Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavendera
    13. Listopad 2022. 09:24

Santina sad tek kuzim ovo za blizance?🤣 pa kako je to moguce da do sada nisu vidjeli?? 

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

santina
    13. Listopad 2022. 09:37

Doryna29

J_Lo

Hej cure,
    Evo mene s ultrazvuka. Ja sam trenutno 24+2 tt a beba mjerama odgovara za tjedan dana manje. Doktorica je rekla da je za sada sve u redu ali da se to treba pratiti. Je li imala koja od vas iskustva s time? Koliko me to treba zabrinuti?
    Hvala na odgovoru.

Zao mi je radi cura kojima su se pojavili problemi i nadam se da ce sve to sto brze proci i biti u najboljem redu 💪
    Meni je dijagnosticirana teska trombocitopenija pa ako se koja s tako necim susrela primam sve savjete. Bila sam u bolnici na infuziju primala imunoglobuline, sad pijem kortikosteroide, ali krenuli su trombociti opet padati… :/ Svaki tjedan idem u dnevnu bolnicu pa pratimo stanje…

Inace J_Lo meni je isto sad na zadnjim uzv beba stalno po tjedan-dva manja (ovisi koji dio mjere) i kao dr. kaze ok, ali treba cesce pratiti, iako meni i nije bas skroz svejedno (ja isto znam tocan datum zaceca). Tako da razumijem brigu, ali nadam se da ce biti sve dobro.

Koliki su ti trombociti? Ja isto imam gestacijsku trombocitopeniju. Zadnji put su mi bas naglo pali na 88. I slabo se digli nakon transfuzije. Sutra isto idem vaditi krv pa na kontrolu u utorak kod hematologa. 
    Zasad nisam jos nista primala sem transfuzije. Tako mi je bilo i u prosloj trudnoci, ali sam lezala u bolnici i stalno su vadili. Ne znam bas kak cu sa ovim komplikacijama hodat... 😔

BlairWaldorf
    13. Listopad 2022. 09:38

Čekaj do sedmog mjeseca nisu skuzili da su blizanci ??? U šoku sam. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• ribic
    13. Listopad 2022. 09:39

santina

Cao cure, previse je zaostataka, pa ne stignem ispratiti sta se sve izdesavalo.
    Ja sam izasla iz bolnice. Prvobitni pregled je bio daleko bolji, nego se ocekivalo. Ili je samo dokt bila tako blaga, fina, razumna, topla… uglavnom po njoj i dalje zatvorena, uloziva za pola prsta vanjsko usce, cervikometrija po njoj cak 23mm (a 5 sedmica prije toga bila 20mm). Al ajde, bitno da se nije jos skratio, kao pregled prije. Pregledala me dr doktorica pa mi sve to sumnjivo. Uglavnom rekla je da je sveee omekanilo. I da zaista moram mirovati.
    Primila Dexasone za pluca, dobijem aleegijaku reakciju na njih. Primila 2 doze transfuzije. I na kraju zadnji pregled da me puste kuci, pregleda me 3.doktorica, kao bas nisko nosim, skracen grlic, blizanci, da karlicu drzim poviseno. Ja ono wtf?? 7 mjeseci imam jednu bebu, sad odjednom 2? Tako da mozete zamisliti na sto je licio pregled. Nista ne vjerujem.
    Mene toliko sve boli kad ustanem, ja imam osjecaj da ce beba dole ispasti svakod casa. To nisam imala u 1.trudnoci ni priblizno a lezala 2 mjeseca otvorena.

Nadam se da ste vi svi bolje. Da se polako spremate, pakujete i uzivate.

Blizanci se i to jasno vide vec sa 6-7tt tak da stvarno ne znam od kud sad blizanci 😂😂 Svasta 🤦‍♀️

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

santina
    13. Listopad 2022. 09:47

Lavendera

Jutroo drage zene💞
    SantinaDa, a pokusavam se i dalje posloziti u glavi, samo nekad je lakse nekada teze.. Pola noci nisam mogla spavati, pa red suza pa red samohrabrenja da ja to mogu i moram.. Sjecam se da si pisala za situaciju u prvoj trudnoci, nadam se da ce i kod mene biti sve okej da doguram barem do 36 tjedana..
    Meni cerviks nije nestao ali je "prohodan" 2cm i uloziv ½ clanka🙄🤷🏻‍♀️
    Bolove ni nista nemam, osim kada se mala proteze svom duljinom tada osjetim kako se trbuh na 10ak sekundi stvrdne, ili kada se razmase pa krene udarati onako kao da trenira boks🤣 Ali sve sto je ispod 30-60 sekundi nije trud pa se ne sekiram, pogotovo sto nemam bolove u ledima prilikom takvih stvrdnjavanja trbuha.

