Mame, koji su vam inspirativni ili korisni instagrem profili ili youtube kanali sa mama sadrzajem?
Pratite li takav sadrzaj?!
Ako da, podijelite samnom koji profili su vam bili korisni ili onako feel good?!
Hvala
Instagram profili koji su meni bili korisni:
Za dojenje: akademijazadojenje
Za odgoj: edukatorica.za.odgoj; tanja.hrvatin.simicic; _ines.martinovic_
Za zdravlje/pedijatrija: mama.doktoriva
Za dohranu: nutri.ma.ma

06/2020 💔
10/2021 ❤️
08/2024 💔
01/2026 ❤️

Frenulum
Rezanje rade negdje pedijatri, negdi vec u bolnici, negdi orl ili stmatolozi/ortodonti.
Stvar je da nekom to dovoljno, a s nekim treba raditi i vjezbe, s to najbolje procjrni specijalizirani logoped
Frenulum
Rezanje rade negdje pedijatri, negdi vec u bolnici, negdi orl ili stmatolozi/ortodonti.
Stvar je da nekom to dovoljno, a s nekim treba raditi i vjezbe, s to najbolje procjrni specijalizirani logoped
Vidim da ste dosta spominjale avent dvostruku hands free izdajalicu,ima je sad na Notinu na akciji za 225 eura ako nekome treba.

Bas me ljute ovi podivljali postovi, pokusat cu preko laptopa ući pa obrisati
Bas me ljute ovi podivljali postovi, pokusat cu preko laptopa ući pa obrisati https://atelierrebul.hr/
to je vjerojatno greška u skripti koja se ne učitava pravilno na manjim ekranima pa desktop verzija jedina radi
Makarena patronazna kaze da je to super prirast tezine.
Nasa pedica ne reze frenulum, njoj je to sve pomodno.
Javila sam se Moniki i dobila termin tek u travnju. Znam da je njoj kaos.
Dada trudovi bole ko sam vrag. Kad sam radjala sad drugi put mislila sam si nema sanse za trece. Dosta mi je😂
I meni se Luna zagrcne i na cici neki put.
Btw curke koje ste rodile cestitam. Brz oporavak zelim❤️
Onda se nemaš šta misliti, beba super napreduje 🤗
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐

Drage mame koje dojite, jeste li se uz to i izdajale? Ja sam prvih nekoliko dana kod kuće koristila izdajalicu jer beba nije mogla dovoljno cicati, već bi se umorila i zaspala, a iz bočice bi više mogla potegnuti. Sad smo srećom prošle samo na dojenje jer je došlo i više mlijeka, a i naučila sam prije se izmasirati da bude bolji protok, ali ne znam trebam li još uvijek izdajati da se sad ne smanji količina?
I hvala i ovdje svima na podršci, baš puno znači ❤️
U pocetku sam obavezno morala doslovno i nakon sisanja..Sada vise ne moram nisu mi tolko tvrde i napete kao sto su bile cim je nadosla velika kolicina mlijeka…
Sada samo po potrebi, kada osjetim tezinu izdojim se do olaksanja i to je to..

Hvala mamacita 😊 znači samo po potrebi, to sam htjela provjeriti za svaki slučaj jer dosta je oprečnih mišljenja pa neki kažu da ne treba da ne stvaramo previše mlijeka, a opet neki da treba da mlijeko nadođe. Mislim da je meni sad ok pa ću isto po potrebi ako postanu pretvrde.

🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Tako sam i ja s prvom curicom. Samo u pocetku u prvim tjednima sam se izdajala i to po potrebi samo toliko da popusti napetost. Kasnije vise nisam, beba sisa koliko joj treba i za nekih 6 tjedana lijepo se uspostavila ponuda i potraznja. Dojila sam ju skoro 3 godine. Sad se nadam istome. Sretno i uzivajte! 🥰🍀

06/2020 💔
10/2021 ❤️
08/2024 💔
01/2026 ❤️
Hvala bubica, to zvuči baš odlično, želim ti i ovoga puta isto 🍀🥰

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Evo pisala sam neki dan o padu mlijeka prije menstruacije...i sad 100% mogu potvrditi da je to u pitanju.
Ja se ne sjećam da sam za drugim klincem to bas tako zamijetila.
Evo danas mi je 4 dan (gotovo vec i prosla) mlijeko se najnormalnije vratilo na 150-200 po izdajanju u max 15 minuta.
A par dana prije menstruacije doslovno palo na 70 ml i to za cca 25 minuta. (Nikad mi do tad nije trebalo tako dugo)...
Pa ako naiđete na taj problem da ne strahujete i da znate da ce se povratiti.
Najgore od svega...pitate se: "pa što krivo radim"..a ono jednostavno rezultat hormona.
Tako je i meni bilo s prve dvije cure, a meni menga dodje gotovo odmah nakon poroda.
Ja sam u tim danima pokusala nudit dohranu, ali nijedna nije prihvatila.
Kako tvoj bebac reagira, dal mu nadoknadis nekako drugacije ili cekas jednostavno da se mlijeko vrati?
Meni je zao gledat ih tako nervozne, ali to nam dodje kao skok u razvoju, par dana su nervozni pa je kasnije ok, samo treba pregrmit taj period.
Ako se ne varam i okus mlijeka im se tad promijeni,barem mi je tako u sjećanju da sam čitala. Istina,dođe slično kao kod skoka u razvoju pa se nacicavaju da stvore zalihe. Kad su na bočici to se nekako manje primjeti,barem ja sa ovim šestim to nisam primjećivala jer je od 3tj hranjen isključivo na bočicu,do 3.mj mojim mlijekom nakon toga smo prešli na adaptirano.

