Zimske Bebe 2022/2023 💙💗⛄❄️🌟💫🤱

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Inna_92
    17. Travanj 2023. 09:35

Ja sam to da se svakoj ženi koja želi dojti pruži apsolutna podrška da u tome i uspije. Svakoj ženi koja želi dojti a ima probleme u tome, trebalo bi omogućiti savjetnicu preko zdravstvenog osiguranja.
    Isto tako ako žena ne želi dojiti ili ne može dojiti iz raznih razloga, neka joj se pokaže kako ispravno hraniti bebu adaptiranim mlijekom.
    Zapravo sam za pravo na izbor dokle god se beba ispravno hrani. Dojenje je broj 1, a zna se koja je ispravna alternativa - adaptirano mlijeko.
    Znači za bebu ili majčino ili adaptirano mlijeko. (Nikakvo kravlje, kozje, brašno itd.)

👩 31 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 37 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF - 4 🐧🐧🐧🐧*4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙

Inna_92
    17. Travanj 2023. 09:39

Ana_

E da, što se tiče odnosa sa mužem, nije se previše promijenio.
    Maleni spava u svojoj sobi, ja I muž u našoj. I to nam (za sad) super funkcionira.
    Malo se na ljutim ponekad na njega jer ima neke skroz nelogične poteze oko malenoga, ali na kraju i to okrenemo na smijeh.
    Nisam htjela dozvoliti da "izgubimo" jedno drugoga sad kad nam je tu i malac. Još smo više povezani nego prije ❤️

Slično je i kod nas. Čini mi se da smo još više povezani nego prije. Muž i ja spavamo u našem krevetu, a dječak u kinderbetu pokraj našeg kreveta. Još ga sada nećemo seliti iz naše sobe, na jesen ćemo mu krenuti sređivati njegovu. 🙂

🧔 37 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska

• Ana_
    17. Travanj 2023. 09:52

Inna_92

Ja sam to da se svakoj ženi koja želi dojti pruži apsolutna podrška da u tome i uspije. Svakoj ženi koja želi dojti a ima probleme u tome, trebalo bi omogućiti savjetnicu preko zdravstvenog osiguranja.
    Isto tako ako žena ne želi dojiti ili ne može dojiti iz raznih razloga, neka joj se pokaže kako ispravno hraniti bebu adaptiranim mlijekom.
    Zapravo sam za pravo na izbor dokle god se beba ispravno hrani. Dojenje je broj 1, a zna se koja je ispravna alternativa - adaptirano mlijeko.
    Znači za bebu ili majčino ili adaptirano mlijeko. (Nikakvo kravlje, kozje, brašno itd.)

Baš tako. U današnje vrijeme se dojenje toliko forsira da se žena ako iz nekog razloga ne može dojiti osjeća kao promašaj. A to je nepotrebno. Nepotreban stres.
    Slažem se u potpunosti sa svime što si rekla. 

👱‍♀️ 36, AMH 12 (2022) 4.1(2024)
    👨‍🦱 40, normo
    04/22 prvi IVF (ovaleap, cetrotide, ovitrelle) 02.05. ET 1 blastice, 1 ❄️
    11.05. Beta 9dnt 215
    13.05. Beta 11dnt 457
    It's a boy 💙
    04/24 FET 1 blastice ➡️ 9dnt beta 52 ➡️ 12dnt beta 190 ➡️ spontani 7tt
    10/2024 novi postupak, IVF, test ❌01/2025 novi postupak

• Ana_
    17. Travanj 2023. 09:53

Inna_92

Ana_

Maleni spava u svojoj sobi, ja I muž u našoj. I to nam (za sad) super funkcionira.
    Malo se na ljutim ponekad na njega jer ima neke skroz nelogične poteze oko malenoga, ali na kraju i to okrenemo na smijeh.
    Nisam htjela dozvoliti da "izgubimo" jedno drugoga sad kad nam je tu i malac. Još smo više povezani nego prije ❤️
    Slično je i kod nas. Čini mi se da smo još više povezani nego prije. Muž i ja spavamo u našem krevetu, a dječak u kinderbetu pokraj našeg kreveta. Još ga sada nećemo seliti iz naše sobe, na jesen ćemo mu krenuti sređivati njegovu. 🙂

Nama jednostavno ne stane krevetić u našu sobu 🤣

👱‍♀️ 36, AMH 12 (2022) 4.1(2024)
    👨‍🦱 40, normo
    04/22 prvi IVF (ovaleap, cetrotide, ovitrelle) 02.05. ET 1 blastice, 1 ❄️
    11.05. Beta 9dnt 215
    13.05. Beta 11dnt 457
    It's a boy 💙
    04/24 FET 1 blastice ➡️ 9dnt beta 52 ➡️ 12dnt beta 190 ➡️ spontani 7tt
    10/2024 novi postupak, IVF, test ❌01/2025 novi postupak

buhtlica23
    17. Travanj 2023. 10:41

Inna_92

Ana_

E tocno tako je i kod nas. Mi smo super povezani iako je u pocetku bilo ajme meni jer sam bila nemoguca od tih hormona valjda 😣🫣 sad sam se stabilizirala tako da je sve super hahah. Bebuška spava u svom kreveticu, ponekad je stavimo izmedu nas ali to je mozda 2x mjesecno i to kad zaspe ide u svoj krevetic. Sto se seksa tice imamo ga, cak i vise nego prije 😅 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍🤵31 👰29

• Pingvinić
    17. Travanj 2023. 11:07

Pozdrav mame ❤️
    Nova sam tu,  prvi puta mama, prodruzila bih vam se za malo razmjene iskustava 🙂
    Imam curicu staru 2 i pol mjeseca, beba je za pozeljeti lijepo napreduje, jede i spava 🥰  
    Nas problem je taj sto nikako nismo uspjele uspostaviti dojenje tako da se izdajam i lagano sam vec na psiho-fizickom rubu 🤣
    Lako za mene , izdrzat cu, ali imam osjecaj da mi se cijeli dan vrti oko izdajanja i da se zbog toga ne stignem posvetiti svojoj curici koliko bih htjela. 
    Imam pitanje za mame koje ste presle s izdajanja na formulu- kako je taj proces isao? Jeste uzimale tablete ili ste "prirodno" izgubile mlijeko, ako da kako? 
    I drugo pitanje, curka mi mrzi tummy time 😅 cim ju stavim u baby gym krece dernjava.Jel se koja susrela s tim problemom i kako mu doskočiti ( imamo hrpu "knjigica", igracaka, loptica, zveckica, nista ne pomaze) 🤷‍♀️

💁🏼‍♀️ 36
    🙋🏻‍♂️35
    1/23 💞

Inna_92
    17. Travanj 2023. 11:16

Ana_

Inna_92

Baš tako. U današnje vrijeme se dojenje toliko forsira da se žena ako iz nekog razloga ne može dojiti osjeća kao promašaj. A to je nepotrebno. Nepotreban stres.
    Slažem se u potpunosti sa svime što si rekla.

E, ali znaš što... Ja se uopće ne osjećam loše što ne dojim. 😅 Baš suprotno 😄 

🧔 37 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska

Inna_92
    17. Travanj 2023. 11:20

Pingvinić

Pozdrav mame ❤️
    Nova sam tu, prvi puta mama, prodruzila bih vam se za malo razmjene iskustava 🙂
    Imam curicu staru 2 i pol mjeseca, beba je za pozeljeti lijepo napreduje, jede i spava 🥰
    Nas problem je taj sto nikako nismo uspjele uspostaviti dojenje tako da se izdajam i lagano sam vec na psiho-fizickom rubu 🤣
    Lako za mene , izdrzat cu, ali imam osjecaj da mi se cijeli dan vrti oko izdajanja i da se zbog toga ne stignem posvetiti svojoj curici koliko bih htjela.
    Imam pitanje za mame koje ste presle s izdajanja na formulu- kako je taj proces isao? Jeste uzimale tablete ili ste "prirodno" izgubile mlijeko, ako da kako?
    I drugo pitanje, curka mi mrzi tummy time 😅 cim ju stavim u baby gym krece dernjava.Jel se koja susrela s tim problemom i kako mu doskočiti ( imamo hrpu "knjigica", igracaka, loptica, zveckica, nista ne pomaze) 🤷‍♀️

Ja sam postupno. Prvo sam svaki dan jedno izdajanje manje, nakon toga izdajala samo da popustim pritisak.. Kroz 14 dana sam prestala.
    Moj dečkić do nedavno isto nije volio tummy time, ali svaki put sam ga minutu- dvije duže držala.. Sada evo za tjedan dana puni 4 mjeseca i skrou mu jr okej na trbuhu, više mama mi je reklo da su im bebe s vremenom zavoljele.

🧔 37 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska

• karamela30
    17. Travanj 2023. 12:08

Pozdrav cure, da vam se i mi priključimo. Moja bebica sutra ima točno 4,5 mjeseca, kako vrijeme brzo prolazi 🙆‍♀️.
    Mi smo zadnja 2mj samo na dojenju, u pocetku je bilo koma, nije zna pravilno uhvatit sisu, pa kombinacija izdajanje, AD, dojenje da se mazi, pa mastitis, svašta nešto, taman kad sam odlucila odustat i prebacit se skroz na AD, uspjeli smo ipak doc do toga da smo samo na siki. 
    Slažem se da se previše forsira to dojenje i da se majkama koje ne doje na neki način nabija grižnja savjesti. Meni je trebala baš stručna osoba za pomoć oko njegovog hvata i žalosno je da u drugom najvećem gradu u Hrvatskoj ima samo jedna jedina stručna osoba za to koja ti može nešto pomoć fizički, ne telefonski...
    Ni moj mali jos uvik nikako da zavoli tummy time, iako je sad počea sve živo vatat dok je na drobu pa je još teže 😅 al najbolja stvar je rak s ali ekspresa, ta igračka vridi svake kune, toliko ga zaokupira da zaboravi da mu je "teško" 😂

👧30
    👨36
    12/22 💙

• Elli2023
    17. Travanj 2023. 12:16

Drage mame, i ja bih se radi pridruzila, iako je moja curica malo veca nego vase i mozda bi pripadala jesenskim bebama, no koliko vidim ta tema nije aktivna .Sto se dojenja tice, ja sam isključivo dojila 3 mj, a nakon toga sam krenula s uvođenjem bocice te sam tako s vremenom zamjenila sve podoje s bocicom. Iskreno, meni je dojenje bilo koma, iako nisam imala problema s upalama, mastisom i sl. Beba je dojila svaka 2-3 h, najcesce 2 h, sto je meni bilo vrlo tesko za izdrzati, osjećala sam se zarobljeno jer nigdje nisam mogla na dulje od sat, sat i pol. Isto tako bila sam uzasno umorna. Nakon sto smo uveli bocu beba je bila sitija i muz je preuzeo neka hranjenja tako da sam napokon mogla odspavati 5-6h u komadu sto mi je puno značilo. Ne osjećam krivnju sto vise ne dojim, osjećam se puno bolje i fizički i psihički te imam puno vise vremena za sebe. Netko je napisao da je problem napraviti bocicu, vjerujte nije nikakav problem, napravi se u pola minute i puno je jednostavnije kad si vani izvaditi bocicu nego traziti mjesto gdje to mozes na miru obaviti 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.