Stolica mu nije je redovita jer ne jede krutu hranu ? Nikad čula. Kako to dijete od 5 mjeseci pokaže interes za hranom ? 🤷
Nisam mislila krenuti prije 5ipo mjeseci 🤷 osim ako pedijatrica ne kaže drukcije 🤷
Mislim da nije napisala da mi nije redovita jer ne jede krutu hranu nego bas suprotno da ju je uspjela regulirati sa krutom hranom. To znam jer i ja imam taj problem s malom i od kad smo krenuli sa kasicama ima redovnu stolicu. Ja iskreno nisam htjela poceti prije 6 mj ali je pedijatrica rekla da se ne ceka vise toliko. Moja mala je krenila jesti sa ravno 5 mj...
Svako neka radi kako misli da treba, al me vidim razlog za ovolikim (iskreno ne znam kako ovo nazvati ) ali me bas frustrira kad vidim da neko nekog osuduje jer je odlucio dat djetetu kasice ili AD. Ne zivimo u 15 stoljecu vremena se mijenjaju,medicina napreduje...
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Roditelj se trebaju educirati prvo pročitajte koju knjigu koju su napisali stručnjaci posudite itd.i onda s pametnim argumentima nekom recite šta bi trebalo raditi i ne raditi a ne bez ikakvog znanja o nečemu govoriti nekome da treba ili ne treba krenuti s nečim, meni je rekla pedijatrica znači osoba koja je specijaliziranirala pedijatriju a mi imamo jedno dijete a ona ih vidi tisuću znači bolje zna i ide na seminare ide na kongrese educira se i onda dođu pametni ljudi koji pročitaju na internetu i misle da su pametni ja smatram da treba slušati osobe koje znaju a to su pedijatri specijalist,dr Nutricjonisti ljudi koji se bave s tim da educiraju ljude šta bebi treba ne mi lajci koji mislimo da smo pametni mi ovdje na forumu možemo reći svoje mišljenje i uvažiti tuđe i to je cilj ali nekome govoriti zašto ili zašto nisi ili tako si trebao a ne argumentirati nije baš ok ili osuđivati jer netko daje svom djetetu prije nego netko drugi nije ok .Moje dijete je rođeno iz ljubavi ❤️ i ja radim sve da budem dobra majka nisam savršena ali se trudim biti svom djetetu dobra jer to dijete će jednog dana postati čovjek odrastao ❤️
Snjeguljice trebala su me kvotati znam da je islo meni. 😂
Svjetska zdravstvena organizacija WHO kaze da nema potrebe prije 6 mjeseca ako je majčino mlijeko, pedijatri ( u tu se svi ne slažu) kazu drukcije. Kome onda vjerovatin,zasto se ne ujednače i tko je veći autoritet onda ?
Moj ima stolicu svaki dan i to vise njih.
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Snjeguljice trebala su me kvotati znam da je islo meni. 😂
Svjetska zdravstvena organizacija WHO kaze da nema potrebe prije 6 mjeseca ako je majčino mlijeko, pedijatri ( u tu se svi ne slažu) kazu drukcije. Kome onda vjerovatin,zasto se ne ujednače i tko je veći autoritet onda ?
Moj ima stolicu svaki dan i to vise njih.
Mislim da se ne moraš slijepo držati preporuka, to je neki okvir koji se preporučuje, a svatko osluškuje potrebe svog djeteta i pokušava za njega napraviti najbolje što može. Npr. moj mali je na AD od početka i prema preporukama koliko bi trebao pojesti ml u kojoj dobi nije uvijek bilo kao prema uputama koje daje proizvođač AD. Nekad je pojeo manje nego što treba za svoju dob, a onda je počeo bolje jest i morala sam mu dati više od preporučenog. Jednostavno osluškuj potrebe svog djeteta, a mislim da djete može pokazati interes za krutu hranu. Naš mali nas gleda dok mi jedemo i često onda ustima oponaša naše pokrete tj. počne mljackati slinu i pomalo slini. Rekla bih da je to možda neki znak. Još mu nisam dala jer nema još 5 mjeseci i jer tek za 10 dana idemo na pregled pa ću pričati s pedijatricom. A inače WHO ti također daje preporuku da se uz krutu hranu od 6mj i dalje doji sve do 2 godine ili više. Ne znam jel se misliš toga držati, ali većina žena koja i doji nema mogućnosti da joj djete toliko dugo doji jer djete ide u vrtić, a majka na posao. Mislim da se ne trebaš opterećivati kada uvesti dohranu, najbolje da probaš kada ti budeš spremna 😊
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Ja mu svakako neću nista davati prije pet ipo mjeseci , mislim da nema potrebe. 🤷 I dalje ne kuzim kako to pokazuje interes... Sline trenutno svi, gledali ne gledali hranu a oponaša nas to je normalno, isto dio razvojne faze gledali oni hranu ili ne 🤷 ali dobro... Ne, ne planiram dojiti do druge godine, i kuzim ovo za ne slijepo drzanje preporuka ali imam osjećaj kao da se svi negdi zure. Susjeda jedva čekali da kikne taj 4 mjesec, već mu prvi dan dala frutek 🤦 ali dobro. Argument je i mene su tako hranili pa sam živa, vrijeme je da se krene učiti na druge okuse 🤷 ali dobro ne kazem da sam ja u pravu samo zelim eto potičem malo na raspravu 🤷😀😀😀😍
Kako ste mi vi inače ? Bebice vidim dobro, to je najvažnije
