Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Baćo
    22. Studeni 2022. 09:11

klarolina

Baćo

Gklarolina

Baćo

buhtlica javiii 😊💪🏽
    Ja svako par dana imam neke nove boljke… prije par dana me bolila stidna kost, vjv radi duzeg stajanja i napora…. Cak sam se pocela rumenit i imam podocnjake, sta se u zivotu nije desilo 😂 … trudnoca je bas drugo stanje! 🙆‍♀️🙃

Moj muž kaže da je mene trudnoća pomladila, i pod pomladila misli vratila u doba prišteva i ludila od hormona, drugim riječima vratila godine skroz do puberteta

Hahahah eto vidis, nevjerovatno. Ja sam uvik imala pristeve kad je ovulacija po bradi i uvik bar jedan na nekom drugom mistu. A sad bas govorim prijama kako u zivotu nisam imala cisce lice, vec 2 mj niti jedan najmanji. Znaci wow… doduse, to je jedina dobra promjena u trudnoci ali cemu kad je sad podbradak izdominira 😂

Hahahaha ma ja sam oduvijek imala problema s tenom ali bome ne ovoliko. Al sad mogu mami nabit na nos jer mi je uvijek govorila da mi je to od šminkanja i da prestanem da bi se popravilo, e pa nije mi lice šminke vidjelo već jedno 4-5mj i nije u pravu Al ajd, kosa je wow i raste ko blesava, bar nešto.
    A za podbradak, e meni se bome drito po tome vidi da sam onako fino dobila, prije godinu dana plesala balet a danas se do wc-a gegam ko patka, al za to sve krivim ležanje i muževu kuhinju

Hahah ja isto tako jedva cekam nesto mami ukazat da nije ono tipa glava me boli jer sam stalno za mobitelom i slicno 💪🏽 Ja govorim digla mi se posteljica ne moram na carski veli ona je znala sam, nitko to od nas nema genetski… hahahha pa reko kakve to veze ima 😂 a mame ko mame ♥️

24.12.2022. 💙

Baćo
    22. Studeni 2022. 09:47

Hej :) 
    Meni od pocetka nije dan nikakav naziv polozene posteljice: previa i sl. Gin je svaki put mjerila i zapisivala i tjt, nije veliku paznju tome pridavala. 
    Nisam nikad krvarila i sl radi nje 🙏🏽
    Do 31 tt se podigla samo 18 mm.
    Udavala sam se u 3mj trudnoce. Plesala sam kao luda, od tada do ovih 31 tt nisam stala. Stalno sam hodala, vozila auto, selili smo u drugi grad, cisti spremaj i slicno.
    Nikad mi nije rekla strogo mirovanje i slicno, samo da ne podizem tesko. Ne znam, ja sam radila koliko sam osjecala da mogu. Nosila sam mandarine od 5kg jer eto jele su mi se . Mislim da je najbitnije da s poda ne podizes teske stvari. 
    Od 31tt do 34 tt se podigla toliko da nije imala potrebe niti izmjerit. Glava je dole, vodeća. Posteljica se skroz gore povukla. 
    Pazila se jesam ali nisam strogo mirovala. Mislim da je svaka trudnica sa niskom posteljicom drugacija i jos xy stvari utjece na njezino migriranje. Najbitnije je slusati ginekologa :) 

24.12.2022. 💙

• inesss
    22. Studeni 2022. 09:58

klarolina

inesss

klarolina

buhtlica23

klarolina

Lonmi

klarolina

Cure, znam za ono pravilo 45-28 dana prije termina se otvara porodiljni, zvala sam ginekologicu za doznake za komplikacije i kaže mi sestra da sam ja već 2 tjedna mogla biti na porodiljnom. Kako ako bi to onda bilo točno 2 mjeseca prije termina? Mislim super, reko pokupit ću oba papira i riješiti dvije muhe jednim udarcem, samo mi nije jasno kako tako rano?
    Buhtlicataj dio i mene ne veseli, meni je termin drito oko Nove i imam osjećaj da će se taj birokrativni dio otegnuti u nedogled jer ajd ti polovi sve urede kad su svi na praznicima/godišnjem/skijanjima Itd.
    —-
    Inace, znam biti nervozna dan prije pregleda ali ovo danas nije normalno. Ležim već skoro 2 mjeseca i molim da mi sutra kaže da smijem barem NEŠTO, a znam da budem razočarana i bit će i dalje ležanje

Koji si tjedan?

Punih 33 od prošlog vikenda, termin je 8.1., sestra kaže da su mi komplikacije bile do 8.11. i od tog datuma dalje mi piše porodiljni

Ja mislim da su meni porodiljni otvorili sa 33 tt i 3 dana …

To bi mi već imalo smisla, ja sam na taj njezin 8.11. bila 31. tjedan. Al ok, ak je njima ok i meni je ok :D

Meni ti je isto tako,ne brini ne znam ni ja kako u bolnici sam muz je isao i oni su sve otvorili

Hvala ti!

Jel ima kod tebe kakve promjene? Ako da nadam se dobre vijesti

U bolnici sam radi preklampsije vec tjedan dana tako da sam na terapiji i dobila sam 4 doze za sazrijevanje bebinih pluca pa eto ko zna kad Ce,nadam se me jossss nikako

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

• ribic
    22. Studeni 2022. 10:01

Ana2104

Cure koje imate sušilicu jel planirate peglat bebinu robu? Zbog dezinfekcije.. ja sam prvom sinu sve peglala prvu godinu, tada nisam imala sušilicu. A sad sve više čujem kao da ne treba peglat nakon sušilice

Peglali (pogotovo tetre) jer ful zguzvano izaslo iz susilice.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    22. Studeni 2022. 10:02

buhtlica23

inesss

klarolina

buhtlica23

klarolina

Lonmi

klarolina

Cure, znam za ono pravilo 45-28 dana prije termina se otvara porodiljni, zvala sam ginekologicu za doznake za komplikacije i kaže mi sestra da sam ja već 2 tjedna mogla biti na porodiljnom. Kako ako bi to onda bilo točno 2 mjeseca prije termina? Mislim super, reko pokupit ću oba papira i riješiti dvije muhe jednim udarcem, samo mi nije jasno kako tako rano?
    Buhtlicataj dio i mene ne veseli, meni je termin drito oko Nove i imam osjećaj da će se taj birokrativni dio otegnuti u nedogled jer ajd ti polovi sve urede kad su svi na praznicima/godišnjem/skijanjima Itd.
    —-
    Inace, znam biti nervozna dan prije pregleda ali ovo danas nije normalno. Ležim već skoro 2 mjeseca i molim da mi sutra kaže da smijem barem NEŠTO, a znam da budem razočarana i bit će i dalje ležanje

Koji si tjedan?

Punih 33 od prošlog vikenda, termin je 8.1., sestra kaže da su mi komplikacije bile do 8.11. i od tog datuma dalje mi piše porodiljni

Ja mislim da su meni porodiljni otvorili sa 33 tt i 3 dana …

To bi mi već imalo smisla, ja sam na taj njezin 8.11. bila 31. tjedan. Al ok, ak je njima ok i meni je ok :D

Meni ti je isto tako,ne brini ne znam ni ja kako u bolnici sam muz je isao i oni su sve otvorili

Mozda jer su blizanci u pitanju pa drugacije racunaju jer vi tesko da dodete do termina?

Nemaju blizanci veze. Rodiljni se otvara najranije 45 dana prije poroda.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    22. Studeni 2022. 10:05

buhtlica23

E da zvala sam u zavod vezano za ocinski dopust. Znaci potrebno je obavijestiti 15 dana prije poslodavca ( sto i zena sama kaze da je kontradiktorno jer ti ne mozes znati kada ces roditi, to je samo okvirno, a moze se desit 10 dana prije,poslije) mi imamo srecu da je poslodavac ok i mislim da sa te strane ne bi trebao biti problem. Potreba je R1 potvrda o placa zadnjih 6 mj, i potvrda pisana od poslodavca radi li muz u 5 dnevnom ili 6 dnevnom radnom tjednu. I sa tim treba doci kod njih potpisati zahtjev nakon sto djete upisemo u maticni. Znaci ne moze se koristiti odmah od rodenja djeteta sa tim. Vec bi trebao iskoristio dane godisnjeg ili po kolktivnom ugovoru ( ko i koliko dana ima za rodenje djeteta ovisi o firmi) kod njega je 3 dana. Tako da ce prvo to koristiti pa nakon ta 3 dana ocinski. Iako oni imaju 30 dana da riješe papire.. vec vidim da sve to biti predivno jer ide Bozic i to kontam da se nikom nece dat pretjerano sa tim zuriti ali dobro.

U zg se zahtjev moze mailom poslat. Vazan korak (koji tu ne pise) je da trebas oib djeteta. A to dobivas prijavom djeteta u u maticni tak da se bez toga ne moze.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

• inesss
    22. Studeni 2022. 10:08

ribic

buhtlica23

E da zvala sam u zavod vezano za ocinski dopust. Znaci potrebno je obavijestiti 15 dana prije poslodavca ( sto i zena sama kaze da je kontradiktorno jer ti ne mozes znati kada ces roditi, to je samo okvirno, a moze se desit 10 dana prije,poslije) mi imamo srecu da je poslodavac ok i mislim da sa te strane ne bi trebao biti problem. Potreba je R1 potvrda o placa zadnjih 6 mj, i potvrda pisana od poslodavca radi li muz u 5 dnevnom ili 6 dnevnom radnom tjednu. I sa tim treba doci kod njih potpisati zahtjev nakon sto djete upisemo u maticni. Znaci ne moze se koristiti odmah od rodenja djeteta sa tim. Vec bi trebao iskoristio dane godisnjeg ili po kolktivnom ugovoru ( ko i koliko dana ima za rodenje djeteta ovisi o firmi) kod njega je 3 dana. Tako da ce prvo to koristiti pa nakon ta 3 dana ocinski. Iako oni imaju 30 dana da riješe papire.. vec vidim da sve to biti predivno jer ide Bozic i to kontam da se nikom nece dat pretjerano sa tim zuriti ali dobro.

U zg se zahtjev moze mailom poslat. Vazan korak (koji tu ne pise) je da trebas oib djeteta. A to dobivas prijavom djeteta u u maticni tak da se bez toga ne moze.

Ribic kako si nam ti,jel sve ok

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

Lonmi
    22. Studeni 2022. 11:02

Meni je u prvoj trudnoci posteljica bila 20mm od usca i imala sam cesto smedi iscjedak (krv samo starija), a u 25tt krvavi izljev, doduse trenutni.
    Do 28 tt je krvarenje prestalo i vise nitko nikad posteljicu nije spomenuo. Prije tog se sumnjalo da je ona problem, pa da je polip, pa opet ona. Nitko nije znao tocno 🤷
    Prelezala sam 8 mj. Od 13 tt na mirovanju. Smjela sam samo malo se protegnuti itd.
    Ne znas jel gore kad imas dijagnozu il ne znas sta je.

• ribic
    22. Studeni 2022. 11:26

inesss

ribic

buhtlica23

Ok sam. Najvjerojatnije u pon carski osim ako nesto samo prije ne krene.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

snowwhite1410
    22. Studeni 2022. 11:44

ribic

inesss

ribic

buhtlica23

Ok sam. Najvjerojatnije u pon carski osim ako nesto samo prije ne krene.

Držim fige da sve ti bude dobro ❤️❤️ ja sam mislila da ću prije tebe 😅 meni je nona prognozirala 23.11 😅😅😅 nemam nikakvih naznaka osim što me malo zabole leđa i nekad stomak mislim da su to pripremni 🙈 sutra u bolnicu na pregled 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.