Ja mislim da se tu stavovi dosta razlikuju ovisno jel vam prvo ili zadnje dijete 🫣
Za prvo ti se čini da ti treba sve i da bez toga apsolutno ne možeš...onda na svojoj koži osjetiš koliko si stvari beskorisnih kupio, a trajale su jako jako kratko ili se u praksi uopce nisu pokazale toliko korisne...onda si misliš, a dobro trebat ce nam još za drugo dijete i onda samo spremaš i gomilaš stvari, popuniš jednu sobu pa drugu pa kreces makivat svoje stvari da bi bebine stale 😂😂😂
Sa svakim iducim si pametniji i koristiš sve manje i manje stvari..kupuješ samo nužno...
Ja sad ne velim da neke stvari možda nisu korisne ili da ne pomažu u nekom periodu....ali najčešće nije baš tako kako se prikazuje jednostavno...
Npr. Ja sam isto gledala tu baby brezu i onda si opet mislim, ali nije ni da to napuniš i ostaviš tako mjesec dana i samo točiš...pa vjerojatno i to treba svako malo rastavljati i detaljno očistiti pa ispadne isto posla... A i jednom sam pročitala da je jedna serija bila sa greškom (neka na početku) i da je jednostavno stavljala manje praha pa je dijete pilo više vodu i gubilo na težini - a ja kad jednom nešto takvo čujem onda mi je big nooo..jer bi si stalno mislila jel sad to točno nalijalo...
Ja sam se cca 6 mj izdajala i dalje smo bili na adaptiranom....pa sam si uzela kuhalo za kuhinju koje zagrijava vodu na određene stupnjeve...
Jednom u danu bi zagrijala do vrenja, ostavila da se ohladi i onda samo za bočici dogrijala na 40 stupnjeva ja mislim. I odlično, a služilo i nama za cajeve i sve...
Baš neki dan na tik toku neka žena govorila o nekom kuhalu za kašice - veli da više brige ima oko pranja i čišćenja. toga i da nema smisla...i vrlo lako moguće...
Realno ionako smo tu prvu godinu dana doma i posvećene uglavnom djetetu pa nije takav vrag te flašice oprati... Ja sam ih cca jednom tjedno lijepo sve prokuhala i super... Još dok se sjetim pranje izdajalice nakon svakog obroka..ali složiš si neki sistem i ide...
U konačnici trebate imati i mjesta za svu tu aparaturu u kuhinji...
I ima još jedan dobar test...ako nešto silno želite pogledajte malo na njuškalu ili marketu koliko ih se prodaje...ako je korisno malo ćete rabljenih naći..ako baš i nije biti će sve puno...
I čitate u opisu...korišteno svega par puta...evo račun od svega 2-3 mjeseca....
Meni s prvom nije uspjelo dojenje, ni danas ne znam zašto pa smo prešli na adaptirano. Ja sam svaki dan prokuhavala i sterilizirala bocice tako da ako mi ni sad ne uspije ću uzeti sterilizator. Ovi aparati za pravljenje adaptiranog su po meni bespotrebni, bočica se u čas napravi. Ja imam sencor kuhalo za vodu koje ima funkciju zagrijavanja na određenu temperaturu, prokuhala bih vodu par minuta u loncu, prebacila u kuhalo i održavala tu temperaturu. Ali po meni sve to kupovati tek kad se beba rodi, ako ne budeš dojila ☺️.
2023. M 🎀🧸
12/25 🎀🎄⏳
E super, hvala vam puno, puno ste pomogle!!
👫
36/36
10/2024 biokemijska
Sto se tice ekrana ja im dam da gledaju..kad dođu iz vrtica da se malo odmore.. predvecer malo i to je to. Sad su bili vise pred tv-om kad mi je bilo slabo, ali sta da radim.. e sad ovoj bebi ne znam kako ce biti, mi gledamo i navecer tv, i upaljena mi je muzika cijeli dan, tako da nismo nikad u tisini i bez icega 🙈
Nemaju mob, imaju tj imamo playstation, Smart tv.. ostalo jos ne..
Sto se tice stvari za bebu, sterilizirala sam dude u loncu, bocice su imali tek kasnije, duze vrijeme sam dojila. Ovu bebu isto planiram duze dojiti i da bude bez dude.. bocu joj ne mislim uvoditi, jer se toga tesko rijesiti (iz iskustva kazem)
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Krevetic sam narucila Next To Me dok je baba bas mala.. kasnije znam da ce spavati s nama.. kao i ovo dvoje 🙈🤣 imam i obican krevetic, 5 nivoa ide dole, ali on mi nazalost ne stane u sobu..njega cu staviti u dnevni da mi pas slucajno ne skoci na bebu 🙈
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Nadovezala bih se na baby brezzu. Najbolja frendica ju ima i sad ćemo mi naslijediti. Njoj je bila odlična jer živi u višekatnici- sobe gore, kuhinja u prizemlju, i onda da ne bi morala tijekom noći odlaziti u kuhinju u prizemlje, aparat je držala na katu i kaže da joj je to bio spas. Mislim da je i to, kao i sve drugo, stvar individualnih potreba.
👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
🧔🏽♂️ 30 asthenozoospermia
- ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ 9+2 ♥️ 12+3 ♥️ 16+6 🩵
riamarro@hotmail.com
Mi imamo sterilizator i meni je super posluzio za bocice i izdajalicu. Ono prokuhavanje vode da bi sve sterilizirala me ubijalo pogotovo jer smo tada zivjeli u garsonijeri, a ja sam svaki dan sterilizirala bocice. Sterilizator nas je spasio. Nismo ga cak niti puno platilo 2022. Vjerujem da je sada sve to poskupilo.
Tako sa se nama isplatio, al eto stvar je osobnih procjena. Al def ti to ne treba sada nego ces vidjeti kad se beba rodi. Ja sam i dojila i davala bocicu.
Makarena u tom kuhali bi onda drzala prokuhanu vodu za bocicu na odredjenoj temp il? Ja sam drzala u termosici pa hladila, al ovo mi djeluje kao bolje rjesenje.
Ja držim u spavaćoj na komodi tacnu,na njoj imam 2 termosice,jedna s vrućim druga s hladnom prokuhanom vodom,dozatore si pripremim s formulom i naravno boce,stvarno sam se upraksala i napravim bocu za manje od minute. U početku mi je to sve bilo čudno jer ipak nakon pet uspješno dojenih koji nisu ni okusili formulu sam kratko dojila pa izdajala ali nije potrajalo.
Nadovezat ću se za opremu, s obzirom da mi prva beba ima 7 mjeseci, svježe mi je iskustvo 🤣 s tim da je to opet sve individualno.
Baby Brezza - nisam je htjela na poklon jer ne vidim koje su joj prednosti u odnosu na Xiaomi kuhalo koje stalno održava temperaturu 40. Začas ulijem vodu u bočicu i promiješam prah. A za baby brezzu sam čula dosta iskustva da im radi pregusto/prerijetko, da li zbog krivih postavki ili kvara, ne znam. Uglavnom, sve preporuke za kuhalo koje imam😅
Sterilizator - dobila na poklon i dosta je bio u upotrebi prvih par mjeseci s obzirom da smo od rođenja kombinirali i bočicu iz dojenje. S 4-5 mjeseci sam ga prestala koristiti jer ne vidim poantu steriliziranja kad beba s druge strane počinje doslovno lizat podove. Sve operem u perilici za suđe i gotovo. Da ga nisam dobila na poklon, vjerojatno ga ne bi kupovala nego ubacivala stvari u lonac s kipućom vodom.
Krevetić - od rođenja koristili Next to me, s tim da ga nismo prislanjali uz bračni krevet nego držali samostalnog. Okej mi je bio jer sam ga lagano mogla prebacivati iz sobe u dnevni i obrnuto i ljuljuškati za uspavljivanje. Svakako ga planiram koristit i s drugom bebom. Po meni se isplati, može se većinom koristiti 5-6 mjeseci, odnosno dok beba ne napuni 9 kg ili se počne dizati.
Grijač bočica - viđala sam da ljudi pitaju jel im treba. Mi smo koristili za grijanje izdojenog mlijeka i jedino za to mi se pokazao koristan. Neki griju vodu za AD u njemu, ali to dosta duže traje nego uzeti već spremnu vodu iz kuhala.
Za sušenje bočica i duda su mi super stalci s Temua, to svakako preporučam. Za bebu sam nabavila deterdžent iz dm i pazila da njene bočice i dude perem s drugom spužvom nego naše. Mislim da je to to od mene na temu kuhinjskih pomagala i krevetića🤣
💃ok 🤵oligoastheno/azoo
05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
05/25 ➕
Makarenau tom kuhali bi onda drzala prokuhanu vodu za bocicu na odredjenoj temp il? Ja sam drzala u termosici pa hladila, al ovo mi djeluje kao bolje rjesenje.
Dada, prokuhala oko 5 min u loncu, ostavila da se malo ohladi i onda prebacila u kuhalo. Prvo sam imala kuhalo od Xiaomia koje može održavati vodu satima na temperaturi na kojoj namjestiš, ali se samo od sebe par puta upalilo i kuhalo vodu na 100° tako da sam jednom u sred noći išla napraviti bočicu i dočekalo me prazno kuhalo jer je sva iskuhala 🙈. Vidjela sam da je to čest problem s tim kuhalom pa sam nabavila od Sencora, ono ne zadržava temperaturu, ali možeš namjestiti da ti zagrije na npr 40°. A koliko često jedu ni ne uspije se skroz ohladiti voda. Ja bih vodu prokuhavala 2 puta dnevno, obavezno prije spavanja i jednom preko dana i održavala od kamenca. Nisam nigdje našla da ta metoda nije preporučljiva, nek me netko ispravi ako griješim.
2023. M 🎀🧸
12/25 🎀🎄⏳
Sortiraj odgovore
Najstariji