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Ne mozes se drzati samo preporuka koje tebi pasu, i onda sve majke koje ne rade kao ti, osudivati. 🤷🏻♀️
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Stolica mu nije je redovita jer ne jede krutu hranu ? Nikad čula. Kako to dijete od 5 mjeseci pokaže interes za hranom ? 🤷
Nisam mislila krenuti prije 5ipo mjeseci 🤷 osim ako pedijatrica ne kaže drukcije 🤷Mislim da nije napisala da mi nije redovita jer ne jede krutu hranu nego bas suprotno da ju je uspjela regulirati sa krutom hranom. To znam jer i ja imam taj problem s malom i od kad smo krenuli sa kasicama ima redovnu stolicu.Ja iskreno nisam htjela poceti prije 6 mj ali je pedijatrica rekla da se ne ceka vise toliko. Moja mala je krenila jesti sa ravno 5 mj…
Svako neka radi kako misli da treba, al me vidim razlog za ovolikim (iskreno ne znam kako ovo nazvati ) ali me bas frustrira kad vidim da neko nekog osuduje jer je odlucio dat djetetu kasice ili AD. Ne zivimo u 15 stoljecu vremena se mijenjaju,medicina napreduje…
Tocno tako, al da je procitano s razumijevanjem bilo bi shvaceno da je stolica uspjesno regulirana od uvodenja dohrane. Ionako se ne sopa dijete sa 150gr kasice, kre e se prvo s par zlicica i postupno povecanje polagano, tako da sa 6mj pojede moozda 120gr
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Ne mozes se drzati samo preporuka koje tebi pasu, i onda sve majke koje ne rade kao ti, osudivati. 🤷🏻♀️
Ne osudujem 🤷 osim ako das bebi frutek iz dm- a kao prvi jelo onda možda malo da 😂🤦
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Moguće da sam u krivu kaj se tiče interesa za hranu, to ću doznati tek kad mu ponudim krutu hranu, a možda slini zbog zubi 😁 ja isto znam par osoba koje su krenule s dohranom sa 4 mjeseca kako bi sebi olakšale tj. u nadi da kad krenu uvoditi krutu hranu da će biti manje hranjenja dnevno, iskreno ja ne kužim tu logiku i ne bi uvodila radi toga krutu hranu. Također sam na ig vidjela video gdje mama stavlja bebu na tutu već sa 6 mjeseci i naravno još ju pridržava jer mala ne može sjediti samo kako bi sebi olakšala da čim prije odvikne djete s pelena. Po meni je to velika glupost i oni koji rade takve stvari su sebični jer nije normalno da djete od 6 mjeseci ide na tutu, ali opet to je moje mišljenje 😊 mislim da su sve cure na forumu koje su uvele krutu hranu to napravile u dogovoru s pedijatrom kako bi napravile sve najbolje u interesu djeteta 😊 evo primjera moja prijateljica ima klinca od 2 godine i njoj je pedijatrica rekla nikako ne voda ili čaj od koromača prije nego što djete krene jesti krutu hranu. U istom tom domu zdravlja je meni druga pedijatrica rekla već na prvom pregledu s mjesec dana da djetetu nudim vodu i čaj. I sad ti budi pametan koga slušati. Apsolutno kužim da ljudi znaju biti zbunjeni. Ja sam mu znala dati čaj od koromača zbog probavnih smetnji, tj. grečeva, a vodu sam mu isto tako par puta dala, ali sam vidjela da je kao malo razočaran kad počne sisati jer shvati da nije to mlijeko 🤣🙈 prestala sam mu davati vodu i početi ću kad će jesti krutu hranu opet pomalo nuditi. Čaj mu ni ne nudim jer ima svaki dan stolicu pa mislim da nema više potrebe za time. Možda griješim, ali radim ono što mislim da je najbolje 😁 ja sam dobro, oporavila sam se od poroda i sad čekam kad će krenuti regresija sna 🙈🤣 jel neko prošao tu regresiju? Malac je isto dobro, idemo kod fizijatra na kontrole i radimo vježbice koje je dobio. Sad pomalo kreće se okretati do boka dok je na leđima, ali još se nije sam preokrenuo. Kako je kod vas? 😊
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Treba uzeti u obzir da ovdje nisu sve bebe rođene u istom mjesecu. I da moja ima skoro 5.5 mjeseci dok neka beba ovdje ima 3...
Sto se vode tice meni je ped rekla oko 50 ml sa 6 mj oko 60 ml na dan. Moja ne popije toliko. Popije oko 30 ali s obzirom da jede oko 10-15 zlicica kasice smatram da je to ok.
Sto se tice uvodenja krute hrane da djete manje jede to je cista glupost. Jer djete u pocetku pojede 2-3 zlicice i to im je u tom momentu dovoljno no nakon sat vremena je beba gladna. Tako da zapravo jede cesce ( tj ima dodatan obrok taj kruti uz redovno mlijeko dok samo ne izbaci 1 bocicu )imamo vise pripreme oko svega. No dobroo, meni je pedijatrica rekla do godinu dana glavna hrana je mlijeko kruta hrana je dohrana. Minimum mlijeka koje djete treba pojesti je 600 ml. Moja je na oko 840 ml + jedna kasica nekad 5, nekad 15 zlica zavisi kako joj odgovara. Nista je ne silim. Unazad par dana bas lijepo hoce jesti. Danas se odusevila (batat+sljiva) da sam joj dala jos toliko mislim da bi pojela. Ali ne treba pretjerivati
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Sortiraj odgovore
Najstariji