Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jana25
    14. Srpanj 2023. 09:58

PiaBuu ništa mi ne govori o nervozi. Jučer kad sam došla s pregleda, dobila sam takav proljev da je to čudo...je..na glava 🤣
    Noir ako te to veseli, počni kupovat. Ja znam da sam u pevoj trudnoći kupila čim sam saznala spol. To je bila dekica, prva robica, dudice, male kapice. To je bilo za moj gušt 🥹
    A ovo od opreme. A gle, stvarno ima toga hrpetina. Bočice, dudice, izadajalica, dohrana, sterilizator....sve to možeš koristit, ali i ne moraš.
    Tetrice su meni bile pun pogodak i baš mi je bilo super jer sam ih imala puno, koristila sam ih za sve. Da mali legne na nju, da ga obrišem kad bljucne, da stavim ispod jedne cice kad on drugu cica, da ga pokrijem s njom itd, itd.
    Ja sam mu davala i Babytol d3+k1 (vitamini). Tako mi je pisalo u otpusnom pismu 🤷‍♀️
    Sterilne komprese za pupak, octenisept.
    Pelene, kremica klasika, vl maramice ili velike vatice ako ces prati s vodom. Jednokratne podloge za previjanje su isto super stvar jer kako im skines pelenu u tim prvim danima tak se popiške i odlazi svukud. A i neće im ta prematalica biti hladna. 
    Par dekica, i onaj jastuk za bebu jer su stvarno tih prvih dana krhke i malecne pa ih je lakse podici u tom jastuku 🤷‍♀️🤣
    Ja sam se odmah naoružala i čepićima jer jbg, nedaj bože nikad ne znaš kad će temp krenut rast...
    Ak se još čega sjetim napisat ću 😁

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Ens
    14. Srpanj 2023. 11:07

Caliopi ☘

Bok curke! Sretno na pregledima i čestitam na ovima koji su prošli super! Ja danas ponavljala OGTT i sad sam odspavala malo al me sestra zvala jer su stigli rezultati nifty testa. Sve, ali sve je low risk i naravno da tulim ko malo dijete od sreće, a jedino seka za sada zna spol. Mi ćemo nadam se saznati idući tjedan kad bi nešto organizirali za otkrivanje pošto imamo balon i konfete spremne pa da ne propadne 🤭🤭🤭 sad mogu nastavit spavat i doć k sebi, a napokon se malo i opustiti od danas 🙈🙈

Super draga! Sad si mirnija i mozes se za dalje opustiti 😀

👩🏼 31 🧔🏻‍♂️ 35
    5.5.2023 +
    24.5.2023 prvi pregled, imamo ❤️
    Panorama - low risk - stize nam curica 🌸
    Iduci pregled - 5.9.
    OTP 15.01.2024

ItsMarija
    14. Srpanj 2023. 11:11

Caliopi ☘

Bok curke! Sretno na pregledima i čestitam na ovima koji su prošli super! Ja danas ponavljala OGTT i sad sam odspavala malo al me sestra zvala jer su stigli rezultati nifty testa. Sve, ali sve je low risk i naravno da tulim ko malo dijete od sreće, a jedino seka za sada zna spol. Mi ćemo nadam se saznati idući tjedan kad bi nešto organizirali za otkrivanje pošto imamo balon i konfete spremne pa da ne propadne 🤭🤭🤭 sad mogu nastavit spavat i doć k sebi, a napokon se malo i opustiti od danas 🙈🙈

Hej kako ste to izveli da zna samo tvoja sestra vi ne? Ja sam planirala reći ginekologu kad bude znao da napiše na papirić i ja to predam seki koja će otić naruciti balon... Tako da nitko ne zna🤣