Peppao
Imam zalihe još od bolnice sve do negdje sredine 12 mjeseca. Pa to koristimo.
Jedino sam odlucila da sa onih baš prvih par vrecica zalijem cvijece 🫣
Kao u podsvjesti mi je da je to "preslabo" mlijeko sad za njega...
A ovo si uzimam jednu zadnju vrecicu i jednu prvu pa muckam 😂🫣
Tako da je u svakom obroku sad kad je bio deficit dobio 3 u 1 😁 malo prvog, malo zadnjeg spremljenog i malo friškog...
Uglavnom, želja mi je svaku kap tog mlijeka iskoristiti...
A jedno izdajanje preskacem..tokom dana si to napunim i onda u noc imam doslovno pored sebe...pa nam je svima lakse...popije, podrigne se i svi spavamo dalje..doslovno se ne moram ustati iz kreveta...
31+5 tt rođena beba 💙 J 💙
Dea super da imas puno zaliha, mislim da je svaka kap naseg mlijeka korisna tako i ono prvo, a i super si se sjetila da pomijesas. Koliko ti ml popije sad? Ja nemam osjecaj za ml kad dojim, ali imam tih nesto zaliha koje cemo iskoristit, ako ne drugacije, onda za prve kasice. Izdajala sam par dana samo dok mi je bio visak, nemam bas tako puno. Nisam sigurna ni kako se odmrzava, samo u toplu vodu stavim vrecicu?
Peppao
Moj je vec neko vrijeme na 130 ml max.
Po noci zna popiti oko 110 i ne guram mu vise...
A navecer zna popiti rundu i za sad vremena jos jednu traži. Prvo nismo znali zasto place pa smo mu ponudili jos i shvatili da je gladan i da u to doba strusi bez brige jos jednu rundu.
Vezano uz otapanje...ako topiš u nekom toplom izvoru npr. U toploj vodi onda mora to popiti u roku sat-dva. A ako zelis otopiti da vise puta koristiš (npr. Moje su neke vrecice cak 250 pune) onda ju izvadiš iz škrinje i staviš u frizider i tamo se otopi, ali puno sporije i u hladnom onda se to moze koristiti kroz 24 sata.
Tako ja radim i onda mogu zato tu vrecicu iskoristiti kroz vise hranjenja.
Npr. Stavim 90 friskog i 40 tog odmrznutog...
Mi smo jučer bili kod pedijatrice prvi put, on je dobio 1200 g i 4 cm. Bas je fino napredovao. Meni je jedino skrenula pozornost da je on i dalje žut i da dođem u petak ponovo, a do tada da ga hranim svaka 2 sata i stavljam na svjetlost. Mislim meni je to uzas, ja ga svaka 2 sata sopam da on i nije gladan, pa mi radi face gađenja. Pokusat cemo tako do petka, ne znam koliko ima smisla, ali eto. Ugl rekla je da je beba zdrava, samo da jos tu žuticu nekako.
Moja prva curka je bila žuta jako dugo...znam da sam upamtila da su joj zjenice bile zute čak oko 7 tjedana
..pa nas nitko nije tak nešto savjetovao.
Važno je bilo samo na pocetku kad je od te žutice jako spavala da ju budimo za hranjenje...poslije više ne...
Tako da malo ne razumijem taj savjet
...ocistit će se s vremenom...a s tim guranjem hrane si samo možeš poremetiti red.
Ja kad sma bila u rodilištu pedijatrica je također savjetovala hranjenje bebe cimerici na max 2 sata zbog žutice. Ne znam jel tvoja beba doji ili je na dohrani, probaj hraniti cesce i manje kolicine. Znam ako dojis da je to nemoguce kontrolirati..
Samo sto vise izlagat svjetlosti. Moja je kcer imala zuticu. Izvodili smo je van u setnju. Brzo je proslo. Jedino sto je nama bilo lakse jer je bio kraj ljeta pa je bilo ljepse vrijeme.

On je tebi super napredovao što znači da jede i više nego dovoljno,to da ga hraniš svaka 2 sata bi imalo smisla da je on star par dana pa da to izbaci što prije iz sebe ali on ima već preko mjesec dana i ima svoj ritam hranjenja i očito je da jede i mokri dovoljno. Najbolje bi bilo vaditi krv da se vide vrijednosti bilirubina.

👫
36/36
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji