curio, onda mi ukljucili indukciju, bolovi su bili jaki dok se nisam otvorila 6 prstiju, tada su mi dali spinal i sve je bila pjesma do potpunih 10 prstiju, trudovi su sorali na najjace a ja odmarala. Onda su mi pred izgon i do napona iskljucili spinal (?), onda sam trpjela ludjacke bolove dok se nije pojavio nagon na tiskanje. Onaj posteriorni polozaj bebe je malo otezao bebi da se spusti u kanal zato je malo duze trajalo. Pustili su me da hodam i onda na sto. Tesko sam ga izgurala, epizitomiju su mi odmah uradili, ali nije puno 3 ili 4 konca, malo su mi se navalili na stomak ali nisam nigdje puknula. Bio je vani, ostalo sivanje i slicno nisam ni osjetila. Eto ukratko moj porod 😁
Drago mi je da ste domeka, ipak je doma najljepse, nadam se da imas nekoga uza sebe❤ imate patronaznu? Zovi neka ti pomogne oko dojenja, inzistiraj.. kaj se tice polozaja i svega, ako tteba 100x pokazati, neka pokaze, dok ne budes sigurna u sebe :) jel ti beba na rukama ili u jastuku? U kojem polozaju dojis?
I imaj ja umu da je bebin trbuscic jako, jako mali prvih dana, ne treba mu puno hrane :) prati pelene samo i nudi dojku na zahtjev, makar za pomazit
Sortiraj odgovore
Najstariji