Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    EllaMS
    22. Kolovoz 2025. 19:42

Vanilla Diva

Pozdrav svima! Ja sam s nekih drugih tema, vama uletavam tu jer bi mogle znati odgovor na pitanje…
    .
    Moze li se otvoriti komplikacije u trudnoći pa ih "prekinuti" i koristiti godišnji prije porodiljnog?

Dobro ti je dea napisala, ja sam u situaciji gdje mi je otvoreno bolovanje zbog krvarenja, nisam inače imala u planu komplikacije i ostalo mi je hrpa godišnjeg. Pa sam mislila kako cu prekinuti komplikacije da iskoristim godišnji, ali onda su mi rekli da moras imati najmanje 2 isplate od poslodavca prije otvaranja bolovanja. Sta bi u mom slučaju značilo da bi dio morala i odraditi u visokom stupnju trudnoće, a to mi ne dolazi obzir. Bolje je godišnji iskoristiti prije komplikacije, meni će zato dosta dana propasti. Ali ovako ti idu iste isplatne liste od poslodavca kako si slala za komplikacije, i nema kompliciranja, dobis normalan porodiljni.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

EllaMS
    22. Kolovoz 2025. 19:43

Prije otvaranja porodiljnog, ne komplikacija

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

Vanilla Diva
    22. Kolovoz 2025. 21:36

Oki! Kuzim, hvala svima na odgovoru i objasnjenju. Ma meni je bas tesko u ovoj trudnoci i zelim sto prije na komplikacije, a opet imam neki strah ako nesto pođe po zlu a ja iskoristila sav godisnji. Ali dobro, ionako od 1.1. ide novi a imam puno dana pa i nije neka drama. I necu razmisljati crno. U svakom slucaju vama hvala i sretno cure! Vi ste sve redom u drugom tromjesecju, ja se tome bas veselim, ovaj pocetak mi je bas gadan. 

🩷19.08.23.
    🤰17.07.25 ➕️
    Due date 26.3.2026.

Makarena
    22. Kolovoz 2025. 22:37

Mila123

Pozdrav curke, htjela sam pitati i vas sto vec djecicu imate i vas sto ste trudne, kakve krevetice ste uzimale djeci i kakve planirate uzeti?
    3 kolegice u mom okruzenju su uzele standardne drvene i nakon 6 mjeseci su kupile vikend krevetice zbog udaranja od letvice. Cak i starija djeca spavaju u njemu jos uvijek (ne prelaze granicu od 15kg)
    Tako da sam trenutno za vikend krevetic sa dva nivoa koji bas i ne izgleda wau. Iskreno funkcionalnost mi je bitnija od estetike.

Evo ja sam nemajka po tom pitanju jer moja od prvog dana spava s nama u krevetu 🤭😅. Kupili smo Kinderkraft Koya, koliko se sjećam podnice idu u 4 razine, ogradica na 3 razine, može se spojiti s bračnim krevetom, ima kotačiće tako da sam ga ja preko dana vozila u dnevni. Na početku se može montirati da bude manji pa se kasnije kako dijete raste produžiti. Meni je krevetić super, samo eto mala nikad nije prihvatila. Sad se mislim hoću li od početka s tim ili ću nabaviti kolijevku s funkcijom ljuljanja, ako druga bude kao prva da probam s ljuljuskanjem, možda to upali 😅

