![](/media/img/3a/cb/683f771e81bd3e55a6b2.jpeg)
Evo da se javim da nam je stigla Stela danas u 11h. Hvala bogu, sve je dobro proslo. Trajalo je cca 2h, sa sivsnjem, jer sam malo popucala. O sjedenju jos ne razmisljam.
Serklaz nije bio skinut do kraja na kraju, i kad su to precvikali, vec sam bila 4cm otvorena. Probusili vodenjak, ukljucili drip i bilo je dosta brzo. Suprug je prisustvovao i bilo mi je zbog toga daleko lakse nego 1.porod.
Ostalim curkama zelim uspjesan zavrsetak trudnoce. A novopecenim mamama brz oporavak i uspostavljanje dojenja.
Draga, čestitke na prinovi 🎊🥳 želim ti brz oporavak I da ste čim prije kući 😘
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermia
AIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Evo me drage cure, nikako se javiti.
Moj porod je bio brz, 2h je trajalo, ali induciran. Dosla sam na pregled sa skoro 8cm otvorenosti ali naravno bez trudova.
Curka je vec skoro 4kg imala tako da i dobro da nismo duze cekali jer sam i sad zaradila rupturu 2 stupnja i vec 2 dana se tesko dizem, procijenili su ju puno manju. Izgon je bio tezak, ovo drugo izdrzivo.
Queen cestitam ti od srca, evo docekale i mi 😂
Lavendera bilo mi je dosta trudnoce 😂, do Bozica bi prosvikala 😂😂
Nadam se da u cetvrtak idemo tati i seki doma 😊
Hej, drago mi je da je brzo sve se odvilo, a žao mi je zbog rupture.
Ako nije preosobno, što znači ruptura 2 stupnja?
Jesi ti ikako po nečemu slutila da si toliko otvorena?
Hvala
Nisam, ja evo uopce ne dobivam trudove. Cak su mi i na dripu bili onako, boljeli da me trgalo, a opet nisu bili dovoljno jaki za izgon pa sam se namucila.
Jao ne znam ti tocno, dosta sam jako pukla od međice prema anusu, evo ide treci dan, a ja jos ne mogu ni pomisliti da bi sjela.
Želim ti što brži oporavak, ova ruptura zvuči baš bolno, pa se nadam da ćeš čim prije biti bolje. Mene čak više nekako strah tog oporavka nakon poroda jer sigurno je teško brinuti o bebici dok smo i mi same nefunkcionalne tj. ne možemo sjediti i slično. Držim fige svima koje su rodile za što brži oporavka i da bebice budu dobro i redovno cikaju, a nama koje sve to još čeka da prođe čim lakše za bebu i nas. 😘❤️
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermia
AIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Planirate sve dojiti ? Ja kad čitam ove rodine upise žena na fejsu ubediram se ...ali ako sve bude ok, planiram
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Planirate sve dojiti ? Ja kad čitam ove rodine upise žena na fejsu ubediram se …ali ako sve bude ok, planiram
Dobar dan 😁da se i ja javim nikako da se javim ali evo 15 dana je prošlo ❤️ ja dojim i mogu ti reći da me izdajalica spasila grudi kada sam došla kući iz bolnice su mi buknule bolile me strašno nekih 7 dana sada su bolje nema sta nisam radila da mi pomogne upale se jako ali odustati od dojenja nisam htjela beba raste danas mi je bila patronažna ima 4000 gr🥰🥰🥰🥰
Evo da se javim da nam je stigla Stela danas u 11h. Hvala bogu, sve je dobro proslo. Trajalo je cca 2h, sa sivsnjem, jer sam malo popucala. O sjedenju jos ne razmisljam.
Serklaz nije bio skinut do kraja na kraju, i kad su to precvikali, vec sam bila 4cm otvorena. Probusili vodenjak, ukljucili drip i bilo je dosta brzo. Suprug je prisustvovao i bilo mi je zbog toga daleko lakse nego 1.porod.
Ostalim curkama zelim uspjesan zavrsetak trudnoce. A novopecenim mamama brz oporavak i uspostavljanje dojenja.
Čestitke 💖💓💓💓💖 sada uživanje s bebom
Planirate sve dojiti ? Ja kad čitam ove rodine upise žena na fejsu ubediram se …ali ako sve bude ok, planiram
Ista stvar... Ja planiram probati i potruditi se, ali ako zaista bude tolika muka da mi izaziva frustraciju, bezvoljnost i opcenito jad i ocaj, necu se do te mjere tjerati na to. Moja prijateljica je doslovno tri tjedna samo plakala dok bi probavala dojiti, dijete je plakalo, da bi joj u konacnici patronazna rekla da beba osjeti sve te njene emocije i kako se osjeca i da ako zaista nikako ne ide, ne treba si to raditi. Kad je to prihvatila, i ona i njen odnos s bebom se jako popravio... Nije svima tako naravno, ali ne znam, nekad mozda treba odvagnuti sto je vaznije svakome od nas i bebi...
Mislim da u ovom trenutku jedino mozemo probati sto vise informacija prikupiti i na neki način se pripremati, a onda kako bude...
