Mislim da tu svaka od nas koja je dala dohranu smatra da je njezino dijete spremno. Naravno da se treba educirati, citati, slusati struku, ali isto tako se ne treba slijepo drzati svega sto oni kazu. Ja sam majka tom djetetu i ja znam sto je u tom trenutku najbolje za njega. Sve knjige su pisane kao da su sva djeca jednaka i kao da je svako dijete spremno za dohranu sa tocno 6 mj, a i same znamo da to nije tako. Necije dijete ce biti spremno sa 4 mj necije sa 7 mj i to je uredu. Treba osluskivat svoje dijete a ne se slijepo trzati knjiga, pedijatara i slicnog. Ja da sam slusala pedijatre i patronazne moj A bi se i dan danas mucio sa “grcevima”, a pazi sad MOJA INTUCIJA kao majke je bila s mojim dijetetom nesto nije uredo to nisi grceni i na kraju sam bila upravu nisu bilo grcevi nego alergija na protein kraljeg mlijeka. Da sam slusla patronaznu i pedijatricu moje dijete bi jos uvijek hodalo sa ljuskavom kozom jer po njima je to bilo ciscenje koje ce proci, opet moja intuicija kao majke je bila da to nije to i gle cuda dijete ima ihtiozu. I sto sad? Ja kao majka ne znam sto je najbolje za MOJE dijete? Gastroeterolog mi je rekao davati bebi od nepuna 3 mj caj i vodu u tom trenutku ja kao majka sam smatra da mu to nije potrebno jer je pio dovoljno mlijeka. Doktorica je rekla sa 4 mj mozete poceti sa dohranom, u tom trenutku moje dijete nije bilo spremno za dohranu jer sam ja kao majka tako procjenila. Naravno treba slusati struku, ali isto tako ne treba ih slijepo slusati vec tu informaciju prihvatiti i prilagoditi dijetetu jer mi smo s njima 24/7 i mi ih poznajemo bolje od bilo koje knjige, doktora, googla, foruma, drugih mama… svako dijete je individua za sebe.
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Ajme samo sam cekala trenutak kad ce poceti prepirke oko tih kasica 😂
Zbog cega je uopce bitno da li moje dijete jede s 5,5mj, 6 ili 4 mj nekome drugome? Osim ako posrijedi neki zdravstveni razlog pa je bitno pedijatru.
Ja sam prvoj curki dala s cca 5 mj zbog znatizelje, isto tako sam znala da se kao ne preporuca prije 6 mj, ali zanimalo me 😂
Sada nemam toliko vremena kao onda jer imam 2 male djece pa cu dati kasnije ne zuri mi se i znam kako to ide, a ona kao i moja prva kcer kako dobro dobiva na tezini pa ne osjecam potrebu.
Isto tako ako mi sutra puhne da joj dam 2,3 zlicice, dat cu joj. Ne zato jer je gladna nego zato jer sam tako odlucila.
U ovom razdoblju između 4 i 6 mjeseci se moze poceti, 6 mj je ono zadnje kad se mora.
Dajte im da jedu na zlicu ili nemojte, jedni i drugi ce biti zadovoljni.
Slazem se da nije istina da mama bas za sve zna najbolje, ali sto se tice kasice fakat nije frka u tom periodu, nek jedu.
Nije sad da mu niste ili jeste dale lijek koji mu treba il ne treba nego tikvu, batat i jabuku.
Samo polako zenske 😂
Lavendera bravo za curku, 120 ml popapa?
Ja mislim da je moja prva toliko tek kad sam joj prvi put slozila nesto na bazi cokolade 😂😂
To je prava glumica za jelo.
Aleluja dale ste jer vas interesira a ne bebu.
Oprostite postala sam totalna bitch i ljudi mi idu na zivce ne znam zasto je to tako 🤦
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Svima je nama tako ponekad i meni samoj tako dode da me svi zivciraju i sve mi smeta.... Mozda si previse po kuci i s djetetom, zamoli ako imas koga da ti uskoci i pomogne malo, a ti radi nesto svoje. Koma je ako te tolko nervira sto jede necije dijete, kruto ili ad ili doji..sto te briga za druge, ti radi kako tebi pase, ionako tu nema nitko ni krivo ni pravo. Bitno je da su djeca zdrava i napreduju. Nemoras se nikom na forumu opravdati i dokazivati da si u pravu.
