Kako promjenim ovu traku s tjednima ? Vec sam zaboravila 😅
Čestitke! Brz oporavak tebi i puno zdravlja bebi 🥰
Bome je bilo brzo i neočekivano kad si jucer napisala da nema naznaka, al vjerujem da si sretna i zadovoljna!
U kojoj bolnici si rodila? Taj dio nikako uhvatiti ko je di 😄
Ideš na tickerfactory.com i tamo si odaberes lentu i upišeš datum rođenja bebe,kopiraš link,mislim da onaj drugi ali sad nisam 100% i onda ovdje na forumu u postavkama svog profila makneš stari link i staviš novi.

Jedino sam bila otvorena, bez trudova 😅 ali vidis kako se brzo sve preokrene
U Rijeci..

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Drage žene, javljam da sam rodila danas🥳 Oko 11 sati sam počela osjećati kao menstrualne bolove na 10ak minuta razmaka i išla sam 3-4 puta na wc. Otuširala sam se i tad su trudovi postali češći. Dok sam se obukla, bili su stalno, jedan za drugim, pa smo brže bolje išli u rodilište, jedva sam ušla u auto, i kad smo stigli u dva truda je beba bila vani😂 Oboje smo dobro, beba ima 3500 g, 50 cm, ja sam zaradila par šavova, ali dobro se osjećam😃 Želim vam svima ovako brze porode😃
Cestitam i brz oporavak zelim! 🥰💐

06/2020 💔
10/2021 ❤️
08/2024 💔
01/2026 ❤️
Čestitke od srca. Kako je to lijepo za čuti, neka svima porod bude takav. Uživajte jedno u drugome. 🥰🥰

2. 5. '25. ZM
7+4 ❤️
6. 2. '26. 💙
Giovanna32

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
05/25 ➕
Drage žene, javljam da sam rodila danas🥳 Oko 11 sati sam počela osjećati kao menstrualne bolove na 10ak minuta razmaka i išla sam 3-4 puta na wc. Otuširala sam se i tad su trudovi postali češći. Dok sam se obukla, bili su stalno, jedan za drugim, pa smo brže bolje išli u rodilište, jedva sam ušla u auto, i kad smo stigli u dva truda je beba bila vani😂 Oboje smo dobro, beba ima 3500 g, 50 cm, ja sam zaradila par šavova, ali dobro se osjećam😃 Želim vam svima ovako brze porode😃
Čestitam na dolasku bebice i brzom porodu. 🩷🎉 Želim ti brz oporavak 🍀

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026
Cestitam! Drago mi je za brz porod, brz oporavak želim 🤗
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Cestitam i zelim ti brz oporavak ❤️

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Cestitam. 🎉🤩 Isto kao kod mene. Samo ja imam razliku 2 godine medju porodima. Jesu li ti mozda odmah doktori komentirali nesto za iduci porod eventualno s obzirom na brzinu poroda? Je li ti i kad oukao vodenjak?
Blondy prvi porod je bio isto ekspresan s tim da je navečer pukao vodenjak, a tek ujutro krenuli trudovi i kroz 20 min jačih trudova beba je bila vani. Sad mi nije uopće pukao vodenjak nego su mi ga probušili kad sam došla. Kažu da bi rodila na putu do rodilišta da je već bio puknut🤷 Nisu mi ništa komentirali za idući porod, doduše ni ne planiram više djece. Jesu tebi što rekli?

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
05/25 ➕
Cestitam, porod za pozeljeti! Super je kad sve ide prirodno i jos tako brzo. Uzivajte 🫠

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
05/25 ➕
Drage mame imam pitanje. Koliko vaše bebe spavaju? Znaci ovaj moj malac uglavnom spava, mislim znam da je to normalno za male bebe, ali evo baš sam se danas i malo zapitala. Sinoć smo ga prvi put pustili da odapava koliko hoće bez da ga budim za klupu, a on bacio ćošku od 22 do 4 ujutro. Pojede, kratko bude budan i onda opet spavanje. Evo sad mi i popodne zna po 4 sata

👫
36/36
Drage mame imam pitanje. Koliko vaše bebe spavaju? Znaci ovaj moj malac uglavnom spava, mislim znam da je to normalno za male bebe, ali evo baš sam se danas i malo zapitala. Sinoć smo ga prvi put pustili da odapava koliko hoće bez da ga budim za klupu, a on bacio ćošku od 22 do 4 ujutro. Pojede, kratko bude budan i onda opet spavanje. Evo sad mi i popodne zna po 4 sata
Mi još nemamo red ni raspored. Moja spava isključivo na meni, ako je prebacim bilo gdje drugdje kad zaspe, probudi se za 2 minute. Cijelu noć i dan je na meni 😅. Sad nam se zaredalo 3 dana za redom da odspava cca 21-23 i onda je kaos do cca 4:30 ujutro i onda zaspe(mo) tek oko 5 ujutro i odspavamo još 2 sata 😴. Preko dana se budi svakih cca sat i pol za jesti i uglavnom nastavi spavati
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Jao, kad bi moj samo jednu noc barem na 4-5 sati potegnuo 🙈🙈🙈, ali nista i dalje na 3 sata, a nekad cak i nesto prije krece plac za hranu. Sad je vec neko vrijeme na 130 ml.
S tim da mi imamo dosta problema sa bljuckanjem. Tako da pojede on i podrigne, ali ako ga spustim prerano krece meskoljenje i nemir tako dugo dok mu dio ne izađe. Tako da vrlo cesto zaspimo tek sat vremena nakon hranjenja, sto znaci da je iduce budenje vec za 2 sata najkasnije 🙃
31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

👫
36/36
Mene pak zanima koliko često vam bebe jedu. Moja je sisala svakih sat vremena od kad smo došle iz rodilista, par dana smo uspjele doći do svakih 2 sata i sad se vratila na jedenje svakih sat i pol 😮💨. Imam osjećaj da samo dojim i podrigujem i tako u krug. Starijoj se uopće ne mogu posvetiti. Doduše kad je patronazna bila vagala ovaj tjedan pokazalo je da je dobila 420g u 9 dana 🫣🫠. Ne znam je li ovo ok, kad će se prorijediti?
Vjeruj mi da nece. Jer dojenje ide na zahtjev..moj je i sa 20mj sisao svakih sat 😅 isto tako mlađa.

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️ 🥰
Ajme ne 😩. Jesi se onda izdajala ili nisi izlazila iz kuće bez njih? 😅😂
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Ajme ne 😩. Jesi se onda izdajala ili nisi izlazila iz kuće bez njih? 😅😂
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Ah.. moj jede svakih sat i pol, dva lo danu. Po noci zna proci 4 sata. On soava a ja se moram izdojiti jer me vec locinje peckati od prepunjenosti. Izdojim samo do olaksanja tad. moj isto dosta bljucka, dosta je nemiran, kako koji dan. Iz mog iskustva dojenje se prorijedi kako beba raste. Iako je moj od 2. Do negdje 14 mjeseca zivota bocu sisao svaka 2 sata 🤦♀️
Moja isključivo dojena djeca su bila dojena na zahtjev,e sad to sve ovisi i do bebe,koliko zapravo aktivno siše ili više spava i tu i tamo povuče. Kako su veći bi u pravilu trebalo doći do nekog razmaka ali ne treba zaboraviti na skokove u razvoju kad se nacicavaju po cijele dane kako bi stvorili nove zalihe. Mene je samo peto dijete totalno ubilo u pojam s dojenjem jer je non stop visila na cici i to se nije promijenilo ni sa njenih 16 mjeseci pa sam pukla i prestala ju dojiti doslovno u trenu. Super ti je dobila na težini. Nadam se da ćete uspjeti uspostavit neki ritam,ne znam jel tvoj komentar bio i za spavanje ako nisi probaj si uzet neku nosiljku/maramu pa da imaš slobodne ruke barem.

Ma ja isto dojim samo na zahtjev i planiram nastaviti tako. Znam da će biti ajme i kad krenu skokovi u razvoju i zubići. Ali nadam se kad budu mirni dani da će bar onda manje papati. Imam od prve Ergobaby embrace nosiljku, spasila je s prvom jer je bila isto beba koja je htjela samo ruke i po meni biti 😮💨. Definitivno će opet biti u pogonu 😅
2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
Ja sam Jakovu uvela dohranu navecer prije spavanja i ja sam za sad tako zadovoljna..Popije 100ml prije spavanja i to mi je sad poceo bit budan od 20:30 do 22:00 i tad krece hranjenje i on lijepo odspava do 4 i kad mu u 4 dam sisat on se vec probudi u 6 i opet trazi…Kad sisa onda mi svaka 2h se budi, a nekad i svakih sat vremena..
Za sad mu dajem sam navecer dohranu i u toku dana ako zeli bit cijelo vrijeme na sisi..
Eto tako vec mislim da 3 dana i nadam se da će ostat…Bocicu je bas lijepo prihvatio i ne odbija mi sisu..

