Zimske Bebe 2022/2023 💙💗⛄❄️🌟💫🤱

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavendera
    04. Svibanj 2023. 10:02

buhtlica23

BlairWaldorf

Stolica mu nije je redovita jer ne jede krutu hranu ? Nikad čula. Kako to dijete od 5 mjeseci pokaže interes za hranom ? 🤷
    Nisam mislila krenuti prije 5ipo mjeseci 🤷 osim ako pedijatrica ne kaže drukcije 🤷

Mislim da nije napisala da mi nije redovita jer ne jede krutu hranu nego bas suprotno da ju je uspjela regulirati sa krutom hranom. To znam jer i ja imam taj problem s malom i od kad smo krenuli sa kasicama ima redovnu stolicu.

Ja iskreno nisam htjela poceti prije 6 mj ali je pedijatrica rekla da se ne ceka vise toliko. Moja mala je krenila jesti sa ravno 5 mj…
    Svako neka radi kako misli da treba, al me vidim razlog za ovolikim (iskreno ne znam kako ovo nazvati ) ali me bas frustrira kad vidim da neko nekog osuduje jer je odlucio dat djetetu kasice ili AD. Ne zivimo u 15 stoljecu vremena se mijenjaju,medicina napreduje…

Tocno tako, al da je procitano s razumijevanjem bilo bi shvaceno da je stolica uspjesno regulirana od uvodenja dohrane. Ionako se ne sopa dijete sa 150gr kasice, kre e se prvo s par zlicica i postupno povecanje polagano, tako da sa 6mj pojede moozda 120gr

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

BlairWaldorf
    04. Svibanj 2023. 10:23

Lavendera

Ne mozes se drzati samo preporuka koje tebi pasu, i onda sve majke koje ne rade kao ti, osudivati. 🤷🏻‍♀️

Ne osudujem 🤷 osim ako das bebi frutek iz dm- a kao prvi jelo onda možda malo da 😂🤦

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• ikica_90
    04. Svibanj 2023. 10:41

Moguće da sam u krivu kaj se tiče interesa za hranu, to ću doznati tek kad mu ponudim krutu hranu, a možda slini zbog zubi 😁 ja isto znam par osoba koje su krenule s dohranom sa 4 mjeseca kako bi sebi olakšale tj. u nadi da kad krenu uvoditi krutu hranu da će biti manje hranjenja dnevno, iskreno ja ne kužim tu logiku i ne bi uvodila radi toga krutu hranu. Također sam na ig vidjela video gdje mama stavlja bebu na tutu već sa 6 mjeseci i naravno još ju pridržava jer mala ne može sjediti samo kako bi sebi olakšala da čim prije odvikne djete s pelena. Po meni je to velika glupost i oni koji rade takve stvari su sebični jer nije normalno da djete od 6 mjeseci ide na tutu, ali opet to je moje mišljenje 😊 mislim da su sve cure na forumu koje su uvele krutu hranu to napravile u dogovoru s pedijatrom kako bi napravile sve najbolje u interesu djeteta 😊 evo primjera moja prijateljica ima klinca od 2 godine i njoj je pedijatrica rekla nikako ne voda ili čaj od koromača prije nego što djete krene jesti krutu hranu. U istom tom domu zdravlja je meni druga pedijatrica rekla već na prvom pregledu s mjesec dana da djetetu nudim vodu i čaj. I sad ti budi pametan koga slušati. Apsolutno kužim da ljudi znaju biti zbunjeni. Ja sam mu znala dati čaj od koromača zbog probavnih smetnji, tj. grečeva, a vodu sam mu isto tako par puta dala, ali sam vidjela da je kao malo razočaran kad počne sisati jer shvati da nije to mlijeko 🤣🙈 prestala sam mu davati vodu i početi ću kad će jesti krutu hranu opet pomalo nuditi. Čaj mu ni ne nudim jer ima svaki dan stolicu pa mislim da nema više potrebe za time. Možda griješim, ali radim ono što mislim da je najbolje 😁 ja sam dobro, oporavila sam se od poroda i sad čekam kad će krenuti regresija sna 🙈🤣 jel neko prošao tu regresiju? Malac je isto dobro, idemo kod fizijatra na kontrole i radimo vježbice koje je dobio. Sad pomalo kreće se okretati do boka dok je na leđima, ali još se nije sam preokrenuo. Kako je kod vas? 😊

