Cure imam jedno pitanje, uz duphastone sam dobila da pijemRiodakal, to je nesto slicno prenatalima ali imaju samo b6 vitamin, magnezij i alfa lipoinska kiselina… ono sto mene buni je sto su mi dr na hitnoj i danas sestra od moje dr rekle da u tome ima folne kiseline, po sastavu tableta, nije navedena, sad ne znam jel trebam nastavit piti folnu odvojeno ili samo te tablete, jos me je sestra pitala jel pijem nesto od toga sto je u tabletama i nabroji folna, magnezij i b6 i ja kazem folnu i kaze dobro, sad ne znam dal da nastavim piti i folnu i te tablete ili samo tablete, znam da sam trebala pitati sestru kad sam pricala s njom, ali tad nisam imala tablete pa nisam znala da ne pise tako kako su mi rekle
U svakom slucaju mislim da ti ne moze skoditi da nastavis piti folnu uz te tablete na kojima ona nije navedena. Ja pijem solgarove folate 2x1 zbog anomalija u prosloj trudnoci po preporuci gin. Tako da i ako unosis vece kolicine folne, ne bi trebalo biti problem.
20 god; mm 25 god; pobacaj u 12 mj zbog anomalija ploda
Folate Solgar
24.3. + 😍
https://lbdm.lilypie.com/AKybp1.png
Pregledi 🤰🤰💞:
novasrećica- 24.5.
piba7- 24.5.
Freya- 28.5.
Lucy_lu - 31.5.
ginger39- 1.6.
Ri- 1.6.
Angel- 1.6.
Schinin- 3.6.
sirenita- 7.6.
Maša- 7.6.
nemamimena26- 9.6.
Taya- 9.6.
Bela_le- 10.6.
avica- 14.6.
aurora12- 15.6.
Lucija 16.12.2021.💗
Bela_le ne znam odakle im da u tome ima folne jer je obicno sastav detaljno naveden sa svim pomocnim tvarima i onim u tragovima. Mozes pogledati sto pise u uputi, ja bi nastavila sa folatom kako inace pijes a tu ako ga i ima sigurno je zanemariva kolicina.
👷♀️👷♂️29 g.
hiper Graves, pcos, trombofilija
Pokusavamo od 09/2017
1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
HSG 12/2020
Prehrana + suplementi 03/2021
04/2021➕
💙, sljedeci pregled 23.11.
Hola cure, kako ste mi?
Ja sam upravo vadila gumene patkice iz wc solje 🤦♀️ Kaze moj sin patkice trebaju vodu 😂
Ri dobro nam dosla, zelim ti urednu trudnocu
Freya Hvala na vodjenju liste 💝
Nemamimena ne brini se puno zbog mucnina, ja sam u prve dvije trudnoce povracala samo kad sam skupila neku stomacnu virozu...ne zazivaj ih previse 😜
Bela_le slobodno nastavi filmy piti pa I da je ima u tom preparatu, nece skoditi
Masa principijelno je pozeljno da glukoza bude 5.1 u trudnoci iako je inace got ja granica do 6. Jesi li bas bila nataste (ni zvakaca bez secera?) ili si mozda prije vadjenja krvi se malo vise kretala? To naime moze dignuti glukozu u krvi. U svakom slucaju ja sad zbog tog jednog puta be bih dizala panika, ali se treba definitivno slijedeci put obratiti paznje na to
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Znam da vam nece biti bas drago zbog ovih informacija i ja nikako ne zelim da plasim, ali razmislite jos jednom o farbanju pogotovo u prvom trimestru.
99% svih ginekologa ce vam reci da nema problema za farbanje. Ali je cinjenica da to sve nije bas najistrazenije podrucje i postoje studije koje pokazuju da farbanje moze da uzrokuje pojedine maligne bolesti kod djece majki koje su se u trudnoci farbale. Ja sam za sebe odlucila da se necu farbati (inace se redovno farbam, jer sam vec sa 18 pocela sjedi ti) i definitivno bi preporucila ne u prvom trimestru.
Za kak za nokte nema nekih velikih studija, definitivno se nebi trebao koristiti odstranjivac na bazi acetona. Trajni se ne preporucije nikako prvestveno sto u slucaju hitnosti nije najjednostavniji za odstraniti, a Baja ispod noktiju je dobar pokazatelj kako stoji s oksigenacijom krvi.
Pediküre sa masazom he cak I pozeljna
Sto se Kosmetikerin tice niposto ne koristiti nista sa retinol, to je dokazano embrio-/fetotoksicno
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Pozdrav drage cure , čestitam svim budućim mamama. Ja sam isto trudna , 5 tjedana sutra , 01.06.mi je prvi pregled . Ovo mi je treća trudnoća ( dvije neuspjele ) i nadam se da će ovaj put biti sve ok . uzimam aspirin 100 i Duphastone te folnu zasada i na terapiji sam Euthyrox 75 jer imam Hashimoto koji je otkriven nakon prvog spontanog. Vidjela sam Joja da su ti nestali simptomi , nemoras brinuti meni se to dogodilo prije par dana i opet se vratilo . Sve je to normalno . Ja jedino od simptoma sto imam su nabujale i bolne grudi . Sve će biti dobro ne brini - najbolje je gledati komedije i smijati se 😊 Recite mi cure sada kad smo sve u ranoj trudnoći jer dozvoljena manikura , pramenovi i to ? Ili bolje ništa 😂 meni su to kao bapske price ali reko bolje da provjerim 🙈
Dobrodošla! 🥰
Mislim da je neka preporuka pričekati dok prođe bar prvo tromjesečje, ali ne radim ni inače ni jedno ni drugo tako da nisam sigurna...