Mamacita, jel se ti onda nocu izdajas dok dijete ne sisa? To je 6 sati bez sisanja. Ili kako rjesavas dojke? Moj isto sad zaspi oko 10 pa spava do 3 cca a ja se onda izdojim. 😅
Blondy da, moram inace se probudim sva mokra, prvu noc nisam i probudila me mokra majica, tolko mi je curilo da mi je i plahta i sve moguce bilo mokro…Tako da moram iako sam mislila da ne moram🫣 al se bas brzo izdojim tako da mi nije problem se probudit u toku noci..

2023. M 🎀🧸
2025. S 👸🏻🪐
EllaMs odgovorit cu tu da se tamo ne izgubi komentar.
Ja sam jos u bolnici uzela Spectru S1.
Za sad izdajam samo s njom ..i to cak ne dvostrukom, nego samo s jedom..jer uvijek brže i bolje curi kad malo usput masiram dojku.
Lijevci su uistinu jako važni, pri tome se meni desilo da sam od 24 postepeno prešla na 20, a sad cak i na 16mm.
To nije neobicno, bas sam i procitala da bradavice znaju splasnuti kako otice vrijeme od poroda. S time da ja baš imam extra velika prsa. Zato i ne znam jel bi mi cemu služio grudnjak za dvostruko tj. Jel bi mi uopce bio odgovarajuce velicine.
Ako ti za sad tako dobro izdajaš sa ovom aventovom, mozda ni nema potrebe da mijenjaš. Ja sam baš radi velicine svojih prsiju dosta skepticna oko tih hands free. No, možda griješim.
Reci mi, s njima stvarno možeš biti pokretna i izdajati?? I pri tome navuci dovoljno mlijeka?!?
Kako sam ja ispred vas, skrecem vam pozornost na izdajanje i menstruaciju.
Evo meni danas stigla prva menstruacija, a kolicina mlijeka se unazad tjedan drasticno smanjila..tj. osjecala sam da su prsa puna ali nikako izvuci van. Procitala jesam tu vezu sa menstruacijom i samo molila Boga da je to u pitanju...i rekla bi da je..jer vec danas prvi dan se mlijeko vratilo na 80%, a u iducim danima bi trebalo i na 100%.
Srecom imam bas jako puno zaliha pa nebi trebalo do daljnjega biti problem za takve dane u mjesecu ionako bi htjela da se sve do zadnje kapi popije i da nista ne bacam.
Danas smo na punih 3 mjeseca, prvi cilj mi je izdržati do 6.mj., a drugi veliki 9.
Sve dalje od toga bio bi veliki blagoslov.
Donna cestitam od srca. Pa ti rađaš gotovo brzinom kao ja.
Samo se ja ne stignem niti istuširati 🫣😂 meni odmah krecu na 2-3 minute.
Ja sam pred 7 g s prvom imala dvostruku Medela električnu i bila iskljucivo izdajala 5, 6 mj. Isto sam primjetila da je uz masiranje islo brze i bolje. Pomagali su mi puno vode, domaci kompoti, hipp mama čaj i mamine kapi za održavanje laktacije.
Menstruaciju sam dobila tek nakon prestanka izdajanja, sa nekih 7.mj, al dobro je znati tu informaciju 👍
Dea3 evo i ja ću onda ovako.
Evo iskreno meni to izdajanje prije poroda nikako nije bila ni opcija. Mislila sam ako ne bude išlo dojenje, budem na dohranu. U bolnici smo uspostavili dojenje prvi, drugi dan, a onda dalje to nikako nije išlo, em su meni natekle bradavice, em je on imao skraćeni frenulum, hvat nikakav. U bolnici sam se izdajala ručno bez izdajalice da bi on dobivao taj kolostrum, a ostalo je bila dohrana. Kad sam došla doma imala sam od frendice posuđenu avent obicnu elektricnu. Tu sam bez nekog istraživanja odmah narucila hands free, jer mi je taj dio gdje sam prikopcana na kauč bio koma. Kasnije sam istrazivala i čitala. Uglavnom preporuka je da se za primarnu izdajalicu ima neka hospital grade izdajalica poput Spectre jer ona zapravo postiže najbolji vakuum. A hands free mogu biti sekundarna opcija jer su ipak nešto slabije i kao ne mogu toliko izvuc mlijeka. Šta je mene zapravo zbunillo utoliko sta ova za moje pojmove fino izvlači. Po izdajanju 150-200 ml, nekad i vise, znala sam i 500 ml. Toliko mi je izvlačila i ona posuđena. Sto je meni sasvim dovoljno za njegove obroke. On je sad na 100 ml dnevno. Čak sam uspjela i stvoriti neku zalihu u zamrzivaču. Ja se pitam da li bi onda izdajalica tipa Spectre izvlačila više, iako ne zelim ni otići u hiperprodukciju. A ne bi htjela da mi ova pak slabije izvlači pa da ću s vremenom izgubiti mlijeko. Možda samo previše filozofiram i kompliciram. Za sad stvarno funkcionira, a i meni je kao i tebi prvi cilj 6 mjeseci. Šta se tiče mobilnosti s hands free, to stvarno je. Ja ju imam uguranu u običan grudnjak za dojenje, pičim po stanu, ona odradi. Imaš i hands free opciju za Spectru, odnosno samo školjke za kupiti koje se mogu koristiti s tvojom. Ne znam jesi znala.
Imam pitanje, gore si mi napisala da jedete svaka 3 sata i na 130 ml ste? Mi smo na 100 ml i imali smo 8 obroka dnevno i on je natukao preko kilu u ovih mjesec. I zato sam ga sad sam ga pustila da spava koliko hoće da ga ne budim, ali zbog toga smo pali na 7 obroka, pa me to brine.
Hvala ti za ovaj info za spectru i hand free. Bas cu prouciti...mozda bi to za mene bila i najbolja opcija.
Mislim da te pad sa 8 na 7 obroka ne treba brinuti.
Ako je uredno popišan i pokakan. Ubaci koje mjerenje 2x mjesecno i ako ce uredno dobivati i dalje pusti djete nek spava.
Dakle pri tome mislim na tu jednu rundu da nebi bilo da i rundu iza toga opet na 6 sati jede 🙃
Kad se sjetim, moja prva curka koja je rođena u 38tt je vec nakon mjesec dana jedno hranjenje pomakla. Znam da je bilo oko pola 1 i onda je samo to pomakla na pola 3 u noc. I nismo ju uopce dirali.

👫
36/36
Pregledi: 🤰🏻💗
15. 1. eni233, riamaro
20. 1. zabrinutamama
Termini:
Mila123 - 1.12. 🩷
jagoda20 - 31.12.
paula210 - 01.01. 💙
Paola32 - 9.1. 🩷
Ivis - 9.1. 🩷
anamarija8888 - 15.1. 💙
Faksimila - 17.1.
Barrrbi - 17.1. 🩷
bubica_0706 - 17.1. 🩷
Antonela2024 - 17.1. 🩷
Rei - 20.1. 💙
Zeka26 - 21.1. 🩷
jona30 - 21.1. 🩷
Natasha18 - 26.01. 💙
riamaro - 27.1. 💙
kiwi - 06. 02. 💙
Newgirl - 10.02. 💙
Eni233 - 26.02. 🩷
Zabrinutamama - 27.02. 💙
Popis: stranica 185, 307
Porodi:
dea3 - 10.10. 💙
m-rosie - 24.10 🩷
Josipella2025 - 16.11. 💙
Ditaa - 27.11. 💙
mokiica - 2. 12. 💙
taratara25 - 4. 12. 🩷
EllaMS - 8. 12. 💙
tajci1811 - 14. 12. 🩷
Makarena - 16. 12. 🩷
Tinchy300 - 18. 12. 🩷
Blondy - 19. 12. 💙
mamacita - 20. 12. 💙
barbi_91 - 21. 12. 🩷
lamise38 - 27. 12. 🩷
Giovanna32 - 29. 12. 💙
peppao - 4.1. 💙
Timi95 - 9. 1. 🩷
donna9 - 10. 1. 💙

2. 5. '25. ZM
7+4 ❤️
6. 2. '26. 💙
Giovanna32
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji