Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Embarasada
    18. Srpanj 2021. 14:43

Miraclebaby26

Pitanje…. sad sam bila s prijateljicom koja je rodila prije 5 mjeseci.. I sad dosle smo na temu vezanja u autu… dal se vi vezete u voznji s obzirom da sam uz njen komentar da se ona nije vezala,procitala isto da se dosta žena ne veze u trudnoci… ja neznam osjecala bi se pre nesigurno da se ne svezem

Prvi put to čujem, naravno da se mora vezat. Mislim da je netko već zalijepio ali ako joj smeta za trbuh ima za kupit pojas za trudnice. Iako ne kužim šta ima toliko smetat, ja sam se do poroda vozila bez ikakvih problema. Ne daj Bože nekog sudara, pa da se udari trbuhom... Ne kužim stvarno.
    Ali ima i dosta ljudi koji voze djecu bez sjedalica, kao neće nis bit... Svaka čast na pouzdanju u to  ali pravila postoje s razlogom. 

• Josipab
    18. Srpanj 2021. 14:50

Slee, ja bas danas imam neke mini grčeve ka da trebam dobit ili ka da trebam ici na wc (ne trebam,obavila nuždu),malo me danas i kava uznemirila…mislim da je to sve okej. 

🙋🏻‍♀️ 29 godina
    🙋🏻 Mm 30 godina
    Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
    1.Beta 827, 2.Beta 1960, termin za uzv 10.6.
    6+0 imamo srce ❤️
    Termin 4.2.2022. 🥰
    url=https://lilypie.com]

Jelenko93
    18. Srpanj 2021. 14:58

Nadam se da će sve proći na kraju dobro, hvala na utjehama🥰
    Žao mi je zbog kiretaže to je sigurno užasno teško za prihvatiti i učinit😟 Ova ti beba nije bila spremna i to si tako nekako pokušaj složit, lijepo će joj biti sa svim ostalim bebicama anđelima a tebi će sigurno poslati jednu zdravu i veselu ❤️
    Ja kroz dan znam imat tako kao neke grčeve ali to traje par sekundi i prođe, nekad su crijeva nekad maternica osjetim baš razliku. 

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

Bela_le
    18. Srpanj 2021. 15:40

PiaBuu

Pozdrav cure,
    Javljam Vam se nakon duže vremena.
    Danas sam bila na pregledu i Dr mi je rekao da moram sljedeći tjedan obaviti kiretazu, plod se ne razvija i nema srčane otkucaje u početku 8tj
    Nakon porasta bete pred koji dan ponadala sam se da ću ipak postat mama 😭
    Koliko smo to samo željeli… duša me boli, bas boli..
    Razmišljam o tome da prođem još kod privatnika, ne znam…
    Milijun pitanja zašto se ovo moralo dogoditi.. boli..
    Vi žene koje ste imale missed ab, jeste išle na kiretazu ili ste uzele tabletu ? Dali boli ? Šta ste rekle na poslu ?

Zao mi je 😔
    Drzi se i nadam se da ce uskoro doci tvoja bebica
    Javi nam se koji put da znamo kako si

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

• Margo
    18. Srpanj 2021. 16:00

PiaBuu jako mi je zao 😥
    Samo budi hrabra i snazna i vjerujem da ce uskoro doci i tvoja beba. Cuvaj se i javi se ponekad 😘

