Zimske Bebe 2022/2023 💙💗⛄❄️🌟💫🤱

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Elli2023
    17. Travanj 2023. 12:19

Sto se tice tummy time, nije ni moja curica voljela u početku, koliko čujem, većina djece ne voli, nismo je forsirali, nego stavljali vise puta dnevno pa koliko izdrzi i tako je postupno sve vise i vise vremena provodila na trbuhu i sad vise nema problema:) Mozda da stavis neki predmet koji se krece, ja sam npr znala vuci balon ispred sebe pa bi ga ona pratila :)

• Elli2023
    17. Travanj 2023. 12:40

Vidim da ste pisale i o odnosu s mužem, kod nas se nije promijenio, ispocetka je bilo teze jer nam je prvo dijete, no kasnije je sve doslo na svoje. Nasa curica oduvijek odlazi na nocno spavanje oko 18-19 h pa ipak imamo vremena za sebe. Isto tako , spava u svojoj sobi.

• Pingvinić
    17. Travanj 2023. 12:55

Inna_92

Ja sam postupno. Prvo sam svaki dan jedno izdajanje manje, nakon toga izdajala samo da popustim pritisak.. Kroz 14 dana sam prestala.
    Moj dečkić do nedavno isto nije volio tummy time, ali svaki put sam ga minutu- dvije duže držala.. Sada evo za tjedan dana puni 4 mjeseca i skrou mu jr okej na trbuhu, više mama mi je reklo da su im bebe s vremenom zavoljele.

E probat cu tako i ja sa smanjenjem broja izdajanja, hvala ti. Jos samo da se 100% odlucim 🤣 vec par puta sam bila na rubu odustajanja, pa se kao tjesim, ajde da izdrzim jos do ovog tjedna, ajde do onog. Prvi plan mi je bio da se izdajam do cca 6 mjeseca, tj. Tako negdje do uvodenja dohrane, ali to mi sad izgleda kao znanstvena fantastika 😅 

💁🏼‍♀️ 36
    🙋🏻‍♂️35
    1/23 💞

• Pingvinić
    17. Travanj 2023. 12:57

karamela30

Pozdrav cure, da vam se i mi priključimo. Moja bebica sutra ima točno 4,5 mjeseca, kako vrijeme brzo prolazi 🙆‍♀️.
    Mi smo zadnja 2mj samo na dojenju, u pocetku je bilo koma, nije zna pravilno uhvatit sisu, pa kombinacija izdajanje, AD, dojenje da se mazi, pa mastitis, svašta nešto, taman kad sam odlucila odustat i prebacit se skroz na AD, uspjeli smo ipak doc do toga da smo samo na siki.
    Slažem se da se previše forsira to dojenje i da se majkama koje ne doje na neki način nabija grižnja savjesti. Meni je trebala baš stručna osoba za pomoć oko njegovog hvata i žalosno je da u drugom najvećem gradu u Hrvatskoj ima samo jedna jedina stručna osoba za to koja ti može nešto pomoć fizički, ne telefonski…
    Ni moj mali jos uvik nikako da zavoli tummy time, iako je sad počea sve živo vatat dok je na drobu pa je još teže 😅 al najbolja stvar je rak s ali ekspresa, ta igračka vridi svake kune, toliko ga zaokupira da zaboravi da mu je "teško" 😂

Eeeee tog raka sam neki dan naručila, pa čekam da stigne, on mi je zadnja nada 😅
    Mislim, stavljam ja nju po par minuta pa makar se derala, ali muka mi ju je tako gledati, a znam da mora 🙈

💁🏼‍♀️ 36
    🙋🏻‍♂️35
    1/23 💞

snowwhite1410
    17. Travanj 2023. 13:07

Elli2023

Vidim da ste pisale i o odnosu s mužem, kod nas se nije promijenio, ispocetka je bilo teze jer nam je prvo dijete, no kasnije je sve doslo na svoje. Nasa curica oduvijek odlazi na nocno spavanje oko 18-19 h pa ipak imamo vremena za sebe. Isto tako , spava u svojoj sobi.

Dobro došla kod nas se odnos promjenio jer sam sa ja promjenila tako da i dolaskom dijeta smo drugačiji super da je uspiješ tako rano naša ide spavati 20:30 ali ne zaspi odmah treba vremena otprilike 15-30 min ali zadnje vrijeme ima skok u razvoju tako da se budi cešće i da meni se čini da se rastom dijeteta i mame mijenjaju ne mislim ništa loše mislim da su jače ja sam ojačala poslje poroda psihički ali treba još😁

snowwhite1410
    17. Travanj 2023. 13:08

Pingvinić

karamela30

Pozdrav cure, da vam se i mi priključimo. Moja bebica sutra ima točno 4,5 mjeseca, kako vrijeme brzo prolazi 🙆‍♀️.
    Mi smo zadnja 2mj samo na dojenju, u pocetku je bilo koma, nije zna pravilno uhvatit sisu, pa kombinacija izdajanje, AD, dojenje da se mazi, pa mastitis, svašta nešto, taman kad sam odlucila odustat i prebacit se skroz na AD, uspjeli smo ipak doc do toga da smo samo na siki.
    Slažem se da se previše forsira to dojenje i da se majkama koje ne doje na neki način nabija grižnja savjesti. Meni je trebala baš stručna osoba za pomoć oko njegovog hvata i žalosno je da u drugom najvećem gradu u Hrvatskoj ima samo jedna jedina stručna osoba za to koja ti može nešto pomoć fizički, ne telefonski…
    Ni moj mali jos uvik nikako da zavoli tummy time, iako je sad počea sve živo vatat dok je na drobu pa je još teže 😅 al najbolja stvar je rak s ali ekspresa, ta igračka vridi svake kune, toliko ga zaokupira da zaboravi da mu je "teško" 😂
    Eeeee tog raka sam neki dan naručila, pa čekam da stigne, on mi je zadnja nada 😅
    Mislim, stavljam ja nju po par minuta pa makar se derala, ali muka mi ju je tako gledati, a znam da mora 🙈

E sad i ja poslala dragom da naruči 😅😅😅😅

• Elli2023
    17. Travanj 2023. 13:13

snowwhite1410

Elli2023

Dobro došla kod nas se odnos promjenio jer sam sa ja promjenila tako da i dolaskom dijeta smo drugačiji super da je uspiješ tako rano naša ide spavati 20:30 ali ne zaspi odmah treba vremena otprilike 15-30 min ali zadnje vrijeme ima skok u razvoju tako da se budi cešće i da meni se čini da se rastom dijeteta i mame mijenjaju ne mislim ništa loše mislim da su jače ja sam ojačala poslje poroda psihički ali treba još😁

Mislim da je njezino spavanje oko 18-19 h jako zaslužno da nam se odnos nije promijenio jer mi je jasno da što dijete ide kasnije spavati mama i tata imaju manje vremena za sebe i jedno za drugo. Ja se isto poslije poroda osjećam psihički jače, više se puno zauzimam za sebe što mi prije nije nikako islo.
    Tebi svaka čast na dojenju❤️, znam da tu treba puno truda i odricanja, nije nimalo jednostavno 

• karamela30
    17. Travanj 2023. 13:29

Ja mu jos znam stavit jastuk za dojenje ili neki rucnik ispod pazuha da bude lakše malo. Mi smo sad u fazi i da vježbamo okretanje. 
    Meni se s mužem odnos promjenia na način više nemamo toliko vremena jedno za drugo, navečer kad mali zaspe uglavnom zaspem i ja skupa s njim jer budem preeumorna od cilog dana sama s malim, pa nocu budenje svako 2h za jest..al on je toliko dobar i pun ljubavi i razumjevanja i nikad nista nije prigovorija, al meni bude krivo i tesko jer bi volila s njim pogledat neki film, seriju al jednostavno ne ide 😅

👧30
    👨36
    12/22 💙

• Pingvinić
    17. Travanj 2023. 13:49

Moja zasad super spava 🤞 legne oko 20, oko 3 ju budim za jelo i nastavi do cca 7, 7:30.  
    Bilo mi je nekako too much ostaviti ju od 20 do 3 bez hrane, ali pedijatar je rekao da super napreduje i da ju ne budimo. 🤷‍♀️ da se nju pita ne bi se ni ovo u 3 probudila, spava ko top 🙈 
    Ali bez obzira na njeno super spavanje, isto rijetko uspijemo muz i ja odvojiti vrijeme za sebe, najcesece jer ja zaspem ko prebijena cim vidim krevet/kauč 🤣

💁🏼‍♀️ 36
    🙋🏻‍♂️35
    1/23 💞

sarinjo
    17. Travanj 2023. 14:10

Imam jedan nepopularan savjet kako da “zavoli” tummy time. Ja svoju okrenem prema televiziji. Toliko se zabulji u ekran da zaboravi. Znam, znam, da mi je netko rekao kad sam bila trudna da cu dijete okretat prema televiziji s 2,5 mjeseca, rekla bih da je lud. Jos stovise, oduvijek govorim da mi dijete nece gledat crtice do 3,4 godine 😂 i evo me 😂 fakat je istina da dok nemas dijete si “najpametniji”.  
    Ali uglavnom, vristala je kad bi bila na trbuhu dulje od pola minute, i jednom ulovim muza kako ju drzi  okrenutu prema televiziji i dijete se ne buni. Sad jednostavno iskoristim to pa ju pustim koju minutu da tako odradi tummy time. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.