Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mamacita
    [UREĐENO] 23. Studeni 2025. 23:35

Ja isto imam lazne kontrakcije ( nadam se), uzasno mi se zna stvrdnit trbuh preko dana, pogotovo sad na vecer.. Jos su me kriza pocela bolit ne znam uopce šta da mislim o tome..Sinoc sam imala prijateljice na veceri i mislim da sam se preforsirala do te mjere da nisam mogla se sagnit i stavit sude u perilicu, niti danas iz ves masine izvadit robu..Takoder grcevi u maternici sinoc uzas, ali danas ih nema samo neko stezanje blago..
    Beba je bas aktivna i javlja se stalno..Ne znam kad je “upozorenje” da se trebam javit na ginekologiju, šta je normalno, a šta ne🫣😩

[OBRISANO] 23. Studeni 2025. 23:35

peppa0
    [UREĐENO] 24. Studeni 2025. 18:52

Mene sve boli, kao da me netko odsarafio i jedva da se sve drzi skupa - prepone, ajme, to u prethodnim trudnocama nisam ni osjetila. 
    Ovaj put je zaista sve intenzivnije. A ne osjecam se tak staro 🫣
    Ono sto mi je također drugacije, ne curi mi kolostrum. U prvoj sam nosila jastucice od polovice trudnoce, u drugoj isto, ali malo je manje bilo, a sad nista. Nadam se da to nije znak da necu imati mlijeka 🤔
    Prosli smo 34tj, psihicki se lakse dise. Danas imam pregled, jedva cekam. 
    Planiram od danas krenuti s datuljama i masazom medjice. To mi je isto tlaka, ali dva puta sam dobro prosla na porodu, bez pucanja, tako da cu se drzat toga i ovaj put i nadat najboljem 😄

Ditaa
    24. Studeni 2025. 09:02

Meni je druga trudnoca, prosla je bila prije 7 godina i ova mi je znaci 10 puta teza i bolnija 🙈 a nisam jos ni 30 napunila
    U prvoj mi kolostrum nije uopce curio a mlijeka sam imala za cijelo selo, u ovoj je sad neki dan pocelo ali uglavnom kad lezim pa je pritisak na njima
    Sretno na pregledu 🤞🏻😊

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 32
    👦🏼 19.10.2018. 💙
    👶🏻 26. 11.2025. 💙

Barrrbi
    24. Studeni 2025. 18:52

U prvoj trudnoći curio kolostrum od 22 tj i nisam imala mlijeka a sada curi od 22 tj i nadam se dojenju. Tako da curenje kolostruma nije nikakav znak👍
    Ja skupljam info kako dojiti s više strana pa se nadam da budem uspjela ovaj puta 🤞🫣

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026

• lamise38
    24. Studeni 2025. 08:44

Mamacita ako se smiri nakon odmora,tuširanja..ne postaje intenzivnije,na pravilnije razmake...onda je lažno...preforsiramo se,dolje se od širenja sve to osjeti,pripreme i tako sve skupa ima svoje. Ja sam ovu trudnoću opuštenija jer znam da mi je i u zadnjim tako bilo pa sam provela čitavu trudnoću u grču a na kraju prenijela. Treba slušati tijelo i usporiti kad vidimo da je previše.
    Peppa0 meni ti je sa svakom trudnoćom sve intenzivnije ali sve uredno i ok. Kolostrum mi nije curio ni jednom prije,samo se naprave kao žute "kraste" na bradavicama. Ja se evo spremam poslat mail za trudničku da se naručim.
    Cure koje brojite još sitno sretno🤗

• Ditaa
    24. Studeni 2025. 09:17

Ja jos uvijek u iscekivanju, nema nikakvih naznaka da ce mali gospodin uskoro 😊
    Sretno svima 😊🤞🏻

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 32
    👦🏼 19.10.2018. 💙
    👶🏻 26. 11.2025. 💙

• taratara25
    [UREĐENO] 24. Studeni 2025. 18:10

Cure, kaj mislite - ako bude sve ok, koliko nakon poroda se s bebom moze u prve setnje?
    Mozda je neka od vas bila i prije zimska mama?
    Takoder - treba li mi zimska vreca za kolica s kosarom ili je dovoljan topli skafanderić s dekicom, kapicom itd.?