Ma ne sekiraj se. Ti si vec u 33.tjednu. meni su sad, a sjecam se i prosli put u bolnici rekli 1.korak 32. tjedan. To je vec super i naravno da ces dogurati. Ja isto nisam imala nikakve simptome u prosloj trusnoci, otisla na redovan pregled kad su otkrili. Ali ispostavilo se da sam imala kontrakcije, pa ssm dosta ceato primala tokolize. U svakom slucaju si u prednosti i mozes ti to. Udahni duboko, zamisli sta je finalni cilj, osmjehni se i imaginarno zagrli svog andjela. Samo lezi, odmaraj. I bolje da jos malo ostanes u bolnici. Kuci je zaista nemoguce toliko mirovati. I znam da je tesko, ja sam se sinoc rasplakala za svojom curicom, jer je nisma vec mjesecima izvela van, jer sinoc trazi da se plese sa njom, jer je nisam mjesecima okupala, a pored nje sam, zagrlim je, poljubim. Jednostavno znam da je tesko, ali moramo i hocemo izgurati i na kraju grliti oba nasa andjela.

santina
    13. Listopad 2022. 09:50

BlairWaldorf

Hahaha, ma nisu blizanci. Iako jesam doduse pokrupna, i 2x sam sanjala da ustvari radjam trojke 😂😂
    A kad sam odreagovala kakvi blizanci, prokomentarisala je kako gledala prethodnu trudnicu sa blizancima pa joj ostalo. Dakle samo govori koliko je fokusirana bila i kako joj se nista ne treba vjerovati.

BlairWaldorf
    13. Listopad 2022. 09:53

santina

BlairWaldorf

Hahaha, ma nisu blizanci. Iako jesam doduse pokrupna, i 2x sam sanjala da ustvari radjam trojke 😂😂
    A kad sam odreagovala kakvi blizanci, prokomentarisala je kako gledala prethodnu trudnicu sa blizancima pa joj ostalo. Dakle samo govori koliko je fokusirana bila i kako joj se nista ne treba vjerovati.

Dobro je ... Pročitala dva puta, mislim si sto je sad ovo ??? 🤷 Santina zao mi je stvarno sto prolazis, tesko je ovo čitati ali opet bitno je sto će sve biti ok ❤️ to je najvažnije. Cure osmu finishu smo, jos ne vjerujem ❤️

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

ancy2010
    13. Listopad 2022. 10:54

Jutro, dobro sam i ja, jutros u 6 me probudilo za tlak, otišla tamo kod sestre tlak 140/100, za uru je zovem u sobu da mi izmiri kad on 140/80..od straja mi skocija jutros, srce mi je tuklo ajme..pa ćemo vidit kako će ic dalje, al bas je stresno

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

• Doryna29
    13. Listopad 2022. 10:59

santina

Doryna29

J_Lo

Hej cure,
    Evo mene s ultrazvuka. Ja sam trenutno 24+2 tt a beba mjerama odgovara za tjedan dana manje. Doktorica je rekla da je za sada sve u redu ali da se to treba pratiti. Je li imala koja od vas iskustva s time? Koliko me to treba zabrinuti?
    Hvala na odgovoru.

Zao mi je radi cura kojima su se pojavili problemi i nadam se da ce sve to sto brze proci i biti u najboljem redu 💪
    Meni je dijagnosticirana teska trombocitopenija pa ako se koja s tako necim susrela primam sve savjete. Bila sam u bolnici na infuziju primala imunoglobuline, sad pijem kortikosteroide, ali krenuli su trombociti opet padati… :/ Svaki tjedan idem u dnevnu bolnicu pa pratimo stanje…

Inace J_Lo meni je isto sad na zadnjim uzv beba stalno po tjedan-dva manja (ovisi koji dio mjere) i kao dr. kaze ok, ali treba cesce pratiti, iako meni i nije bas skroz svejedno (ja isto znam tocan datum zaceca). Tako da razumijem brigu, ali nadam se da ce biti sve dobro.

Koliki su ti trombociti? Ja isto imam gestacijsku trombocitopeniju. Zadnji put su mi bas naglo pali na 88. I slabo se digli nakon transfuzije. Sutra isto idem vaditi krv pa na kontrolu u utorak kod hematologa.
    Zasad nisam jos nista primala sem transfuzije. Tako mi je bilo i u prosloj trudnoci, ali sam lezala u bolnici i stalno su vadili. Ne znam bas kak cu sa ovim komplikacijama hodat… 😔

Meni misle da nije gestacijska jer su preniski nego da je ITP. Na kontroli su mi bili 2 i tad su me zadrzali u bolnici. Nakon infuzije su narasli na 74. 

Lonmi
    13. Listopad 2022. 12:05

Draga Santina ja mislila da zbilja blizanci, reko ajme lijecnika, ali super da se nadao netko tko je detektirao, da nemas iznenadenje na porodu 😂.
    Daa znaju biti bas dekoncentrirani, pogotovo u bolnicama zbog guzve. Cula sam za slucaj di su ih tek u 16 tt skuzili, pa reko ajde jedna sam od onih koju vise nista ne iznenađuje 😂.
    .
    Lavendera a jesu bar rekli kad bi otprilike mogla doma?
    .
    Cure ja sam sad jedva dosla s setnje s malom kako me ovo dolje boli, zacukava, cim se mala pomakne kao da me nozem probode. Jao meni 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.