Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mašnica_22
    07. Kolovoz 2023. 13:28

Cure ja sam pomalo u strahu jer bebu još ne osjetim. Baš sam par puta dok sam ležala pokušala se umiriti ali ništa. Vidim sve pišete da ste već osjetile i u ranijim tjednima. Posteljica mi je nazad i ne bi onda trebalo biti do toga. 

👱‍♀️27 PCOS 🧔27 normo
    Ovulacije potvrdjene
    💊 Novalac prenatal
    11/22 missed ab.
    2/23 IUI ❌
    4/23 IUI ➕
    A. 🧸👣
    8/24 ➕️ spontana trudnoca

KobraV
    07. Kolovoz 2023. 13:29

Ana_Maria

Bok curke! Nadam se da ste dobro, ja se vratih s GO pa cu pokusati procitati propusteno! Do tad, svima sretno na novim pregledima, a tebi Miss iskrena sucut 😔
    Moja curka je jako aktivna, cim legnem pogotovo ako sam dugo sjedila poludi doslovno 😂 jako ju osjecam i vidim naocigled pokrete, kakve su vase bebice po tom pitanju?
    P.s. planiram odraditi jos osmi mjesec i bjezim, curke koje su vec na komplikacijama, samo kazem na iducem pregledu od kojeg datuma bih htjela i dobijem doznaku? Nez zaista nista oko te administracije, pitat cu jos i svojh kolegicu iz HR-a. 🤷‍♀️

Moja aktivna oko ponoći, jučer pogotovo. 🤭🤭🤭
    I rano ujutro, oko 5, pola 6 kad nam tata ide na posao. Kao da dijete osjeća. Rekoh baš mužu, budi se ko da ide na posao.
    I iskreno, pitam se kad spava. 🤔🤔 Vrpolji se cijelo vrijeme, ali doslovno. I vidim pokrete na očigled, pogotovo dok je u fazi ludila (kao noćas oko ponoći) 🤭🤭🤭
    Neka, živa je i zdrava, i nek se vrpolji još više.

...
    Što se bolovanja tiče, veliš svom ginekologu da bi išla sa tim i tim datumom na komplikacije. Dobiš potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad i to je to. 😊

14.02. ZM🩸
    20.3. ➕✅
    🎀 It's a GIRL!!!👧🏻❤️21.11.❤️
    ❤️𝓞𝓾𝓻 𝓰𝓻𝓮𝓪𝓽𝓮𝓼𝓽 𝓵𝓸𝓿𝓮.❤️
    ...
    🤰🏻37
    👨🏻34

KobraV
    07. Kolovoz 2023. 13:33

Mašnica_22

Cure ja sam pomalo u strahu jer bebu još ne osjetim. Baš sam par puta dok sam ležala pokušala se umiriti ali ništa. Vidim sve pišete da ste već osjetile i u ranijim tjednima. Posteljica mi je nazad i ne bi onda trebalo biti do toga.

Ne brini se. Ako je prva trudnoća, i osjetiš nešto kasnije. 
    Ja sam je prvi put osjetila u 21.tjednu. 
    A ako osjećaš kruljenje u želucu kroz dan, to je beba.
    Tako je bilo i kod mene. 😊🤗🤗🤗

14.02. ZM🩸
    20.3. ➕✅
    ❤️𝓞𝓾𝓻 𝓰𝓻𝓮𝓪𝓽𝓮𝓼𝓽 𝓵𝓸𝓿𝓮.❤️
    ...
    🤰🏻37
    👨🏻34

• Mašnica_22
    07. Kolovoz 2023. 14:49

KobraV

Mašnica_22

Je prva trudnoca, zato i znam da bi trebala kasnije osjetiti ali ovo mi djeluje kasno 🤔 imam pregled u 22 tj pa se nadam do tada da hoću. A šta znači kruljenje? 😅

👱‍♀️27 PCOS 🧔27 normo
    Ovulacije potvrdjene
    💊 Novalac prenatal
    11/22 missed ab.
    2/23 IUI ❌
    4/23 IUI ➕
    A. 🧸👣
    8/24 ➕️ spontana trudnoca

• Arijana92
    07. Kolovoz 2023. 14:57

Artig

Hvala curke 😘 Kad smo kod nogu, imam genetski od puberteta lagano proširene vene i sad su u trudnoći eksplodirale! Ima još sretnica kao ja? 😅

Moram se ubacit jer nisam nigdje vidjela da se cure žale na to, ja sam danas 37+2tj, 31god., i noge kao kod stare babe 😓 a nakon ove trudnoće više nema šanse da ikad obučem išta što ne sakriva cijele noge. Također od puberteta problemi s venama i kapilarama, no unazad 2mj toliko su mi popucale kapilare i vene ispod koljena da je to stvarno prestrašno za vidjet. Ozbiljno razmišljam i vjerujem da ove zime i budem otišla na sklerozaciju i šta god da je već potrebno da mi noge napokon izgledaju normalno. A i bole me te vene čim malo duže stojim ili hodam… tako da evo da te utješim, nisi jedina s tim problemom ✌🏻😓

Artig
    07. Kolovoz 2023. 15:23

Arijana92

Artig

Hvala curke 😘 Kad smo kod nogu, imam genetski od puberteta lagano proširene vene i sad su u trudnoći eksplodirale! Ima još sretnica kao ja? 😅

