Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lori🍀
    23. Rujan 2021. 19:33

Ri, Teeny, Lorena, Jelenko, Avica, Angel, Bambina super za preglede
    Teeny hvala na info za magnezij !
    Freya divne su dekice, baš ću škicnuti taj Pat Pat 
    Aurora super izgleda torta, jel to Giotto gore, obožavam ga
    Slee drago mi je da si malo bolje, dan po dan i bit će to sve ok 
    Taya sretan rođendan!

Jelena sretna godišnjica, uživajte divne su stvari za malenu!
    Clarissa i u mene ravnica a što se gladzille tiče od samog početka trudnoće je krenula, čudi me da nisam više kila dobila (3,5 u plusu) ali ima vremena

Anemi sretno sutra, vjerujem da je sve u najboljem redu
    Bela divna trudnica

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5, Vit D 103
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; beta 2.6.⏳️

Jelenko93
    23. Rujan 2021. 20:02

Gdje nam je Schinin nije se poslije ništa javila, nadam se da će uskoro 🤔🤞

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

aurora12
    23. Rujan 2021. 20:06

Cure bravo za preglede i bebice 🥰🤗
    Lori da, giotto je, ja ga bas volim 😁
    Bela predivni ste, lijepo raste decko 💙💙
    Lorena bolje isto provjeriti nalaz pa cim bude da doktorica zna ako treba ukljuciti terapiju. Nazalost kod trombofilije se nikad ne zna hoce li se i kad aktivirati, čak i ako su sa 12 tj.parametri stecene bili uredni. Kad ti dode nalaz mozes i ovdje pisati, dosta doktora ne dozivljava 'blaze mutacije' pa isto zna biti problema. Slee i ja smo i za te uspjele dobiti terapiju pa smo malo mirnije. 
    Meni je hematologinja pojacala dozu i kako nemaju veceg fragmina trenutno moram se bockati svaki dan sa dvije injekcije odjednom 😕
    Kod nas je danas isto ciscenje, ja sam sredila kuhinju i boravak, muz je zaduzen za usisavanje i pranje podova i kadu i wc skoljku 🙈 Kasnije cemo skupa promijeniti posteljinu, a ja sutra moram rascistiti wc jer pola toga ne koristim trenutno. 

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

• Schinin
    23. Rujan 2021. 20:07

pozdrav moje lijepe okruglice 
    zadnji put kad sam se javljala krenula citat unatrag sto sam bila propustila, malo odgovarala i onda skuzila da je vrijeme da trcim po djecu i ne posla post, eno ga jos oatvoren 🤦‍♀️ posaljem ga poslije ovog. DO pregleda sam malo vas citala - HVALA vam na podrsci, jako puno mi to znaci!!! uglavnom poslije pregelda vise nista nisam gledala (sto znaci da sam u zaostatku od utorka....) jer sam bila zauzeta sa sakupljanjem krhotina slomljenog svijeta 😥 i plakanjem oceana suza... dakle nije congenitalni vertikalni talus kako sam ja mislila da sam vidjela (jbg ipak je drugacije kad ja drzim sondu nego kad mene gledaju), ali je malformacije nogice potvrdjena, za sada je sigurno za desnu nogicu, lijeva izgleda zdrava, ali nije 100% sigurno, slijedeci UZ 19.10 pa budemo gledali kako se desna razvija i kako stojimo sa lijevom.
    Radi se o club foot (ne znam kako bi se to reklo na HR a google mi nije izbacio neki upotrbljiv prevod) to je kad je stopalo okrenuto prema unutra i gore a misici i tetive od  podkoljenice su skraceni. za sada izgleda da je to jedina malformacija, ali naravno ne mogu reci sa 100% sigurnosti. jos je ta profesorica u tom centru za fetalnu medicinu predlozila da radimo amniocentezu (koju sam ja odbila, jer ne vidim sto bi bila konsekvenca, a ipak 1% AC zavrse sa abortom, to ne zelim reskitrati) i pomenula je da bi htjela mene testirati jesam li nositelj mutacije za SMA, da probamo to iskljuciti. poslije drugog UZ kad budemo malo vise znali ce nas staviti u kontakt sa pedijatrijskim ortopedom specijaliziranim na ovakva 💩 da vec podjemo razlicite scenarije razradjivat i pripremat se, ali naravno pametniji smo kad se Max rodi i vidimo sto i kako. Poslije poroda nas ceka intezivan i naporan period.... i puno vremena u bolnici 
     u svakom slucaju sam od pregleda kompletno znate vec gdje, a muz je otisao na posao popodne i kad se vratio kuci i na moje standarno kakav mu je bio dan i kad je rekao da se nije mogao puno koncentrirat i da je proveo popodne citajuci literaturu na tu temu -tad sam se kompletno slomila 🙁 
    a mom velikom decku je u subotu rodjendan i naravno da je party planiran vec tjednima i moram sve organizirat, a nemam nikog dami uskoci....
    sorry na kukanju, idem pokusat da malo pohvatam sto sam propustila, radit ionako ne mogu, kad mi je mozak u offside-u

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Schinin
    23. Rujan 2021. 20:09

vidim bilo je puno pregleda - cestitam svima na urednim nalazima🎉 nadam se da ce tako i ostati i da ce nase bebuske rasti i debljati se bas onako kako trebaju 
    popisi za rodiliste: kod nas je kompletno drugacije - mi nista ne moramo nositi osim za osobnu higijenu, a uloske, mrezaste gacice, pelene itd dobijemo u bolnici 😃 sa nosenjem neceg za jest i pit se absolutno slazem, ja sam obadvoje rodila u noci a tad ni jedna kuhinja ne radi 😅 a ja umirala od gladi ja bih vam samo na popis dodala - carape! meni su se noge smrznule za vrijeme i poslije poroda, carape su mi dosle kao ne znam sto 😂
    Birdy evo link, ovdje sam ja malo istrazivala, ima pokoji poucan clanak https://www.preeclampsia.org/
    Lota-Twins to sa cistama korionog plexusa je tocno - jako cesta pojava, a skoro nikad se nista iz toga ne razvije (mislim nikakva bolest 😉)gledaj to ovako: sve kod nasih bebica se brzo razvija, ergo svako tkivo je super aktivno i tu nekad moze doci do "greske u koracima" koja se u slijedecem krugu ispravi.  to isto vazi i za ona odstupanja u mjerenju. a sto se zeljeza tice - ja sam za to da se reaguje kad je problem tu, a ne jer bi mogao nastati, pogotovo sto preparati zeljeza neki bas tesko podnose a i neke trudnice super kompenziraju iako je "ocekivano" da dobiju anemiju. tako da se ne trebas stresirat ako nekad i ne popijes zeljezo, a ako u momentu nemas manjak i hemoglobin ti je dobar, cak ni ne moras, samo kontroliraj kako se hemoglobin krece. 
    Slee i Josipa zelim vam sa malo zakasnjenja sretan rodjendan i da vam nova godina zivota donese puno radosti i veselja (u sto ne sumnjam sa vasim buhtlicama😁)
    slee zao mi je sto si imala stres sa tim krvarenjem i bravo za gin da ti je pomaknula termin, vjerujem da nije nista opasno 🤞
    Lili nadam se da su roditelji vec na putu ozdravljenja i da ce ih proci sto prije!
    Bela bas mi je zao sto su ti to tako priredili😥 Izak je predivno ime i ima predivno znacenje. na kraju to je VASE dijete i sto bilo tko drugi misli o imenu moze te bolit znas vec sto!

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

Jelenko93
    23. Rujan 2021. 20:24

Kao da sam te prozvala i ti se javila🤗
    Žao mi je što se ipak ispostavilo da se radi o nekom problemu ali vjerujem da ima načina i mogućnosti da se to dovede u najbolje moguće stanje kad beba dođe🤔❤️ 

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

MissBlue
    23. Rujan 2021. 20:27

Da se i ja javim nakon pregleda, radili smo 4D ultrazvuk, čekamo dečkića. 💙
    Sve je u najboljem redu, samo momak nije bio raspoložen za fotkanje pa nemamo ni jednu dobru slikicu, no manje bitno, važno mi je samo da je sve okej, jer sam zadnji uzv radila u 12.tj (sad sam u 23.tj), na što se i doktor čudio kad sam mu rekla. 
    Imamo pola kile već i odgovaramo tjednima po svim mjerama. ☺️

• Jagodica1988
    23. Rujan 2021. 20:33

Čestitam svima kojima su pregledi super prošli, a šaljem zagrljaje za one koje imaju nekih problema! Držite se i mirujte ako morate, znam kakva je to zabrinutost ali vjerujem da će na kraju biti sve u redu! :) 

Vidim da ste danas pisale o tome kako se brzo umorite i moram priznati da mi je lakše što nisam jedina  Doduše, tek sam u 20. tjednu pa ne znam što će biti kasnije jer se ja već sad triput brže umorim nego inače. Otkako sam na mirovanju i ne radim, imam zbilja dosta vremena ali u tom vremenu opet ništa ne uspijem obaviti kako sam zamislila  Da mi je to vrijeme i ona energija od prije trudnoće, ne znam gdje bi mi bio kraj! 

Netko je pitao za tlak i puls - meni je tlak stalno nizak, nekad baš jako pa mi isto bude slabo. Doktorica mi je rekla da se ne zabrinjavam oko toga jer je u trudnoći opasan visok tlak, a što se tiče slabosti i niskog, ne preostaje ništa drugo nego popiti ili pojesti nešto slatko ili kavu.. 

Kada ste vi krenule u nabavku stvari za bebu? Meni je nekako još uvijek rano pa sam veće stvari planirala uloviti možda i na black friday... 

- MM 33, ja 32
    - rad na bebi od 03/2021., 6.6.2021. imamo plusić :)
    - rizična trudnoća zbog mioma, Duphaston od 6. tt do 20. tt
    termin: 7.2.2022., stiže nam curica <3

Slee
    23. Rujan 2021. 20:34

Bela divna siii! Tj divni ste ti i Izak 💙
    Schinin paaaa mi te trazile, kad ono eto te! Moze li se taj problem operacijom nekom umanjiti? 
    Luu cestitam na deckicu 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Bela_le
    23. Rujan 2021. 20:38

Schinin zao mi je sto se ipak radi o nekom problemu, ja ti imam neku svoju filozofiju da ti zivot nosi ono sto mozes izdrzati, a koliko sam te uspila upoznati ovako preko foruma, ako netko od nas ovdje to moze, to si ti, znam da ti ja sad sok i tesko, ali vjerujem kad se bebica rodi da ces biti jaks za njega ❤❤
    Luu cestitam na dobrom pregledu i deckicu 💙

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.