PiaBuu
    14. Srpanj 2023. 11:41

Jana, upravo to, nevjerovatan strah a olakšanje kasnije 😂🥹
    Ja sam obavila pregled, bebica je zapravo za 14+4, 100 grama teška i velika 7.55 cm, spol nije uspjela jer je bila okrenuta na bok ali pretpostavlja ali ne želi reci. Ugl, rekla je da je sve savršeno i smanjila mi je utrogestan na 1 tabl navečer i mogu prestat pit folacin. Rekla je da ne moram raditi nifty ili bilo koju drugi Pretragu jer imam dobre rezultate kombiniranog probira.Propisala mi je magnezij i gattart tabl dodatno, sljedeći pregled će bit za 3/4 tj, reci ću ti Caliopi 😃
    Olakšanje, ogroooooomno! Sad do sljedećeg pregleda. 
    Ostale cure, kada vi imate pregledate dns ? 😄 sretno ✌🏻

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

Mala_mu
    14. Srpanj 2023. 12:04

Hvala vam cure bas sam sretna sto je sve ok i u redu i da bome cure vode! Gdje su nam ti dečki?😂
    Ja još ništa nisam kupila iako smo neki dan išli gledat krevetić i sad već polako gledamo kolica, i sve sto vise gledam sam gluplja iskreno😂
    Ako imate kakvu preporuku pišite!
    Ja neznam al meni je to sve prerano još iako sam na pola… i u strahu zbog svega sto nam se dogodilo…

🍀 34 godine
    🍀 5 spontana

malamumu6gmail.com

Red Fox
    14. Srpanj 2023. 12:36

Pozdrav svima, ja svako malo krenem pisati pa nikak da se uljučim. Obavila sam prvi pregled, danas sam 9+1 tjedan. Osjećam se ko krepana mačka, nemam snage i volje za niš, stalno mi je mučno, užasno sam umorna, a uz trogodišnjaka nemam šanse da se ikad odmorim :/ teško podnosim i ovu vrućinu i ne da mi se više ići na posao, a naknada je premala Kad sam bila na čuvanju sa malim, u to vrijeme ta naknada je bila taman, al kak je sve sad puno skuplje, ne znam kak nisu i to malo podigli. Vidim da curice vode za sad, ja se malo nadam još jednom dečku pa držite fige da je statistika na mojoj strani.
    Kaj se tiče opreme, mi imamo sve od malog. Kolica imam maclaren + košara koja se stavlja na kolica. Prvo smo imali velika kolica tri u jedan al bila su mi preteška, glomazna i brzo smo ih prodali. S maclarenom sam se preporodila.
    Osim toga, jedna od stvari bez koje ne bi mogla je Ergobaby nosiljka, stalno smo se nosili. To vam svima preporučam da si pogledate. ak imate volje i marame su super, samo sam ja lijena to vezati.
    Mene je osobno najveća frka dojenja jer mi je to bio baš veliki stres s prvim, od ragada, izdajanja, kvrga.. nadam se da će ovaj put biti bolje.
    Kaj se tiče pregleda, početkom 8.mjeseca idem u Petrovu na kombinirani. Baš mi to nekak jako dugo traje. Za sad sam obavila briseve, krvnu sliku i TORCH. sretno svima ako ima koji pregled danas :)

Miss88
    14. Srpanj 2023. 13:31

Noir

Bravo curke na pregledima, baš lijepe vijesti zadnjih dana. Nadam se da će se tako nastaviti.
    Mene sa svih strana bombardiraju s pitanjima što trebam za bebu. Meni se ro sve čini tako daleko. Jel ste vi koje ste oko polovice trudnoće počele nabavljati što? Imamo li negdje neki popis što sve trebamo kod kuće za bebicu?