Moram se ubacit jer nisam nigdje vidjela da se cure žale na to, ja sam danas 37+2tj, 31god., i noge kao kod stare babe 😓 a nakon ove trudnoće više nema šanse da ikad obučem išta što ne sakriva cijele noge. Također od puberteta problemi s venama i kapilarama, no unazad 2mj toliko su mi popucale kapilare i vene ispod koljena da je to stvarno prestrašno za vidjet. Ozbiljno razmišljam i vjerujem da ove zime i budem otišla na sklerozaciju i šta god da je već potrebno da mi noge napokon izgledaju normalno. A i bole me te vene čim malo duže stojim ili hodam… tako da evo da te utješim, nisi jedina s tim problemom ✌🏻😓

Joj razumijem te u potpunosti i spremam se na isti scenarij jer mi je mama baš u trudnoći dobila jako proširene vene koje je kasnije operirala. Spomenula sam doktoru, rekao je da ne dobijem više od 10 kg, ali su meni doslovno od prvog dana počele buktati jer su hormoni oslabili vene. I sad isto kad nekad pogledam te balončiće zlo mi dođe, ali trudim se ne živcirati. Nadam se da ćemo ih se obje uspješno riješiti. 😊

👩30, 👨35
    PCOS, povišen prolaktin
    3/23 AIH = 💓
    Baby H 🩷

KobraV
    07. Kolovoz 2023. 15:38

Mašnica_22

KobraV

Mašnica_22

Je prva trudnoca, zato i znam da bi trebala kasnije osjetiti ali ovo mi djeluje kasno 🤔 imam pregled u 22 tj pa se nadam do tada da hoću. A šta znači kruljenje? 😅

🤣🤣🤣 Pa kruli u želucu dok si gladan.. Ne znam da li postoji druga riječ za to! 🤔 Oni zvukovi koji čuješ u želucu, crijevima... 

14.02. ZM🩸
    20.3. ➕✅
    ❤️𝓞𝓾𝓻 𝓰𝓻𝓮𝓪𝓽𝓮𝓼𝓽 𝓵𝓸𝓿𝓮.❤️
    ...
    🤰🏻37
    👨🏻34

• Arijana92
    07. Kolovoz 2023. 15:40

I kod mene je isto tako genetska predispozicija s mamine strane i to se onda valjda izbjec ne moze  😢 Ja sam dobila 13kg do sad i mirujem skoro cijelu trudnoću. Iskočile su mi jako baš u periodu kad sam strogo mirovala i očajna sam zbog toga. Prije su mi samo bedra bila prepuna ispucalih kapilara i od kratkih hlača sam se davnih dana oprostila, ali ovo sad ispod koljena, jako se vidi i baš mi je zahvatilo skoro cijeli list na lijevoj nozi ☹️ a u danima kad baš jako boli zamotam nogu sa zavojem za vene, nema druge 😖 

Mislila sam da sam jedina s tim problemom u ovim godinama. Također evo držim i ja tebi fige da ih se riješiš i da te dotad ne bole 🍀🤗

Rina 39
    07. Kolovoz 2023. 16:22

Pozdrav cure.
    Vratila se jucer s godisnjeg i danas isla na ultrazvuk 23+0.
    I prvo me pita dal imamo kakvih genetskih bolesti  bubrega u obitelji.
    Rekoh nemamo,a oba kaze na jednom bubregu vidi nesto,nisam skuzila sta jer ne razumijem dobro njemacki.
    Imam sreca drugi tjedan onaj veliki anomaly pregled pa kaze i oni ce to pregledat.
    I kao nebrinite moze bit da to nebude vise za mjesec dana a ako bude Onda cete dobit bakon poroda uputnicu za pedijatr tako da sam sad odapela od  brige🙏🏽
    Vama svima zelim sve naj naj💞

👩39god
    👨38god
    Amh 0.37ng
    Sve drugo uredno🥰
    2021 rodena Ivf-om 👧🏼
    3mj ivf-3 blaste,1 vracena dvije❄️❄️
    3.4 beta 1420,ultrazvuk 18.4🤩

Jana25
    07. Kolovoz 2023. 16:39

Rina 39

Pozdrav cure.
    Vratila se jucer s godisnjeg i danas isla na ultrazvuk 23+0.
    I prvo me pita dal imamo kakvih genetskih bolesti bubrega u obitelji.
    Rekoh nemamo,a oba kaze na jednom bubregu vidi nesto,nisam skuzila sta jer ne razumijem dobro njemacki.
    Imam sreca drugi tjedan onaj veliki anomaly pregled pa kaze i oni ce to pregledat.
    I kao nebrinite moze bit da to nebude vise za mjesec dana a ako bude Onda cete dobit bakon poroda uputnicu za pedijatr tako da sam sad odapela od brige🙏🏽
    Vama svima zelim sve naj naj💞

Vjerojatno prošireni pijeloni.  Trebali bi sa 25 tjedana biti okej.
    Meni je to bilo u prvoj trudnoci. Na drugom, kontrolnom ultrazvuku nisu više bili naznačeni, ali mi je dr rekao da treba pratit da se beba popiški još u rodilištu. Prošire i pijeloni su "opasnost" od vraćanja mokraće u bubrege, i onda su česte infekcije.
    Ako je to, jel. Ali bit ce sve okej 🤞

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.