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermia

AIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

buhtlica23
    04. Svibanj 2023. 10:54

Treba uzeti u obzir da ovdje nisu sve bebe rođene u istom mjesecu. I da moja ima skoro 5.5 mjeseci dok neka beba ovdje ima 3...
    Sto se vode tice meni je ped rekla oko 50 ml sa 6 mj oko 60 ml na dan. Moja ne popije toliko. Popije oko 30 ali s obzirom da jede oko 10-15 zlicica kasice smatram da je to ok.
    Sto se tice uvodenja krute hrane da djete manje jede to je cista glupost. Jer djete u pocetku pojede 2-3 zlicice i to im je u tom momentu dovoljno no nakon sat vremena je beba gladna. Tako da zapravo jede cesce ( tj ima dodatan obrok taj kruti uz redovno mlijeko dok samo ne izbaci 1 bocicu )imamo vise pripreme oko svega. No dobroo, meni je pedijatrica rekla do godinu dana glavna hrana je mlijeko kruta hrana je dohrana. Minimum mlijeka koje djete treba pojesti je 600 ml. Moja je na oko 840 ml + jedna kasica nekad 5, nekad 15 zlica zavisi kako joj odgovara. Nista je ne silim. Unazad par dana bas lijepo hoce jesti. Danas se odusevila (batat+sljiva) da sam joj dala jos toliko mislim da bi pojela. Ali ne treba pretjerivati 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

NanaJ
    04. Svibanj 2023. 11:15

Mislim da tu svaka od nas koja je dala dohranu smatra da je njezino dijete spremno. Naravno da se treba educirati, citati, slusati struku, ali isto tako se ne treba slijepo drzati svega sto oni kazu. Ja sam majka tom djetetu i ja znam sto je u tom trenutku najbolje za njega. Sve knjige su pisane kao da su sva djeca jednaka i kao da je svako dijete spremno za dohranu sa tocno 6 mj, a i same znamo da to nije tako. Necije dijete ce biti spremno sa 4 mj necije sa 7 mj i to je uredu. Treba osluskivat svoje dijete a ne se slijepo trzati knjiga, pedijatara i slicnog. Ja da sam slusala pedijatre i patronazne moj A bi se i dan danas mucio sa “grcevima”, a pazi sad MOJA INTUCIJA kao majke je bila s mojim dijetetom nesto nije uredo to nisi grceni i na kraju sam bila upravu nisu bilo grcevi nego alergija na protein kraljeg mlijeka. Da sam slusla patronaznu i pedijatricu moje dijete bi jos uvijek hodalo sa ljuskavom kozom jer po njima je to bilo ciscenje koje ce proci, opet moja intuicija kao majke je bila da to nije to i gle cuda dijete ima ihtiozu. I sto sad? Ja kao majka ne znam sto je najbolje za MOJE dijete? Gastroeterolog mi je rekao davati bebi od nepuna 3 mj caj i vodu u tom trenutku ja kao majka sam smatra da mu to nije potrebno jer je pio dovoljno mlijeka. Doktorica je rekla sa 4 mj mozete poceti sa dohranom, u tom trenutku moje dijete nije bilo spremno za dohranu jer sam ja kao majka tako procjenila. Naravno treba slusati struku, ali isto tako ne treba ih slijepo slusati vec tu informaciju prihvatiti i  prilagoditi dijetetu jer mi smo s njima 24/7 i mi ih poznajemo bolje od bilo koje knjige, doktora, googla, foruma, drugih mama… svako dijete je individua za sebe. 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