2023. M 🎀🧸
    12/25 🎀🎄⏳

mokiica
    23. Kolovoz 2025. 07:43

Ja se dugo nisam javljala, jednostavno ne stignem 🙈 radim u računovodstvu i pripremam kolegicu za preuzeti moj dio posla (iako vidim da je uglavom nezainteresirana i oslanja se na to da će me u svakom trenu nazivati ako zapne), tako da ostajem duže na poslu i onda nisam nego za leći i ostatak dana se posvetiti starijem djetetu. Iskreno zavidim ženama koje bezbrižno odu na komplikacije i mirne su do povratka s porodiljnog, jer znam da kod mene to neće biti slučaj. 
    Jučer sam obavila pregled i sve je super, beba je velika, ima već preko kile, sve je zasad super i sljedeći pregled nam je 12.9.
    Uhvatila sam se lagano spremanja stvari i iako imam vise od 3 mj do termina, planiram veći dio spremiti sad kroz 9 mj 🙈 
    Sto se tiče ekrana i gledanja u iste - slažem se sa svime napisanim. Prijateljica ima sina s autizmom, i sjećam se dok su još bili na prvim obradama, daleko prije dijagnoze, svi stručnjaci su im rekli prvo i osnovno - gasiti sve ekrane u kući. Iako vjerujem da ekrani nisu zaslužni za dijagnozu, vjerujem da potiču. 
    Kćer mi je sada drugi razred i od njih 21 u razredu, mislim da ih 15 već imaju mobitel od prvog razreda. Jedno dijete je čak i influencer, roditelji ga snimaju i objavljuju videe, i to je klincima naravno super.

• dea3
    23. Kolovoz 2025. 09:20

mokiica

Ja se dugo nisam javljala, jednostavno ne stignem 🙈 radim u računovodstvu i pripremam kolegicu za preuzeti moj dio posla (iako vidim da je uglavom nezainteresirana i oslanja se na to da će me u svakom trenu nazivati ako zapne), tako da ostajem duže na poslu i onda nisam nego za leći i ostatak dana se posvetiti starijem djetetu. Iskreno zavidim ženama koje bezbrižno odu na komplikacije i mirne su do povratka s porodiljnog, jer znam da kod mene to neće biti slučaj.
    Jučer sam obavila pregled i sve je super, beba je velika, ima već preko kile, sve je zasad super i sljedeći pregled nam je 12.9.
    Uhvatila sam se lagano spremanja stvari i iako imam vise od 3 mj do termina, planiram veći dio spremiti sad kroz 9 mj 🙈
    Sto se tiče ekrana i gledanja u iste - slažem se sa svime napisanim. Prijateljica ima sina s autizmom, i sjećam se dok su još bili na prvim obradama, daleko prije dijagnoze, svi stručnjaci su im rekli prvo i osnovno - gasiti sve ekrane u kući. Iako vjerujem da ekrani nisu zaslužni za dijagnozu, vjerujem da potiču.
    Kćer mi je sada drugi razred i od njih 21 u razredu, mislim da ih 15 već imaju mobitel od prvog razreda. Jedno dijete je čak i influencer, roditelji ga snimaju i objavljuju videe, i to je klincima naravno super.

Evo barem jedne bebe veće od moje 😂 moj je isto skroz veći...mi ćemo na idućoj kontroli kilu prebaciti sigurno! 

Da, neke struke su specifične...ali ukoliko ti nisi vlasnica računovodstva (tada mi je jasno) za vrijeme komplikacija i porodiljnog ćeš biti okupirana u onoj mjeri u kojoj ćeš i sama dopustiti. Ja sam se nagledala kroz život svega, kolegica koje su bile kao ti stalno dostupne, a druge doslovno to iskorištavale (meni je uvijek bilo fascinantno do koje mjere neke ženske osobe mogu ignorirati tuđu trudnoću i malu bebu), a onda kad su te iste išle na komplikacije, maltene su u prvom danu zalupile vrata i nema ih više, čak ni za najsitniju molbu. 

• lamise38
    23. Kolovoz 2025. 12:28

Makarena

Mila123

Pozdrav curke, htjela sam pitati i vas sto vec djecicu imate i vas sto ste trudne, kakve krevetice ste uzimale djeci i kakve planirate uzeti?
    3 kolegice u mom okruzenju su uzele standardne drvene i nakon 6 mjeseci su kupile vikend krevetice zbog udaranja od letvice. Cak i starija djeca spavaju u njemu jos uvijek (ne prelaze granicu od 15kg)
    Tako da sam trenutno za vikend krevetic sa dva nivoa koji bas i ne izgleda wau. Iskreno funkcionalnost mi je bitnija od estetike.