👩‍🦰31
    🧔31
    👩‍💼12/2013 ❤️
    5/2021 ➕
    31.01.2022 termin 💙

• Margo
    18. Srpanj 2021. 16:01

Mene mozes zabiljeziti za porod u Splitu ❤️

👩‍🦰31
    🧔31
    👩‍💼12/2013 ❤️
    5/2021 ➕
    31.01.2022 termin 💙

aurora12
    18. Srpanj 2021. 16:03

PiaBuu bas mi je zao 😔 Ja sam sa 10 tj.pocela lagano krvariti pa ti moje iskustvo mozda ne moze pomoci. Narucili su me na kiretazu za dva dana a sljedeci dan sam obavljala pretrage i anesteziologa. Odmah sam bila prestala piti duphaston i na dan pretraga navecer je krenuo spontani. Bilo je jako tesko, ali sve se to izdrzi i prode. Bol je kao jaki menstrualni grcevi, trajalo je par sati i onda usred noci isla na hitnu, tamo su jos ocistili sto je bilo van maternice. Ujutro sam dosla na kontrolu i potvrdili su da je sve u redu pa sam jos dobila ergometrin da potakne kontrakcije i da krvarenje prode sto prije jer krvaris jos neko vrijeme. Na poslu su sefovi saznali jer je u upravi ekonomist koji je dobio doznake, a ja sam rekla i blizim kolegama jer nisam ubuduce htjela neke komentare koje bi mi bilo tesko cuti jer su bas u tom periodu svi komentirali koja ce cura na porodiljni i pretpostavljali su da planiram trudnocu, a neki i da sam trudna. Ali sve ovisi o tebi i kolegama, imas pravo to zadrzati za sebe. Zelim ti da da ne prode puno vremena do nove bebe, obicno u sljedecoj trudnoci sve bude u redu tako da bez straha i drzi se ❤❤

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

PiaBuu
    18. Srpanj 2021. 16:08

Hvala vam cure na podršci, puno mi sve ovo znaci.
    Ne znam s kime bih ovo pričala jer neće nitko reci da je to prošao...
    Koliko sam shvatila onda je bolje da popijem tabletu nego kiretaza ? 
    Kako se onda prati ciklusi iza toga ? Nakon koliko ste pokušavale opet zatrudnjeti ? 

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 3 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj
    04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧
    23.5.2025- molarna trudnoca 7+3
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
    God will carry you trought the storm 🌈

aurora12
    18. Srpanj 2021. 16:28

Ja nemam skustva s tabletama ali je sigurno bolja opcija nego kiretaza jer se nakon kiretaze zna zakomplicirati situacija (ili nesto ostane u maternici ili nastanu sitni oziljci koji mogu kasnije biti problem), ipak je to invazivno i nije pozeljno da se instrumentima struze po maternici. Naravno, ako je to jedina opcija izdrzi se kao i sve ali ako mozes birati onda tablete. Na temi spontani pobacaji su cure i to komentirale pa mozes i njih pitati. Dan jaceg krvarenja/kiretaze ti je kao 1.dan menstruacije i u bolnici ce ti sigurno reci da tako mozes racunati za sljedecu. Meni su se produzili ciklusi nakon spontanog, nikad nisu bili neredovitiji ali ne mora znaciti da ce ti biti tako. Ja imam blagi pcos i nakon godinu dana od spontanog isto su bili duzi ciklusi ali u pravilnijim razmacima. Neke zene se osjecaju dobro i odmah krenu na novu trudnocu, vidi sto ce ti dr.reci, meni nisu padali na pamet odnosi prvih mjesec dana ali svi smo razliciti i kazu da su zene cak plodnije u prvim mjesecima nakon spontanog, ja nazalost nisam medu njima ali imam i drugih zdravstvenih problema. Puno je cesci slucaj da cure brzo zatrudne i iskreno ti to zelim jer je i psihicki onda nekako lakse ❤

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

nemamimena26
    18. Srpanj 2021. 16:52

PiaBuu

Pozdrav cure,
    Javljam Vam se nakon duže vremena.
    Danas sam bila na pregledu i Dr mi je rekao da moram sljedeći tjedan obaviti kiretazu, plod se ne razvija i nema srčane otkucaje u početku 8tj
    Nakon porasta bete pred koji dan ponadala sam se da ću ipak postat mama 😭
    Koliko smo to samo željeli… duša me boli, bas boli..
    Razmišljam o tome da prođem još kod privatnika, ne znam…
    Milijun pitanja zašto se ovo moralo dogoditi.. boli..
    Vi žene koje ste imale missed ab, jeste išle na kiretazu ili ste uzele tabletu ? Dali boli ? Šta ste rekle na poslu ?

Draga PiaBuu, jako mi je žao 😪😪
    Drži se, čuvaj se, šaljem ti jedan veliki zagrljaj, javi nam se bilo bi nam drago i naravno da si opet sa nama, što prije 🙏❤🙏

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
    24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
    30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
    16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
    08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
    04.10. idući pregled, privatni

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.