Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Schinin
    12. Rujan 2021. 19:28

nelanr_

cure, znam da cete mozda reci da sam luda al meni razne fb grupe i internet izbacuju samo negativne stvari koje pokusavam da ne citam al ne ide.
    Govorila sam da sam radila Nifty na pocetku i da je pokazao nizak rizik i evo sad citam nesto pise ako pokaze 1:20, 1:40 da tad salju na amino. Meni je i doc i svi rekli da je sve ok prema ovim rezultatima sad sam evo skroz isprepadana nakon ovoga sto sam procitala. Evo slika nalazahttps://ibb.co/1fLhqrr

malo si luda  ali te kuzim potpuno 😉 naravno da ti nitko ne moze dati 100% sigurnost, ali ovaj nalaz je skroz dobar i da nesto bude, bilo bi iznenadjenje. po ovaom nalazu bi napr 1 dijete u 1835808523 (1.8 milijardi!) trudnoca sa istim nalazima bilo rodjeno sa down sindromom, tako da je nalaz low risk prilicno siguran. a to 1/20 ipak nosi puuuuuno vecu vjerovatnocu da je zaista neka kromosomska greska u  pitanju. nadam se da sam te bar malo umirila

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

Slee
    12. Rujan 2021. 19:37

ONemamimena ajmeeeee daj posalji toga malo!

Auto mi imamo skodu kamiq i ona nam je supe taman sad za nas troje plus pas. 

Nekanr maaa daj, pa ako pise nizak rizik onda stvarno mislim da nema smisla da se nerviras! 

Ja danas cijeli dan u akciji. Sada legla i imam osjecaj da me netko prelomio. Bude li vama navecer trbuh puno veci i nekako zategnutiji? Kao da mi je tijesna vlastita koza. 
    Evo, nismo se dugo slikali: https://ibb.co/B2kgRVb
    -
    A danas sam se sjetila prve slike koju sam tu stavila i tad sam mislila ajmeeee kako mi se vidi trbuh. Sad je gledam i umirem od smijeha, a vjerojatno cu se za dva mjeseca smijat ovoj danasnjoj slici i kako sam mislila da sam sad ogromna. Evo i te prve slike da se prisjetimo hahah: https://ibb.co/t8YY6hk

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Slee
    12. Rujan 2021. 19:41

Schinin daj da vidimo umjetnicko djelo! I sto je s vjevericom? 😀

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

tierra
    12. Rujan 2021. 20:05

Bela, uzela sam i ja S velicinu tajica prije par mjeseci u Lidlu i isto sad sutra planiram uzet XS jer sam iste visine ko i ti.

Slee, hahah. Sjecam se te tvoje slike, s malim trbuscicem koji nam se scima tad cinio ogromnim. t. Tocno sam si danas i ja razmisljala kako sam prije 2 mjeseca obukla usku haljinu i promatrala si veliki trbuh neko vrijeme u ogledalu . A evo nije ni sad bas nesto velik https://ibb.co/CQ9rsVj

👧🏻33👨🏻33
    👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤

Slee
    12. Rujan 2021. 20:08

Tierra jaoo, presladak je, slatki okrugli, bas taman! 
    Hahahaha a da, na pocetku sam se svaki dan gledala i cekala neku naznaku trudnickog 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

• Schinin
    12. Rujan 2021. 20:28

da se nadovezem za dojenje: bit cu brutalno iskrena: prvi dani nisu med i mlijeko kako neki prikazuju, treba ti malo vremena da i vi i beba uhvatite ritam i tehniku. ali nije ni onako  brutalno kako drugi opet picaju. istina je negdje na sredini.
    prvo potpisujem sve sto su Novasrecica, Jelenas, Bela i LadyD napisale. Jelenko pretpostavljam da se ti brines zbog tvoje epilepsije, ali to ne bi trebalo pretstavljat nikakvu prepreku.
    vec sam pisala da sam procitala i probala toliko toga da bih mogla vec radit kao lactation consultant, jer sam imala problema (ali razlicitih) sa oboje na pocetku (to je sad druga prica) i znate sto: evo malac puni 3god za koji tjedan i jos doji za spavanje - kostalo me je uzasno puno vremena, zivaca, suza, depresije....ali uspjeli smo! kao prvo ucite vec sada na jedno uho uslo, na drugo izaslo -jako vazno, jer ce se naci mali milijun ljudi koji se osjacaju pozvanim da ti kazu kao i sto oko dojenja. Novasrecica ima pravo: nema slabog mlijeka itd, to su babske price. I znate sto? necete vjerovat ali beba place. to je oblik komuniciranja, ne place samo zato sto je gladna, nego hoce imat promjenjenu pelenu, hoce se maziti, ima grcice, lose je sanjala, sto vec. cula sam milion puta beba place, nemas mlijeka/nije ti dovoljno jako  kao sto je Jelenas rekla dok imate popunjene pelene i beba dobiva na tezini - sve je ok. i btw savjet tipa nemoj je nosat, navicices je na ruke objesite macku o rep. beba je bila 9 mjeseci skucena u tvom trbuhu i sad je oko nje odjednom citav siroki svijet sa svim tim podrazajima - naravno da treba sigurnost mame!

