Ej cure jel itko od vas cuo za hidronefrozu bubrega kod fetusa il beba i kako je to proslo??
Jesu li to oni proÅ”ireni pijeloni? Beba moje frendice je imala to, mislim da je to i soft marker za Downa i s time ju je preplasio socijalni ginic, zatim je otisla na UZV kod prof Hafnera koji je otklonio tu moguÄnost, a stanje se do kraja trudnoce skroz popravilo i po roÄenju je napravljen UZV i sve je bilo u redu s bebom. ÄeÅ”Äe je kod deÄkiÄa koliko znam. Å to su tebi rekli?
12/2023 djeÄak š
Ej cure jel itko od vas cuo za hidronefrozu bubrega kod fetusa il beba i kako je to proslo??
Jesu li to oni proÅ”ireni pijeloni? Beba moje frendice je imala to, mislim da je to i soft marker za Downa i s time ju je preplasio socijalni ginic, zatim je otisla na UZV kod prof Hafnera koji je otklonio tu moguÄnost, a stanje se do kraja trudnoce skroz popravilo i po roÄenju je napravljen UZV i sve je bilo u redu s bebom. ÄeÅ”Äe je kod deÄkiÄa koliko znam. Å to su tebi rekli?
Isto da je kod deckica slucaj i da treba pratit do poroda.
U njemackoj sam.
Ma radili test down prije 2mj to je ok.
Citam puno o tome ,nekome se povuce do poroda nekome ne pa me zanima dal je to imo netko od cura iskustvaš
š©39god
šØ38god
Amh 0.37ng
Sve drugo urednoš„°
2021 rodena Ivf-om š§š¼
3mj ivf-3 blaste,1 vracena dvijeāļøāļø
3.4 beta 1420,ultrazvuk 18.4š¤©
Djevojke 12+4 sam, u ponedeljak sam bila kod doktora sve je u redu bilo, sad u ponedeljak idem opet na ekspertski ultrazvuk Al od sinoc sam poÄela da osjecam ispod stomaka taman gdje je linija od veÅ”a kao neku Äudnu bol, nije to ni da boli ali neki neprijatni osjecaj kad stojim ili kad treba da ustanem ili sjednem⦠ili onaj osjecaj kao da ÄeÅ” da dobijeÅ” svakog momenta⦠Neko mi kaže to je normalno kao siri se materica niÅ”ta strasno⦠Al imali možda neka sliÄnu situacijj
I meni isto tako, a u tjednima sam kao ti.. ne mogu niti reci da je bolno, nego osjecaj nelagode u tom dijelu koji kao da ce se svaki cas pretvorit u menstrualnu bol. Hah. Pripisat cu to vjezbanju jucer i sirenju maternice kao sto je netko od cura vec rekao. Ovo se javljam da znas da nisi jedina šŖšāŗļø
Ja sam imala Å”eÄer 5.1 nataÅ”te.
Nisam znala za pravilo od 12h bez jela.
Tad sam normalno jela i otisla spavat.
Poslana sam na OGTT s 24tjedna. Oko 18h sam pojela mc donalds cheesburger, srednji pomfri i 0,4l soka. Poslje pojela nektarinu.
Ujutro Å”eÄer 4.4. Nakon sat vremena od glukoue 6.6., a 2 sata 5.3.
Tako da...
Mamašš¼āāļø28
Tatašāāļø32
Kš§ š 09/21
Lš¶š©µ 11/23
Da, to je ono sto sam ti pricala da je imao moj stariji.
Imali smo uredan NIPT taki da su sindromi bili iskljuceni.
Pijeloni su nam se do iduceg pregleda smanjili. I sve je bilo okej. Bit ce i vama ā¤ļø
Mamašš¼āāļø28
Tatašāāļø32
Kš§ š 09/21
Lš¶š©µ 11/23
Moj Å”eÄer je bio nataÅ”te 5.1, nakon 60 min 6.4, a nakon 120 min 5.4 rekli su mi da je nalaz uredu i da nemam Å”eÄer, a ovo plaÅ”enje s tim da se ni jednoj trudnici s Å”eÄerom iznad 5.0 nataÅ”te ne piÅ”e dobro mislim da stvarno nije potrebno.
PokuŔavamo od 11/22
āļø19.3 š
Ja bi se složila da neÄe preveliku ulogu igrati ono Å”to pojedemo dan/par dana prije OGTT -a. Evo ja imam 2 trudnoÄe u malom razmaku, u prvoj Å”eÄer uredan, a u drugoj (ista prehrana, niÅ”ta posebno nisam mjenjala) Å”eÄer na taÅ”te poviÅ”en, i sad me se prati 𤷠Dan prije sam "pazila" Å”ta jedem i prvi i drugi put, u smislu nisam možda pojela 2 reda Äokolade i 4 keksa kao Å”to bi na neke dane.Ā
Gestacijski se javlja jer guÅ”teraÄa jednostavno ne može proizvesti dovoljno inzulina za nove potrebe bebe (iako proizvodi sasvim dostatno za samo za majku). I tu nema neke pomoÄi osim držati pod kontrolom. Ja sam pitala viÅ”e doktora u OB Pula (gdje planiram roditi) kakva je procedura kod poroda i odgovor je da se inducira u sluÄaju da se dosegne termin a porod nije joÅ” sam krenuo. Prijevremeno se ide u sluÄaju da je trudnica na inzulinu (s 39tt).Ā
To je moje iskustvo. VeÄina trudnica kojima se dijagnosticira gestacijski drzi ga pod kontrolom samo dijetom.Ā
Ejj zenice :D da sam bila na ekspertski ultrazvuk u 13 nedelj, sve je proslo odliÄno, sledeÄi je zakazan za 7 nedelja, taÄnije 6tog oktobra⦠28mog sad avg svakako idem na pregled kod doktora da rsdim neke testove krvi itd š„° Sad mogu maksr malo da se opustimĀ
Moje se smrcanje pretvorilo u pozitivan kovid test š. Nista strasno za sada osim sto me ovo smrcanje i kasljucanje muci vec 10 dana. Nebi se ni testirala da muz nije dobio temperaturu. Neznam ni sto da radim, ukoliko ostanu ovako blazi simptomi, dali se trebam javiti ginekologu?
34 š©š¼āā¤ļøāšāšØš» 41 ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā Ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā
2020 š¦š¼ ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā
7+0 imamo ā¤ļø ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā ā
ā ā ā ā Itās a girl š (panorama low risk)
Moje se smrcanje pretvorilo u pozitivan kovid test š. Nista strasno za sada osim sto me ovo smrcanje i kasljucanje muci vec 10 dana. Nebi se ni testirala da muz nije dobio temperaturu. Neznam ni sto da radim, ukoliko ostanu ovako blazi simptomi, dali se trebam javiti ginekologu?
A joj š ja bi se svakako javila vise zbog svog mira a i ako se pogorÅ”a stanje da znam sta dalje..Ā
š« I zato svoju zvizdu slidin,za njon san uteka samo nju san vidi ā¤ļø
Sortiraj odgovore
Najstariji