Jel ti aspirin doktor prepisao ili na svoju ruku uzimaš?
Znam da vam nece biti bas drago zbog ovih informacija i ja nikako ne zelim da plasim, ali razmislite jos jednom o farbanju pogotovo u prvom trimestru.
99% svih ginekologa ce vam reci da nema problema za farbanje. Ali je cinjenica da to sve nije bas najistrazenije podrucje i postoje studije koje pokazuju da farbanje moze da uzrokuje pojedine maligne bolesti kod djece majki koje su se u trudnoci farbale. Ja sam za sebe odlucila da se necu farbati (inace se redovno farbam, jer sam vec sa 18 pocela sjedi ti) i definitivno bi preporucila ne u prvom trimestru.
Za kak za nokte nema nekih velikih studija, definitivno se nebi trebao koristiti odstranjivac na bazi acetona. Trajni se ne preporucije nikako prvestveno sto u slucaju hitnosti nije najjednostavniji za odstraniti, a Baja ispod noktiju je dobar pokazatelj kako stoji s oksigenacijom krvi.
Pediküre sa masazom he cak I pozeljna
Sto se Kosmetikerin tice niposto ne koristiti nista sa retinol, to je dokazano embrio-/fetotoksicno
Mene zanima koje to ozbiljne studije su provedene i validne ,a da ih 99 posto ginekologa bez problema odbacuju i savjetuje trudnicama suprotno od toga? Molim link,a ne rekla kazala,u suprotnom ovo je bas plasenje trudnica s glupostima,apsolutno niti jedan sastojak u boji za kosu ne prolazi do fetusa,embrija ili bebe kroz tjeme,naravno govorimo o tjemenu bez zivih rana ali onak ko ima zive rane na tjemenu se nece ni farbati sigurno,niti udisajem iste,pogotovo danasnje boje za kosu. Malformacije ploda ne izazivaju da je to ikakva mogucnost niti jedan ginekolog ne bi davao zeleneo svijetlo bojanju kose ,a kamoli 99 posto njih. A takoder je dokaz mali milijon trudnica koje bojaju kosu i imaji zdrave bebe i one koje su se bojale u prva 3 mj trudnoce.Jedino zasto se ne savjetuje da ne bi doslo do alergijske reakcije ako je netko sklon tome,imao prije reakcije na bojanje,koristi drugu boju nego inace itd.,sto se tice geliranje noktiju takoder se moze bez problema,kakvo ti je stanje saturacije kisika u krvi se provijerava vadenjem plinova iz krvi ili oksimetrom sto se ne moze kroz geleriani nokat na prstima ali bez problema ti ga prikace na nozni prst,ili zapesce,takoder se vidi po sluznicama,boji koze,podocnjacima nacinu disanja i boji noktiju na nogama,tako da se nokti takoder mogu slobodno gelirati na rukama.
-imam operaciju za 2 godine zbog koje necu vise moci imat dijece pa se prije toga borimo za jos jednu bebu
Pokusavamo od 5mj 2020
04mj. 2021+++
Dosla nam je curica u 12.mj😍😍
Antonela122 vjerovatno zato sto ih vecina nikad nije procitala, znam masu kolega koji znatsveni rad ni vidjeli nisu a kamoli procitali. drugi razlog mozda zato sto spada u domenu pedijatrije? u svakom slucaju cinjenica je da studije postoje i da ih vecina gin ne poznaje, iz kojeg vec razloga. Nije rekla-kazala, jer sam dr. ja vam mogu dati informacije, preporuku na kraju na svakoj ostaje da procjini riziko za sebe samu. Koza je nas najveci organ i ne bi vjerovala sto sve moze absorbirati i bez zivih rana. govorila sam o malignim oboljenima kasnije ne o malformacijama sto je mala ali bitna razlika. da i zene koje su se farbale rode inicijalno zdravu djecu, ali su studije pokazale da je riziko veci da dijete oboli od pojedinih malignih bolesti. To naravno ne znaci da ce sigurno oboliti od nekog maligniteta, niti cinjenica sto se ja napr. nisam farbala ne znaci da netko od moje djece nece dobiti napr leukemiju ali ja zelim uciniti sve u mojoj moci da riziko svedem na minimum a ne da sjedim pored bolnickog kreveta i da se pitam jesam li mogla sprijeciti. Alergiju nisam ni spomenula a i to je veliki faktor rizika zato sto nasa tijela za vrijeme trudnoce mogu drugacije reagirati i riziko alergije je veci za vrijeme trudnoce cak i ako se farba prije trudnoce dobro podnosila. "problem je u tome sto nema puno studija na tu temu, prvenstveno iz etickih razloga - koja bi trudnica pristala da se svjesno izlaze potencijalnom riziku, da bi se studija napravila?
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Sortiraj odgovore
Najstariji