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Schinin
    12. Rujan 2021. 20:28

prva zabluda koje imaju nove mame (nazolost izgleda i jako puno medicinskog osoblja) je da mlijeko strca iz sisa kao fontana - NE! naravno ima i mama kod kojih je to tako ali velikoj vecini mlijeko ce nadoc kroz koji dan. prvo imate takozvani kolostrum kojeg je kolicinski relativno malo, jer beba ni ne moze vise podnijeti. i sve se radi o ponudi i potraznji: zato imate te skokove na 3-6-9 itd dan/mjesec. i tad ce beba biti nervozna i htjet ce samo na cicu i to trebate dopustiti. Kao sto je Jelenas napomenula akceptirajte i trazite svaku pomoc koju mozete dobiti. s druge strane gledajte da imate svoj mir a ne da vam je u kuci kao na glavnom kolodvoru. Meni je napr. na pocetku bio problem izvadit sisu da dojim ako je tko drugi osim mog muza bio tu - u medjuvremenu mi je tako svijedno, trebalo mi je malo da si poslozim u glavi ali eto, uspjelo je  ako bradavica boli - beba je pogresno uhvatila ili ti bebu pogresno drzis. znate da sad razmisljam da napravimo neki zoom session, ako bude problema s tim ali otom po tom
    sto se kolicine tice: da se navuc mlijeko i poboljsat produkcija! jako vazno da unosite dovoljno tecnosti (bar 2,5l/dnevno). to takodjer nije vrijeme za krenut gubit kile sa dijetama - prvo tijelu treba energije za produkciju, drugo trba to mlijeko i od neceg napravit. onda sto jako puno ljudi/medicinskog osoblja zanemaruje ili ne zna: napr. disfunkcija stitne zlijezde ima itekako uticaj na dojenje, manjak vit D itd. pa i neki lijekovi kojji vaze kao "sigurni za dojenje" (ili bolje receno kombinacaija stanja zasto trebas lijekove i ti lijekovi) za razlicite suplemente psotoje kontroverse: neki kazu pomaze 100% neki kazu nista pa cak i da odmaze. Sto sigurno pomaze (barem meni) je caj za dojilje (kombinacija komorac, anis i kim) - to su poznati suplementi kao dobri za produkciju a osim toga odrzavas unos tekucine. Dalje vitamini B komlexa, pivski kvasac, piskavica (meni je to sve poboljsalo kosu  inace imam prilicno slabu). ako je problem u kolicini isto je preporuka podijiti bebu, pa onda zakacit izdajalicu na 10tak minuta. -meni  je pomoglo.
    ima sad raznih stanja i kod mame i kod bebe koje mogu uticati, ali to bi sad bio citav roman da pisem, ionako vas udavi, pa budemo specificne probleme rjesavali u hodu 

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• piba7
    12. Rujan 2021. 20:48

Meni je dojenje u prošloj trudnoći bilo duplo gore od cijele trudnoće i poroda. Još sam nadobudno otišla prije nego sam rodila na Rodin tečaj dojenja gdje su nas učili da je dojenje najprirodnija stvar na svijetu. U rodilištu isto forsiraju dojenje i predstavljaju to kao najjednostavniju stvar na svijetu.
    Iskreno, sad imam fobiju od dojenja s obzirom na to što sam prošla. I koliko sam čula većini žena je tako, samo što nitko ne prica o tome.

• Josipab
    12. Rujan 2021. 20:48

Schinin,kao i inace-od tebe puuuuuno korisnih informacija i lijepo napisanih,mislim da ce-pogotovo nama mamama po prvi put-puno znaciti! I sta si rekla,zoom konferencijski meeting i ajmo dojiti skupa 😂😂 zakon si ❤️ Di je vjeverica,kako je? Sta je s tvojim disanjem i zamorom?

🙋🏻‍♀️ 29 godina
    🙋🏻 Mm 30 godina
    Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
    1.Beta 827, 2.Beta 1960, termin za uzv 10.6.
    6+0 imamo srce ❤️
    Termin 4.2.2022. 🥰
    url=https://lilypie.com]

Jelenko93
    12. Rujan 2021. 20:59

Meni je navečer trbuh puuno veći nego preko dana, počela sam opet ić često baš na wc a i danas mi se pojavilo preskakanje srca u više navrata, znalo mi se to događat i prije, išla sam i na pretrage, bilo je sve u redu samo kao ja to više osjećam pa se nadam da je samo do hormona i svega toga🤷‍♀️

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.