Lonmi
    04. Svibanj 2023. 14:48

Ajme samo sam cekala trenutak kad ce poceti prepirke oko tih kasica 😂
    Zbog cega je uopce bitno da li moje dijete jede s 5,5mj, 6 ili 4 mj nekome drugome? Osim ako posrijedi neki zdravstveni razlog pa je bitno pedijatru. 
    Ja sam prvoj curki dala s cca 5 mj zbog znatizelje, isto tako sam znala da se kao ne preporuca prije 6 mj, ali zanimalo me 😂
    Sada nemam toliko vremena kao onda jer imam 2 male djece pa cu dati kasnije ne zuri mi se i znam kako to ide, a ona kao i moja prva kcer kako dobro dobiva na tezini pa ne osjecam potrebu.
    Isto tako ako mi sutra puhne da joj dam 2,3 zlicice, dat cu joj. Ne zato jer je gladna nego zato jer sam tako odlucila. 
    U ovom razdoblju između 4 i 6 mjeseci se moze poceti, 6 mj je ono zadnje kad se mora. 
    Dajte im da jedu na zlicu ili nemojte, jedni i drugi ce biti zadovoljni. 
    Slazem se da nije istina da mama bas za sve zna najbolje, ali sto se tice kasice fakat nije frka u tom periodu, nek jedu.
    Nije sad da mu niste ili jeste dale lijek koji mu treba il ne treba nego tikvu, batat i jabuku. 
    Samo polako zenske 😂
    Lavendera bravo za curku, 120 ml popapa?
    Ja mislim da je moja prva toliko tek kad sam joj prvi put slozila nesto na bazi cokolade 😂😂
    To je prava glumica za jelo. 

BlairWaldorf
    04. Svibanj 2023. 15:45

Aleluja dale ste jer vas interesira a ne bebu. 
    Oprostite postala sam totalna bitch i ljudi mi idu na zivce ne znam zasto je to tako 🤦

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Elli2023
    04. Svibanj 2023. 19:32

Svima je nama tako ponekad i meni samoj tako dode da me svi zivciraju i sve mi smeta.... Mozda si previse po kuci i s djetetom, zamoli ako imas koga da ti uskoci i pomogne malo, a ti radi nesto svoje. Koma je ako te tolko nervira sto jede necije dijete, kruto ili ad ili doji..sto te briga za druge, ti radi kako tebi pase, ionako tu nema nitko ni krivo ni pravo. Bitno je da su djeca zdrava i napreduju. Nemoras se nikom na forumu opravdati i dokazivati da si u pravu.

BlairWaldorf
    04. Svibanj 2023. 20:49

Elli2023

Svima je nama tako ponekad i meni samoj tako dode da me svi zivciraju i sve mi smeta…. Mozda si previse po kuci i s djetetom, zamoli ako imas koga da ti uskoci i pomogne malo, a ti radi nesto svoje. Koma je ako te tolko nervira sto jede necije dijete, kruto ili ad ili doji..sto te briga za druge, ti radi kako tebi pase, ionako tu nema nitko ni krivo ni pravo. Bitno je da su djeca zdrava i napreduju. Nemoras se nikom na forumu opravdati i dokazivati da si u pravu.

Ma nije to ... Nisam samo doma, idem ja okolo ne brini 😉 ne nervira me sto čije dijete jede, već kad se predstavlja da je nesto dobro a nije pod krinkom svaka mama zna najbolje za svoje dijete 🤷 ali dobro. Dati frutek djetetu od 4 mjeseca mora da je odlična stvar i ja se tome moram smjeskati i pozdravljati takve pizdarije. Nemrem 🤷😂

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Ana_
    05. Svibanj 2023. 07:04

BlairWaldorf

Aleluja dale ste jer vas interesira a ne bebu.
    Oprostite postala sam totalna bitch i ljudi mi idu na zivce ne znam zasto je to tako 🤦

Jesi, ponekad zvučiš kao proljetnica1 😂😂😂😂😂

Kod pedijatrice smo 7.6. pa ćemo vidjeti što ona kaže, kad da krenemo. Tada će imati 4.5mj, prije 5.5 ne planiram ako bude sve ok 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.