lamise38
    24. Studeni 2025. 13:19

Imam ja jedno zimsko dijete,ne sjećam se točno kad smo krenuli,možda tamo nakon 2,3 tjedna od poroda stvarno se ne sjećam točno. Bila je u košari od kolica,medo odjelce i dekica još gore. Mislim da ti možeš van kad se ti osjećaš dovoljno dobro,samo eto s obzirom na vrijeme paziti da nije magla,baš neki vjetar...pa pomalo ne treba u početku pretjerivati. Moja nije bila baš neki tip za šetnje pa nismo baš ni bili nikad dugo ali čisto da je malo na tom zraku bi izašli.

jagoda20
    24. Studeni 2025. 15:40

Nama je primalja sa trudnickog tečaja rekla kada mama bude spremna i kada se oporavi, može nakon 7 dana već.  Bebi ne smeta hladan zrak, bitno da joj je toplo. Naravno ne govorimo o temperaturi o minusima. Također nam je rekla da možemo po malo, tipa 10 minuta pa svaki put malo duže. 

Ditaa
    24. Studeni 2025. 18:10

Ja sam imala jesensku bebu, isli smo u setnju nakon nekih 10 dana kada sam se ja osjecala dovoljno dobro. Isto bi bio u kosari od kolica, topli onaj kombinezon i dekica. Sada sam uzela i vrecu za kolica jer ipak ce biti manji 

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 32
    👦🏼 19.10.2018. 💙
    👶🏻 26. 11.2025. 💙

peppa0
    [UREĐENO] 25. Studeni 2025. 08:43

Evo nas s najbrzeg pregleda ikad, prije sam izasla nego usla 😂
    Sve je dobro, +9,5kg, bebac 2,5kg. Najmanje kg sam dobila, a bebac najveci. 
    Bas me strah da ne premasimo termin jer ce ovim tempom biti preko 4kg 😬 

Blondy
    24. Studeni 2025. 21:38

Moj je bio 2600 s 35 tt i reako mi je da na termin ocekujem 3.5 - 3.6 kg 😅 nadam se da ce biti nesro ranije i 3.2 max 😂

peppa0
    25. Studeni 2025. 08:40

Tocno toliko bi i ja, da mogu birati 🫣
    S kolko tjedana si rodila prvo dijete? Ja bi isto da se rodi mrvicu ranije ako ce vec biti veci. Sad kad smo dosli do sigurnih tjedana, panicarim da ce me razvalit na porodu. 
    Moje su obje rodjene s 41tj, ako se isto ponavlja svaki put, ajme meni! 😂

Blondy
    25. Studeni 2025. 08:43

Na termin i prvo je bilo 3 kg. 😅 zato j kazem da ne bih vece 😂😂 makar je bio porod za pozeljeti pa isto zelim i ovaj puta. 

Makarena
    [UREĐENO] 25. Studeni 2025. 13:59

Ja sam u subotu napokon renovirala i sredila maloj sobu/igraonicu, muž i ja smo cijeli dan radili, on pod temperaturom, ja se navečer raspala - uhvatila me neka treskavica, povratila, imala jako bolne bh kontrakcije, mislila sam da će mi tijelo otkazati 😅. Znam imati te lažne kontrakcije, najviše me strah jer me i leđa počnu boljeti. Prvi porod nisam niti jedan trud osjetila u trbuhu nego samo u leđima tako da mi je odmah panika kad leđa osjetim. I sva sam si pekmezasta zadnjih par dana, rasplačem se na sve vezano za djecu/bebe/obitelj. I pod jako velikim stresom sam budući da sam prvu rodila 38+0 pa sam uvjerena da ću i ovu tako, ako ne i ranije, šta znaci da imam jos tjedan-dva za sve obaviti i pripremiti, a popis mi je bome dugačak pa me strah da neću sve stići. I još me nesanice ubijaju, sinoć nisam oka sklopila i još mi moja dvogodišnjakinja ne da mira, a sa mnom je 0-24 tako da eto preživljavam 😅. I mene sve boli i curi mi kolostrum, nadam se da će mi ovaj put uspjeti dojenja 🙏🏻

eni233
    25. Studeni 2025. 07:44

Samo polako . Mi žene smo baš lude , sve bi htjele napraviti obaviti pa sebi radimo dodatnog nepotrebnog stresa . Takva sam i ja .. mi se selimo i trebali bi se odseliti prije nego se beba rodi , a još ništa nije blizu gotovo pa smo se muž i ja jučer svađali 😒😒 jer mene svako toliko uhvati panika kako ćemo kad nismo ni blizu ..a njemu je to sve sve će biti na vrijeme , a ja nemogu tako biti smirena .. pogotovo dok znam da će mi sve teže i teže biti a ne lakše 🫣 tako da te razumijem . 