Svima je nama tako ponekad i meni samoj tako dode da me svi zivciraju i sve mi smeta…. Mozda si previse po kuci i s djetetom, zamoli ako imas koga da ti uskoci i pomogne malo, a ti radi nesto svoje. Koma je ako te tolko nervira sto jede necije dijete, kruto ili ad ili doji..sto te briga za druge, ti radi kako tebi pase, ionako tu nema nitko ni krivo ni pravo. Bitno je da su djeca zdrava i napreduju. Nemoras se nikom na forumu opravdati i dokazivati da si u pravu.
Ma nije to ... Nisam samo doma, idem ja okolo ne brini 😉 ne nervira me sto čije dijete jede, već kad se predstavlja da je nesto dobro a nije pod krinkom svaka mama zna najbolje za svoje dijete 🤷 ali dobro. Dati frutek djetetu od 4 mjeseca mora da je odlična stvar i ja se tome moram smjeskati i pozdravljati takve pizdarije. Nemrem 🤷😂
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Aleluja dale ste jer vas interesira a ne bebu.
Oprostite postala sam totalna bitch i ljudi mi idu na zivce ne znam zasto je to tako 🤦
Jesi, ponekad zvučiš kao proljetnica1 😂😂😂😂😂Kod pedijatrice smo 7.6. pa ćemo vidjeti što ona kaže, kad da krenemo. Tada će imati 4.5mj, prije 5.5 ne planiram ako bude sve ok 😊
👱♀️ 36, AMH 12 (2022) 4.1(2024)
👨🦱 40, normo
04/22 prvi IVF (ovaleap, cetrotide, ovitrelle) 02.05. ET 1 blastice, 1 ❄️
11.05. Beta 9dnt 215
13.05. Beta 11dnt 457
It's a boy 💙
04/24 FET 1 blastice ➡️ 9dnt beta 52 ➡️ 12dnt beta 190 ➡️ spontani 7tt
10/2024 novi postupak, IVF, test ❌01/2025 novi postupak
Snjeguljice trebala su me kvotati znam da je islo meni. 😂
Svjetska zdravstvena organizacija WHO kaze da nema potrebe prije 6 mjeseca ako je majčino mlijeko, pedijatri ( u tu se svi ne slažu) kazu drukcije. Kome onda vjerovatin,zasto se ne ujednače i tko je veći autoritet onda ?
Moj ima stolicu svaki dan i to vise njih.
Tu kod mene je čak bio seminar s dr nutricionizma i pedijatricom u vezi dohrane nažalost je nisam znala ja sam posudila knjige u vezi dohrane i piše da svakako s 6 mjeseci bebi fali željeza jer ga nema dovoljno u mlijeku a svaka mama će odlučiti za svoje dijete kada će krenuti s dohranom 😅 vidim da nisi raspoložena po porukama možda da si uplatiš neki wellness samo za sebe a mislim da je to sve dio poslje poroda jer i meni isto ljudi idu na živce 🙈🙈🙈🙈ali probam obuzdati svoje živce 🙈 najjače mi je kada mi krenu pametovat ljudi čija su djeca 30+ godina vrijeme se promijenilo nije vise sto je nekad bilo i pitanje dali spava? Sta netko nepoznat ima od toga da me pita dali moje dijete spava to je moj problem ne neciji drugi mene briga dali ti ljudi spavaju dali njihova djeca spavaju ili ne spavaju 🤣🤣🤣🤣🤣
Cure 🥰🥰🥰🥰moja je danas tako uzivala u mrkvi 🥰🥰🥰🥰🥰🥰mljackala bas joj se jako sviđa a i meni je bila dobra evo već 3 namjernica znaci jabuka kruška i mrkva 🥕 od svega joj se najviše sviđa kruška 🥰🍐
https://ibb.co/wyKcYCv neke od knjiga koje sam posudila 🤗
Svaka cast, ti si se bas pripremila ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji