Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    aurora12
    02. Listopad 2021. 08:13

Jutro cure 🤗 Mi smo sinoc bili na svadbi pa sam dosta sjedila i uspila iscitati ali ne znam koliko sam popamtila. Cure koje ste stavile slike bas su lijepe i lijepo je vidjeti kad psi i mace cuvaju i maze trbuhe 💛
    Meni je isto prva beba, jos ne razmisljam o porodu, tecajevima iako bih sigurno trebala, ali meni je sve skupa jos nestvarno. Isto me strah kako cu s bebom i hocu li prepoznati sto joj treba, kako cemo funkcionirati. Nekako se nadam da se to poslozi kad dode vrijeme. 
    Zelena ja se nadam da ostajes s nama i vjeruj da nikad nije namjerno ako se nekome ne odgovori na pitanje ❤ Ja isto na neka pitanja nisam dobila odgovor ali znam da cure ili ne znaju bas o tome ili se dogodi da preletis sve pa ne zapamtis. Ja procitam sve zaostatke i onda sto ostane u glavi pisem, a bas je puno za osvrnuti se na sve jer ima jako puno postova. Za plan poroda ja stvarno ne znam osim sto postoji. Ne znam ni kako izgleda porod, gdje te smjeste, sto se gdje radi iako zene uvijek pricaju o tome 🙈 Ne znam hoce li se sto mijenjati do kraja ali buduci da mi je prva beba mislim da jednostavno necu znati nista o tome da bih imala neke zelje ili zahtjeve nego cu se prepustiti doktorima. Citala sam i neka iskustva zena iz rodilista davno i mislim da ne bih ni prepoznala ako zele napraviti nesto nepotrebno i sl. Vjerujem da je mamama koje su vec radale malo lakse i one znaju sto ocekivati i sto ne zele. Strah me i skroz vjerovati dr. jer sam ja jedva prezivjela porod, apgar je bio 1/10. Mama je bila u trudovima i krvarila i govorili su joj da nema veze a meni je plodna voda bila zamucena i posteljica se odvojila prije vremena. Srecom je baka poznavala babicu koja je jedina zvala dr. za hitan carski. Ja se i inace jos ucim zauzeti se za sebe u tako nekim situacijama a da bi se to moglo stvarno trebas biti educiran. Mislim da ja necu imati plan, samo me zanima hoce li forsirati carski zbog godisnjih odmora kao sto znaju raditi jer mi je termin bas u vrijeme blagdana a cula sam da to rade. Ja bih voljela prirodno iako izgleda i da ce biti velika beba tako da je sve upitno.

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

jelenas
    02. Listopad 2021. 08:22

Jutro cure! 
    Meaa možeš opet molim te staviti sliku di je gnijezdo? Baš sam u potrazi, nekako mi promakla tvoja slika. 
    Slee mene sinoć žgaravica ubila, morala sam već oko 1h uzeti Reflustat jer sam mislila da će mi usta spaliti. 
    Freya kod nas nikakvih planova, ručak sinoć skuhali, danas malo park s malenom, šetnja, odmor popodne. 
    Jučer smo počeli gledat jednu seriju, baš je dosta teška ali dobra dobra, pa Slee preporuka: Maid (Netflix) 

Puse svima! 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Bambina
    02. Listopad 2021. 08:25

Jutro, cure! 😊😊
    Želim svima koje ste bolesne, brzi ozdravljanje.. 🍀
    --
    Moj bebi je baš aktivan, sve ga više i više osjećam, samo neka tako i ostane, smirim se nekako čim počne tulum.. 
    Nama su stigli krevetić i madrac iz Kretex-a, ali ne znam kada će dragi dobiti zadatak da ga složi.. 😅
    Pomalo smo krenuli i sa gledanjem kolica pa da riješimo te velike stvari..
    --
    Nesanica, ono što se kod mene promijenilo je to da zaspem u roku sekunde, ne pomaknem se uopće par sati, onda idem na wc i nakon toga ne bi zaspala, nema šanse, kao da sam se dovoljno naspavala i sad bi negdje išla, u frižider najčešće, ali se skuliram.. 🤣🤣
    --
    Planovi za vikend, laganini, izležavanje i šetnja uz more, klasika naša.. 💙
    --
    Pitanje vezano za tečajeve, oni su obavezni ili? Koliko se prije treba prijaviti, da li svaka bolnica ima svoj ili se može online odraditi? Nisam još istraživala baš.. 

freya_444
    02. Listopad 2021. 08:42

Bambina

Jutro, cure! 😊😊
    Želim svima koje ste bolesne, brzi ozdravljanje.. 🍀

Moj bebi je baš aktivan, sve ga više i više osjećam, samo neka tako i ostane, smirim se nekako čim počne tulum..
    Nama su stigli krevetić i madrac iz Kretex-a, ali ne znam kada će dragi dobiti zadatak da ga složi.. 😅
    Pomalo smo krenuli i sa gledanjem kolica pa da riješimo te velike stvari..

Nesanica, ono što se kod mene promijenilo je to da zaspem u roku sekunde, ne pomaknem se uopće par sati, onda idem na wc i nakon toga ne bi zaspala, nema šanse, kao da sam se dovoljno naspavala i sad bi negdje išla, u frižider najčešće, ali se skuliram.. 🤣🤣

Planovi za vikend, laganini, izležavanje i šetnja uz more, klasika naša.. 💙

Pitanje vezano za tečajeve, oni su obavezni ili? Koliko se prije treba prijaviti, da li svaka bolnica ima svoj ili se može online odraditi? Nisam još istraživala baš..

Kod nas u Puli nisu obavezni, ali tko zna što će biti do 12.mjeseca pa smo mi to ipak odradili preko istarskih domova zdravlja :) 
    Nama je bio tečaj kad se skupi određen broj žena, tipa desetak. Najbolje bi ti bilo zvati, ako hoćeš, i rezervirati si mjesto.. :)
    Nama je bio online tečaj, iako bi baš voljela da je bio uživo jer su patronažne baš ljubazne i sigurno bi nam više toga mogle pokazati da smo uživo...

Lucija 16.12.2021.💗

freya_444
    02. Listopad 2021. 08:44

jelenas

Jutro cure!
    Meaamožeš opet molim te staviti sliku di je gnijezdo? Baš sam u potrazi, nekako mi promakla tvoja slika.
    Slee mene sinoć žgaravica ubila, morala sam već oko 1h uzeti Reflustat jer sam mislila da će mi usta spaliti.
    Freya kod nas nikakvih planova, ručak sinoć skuhali, danas malo park s malenom, šetnja, odmor popodne.
    Jučer smo počeli gledat jednu seriju, baš je dosta teška ali dobra dobra, pa Slee preporuka: Maid (Netflix)

Puse svima!

Jooj ja ne znam šta ću za ručak 🤣🤣 blago ti se haha 
    Uživajte u vikendu 🥰
    E baš sam htjela baciti oko na tu seriju, svida mi se najava :)

Lucija 16.12.2021.💗

Lori🍀
    02. Listopad 2021. 09:02

Hello trudnice!
    Jelena Aurora hvala na savjetima za panda omnibiotic, mislim da ću uzeti, čitala sam puno pozitivnih iskustava. Ja sam kao dijete imala astmu, alergije i sl. pa ne bi bilo loše da probam to kod male izbjeći obzirom da ima genetsku predispoziciju. Plus prednosti za imunitet i probavni sustav kod djece, zvuči kao da se isplati kupiti.
    Hvala na savjetima za tetrice iz Lidla, možda uzmem samo 3 kom za probu.
    Mea i Margo čestitke na super pregledima!
    Scarlett sretno s vjenčanjemIma lijepih haljina koje nisu vjenčanice i nisu neudobne, idealno za trudnice i za manja vjenčanja.
    Bela žao mi je zbog crijevne, nek prođe čim prije 
    Slee kako sam se prepoznala u ovome što si napisala da voliš sve planirati unaprijed i nisi spontani tip. Tako i ja. I isto se bojim kako ću se snaći s bebom, što ako mi neke stvari ne dođu spontano i prirodno i sl. Znam se probuditi po noći u brizi zbog toga 
    Ali vjerujem cure da ćemo se kao i sve prije nas snaći, preživjeti ćemo i taj porod i babinje i sve će se na kraju isplatiti