Trebaš baš je krevetić, kolica 3u1 ili koja želiš, autosjedalicu moraš svakako imati za iz bolnice, prematalicu možeš a i ne moraš, iako komoda neka za robicu uvijek dobro dođe, dekica, kadu, šampone (ja prva dva tjedna nisam ih ni koristila, samo voda i kamilica, eventualno kremica), koristila sam i blazinice one veće za suho pranje jer nisam ga ni kupala svaki dan ali svako jutro sam ga umivala, ručnici s kapuljačom, trebaju ti tetre one veće i one bijele najmanje za bljuckanje, bodići što dugi što kratki, piđamiice one kombinezoni,par hlačica sa stopalima čarapice. ja planiram dojiti ali sam si svejedno uzela jednu bočicu od 125ml i dvije dude. Ne znam ne sjetim se svega. 🤷🏼‍♀️ Ja i aj puta kupujem samo kadu, novu mekanu prematalicu za komodu, dude, bočicu, uzet ću si novi jastuk za bočno spavanje i za kasnije onu podlogu veliku što se može raširiti i na brzinu skupiti za igru.sve drugo imam što od svog sina što od šogorice i kume. 🥰

🙋‍♀️ - 35🙋🏻‍♂️ - 36
    💙 -19.3.2018.
    4.4. ➕
    24.4. p.p. imamo ❤️
    31.5. stiže nam 2. dečko 🩵
    16.12. stigao Vito, ⚖️3760g i📏53cm. 🩵

Miss88
    14. Srpanj 2023. 13:34

Caliopi ☘

Pa Čestitam, bravo! ❤️❤️

🙋‍♀️ - 35🙋🏻‍♂️ - 36
    💙 -19.3.2018.
    4.4. ➕
    24.4. p.p. imamo ❤️
    31.5. stiže nam 2. dečko 🩵
    16.12. stigao Vito, ⚖️3760g i📏53cm. 🩵

JagodicaBobica96
    14. Srpanj 2023. 14:17

Ella..

JagodicaBobica96

Anchiii97

Selmaa34

I nadutost, druga trudnoca, izgledam 5 mjeseci trudna.

Jao meni je stomak odjednom ogroman taman kao da sam 5 mesec 😅 već neki znaju da me pitaju kao jesi trudna 😅 a ja tek 8 nedelja

I kod mene isto 😂 pitam se da li je normalno,mucnine me popuste dan dva i odmah panika 🙄 i svee mi je gadno,
    Pitanje za vas prva mi je trudnoca koliko se otprilile radi UZ puta? Kao ovde u Njemackoj praktikuju 3 UZ tokom trudnoce…ja sam mislila da je to malo vise 😂

Ja sam inače u Austriji, ovdje je UZV svaka 2mj, normalno pred kraj češće. Iako ti možeš otići kad god na pregled ako imaš neki strah ili bolove i sl. Ali ovdje smatraju da nema potrebe previše dirati ako je sve ok.

Uh dobro je,mislila sam da ovo nije dovoljno,hvala vam curke ❤️

Noir
    14. Srpanj 2023. 15:04

JagodicaBobica96

Ella..

JagodicaBobica96

Anchiii97

Selmaa34

I nadutost, druga trudnoca, izgledam 5 mjeseci trudna.

Jao meni je stomak odjednom ogroman taman kao da sam 5 mesec 😅 već neki znaju da me pitaju kao jesi trudna 😅 a ja tek 8 nedelja

I kod mene isto 😂 pitam se da li je normalno,mucnine me popuste dan dva i odmah panika 🙄 i svee mi je gadno,
    Pitanje za vas prva mi je trudnoca koliko se otprilile radi UZ puta? Kao ovde u Njemackoj praktikuju 3 UZ tokom trudnoce…ja sam mislila da je to malo vise 😂

Ja sam inače u Austriji, ovdje je UZV svaka 2mj, normalno pred kraj češće. Iako ti možeš otići kad god na pregled ako imaš neki strah ili bolove i sl. Ali ovdje smatraju da nema potrebe previše dirati ako je sve ok.

Uh dobro je,mislila sam da ovo nije dovoljno,hvala vam curke ❤️

Curke, vidim da ste na početku, a otvorena vam je tema i za proljetne bebe gdje je bas aktivno pa mozda vam je tamo i bolje nego ovdje gdje smo vec na pola puta. Ne tjeram vas ja, mozete i tu biti, cisto da znate da ima i ta tema 😀

12/2023 dječak 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.