👩36
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨34
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

peppa0
    25. Studeni 2025. 08:32

Mi zene bi da je sve savrseno i idealno, a to je nemoguce. S prvim radis cuda od priprema, s drugim shvatis da nemas kontrolu, a trecim si chill i radis koliko stignes - jer danas kuca blista, sutra ce biti kao bomba. 
    Tako da, nemojte se previse zamarati. Cak ni renovacijama. Mi smo renovirali kompletnu kucu dok je prva bila mala i prezivjeli smo. Isto nas ceka i iduce ljeto vjerojatno dok ce bebac biti mali. 
    Ovako cistim koliko stignem, ali ne mislim se ubijati jer kuca je rupa bez dna i stalno se vrtis u krug. Nece biti idealno kad dodjemo iz bolnice, pogotovo nakon 3 dana sto me nece biti jer sve ja odrzavam u kuci. Ali boze moj. Kad sam dosla s drugom kuci, prvo sam stavila ves na pranje jer se skupilo, necu nikad zaboravit. Nismo imale gdje dojiti od nereda, hehe. Tad mi nije bilo smijesno, ali evo sad sam pametnija pa ne mislim jos razbijati glavu glupostima. Tamo gdje su djeca je nered i to je jednostavno tako, pogotovo cim ih je vise. 
    Moj savjet vam je cim manje zivciranja, smanjite kriterije, zazmirite na neke stvari, od kad sam to napravila, uzivam biti mama. Izgorila bi inace.

eni233
    25. Studeni 2025. 09:28

Slažem se ❤️

👩36
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨34
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

Timi95
    25. Studeni 2025. 13:59

Imam iste takve bolove 🙈
    A kod mene ne da nisu spremne stvari, nego ni stan nije renoviram do kraja. Jos se radi terasa, a moramo i dnevni.. ja eto, ne znam kad cemo to sve. Mom muzu sve ima vremena 🤣 bas me zanima ako ima sta novo, u petak imam pregled.
    Meni je zadnjih dana mucnina, stalno me tjera na wc, a i zna mi se vrtiti i bas mi je to nelagodno.. 

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

2023. M 🎀🧸
    2025. S 👸🏻🪐

• lamise38
    [UREĐENO] 25. Studeni 2025. 08:48

Jutro! Slažem se,mi žene same sebi nabijemo presing da sve moramo i zacrtamo si previše toga i onda po našim leđima. Ja sam s godinama i sa svakim djetetom jednostavno popustila,jer ne ide kako bi htjeli i na kraju krajeva nije ni da mora biti kako bi htjeli.
    Meni je u trudničkoj pregled 5.12.,taman dan prije puna 38tt,do tad ću oprat robicu i spremit sebi torbu za bolnicu za nedaj Bože da me ostave.

• mamacita
    [UREĐENO] 25. Studeni 2025. 14:02

Bokiic, evo mene s pregleda
    Sve je okej, bebica ima 2700g, otvorena sam za vrh prsta..Ctg je uredu, bris mi je napravljen i sljedeci tjedan 2.12 opet kontrola..
    Ravno 15kg sam dobila🫣 u 2tj 1kg, nije ni cudo sto se osjecam tromo 🤣

Timi95
    25. Studeni 2025. 14:02

Ja isto imam osjecaj da sam se otvorila.. i jos mi je prekjucer izasao komadic sluznog cepa.. bitno da je sve okej 🥰

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️ 🥰

• Tinchy300
    25. Studeni 2025. 14:24

Eto i mene sa pregleda. Sve je ok. Ima oko 3000g. Za tjedan dana ctg i vaginalni pregled. 
    Ja sam na +12 kg

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI