Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Queen_of_North
    11. Studeni 2022. 10:13

NanaJ, a zuticu skoro svako dijete ima, bas kad je ne bi bilo bilo bi puno lakse, jer produljuje boravak u bolnici, dijete je pospano i sve... Kad ih stave pod svjetlo, onda se taj bilirubin razbija na manje dijelove i stolicom izlazi van, tako da tad zutica brze prodje. 
    Htjela sam te pitati kako si ti, kako se osjecas? Da li ces jos ostati u bolnici? Bitno je da pazis i na sebe, da se oporavis od poroda i psihicki lakse prodjes kroz ovo stresno razdoblje pogotovo kad luduju hormoni.
    Sto se tice dojenja, pa samo redovito stavljati izdajalicu na dojku, jer dojka ne zna jel beba ili izdajalica, i na svaki podrzaj ce se stvari mlijeko. To neces vidjeti odmah, ali za par sati ili za dan ces vidjeti... Meni je sporo doslo jer mali je bio jako uspavan zbog zutice pa je slabije vukao ako je i uopce ista uspio povuci, i ta me izdajalica spasila. Iz prve nikako mlijeko da dodje, ali kad je doslo, dojke su bile preogromne a mlijeka samo tako.. samo naravno treba paziti na potencijalni mastitis i redovito praznjenje kanalica itd.

Ja: 30
    On: 36

2020- Nase prvo sunce ❤️
    7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️

NanaJ
    11. Studeni 2022. 10:25

Hvala vam cure na svemu 🙏🏼 ja sam dobro fizicki psihicki kako kad znam da je dobro i da napreduje ali nije lako jer moja bebica nije samnom nego je odvojena i svako jutro ista pritanja od sestara i doktora gdi je beba. Moj malac je jucer bas puno papo pa je puno i kakio samo neka ta zutica ode. 
    Sto se tice izdajanja uzela sam za pocetak rucnu aventovu samo da navucem mlijeka i evo trudim se svaka 2-3 sata bar po 5-10 min na svakoj s tim da sam tek u srijedu pocela sa izajanjem. Nadam se da cu navuc pa cu uzet onda madelinu dvostranu elektricnu jer mi je sad bilo iskreno glupo dati takve novce a vjerujem da uz trud cu navuc i sa rucnom 🙏🏼

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

razigrana
    11. Studeni 2022. 11:57

Otvorena 2 p, napredujem🤣

30 g. oboje
    OTP 9.11.

• ribic
    11. Studeni 2022. 12:40

razigrana

Hahaha, ajde ajde 💪

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

lil_me
    11. Studeni 2022. 13:38

razigrana

👭👭👭👭

ZM 7.3
    Prvi pregled 29.4. :)

Lonmi
    11. Studeni 2022. 13:44

Nanaj preporucujem ti odmah elektricnu, ma i ne treba dvostruka. To kupis ako neces dojiti, a mozda hoces, jos ni ne znas.
    S elektricnom ces navuci prije i lakse, a bilo bi dobro bar 20 min izdajati.
    Pricam iz svojeg iskustva, dojila sam 11 mj do nove trudnoce, na pocetku isto navukla s izdajalicom jer je beba bila jako zuta. 

Lonmi
    11. Studeni 2022. 13:45

I da, imaju ti i oni u rodilistu elektricnu, samo im reci 😊

• Kokili
    11. Studeni 2022. 14:17

NanaJ

Nazalost ima zuticu za sad blagu, bas cu vidjet u pol

12 kak je danas stanje. Ali dobro njega suncaju od prvog dana prvo preventivno a sad i jer moraju, ali kazu mi sestre da on bas voli papat pa mi je ti malo lakse. A znam sa tu zuticu dobiju skoro sve bebice a pogotovo prijevremno rodene.
    Ima tko kakav savjet da potaknem mlijeko? Izdajam se pumpocom svaka 2-3 sata to su sad samo kapljice kolostruma nikako da mi nadode pravo mlijeko 😭 bas se trudim i caj pijem za dojenje

Cestitke na malome 💙 zelim vam svu srecu i cim prije da idete doma i da se mazite i pazite.

Sto se tice mlika, ja sam u bolnicu za svaki slucaj uzela izdajalicu, na kraju mliko curilo koliko ga je bilo,2.dan nadoslo i izdajala se nakon sto sam nju nahranila jer su bile tvrde cice i malo me bila panika da se ne upali.. cim vise izdajat-u pocetku ce ici 10-15 ml, kasnije sve vise.. kolostrum sam imala 6 dana, znaci zuto mliko, prije nego je krenilo pravo bile boje. Samo strpljenja 😄

34 ♏👩‍🦰,34♉🧔
    Pokusaji od 10/20
    4.11.2022. Curica ❤
    ⏸ 9.9.

ancy2010
    11. Studeni 2022. 14:55

NanaJ

Hvala vam cure na svemu 🙏🏼 ja sam dobro fizicki psihicki kako kad znam da je dobro i da napreduje ali nije lako jer moja bebica nije samnom nego je odvojena i svako jutro ista pritanja od sestara i doktora gdi je beba. Moj malac je jucer bas puno papo pa je puno i kakio samo neka ta zutica ode.
    Sto se tice izdajanja uzela sam za pocetak rucnu aventovu samo da navucem mlijeka i evo trudim se svaka 2-3 sata bar po 5-10 min na svakoj s tim da sam tek u srijedu pocela sa izajanjem. Nadam se da cu navuc pa cu uzet onda madelinu dvostranu elektricnu jer mi je sad bilo iskreno glupo dati takve novce a vjerujem da uz trud cu navuc i sa rucnom 🙏🏼

Ja ti nista nisam uspila izvuc sa avent rucnom, ni kapi, drugi dan sam u rodilistu uzela njihovu električnu Medela i odma mi je krenilo..kad sam dosla doma kupila sam dvostruku električnu i odlicna mi je bila..pitaj da ti je daju,imaju sigurno u rodilistu

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

ancy2010
    11. Studeni 2022. 15:01

Evo i ja s pregleda, uzv, i ctg..sve je ok, uloziva za vrsak prsta,  kod mene uvik isti nalaz😅vjerojatno ce me sa 38 tjedana ostavit u bolnici zbog tlaka kojeg sam imala, kao praksa im je ranije hospitalizirat za svaki slucaj iako mi je tlak dobar i svi drugi nalazi krvi i mokrace super..pa ćemo vidit ocu zavrsit na induciranom ili cu na carski odma

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.