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5, Vit D 103
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; 1.beta 12 dnt 331; 2. beta 497; 3. beta 998; UZV 17.6.⏳️

Taya_
    02. Listopad 2021. 09:03

Jutro cure.. nadam se da ste sve dobro i da ste se barem malo naspavala..  želim vam miran vikend, bez bolova, odmarajte i čuvajte se.. 😀
    Mi smo danas na ručku kod suprogovih a popodne ću provesti s malom nećakinjom..jedva čekam..🥰
    Bela baš te ružno zadesilo.. želim ti da čim prije ozdraviš.. i ti i tvoji.. 😘
    Slee ja sam nakon 90 dana na komplikacijama dobila tu pomoć ali to ti isplaćuje poslodavac ako je tako propisano pravilnikom. Ja isto nisam znala, zvala me iz računovodstva da imam pravo dobiti i isplatila mi je na račun dvije osnovice kako je propisano.. ja ti radim na županiji, a nama stoji u pravilniku ovo propisano.. nadam se da je i kod tebe takav slučaj  😀 mene je baš iznenadilo i super mi je došlo da kupim što treba za bebu.. 😀

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

• Clarissa
    02. Listopad 2021. 09:11

Jutro, jutro, weeeee vikend!  Dakle mislim da sam skoro 11 h spavala u komadu, onako kao zaklana (uz standard 2-3 mokrenja kroz noc sto odradim kao krtica na coravo ili mjesecar). Bas mi je trebalo, prek tjedna se ustajem u 6 pa na posao ranije dok jos nisu tramvaji skroz naguzvani, a najavila sam na poslu da bih uskoro od kuce radila, mislimda cu to taman nakon sto sljedeci tjedan obavim ogtt pa pregled.
    Tko je u strahovima i ne znanju - I'm with you, sister! Valjda me svega trta, kak cu ga primiti, presvlaciti, pa samo da glavicu i vrat ne ozlijedim, takve stvari... 
    Za plan poroda nisam ni cula, eto jos nesto oko ceg sam ful neznalica. 
    Plinovi - ijaooooo, mislim ja sam i inace kad tak moram reci "prda", ali ovo sad, ijaoooo, peku oci, boli glava, to su bojni otrovi hehehe!
    Planovi za vik - muzu upali neki poslovi pa ja odlucila danas kad osjetim "voljni moment"  otici prosetati, a onda sam si isplanirala cistku ormara, pretumbati ljetni asortiman iza zimskog, likvidirati nepotrebnu robu i stvari koje samo stoje + napraviti mjesta za neke stvari za bebu u svom ormaru, tak da mi uz taj dobiveni prostor po mogucnosti komoda koju planiram potraziti bude dosta za robu i te stvari za malca. A sutra ujutro plac pa cu neki cuspajz za sljedeca 2 dana skuhati i ako voljni moment potraje, ispeci strudlu. 
    Eto sad sam i ja kao neki dnevnicki zapis nabacila  Uzivajte sve! 

Jelenko93
    02. Listopad 2021. 09:16

Jutro svima nadam se da ćete uživat u vikendu☺️
    Slee ja mislim da bi svi trebali imat pravo na tu naknadu nakon 90 dana bolovanja ali nemoj me držat za riječ vjerojatno kao i za sve ostalo svatko svoj neki pravilnik ima, znam da mi u svojoj firmi imamo, rekli su nam i neki dan je kolegica iz ureda koja je malo duže trudna od mene predavala zahtjev

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

• Lilli07
    02. Listopad 2021. 09:17

Jutro djevojke 
    Evo i mene sa zacepljenim nosom, ali kao da me prehlada hvata🤦
    Mi danas idemo na svadbu jednu, mala će kod suprugovih roditelja, tako da mi je dan ispunjen
    Sutra sam mislila praviti sok od grožđa al vidjet ćemo 
    Bela želim vam brzo ozdravljenje 
    Mi danas puna 24 tt 🎉🎉
    Kao da sam još nešto htjela napisati, ali ne sjećam se šta 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.