Jako puno ovisi koliko mlijeka zena ima, kakve dojke/bradavice. Meni je mlijeko doslo i prije poroda, i nakon sam ga imala bas puno. Morala sam izdajati jos u rodilistu, da se ne upale. Bradavice su mi bile super, i beba se odmah uhvatila na sisu i sve je bilo bez problema. ALI, skinuli su ga s dojenja i mog mlijeka, jer sumnjaju da ima poremecaj metabolizma i ne moze razgradivati masti. Zbog toga smo ostali 10 dana u bolnici, i cak su mi rekli da moze biti zivotno ugrozen itd. Uz svu tu muku, ja sam se izdjala, bez da mu smijem dati, on je stavljen na medicinsku formulu, koju jedino smije jesti, nisam imala krevet, nego fotelju na kojoj sam uz epiziotomiju i sve bolove sjedila dan i noc uz njegov konderbet. Teglila sam i teske torbe, i hodala za njim i sestrama kad bi ga nosili na pretrage itd. Skoro sam se srusila par puta tamo, pa su me htjeli poslat doma, jer sam im "na teret" i jos na mene moraju paziti. Na kraju sam morala kupiti tablete koje zaustavljaju moje mlijeko, nisu mi dali recept da ide preko hzzo, i dan danas sam pretuzna jer mu ne mogu dati sisu, jer je sve tako kako je. Cekamo genetsku analizu, koja bi trebala potvrditi ili ne taj njihov probir.
Tako da, ne zelim previse pametovati cure, ali stvarno stvarno budite sretne na svojoj djeci i jer su zdrava. Nemojte se bojati ne spavanja, rana, ne mogucnosti sjedenja, dojenja i slicno. Ja bi sve dala da mogu kao svi drugi normalno. ❤️
👱♀️ 28god
🙎♂️ 30god
💙👶 baby V
18.11.2022. 💙
Jako puno ovisi koliko mlijeka zena ima, kakve dojke/bradavice. Meni je mlijeko doslo i prije poroda, i nakon sam ga imala bas puno. Morala sam izdajati jos u rodilistu, da se ne upale. Bradavice su mi bile super, i beba se odmah uhvatila na sisu i sve je bilo bez problema. ALI, skinuli su ga s dojenja i mog mlijeka, jer sumnjaju da ima poremecaj metabolizma i ne moze razgradivati masti. Zbog toga smo ostali 10 dana u bolnici, i cak su mi rekli da moze biti zivotno ugrozen itd. Uz svu tu muku, ja sam se izdjala, bez da mu smijem dati, on je stavljen na medicinsku formulu, koju jedino smije jesti, nisam imala krevet, nego fotelju na kojoj sam uz epiziotomiju i sve bolove sjedila dan i noc uz njegov konderbet. Teglila sam i teske torbe, i hodala za njim i sestrama kad bi ga nosili na pretrage itd. Skoro sam se srusila par puta tamo, pa su me htjeli poslat doma, jer sam im "na teret" i jos na mene moraju paziti. Na kraju sam morala kupiti tablete koje zaustavljaju moje mlijeko, nisu mi dali recept da ide preko hzzo, i dan danas sam pretuzna jer mu ne mogu dati sisu, jer je sve tako kako je. Cekamo genetsku analizu, koja bi trebala potvrditi ili ne taj njihov probir.
Tako da, ne zelim previse pametovati cure, ali stvarno stvarno budite sretne na svojoj djeci i jer su zdrava. Nemojte se bojati ne spavanja, rana, ne mogucnosti sjedenja, dojenja i slicno. Ja bi sve dala da mogu kao svi drugi normalno. ❤️
Bas mi je zao ovo procitati i zaista se od srca nadam da ce sve biti dobro. Mama je ocito lavica pa vjerujem i da je baby V!
❤️
Kako ste se osjećale kad vas je zabolilo, kad su krenuli trudovi?
ZM 7.3
Prvi pregled 29.4. :)
Santina cestitke, napokon je gotovo 😊
Queen ja se nadam da sutra idemo doma, malo mi je zuta danas, nadam se da je ostalo onako nisko, da ne moramo ostajati na foto terapiji. Sad sam nazicala malo dohrane da se lakse pokaka jer se i tako taj bilirubin izlucuje, pa se nadam najboljem. Samo sto je doslo i meni mlijeko, a ona sad spava nahranjena 😂.
Kako je kod vas stanje, kad idete kuci?
Cekamo otpusno pismo za ici kuci. Dosla je jutros pedijatrica pa je rekla da je malo zut da se vidi, ali cekamo nalaze kapilarnog bilirubina i ako bude ok, moze ici kuci. Bilo je u granici normale pa smo pušteni srećom😀
Meni je doslo ogromne kolicine mlijeka, mali jos ne cica kako treba, dojka nakon podoja bude tvrda pa se izdajam a i izdajanje me boli, samo da se ne upali.
A rez dolje uzasno boli, jedva cekam da to nekako prodje.
Inace , ima kratak frenulum pa cemo ga morati rezati, i kao neki visak kozice na pisi pa bi i to trebalo kirurski odstraniti, ne znam tocno kako se zove to. Nije nista ni opasno ni ozbiljno ali eto voljela bih iskreno bez svega tog.
Ja: 30
On: 36
2020- Nase prvo sunce ❤️
7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji