𝐂𝐚𝐥𝐢𝐨𝐩𝐢 joj hitna će biti zaaaadnja opcija! Čitam vas i vidim da svašta pijete još dodatno, ali ja ne bi voljela piti ništa mimo doktora. Bojim se samog Lupoceta dok imam temperaturu, a kamoli da uzmem Mg ili bilo šta drugo mimo doktora.🙈🙈🙈
Sutra mi gin radi popodne, pa ako neće proći, javljam mu se odmah! Iako mislim da se javljam svakako, samo da vidim da mi je sa malom sve ok. 🙏🏻
14.02. ZM🩸
20.3. ➕✅
🎀 It's a GIRL!!!👧🏻❤️21.11.❤️
❤️𝓞𝓾𝓻 𝓰𝓻𝓮𝓪𝓽𝓮𝓼𝓽 𝓵𝓸𝓿𝓮.❤️
...
🤰🏻37
👨🏻34
𝐂𝐚𝐥𝐢𝐨𝐩𝐢 joj hitna će biti zaaaadnja opcija! Čitam vas i vidim da svašta pijete još dodatno, ali ja ne bi voljela piti ništa mimo doktora. Bojim se samog Lupoceta dok imam temperaturu, a kamoli da uzmem Mg ili bilo šta drugo mimo doktora.🙈🙈🙈
Sutra mi gin radi popodne, pa ako neće proći, javljam mu se odmah! Iako mislim da se javljam svakako, samo da vidim da mi je sa malom sve ok. 🙏🏻Pa ja ti magnezij prvenstveno pijem da mi olakša grčeve u mišićima i igdje u tijelu jer mi pomaže,a i u 3.tromjesečju se svakako mora uzimati više zbog bebe koja ga krene koristiti i trošiti dok je još u trbuhu. Da ne pričamo o manjoj šansi prijevremenog otvaranja i poroda jer on to sprečava, zato se zadnj 4 tjedna trudnoće mora prekinuti s uzimanjem istoga da bude lakši porod jer on dosta utječe na stanje i čvrstinu cerviksa. Svakako ima samo benefite. Lupocet i tablete s ikakvom supstancom lijeka su druga priča 🙈
I ja uzimam tri magnezij direkt, doktorica mi ga preporucila. Stvarno je dobrog okusa.
06/22 missed ab 7tj
08/22 LH trakice
22.03. + 🌈
1.pregled: 06.04. 5+4 ❤️
21.11.2023 A💙🙏
Caliopi, ja mislim da sad ne bi izdrzala bez magnezija,svakodnevni i nocni grcevi
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Caliopi, ja mislim da sad ne bi izdrzala bez magnezija,svakodnevni i nocni grcevi
Bas uđoh da vidim sta je sa vama cure i vidim da vas je puno koje ste ostvarile svoju trudnocu. Zelim ti sve najbolje tebi i tvojoj bubici 😘😘😘
Kad čitam vaše postove, osjećam se glupavo. Ja niti išta pijem osim prenatala i duphastona nit idem na ikakve briseve, vađenja krvi i slično. jedino vađenje krvi je bilo na nekakvom početku trudnoće, zajedno sa krvnom grupom. Od tad samo redovne kontrole. Trebam li išta tražit svoju dr ili ima nekakav protokol po kojem to ide? Prva trudnoća i ja zbilja nemam pojma.
Jel ima koja sa alergijom ma ambroziju? Kako izdržavate? Nisam ni pitala jel smijem šta piti. Kišem i šmrćem 🥴
Ja sam na sve zive trave alergicna! Povremeno popijem Nixar i uzmem Ventolin jer mene udara na pluca pa ne mogu disati.. blazene alergije!
37🧔♂️🩷👩29
29.11.2023. 👶🏻🎀💕
Kad čitam vaše postove, osjećam se glupavo. Ja niti išta pijem osim prenatala i duphastona nit idem na ikakve briseve, vađenja krvi i slično.jedino vađenje krvi je bilo na nekakvom početku trudnoće, zajedno sa krvnom grupom. Od tad samo redovne kontrole. Trebam li išta tražit svoju dr ili ima nekakav protokol po kojem to ide? Prva trudnoća i ja zbilja nemam pojma.Ma to samo mi problematični svako malo nešto😂 inače je protokol pregled KKS na početku trudnoće,urina i vađenje krvne grupe pa ako je trudnoća uredna nema nekih pregleda i vađenja krvi tamo do 24TT kada se mora napraviti OGTT da se kontrolila šećer i onda tamo pred kraj se rade brisevi. E sad pošto ja imam i dijagnozu neplodnosti,i peboljela sam ureaplazmu i CIN1 doktor malo drugačije motri moju trudnoću i puno je oprezniji pa sam zbog toga na startu radila kompletne briseve,UK detaljno i išla na obradu GUK profila jer kao šećer natašte jel 😅 samo kad ćeš trebati radit OGTT javi nam ovdje da ti mi iskusnjare iz dnevne bolnice i koje smo radile od starts trudnoće OGTT već dva puta damo upute po bolnici što jesti 2-3 dana prije nego radiš to sranje 😂🙈
Vaginalni brisevi na ureaplasmu, mycoplasmu, klamidiju i vaginalna mikroflora se rade od 16tjedna kod uredne trudnoće. Na kraju, odnosno u TA se radi bris na beta hemolitički streprokok grupe b (bhsb)
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Kad čitam vaše postove, osjećam se glupavo. Ja niti išta pijem osim prenatala i duphastona nit idem na ikakve briseve, vađenja krvi i slično.jedino vađenje krvi je bilo na nekakvom početku trudnoće, zajedno sa krvnom grupom. Od tad samo redovne kontrole. Trebam li išta tražit svoju dr ili ima nekakav protokol po kojem to ide? Prva trudnoća i ja zbilja nemam pojma.Ma to samo mi problematični svako malo nešto😂 inače je protokol pregled KKS na početku trudnoće,urina i vađenje krvne grupe pa ako je trudnoća uredna nema nekih pregleda i vađenja krvi tamo do 24TT kada se mora napraviti OGTT da se kontrolila šećer i onda tamo pred kraj se rade brisevi. E sad pošto ja imam i dijagnozu neplodnosti,i peboljela sam ureaplazmu i CIN1 doktor malo drugačije motri moju trudnoću i puno je oprezniji pa sam zbog toga na startu radila kompletne briseve,UK detaljno i išla na obradu GUK profila jer kao šećer natašte jel 😅 samo kad ćeš trebati radit OGTT javi nam ovdje da ti mi iskusnjare iz dnevne bolnice i koje smo radile od starts trudnoće OGTT već dva puta damo upute po bolnici što jesti 2-3 dana prije nego radiš to sranje 😂🙈
Vaginalni brisevi na ureaplasmu, mycoplasmu, klamidiju i vaginalna mikroflora se rade od 16tjedna kod uredne trudnoće. Na kraju, odnosno u TA se radi bris na beta hemolitički streprokok grupe b (bhsb)Pa ovisi o doktoru. Moja seka je recimo sa urednim brisevima prije trudnoće iste radila oko 26TT tek,nije htio prije jer je bilo još ohoho vremena do kraja trudnoće da se nešto pojavi pa je nekako čekao taj neki kraj 2.tromjesečja i onda joj uzimao tek briseve i ponovno je u trudničkoj ambulanti radila isto neke briseve,vjerojatno za taj streptokok što kažeš zbog vaginalnog poroda ako krene ranije. Tako da mislim da to s brisevima zbilja ovisi o doktorima i kakva je situacija bila prethodno trudnoći glede toga,ali bitno je svakako da se naprave
Pa zato sam i napisala OD 16tjedna. A ne u 16.tjednu.
I ja govorim iz vlastitog iskustva. A ne iskustva nekog mog.. tetke, babe, strine 😁
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Ja ih jos nisam radila. I ne znam kad cu. Vjerujem doktoru i kad me posalje ici cu. Za sad je sve u najboljem redu, valjda zna sto radi 🙈
12/2023 dječak 💙
Drage trudnice,
za buduće roditelje i one koji su već postali roditelji malenih čuda u dobi od 0 do 12 mjeseci pripremila sam webinar “Što te čeka u prvoj godini?”. Cilj webinara je pružiti realna očekivanja, normalizirati određene pojave nakon rođenja djeteta, pružiti tips&tricks za prvu ruku te dati smjernice za očuvanje mentalnog zdravlja u prvoj godini roditeljstva koja se pokazala izazovnom i stresnom za mnoge parove. Nekoć sam i sama tražila informacije na ovom forumu, ali većinom o porodu jer me bilo jako strah poroda :D. Nakon poroda sam shvatila da sam ga brzo zaboravila jer je krenulo toliko toga jedno za drugim.
Webinar sam sastavila potaknuta vlastitim iskustvom, gdje me realnost puno puta lupila u glavu. Sastavljen je na temelju stručne literature, znanstvenih istraživanja i iskustava hrvatskih roditelja prikupljenih upitnikom. Po struci sam psihologinja i vježbenica psihoterapije te mi je zbog toga u ovom webinaru fokus na mentalnom zdravlju.
Sadržaj webinara:
- Roditeljstvo nekoć i danas
- Vrijeme velikih promjena (promjene nakon rođenja, stres u ranom roditeljstvu)
- Mentalno zdravlje – moguće poteškoće i kako ih prepoznati (baby blues, postporođajna depresija, postporođajna anksioznost)
- Izazovi nakon rođenja djeteta
- Izazovi u partnerskom odnosu
- Mentalna higijena
- Što treba roditelju?
- Što roditelji kažu da im je pomoglo?
Webinar će se održati 22. 8. 2023. od 18:30 do 20:30 h. Ako se nešto izjalovi i ne možete prisustvovati, ne brinite, dostupna je i snimka predavanja. Cijena webinara je 20 eura, a provodi se putem Zooma. Prijaviti se možete na moj poslovni e-mail oslonise@gmail.com. Na Facebook stranici moje tvrtke Osloni se možete pronaći više informacija o webinaru.
I šećer na kraju - jedna osoba koja se prva javi na oslonise@gmail.com može prisustvovati webinaru besplatno :). (Referirajte se na forum MissMama i temu Zimske bebe 2023/2024).
Sortiraj odgovore
Najstariji