Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Martina2020
    13. Listopad 2022. 14:28

Cure koje ste u bolnici sretno ❤️

A da li netko zna ima li razlike u isplati rodiljne naknade ako otvoriš 45 dana prije, a nisi do onda bila na komplikacijama? Ili 45 dana ide kod komplikacija, a 28 dana ako radis? 

Vidim pisale ste o imenima, moj dečkić bude Ilija 💙

Lonmi
    13. Listopad 2022. 14:45

Lavendera malo se poigra, onda krene nositi igracke meni, a iza tog me primi za ruku i moramo se igrati ku-ku da se ona skriva po kuci inace nema mira 😂 Odmorim u pravilu samo kad spava popodne.
    Stalno smo na nogama.
    Ajde super, pa i bila si napisala da je mala donijela neku vrticku virozu jel?
    Mogu misliti da ti nije lako u bolnici, samo nek je sve ok. Ja ih ne podnosim, tamo je dan kao godina, ne mozes spavati, a nama s malom djecicom se doslovno srce slomi zbog odvojenosti. Jedva sam lani u rodilistu izdrzala 5 dana, kad je bilo li-la dal cemo ici zbog zutice, bila sam luda. Eto, jednostavno sam jedna od onih kojima uzasno tesko ta bolnica padne, ali dobro to iza poroda izdrzimo, ipak dobimo svoju bebicu 😊, samo da je sve dobro i da se brzo ide doma uzivati.
    Rose jesi bila na hitnoj? Kako si? 

snowwhite1410
    13. Listopad 2022. 14:56

Ja sam sada zvala HZZO i meni u ponedjeljak kreće porodiljni ☺️ već 🙈a nekada iman osjećaj ko da nisam trudna 🤰 uglavnom meni je ugovor do 2 mjeseca i rekli su mi da će mi produžiti samo ja ne vjerujem dok ja to ne vidim 😅ako mi ne produže onda imam pravo dok beba napuni 6 mjeseci punu plaću tj satnicu puta broj sati u mjesecu bez stimulacija itd. Poslje padamo na 2250😭a ako mi produže do godine dana onda imam pravo punu plaću cijelu godinu sljedeću dok beba ne napuni 1 godinu što bi mi značilo puno jer je žena stvarno jadna s 2250 kn još kada dođe euro to je sramota 😭

snowwhite1410
    13. Listopad 2022. 15:04

Definitivno najvažnije su bebe da se rode zdrave ❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤰🤰🤰🤰💓💓💓💓 a novce ćemo nekako kako dođu tako odu ,samo što eto moramo živjeti i zato nam trebaju ,zato se svi borimo 💪

buhtlica23
    13. Listopad 2022. 15:06

snowwhite1410

Ja sam sada zvala HZZO i meni u ponedjeljak kreće porodiljni ☺️ već 🙈a nekada iman osjećaj ko da nisam trudna 🤰 uglavnom meni je ugovor do 2 mjeseca i rekli su mi da će mi produžiti samo ja ne vjerujem dok ja to ne vidim 😅ako mi ne produže onda imam pravo dok beba napuni 6 mjeseci punu plaću tj satnicu puta broj sati u mjesecu bez stimulacija itd. Poslje padamo na 2250😭a ako mi produže do godine dana onda imam pravo punu plaću cijelu godinu sljedeću dok beba ne napuni 1 godinu što bi mi značilo puno jer je žena stvarno jadna s 2250 kn još kada dođe euro to je sramota 😭

Ma gledaj poslodavac ne gubi nista ako ti produzi ugovor. Tako da smatram ako je iole normalan da ce ti ga produziti. 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Lavendera
    13. Listopad 2022. 15:20

Lonmi

Lavendera malo se poigra, onda krene nositi igracke meni, a iza tog me primi za ruku i moramo se igrati ku-ku da se ona skriva po kuci inace nema mira 😂 Odmorim u pravilu samo kad spava popodne.
    Stalno smo na nogama.
    Ajde super, pa i bila si napisala da je mala donijela neku vrticku virozu jel?
    Mogu misliti da ti nije lako u bolnici, samo nek je sve ok. Ja ih ne podnosim, tamo je dan kao godina, ne mozes spavati, a nama s malom djecicom se doslovno srce slomi zbog odvojenosti. Jedva sam lani u rodilistu izdrzala 5 dana, kad je bilo li-la dal cemo ici zbog zutice, bila sam luda. Eto, jednostavno sam jedna od onih kojima uzasno tesko ta bolnica padne, ali dobro to iza poroda izdrzimo, ipak dobimo svoju bebicu 😊, samo da je sve dobro i da se brzo ide doma uzivati.
    Rose jesi bila na hitnoj? Kako si?

Testirali me jutros i ispala pozitivna na koronu tako da sam sad jos i u izolaciji, posjeta nema, eto danas malu vidjela na 15 min, izgrlila ju koliko je dopustila. Sad mi je jos gore. Rekli su jos dan dva pa cemo u pon vidjet da idete doma. 
    Trazila sam vec doma u izolaciju jer me ovo dotuklo jos vise. Pa dr kaze aj ostanite jos dan dva, tako da u subotu cu svakako potpisati za doma jer i ovo mi je sad vec kap koja je prelila casu. 
    Da tako i moja cesto za igru, igra se sama pa donese meni pokazivat igracke pa da se igramo pa bi ja na pos legla i igrala se s njom dok lezim. 
    Ne podnosim ni ja bolnicu nikako i ovo mi je nesto najgore trenutno. Ctg mi radili sada preko sat vremena, niti jedna kontrakcija nista nista. Sto vise razmisljam iskreno sve vise tonem psihicki. Zbog male najvise, srce mi puca svaki minut sve vise. Znam da trebam mislit na drugu curku koja se tek treba nositi, ali nju osjetim ispod srca i svaki njen pokret, a starija non stop mene trazi a objasni joj nekako da ne moze mami.. 
    Ma.. tesko mi je ista pametno napisati kad sam skroz potonula psihicki

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

• ribic
    13. Listopad 2022. 15:51

Martina2020

Cure koje ste u bolnici sretno ❤️

A da li netko zna ima li razlike u isplati rodiljne naknade ako otvoriš 45 dana prije, a nisi do onda bila na komplikacijama? Ili 45 dana ide kod komplikacija, a 28 dana ako radis?

Vidim pisale ste o imenima, moj dečkić bude Ilija 💙

Nema razlike u visini naknadno.

Ovaj dio oko otvaranja vidi sa svojim ginicem jer svaki vodi svoju politiku kad otvara (jer nije striktno propisano od hzzo).

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    13. Listopad 2022. 15:57

I curke koje su vec rodile (prije 37tt) imate pravo na  produljenje rodiljnog dopusta za to sto ste ranije rodile (prvih 6mj) al morate hzzo podnijeti zahtjev. Imate na njihovom webu sve info.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

BlairWaldorf
    13. Listopad 2022. 16:54

snowwhite1410

Ne padamo. Cijeli godinu dobivamo osnovicu po novome sto ne ? 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    13. Listopad 2022. 16:57

Aha sorry ... Ako ti ne produže ugovor. Ma hoće a i mislim da bi krsili zakon ako ti ne produže ugovor dok si na porodiljnom ... Ne znam koji bi onda drugi razlog naveli...

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.