Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Josipab
    11. Kolovoz 2021. 12:16

Drage cure,ja isto nista ne znam o bebama, provest cu komplikacije i porodiljni čitajući stivo,tila bi bar neke osnove nauciti teorijski,pogotovo sto se dojenja tice…inace sam pedagog ali malih beba se bojim,ja ne znam kako cu je od straja dignuti 😂😂😂😂😂 ono sta su meni preporučili je knjiga Trudnoca i dijete (stigla danas na adresu) i Sretna beba-kao neki pokusaj uvođenja rasporeda spavanja i hranjenje

🙋🏻‍♀️ 29 godina
    🙋🏻 Mm 30 godina
    Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
    1.Beta 827, 2.Beta 1960, termin za uzv 10.6.
    6+0 imamo srce ❤️
    Termin 4.2.2022. 🥰
    url=https://lilypie.com]

tierra
    11. Kolovoz 2021. 14:19

Ovo sam za sad uzela u knjiznici
    https://ibb.co/Qf9YTws

👧🏻33👨🏻33
    👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤

aurora12
    11. Kolovoz 2021. 15:00

Xoxo cestitam 🤗
    Cure hvala vam za preporuke, ja isto bas razmisljam kako bi se uskoro trebala pripremati, nakon pregleda sa 22 tj.bi mogla poceti slagati neki popis a knjige jedva cekam citati :) Inace sam tehnicke struke tako da o bebama ne znam skoro nista, necaka ne vidam puno a i nista se ne usudim bas s tudom bebom 😁 Na instagramu pratim tanju h.s., mybosnian home i od nedavno senzogym. Tako sam i vidjela da dosta ljudi pogresno drzi djecu, prerano ih forsira na sjedenje/hodanje.. tako da bih voljela nauciti o tome. Najvise me zanima razvoj djece u prvim mjesecima a kasnije razvoj samopouzdanja jer je meni toga uvijek falilo, a sve pocinje od djetinjstva. 

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

• Schinin
    11. Kolovoz 2021. 15:29

Da se na dovezem na temu literatura 😀 priznajem prije prvog poroda nisam nista ni o porodu ni o dojenju ni o nebi procitala - i prezivjeli smo 😁 kad smo krenuli imati problema sa dojenjem , tad sam procitala nema sto nisam, mislim da bi vec mogla pocet raditi kao lactation consultant 😅 onda sam vise krenula na djeciju psihologiju i odgoj, veliki sam fan Montessori odgoja, ako koga za ima mogu rado preporuciti literaturu. Ne znam ima li uopce prevod na hr, ali bi svakoj toplo preporucila knjige the whole brain child od Daniel Siegel I no, why kids need to hear it od David Walsh (ta je bila dobar i za odgoj prepopustljivog tate 😂) 
    Ako imate vremena I volje zasto ne citati, samo zadrzite misao u glavi da je SVAKI porod drugaciji i SVAKA beba je drugacija I u 99% slucajeva me odvija se tako (nekad ni slicno) kako je u knjigama opisano. Stoga si probajte ne stvarati pritisak i nemoj te se brinuti ako eto nesto nije po knjizi 

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Schinin
    11. Kolovoz 2021. 15:35

Xoxo cestitke na dobrom pregledu 🥰
    Aurora probaj naci ove knjige sto sam gore preporucila, i ako nisi upoznata sa Montessori metodom, malo zrakni i na to. Tu bas se ide na tome da dijete bude sigurno u sebe. A iskreno i moje samopouzdanje se s tom silnom literaturom djecje psihologije popravilo 😁

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

Slee
    11. Kolovoz 2021. 16:36

Mene od jucer boli ta neka tocna dolje kod jajnika, ne znam uopce kako da to opisem. Kad lezim je dobro, al boli me i na dodir. A kad se ustanem i kad hodam kod stanem na tu nogu me zaboli i to, kao pritisak, nesto. Ne znam uopce kako da si pomognem osim da lezim. Ima li tko kakvu ideju sto bi to moglo biti? 
    Za tjedan dana mi je pregled, tu na otoku ne mogu u ambulantu i mislim da ni nemaju ginica i fakat mi se ni ne da svaki tjedan na hitnu. Muz je vec lud s mojim bolovima i govori mi da je sve to normalno. Bebi sam slusala srce i jucer i danas i ima uredne otkucaje oko 145-150

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

jelenas
    11. Kolovoz 2021. 17:16

Slee mene je prije koji dan jajnik nekako probadao, kao inače dok ovuliram. Ja evo možda sad ispadnem glupa ali, ima li žena ovulaciju dok je trudna? 🤔 Gle ako su bebini otkucaji ok mislim da nemaš razloga za brigu, eventualno da si poslušaš dvaput na dan da se umiriš. Začas će doći idući tjedan, možda si možeš probat pomaknut pregled za koji dan ako će lakše izdržati? 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Bela_le
    11. Kolovoz 2021. 17:29

Xoxo cestitam
    Slee ne znam sta bi moglo biti ali 🤞 da brzo prode

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

Bruna257
    11. Kolovoz 2021. 17:30

Hej.. evo i mene opet...
    Mučnine ne posustaju 🤢🤢
    Ja bila danas na pregledu, sa nalazima od kombiniranog od prošlog tj... Ugl sve super, danas dr još napravila detaljni scan bebe... Sve uredno 😁 najprije dr bila oduševljena, jer je beba spavala pa je mogla sve izmjeriti i kad je krenula raditi 3D, ajme majko, okretanja, skrivanja lica sa šakicama, lupanja nogicama... 🤣 Sve bebine mjere odgovaraju u tj, osim glave,to na ćaću beba,haha, ima za 5 dana veću glavicu ... Čak se i smijala beba u jednom momentu 🥰  tako da sam oduševljena .. posteljica je straga, ali je još nisko, dr kaže da će se podignuti, da nema razloga panici... 
    Slee i mene stalno nešto probada, dok ležim nikako se namjestiti, 100jastuka oko mene .. pa mučnine,jučer sam 3 puta dušu ispustila...bas sam si sva jadna, nemam apetita i do sad sam sa -6 došla na -5.. . Živciram samu sebe 🤣🤣🤣

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

Teeny
    11. Kolovoz 2021. 17:37

Xoxo cestitam na super pregledu 🌹
    Bruna drzi se, nadam se da ce i mucnine i povracanje uskoro stati 🤞
    Sto se tice literature koja se tice odgoja djece preporučujem i je knjige Jaspera Jula, odlicne su.
    Porocitala sam Vase kompetentno dijete, Zivot u porodici i sad cekam da mi stigne na adresu Kako s ljubavlju reci NE.
    Sto se tice dojenja, pravilnog drzanja bebe i slicno, to sam slusala i gledala savjete stručnjaka na yt. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.