Evo ja sam nemajka po tom pitanju jer moja od prvog dana spava s nama u krevetu 🤭😅. Kupili smo Kinderkraft Koya, koliko se sjećam podnice idu u 4 razine, ogradica na 3 razine, može se spojiti s bračnim krevetom, ima kotačiće tako da sam ga ja preko dana vozila u dnevni. Na početku se može montirati da bude manji pa se kasnije kako dijete raste produžiti. Meni je krevetić super, samo eto mala nikad nije prihvatila. Sad se mislim hoću li od početka s tim ili ću nabaviti kolijevku s funkcijom ljuljanja, ako druga bude kao prva da probam s ljuljuskanjem, možda to upali 😅

Ne brini,nisi jedina,nama je krevetić uvijek služio za ukras i skladištenje robe🤣🤣🤣 ali evo ovaj najmlađi je kratko dojio i jedini spavao u svom krevetiću,dosta dugo je bio u next to me koji je bio uz nas krevet a kad smo ga prebacili u klasičan kinderbet dosta često završi kod nas po noci jer se krene budit svaki tren pa odustanem i uzmem ga kod nas. 

EllaMS
    23. Kolovoz 2025. 13:30

Cure da vas pitam, da li koja ima sterilizator ili baby brezzu. Moja svekrva je navalila da nesto kupi. A šogorica ima sve te silne gadgete za koje je moje osobno mišljenje da mi ne trebaju. Dati 100 eura za sterilizator je po meni glupost. Ali možda sam u krivu, vi koje imate vise iskustva možda bolje znate savjetovati. A sto se tice tih svih stvari za dojenje, to bi pričekala. Moja je želja da dojim, ali to ne znam unaprijed kako će funkcionirati pa ni ne vidim razlog da si nabavljam sve te stvari.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

Blondy
    23. Kolovoz 2025. 14:31

Ja sam imala sterilizator s prvim, prodala sam ga. Meni je to beskorisno. Mozda ako neces dojiti pa ce biti vise bocica ima smisla. Ne znam. Ja dude u mikrovalnoj ili skuham u loncu. Isto i bocice za vodu. 
    Ja cu se pocastiri foteljom za dojenje. Ne znam kojom, ako netko ima prijedlog moze. S lrvim sam prvo dojila na kaucu,morala s epodlagati jadrucima, kasnije na krevetu. Sad uz jos jedno dijete aumnjam da cu imati prilike lezati stalno s manjim la bih fotelju za dnevni

• lamise38
    23. Kolovoz 2025. 14:33

EllaMS

Cure da vas pitam, da li koja ima sterilizator ili baby brezzu. Moja svekrva je navalila da nesto kupi. A šogorica ima sve te silne gadgete za koje je moje osobno mišljenje da mi ne trebaju. Dati 100 eura za sterilizator je po meni glupost. Ali možda sam u krivu, vi koje imate vise iskustva možda bolje znate savjetovati. A sto se tice tih svih stvari za dojenje, to bi pričekala. Moja je želja da dojim, ali to ne znam unaprijed kako će funkcionirati pa ni ne vidim razlog da si nabavljam sve te stvari.

Ja sam sterilizator koristila kratko vrijeme ali samo radi izdajalice i to sam posudila od.šogorice. Mali je na formuli od 3.mj i više puta sam mislila kupiti babybrezzu koja radi adaptirano ako si na to mislila ali sam odustala,jednostavno je preskupa a može se i bez nje,napravim mu bocu doslovno za manje od minute tako da ono.
    Ma po meni nema potrebe unaprijed ništa kupovat kad ne znaš hoće ti biti potrebno a sve se lako kupi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.