Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Evo i mene tu :)
    26. Svibanj 2020. 16:04

Bebač i meni je jako žao :((( Budeš vidjela sutra.. nažalost ne možeš ništa napraviti. I nemoj se gristi što nisi išla ranije jer i da jesi, svejedno bi čekali još neko vrijeme u nadi da će se plod pojaviti, a ti bi se još dulje uzrujavala... Šaljem pozitivne vibre i sve će biti dobro i onda kada treba biti.
    Meni se na 6+5 još nije vidio plod, dr je rekao da je tjedan dana mlađa trudnoća... isto sam imala cikluse cca 31-37 dana tako da po tome odgovara... Imam pregled idući petak i isto nemam pojma kaj me čeka jer kad smo ugledali plod je bio mala mala mrvica od 2 mm ... Simpotmi isto skoro ništa. Grudi onako malo vreće i zapravo mi se je trbuh jako napuhnut.. Odnsno napuhne se pa splasne.. a ne jedem ništa više i nemam baš nikakvih posebnih želja i potreba. Pa naravno da me i to malo brine :) plus smeđarenje koje isto još uvijek nije prošlo...  ali nema druge nego od pregleda do pregleda.. 

26. Svibanj 2020. 16:07

Bebac9697

Cure ja dosla sa prvog pregleda i veliki sok za mene. GV ima ali ploda nema, na uputnici pise blighted ovum. Ne znam sta dalje. Danas mi je dala vadila sam krvnu grupu i rh faktor. I sutra imam hitan pregled u specijalističkoj ambulanti. Od soka sam je jedino cula da ce se probati sa 4 vaginalete da se to ocisti jer mora izaci van. Jel ko imao slicnu situaciju, da je se ipak plod pojavio ili za mene nema nade.Po zadnjoj menstruaciji ispadam da sam u 9tom tjednu. Ali menstruacija mi bas nije tacna u sat. Ne znam sta da radim placem i u velikom sam soku. Ovo mi se prvi put desava nit znam sta bit kako. 😭😭😭😭😭

Cao. Ja sam imala isti slucaj, ali nazalost zavrsilo se kerotazom u skoro 8 nedelji. Kad sam saznala da sam trudna, po mojim proracunima, bila sam 5 nedelja. Kontam hajde pricekacu jos malo pa cu ici na pregled. Uglavnom, kada sam otisla na pregled sve je ukazivalo na trudnocu, ali ploda nije bilo. Primala sam 5 dana inekcije, pa me doktor pustio kuci. 7 dana sam pila utrogestan 2x2 . Kad sam otisla na kontrolu stanje losije nego sto je bilo. A beta mi nije rasla kako treba. Mozda da odes da izvadis betu, sutra pa opet za dva dana. Ako se bude duplala beta onda ce se plod pojaviti. 

• Lota1980
    26. Svibanj 2020. 16:13

PeaceLily

Lota1980

PeaceLily

Lota1980

Bok curke,
    Ja sam nova na forumu. Druga trudnoća, 11+5 tt. Bila sam na sv. duhu na pregledu zbog povišenog rizika na turner sindrom. Dr. koji me pregledao mi je preporučio ili panoramu ili amniocintezu. Pitala sam ga jel mogu nifty jer moja dr koja mi vodi trudnoću radi sa niftyem, rekao je da je panorama puno pouzdaniji test i da oni koji rade amniocenteze to dobro znaju. Vidim da ste većina radili nifty, koja su vaša iskustva? Jel ima neko iskustva s panoramom?
    Mislim si kako je to ipak dosta skupo, al opet malo me i strah amniocenteze?

Dobrodošla 🤗 nemam još iskustva s nijednim testom, moja dr isto radi Nifty. Oko sto sam čitala za Panoramu je da je test novije generacije koji radi drugačijom metodom od Nifty-a i kao pouzdaniji je u tome što je potrebno manji postotak fetalne frakcije nego kod ostalih da bi pokazao postotak pouzdanosti koji ti testovi imaju. Jesi li možda razgovarala sa svojom ginekologicom? I ako smijem pitati kod kojeg si dr na svetom duhu?

Mojoj primarnoj gin. je bio sumnjiv uzv nalaz pa me poslala na sv.duh. Tamo me pregledao dr. Hafner, kojem je se na uzv sve čini ok ali zbog godina mi je savjetovao ovako. Ono što mi je bilo čudno kad sam spomenula Nifty, je nekako zakolutao očima i nešto promrmljao sestri. Čudna neka situacija.

Mislim Nifty stvarno ima visoku pouzdanost i veliki uzorka trudnica na kojem je rađen i osobno vjerujem da je ok. Ali ako ti misliš da bi trebala Panorama napravi nju ionako je cijena slična ako se ne varam. A porazgovaraj sa svojom ginekologicom, reći što ti je predložio i pitaj ju za mišljenje.

Evo čitam na forum hr ,  gdje je nifty došao uredan u bio je down. Ufff

Nisha_21
    26. Svibanj 2020. 16:37

Redhead

Bebac9697

Eyia

Bebac9697

Cure ja dosla sa prvog pregleda i veliki sok za mene. GV ima ali ploda nema, na uputnici pise blighted ovum. Ne znam sta dalje. Danas mi je dala vadila sam krvnu grupu i rh faktor. I sutra imam hitan pregled u specijalističkoj ambulanti. Od soka sam je jedino cula da ce se probati sa 4 vaginalete da se to ocisti jer mora izaci van. Jel ko imao slicnu situaciju, da je se ipak plod pojavio ili za mene nema nade.Po zadnjoj menstruaciji ispadam da sam u 9tom tjednu. Ali menstruacija mi bas nije tacna u sat. Ne znam sta da radim placem i u velikom sam soku. Ovo mi se prvi put desava nit znam sta bit kako. 😭😭😭😭😭

Joojžao mi je…prvi pregled pa takav šok, imaš li kakve simptome? Želim ti puno snage u ovim trenucima.

Da, nazalost.
    Nemam nikakve simptome, sto mi je to i cudno. Nikakvo krvarenje niti smeđarenje. Obicni simptomi mucnine i bol u donjem dijelu kako ulazim u svaki novi tjedan, bol je kao pred menstruaciju. Sve ostalo bi se reklo da je ok ali eto UZ mi drugacije pokaza.

Meni 6+4 GV 3,7 mm prazna.. narucena sam u cetvrtak na ponovni UZV al sumnja na blighted ovum…… ne znam sta da mislim
    Ciklusi 35-40 dana. Samo molim Boga da je O bila kasnije. Cak mi je zuto tijelo prisutno,ali ne znam jel to ima kakve veze

Draga posto imaš dulje ciklus to je ok... Ja sam prvi put bila 5+0 otprilike i bila je GV 3.5mm i 10 dana nakon sve ok, bebica i zm🤗 ne sekirat se. Ja vjerujem da ti se ovulacija pomakla.... Meni isto ciklusi bili 32-34dana tak da nama nije školsko računanje 👌 

• Ninuska
    26. Svibanj 2020. 16:47

Drage trudnice, je li koj od vas nabavila babywatcher?
    Mislim da sam citala da ima neki aparat kojim se moze slusa ti bebino srce. Hvala 

• Lota1980
    26. Svibanj 2020. 17:27

PeaceLily, 

Imam pregled u četvrtak kod svoje ginićke pa ću je pitati. Ali sam se sjetila da je sestrične od MM na specijalizaciji iz ginekologije pa sam se dogovorila sutra za kavu. Ona je u petrovoj i sigurno zna nešto o tome.. 

26. Svibanj 2020. 17:34

Redhead

Nada88

Redhead

Nada88

Bebac tesko da mi sad mozemo pronaci rijeci kako bi te utjesili, ali mlada si i iza ovoga jako brzo se mozes ostvariti ko majka…izmedu ostalog i meni su ovo isto rekli samo sam ja tad bila trudna 6tjedana, pa se na iducem ultrazvuku sve fino vidjelo! Al u svakom slucaju napravit ce ti jos jedan ultrazvuk sigurno prije nego ti daju te tablete! Sretno i drzi se 🙏

Meni ulijevas nadu 🥰

Da kod tebe mi se cini da ce biti sve u redu, pogotovo na tako duge cikluse! meni je doktorica racunala da sam 6+2 i rekla gotovo sigurno da nije u redu, a bila sam tad zapravo 5+4, isplakali i ja i muz rijeku suza al evo nas hvala Bogu zivi i zdravi… Jesu li i gestacijska i zumanjcana prisutne?

Na nalazu ovako pise: u kavunu susp. G.V - 3,7 mm, ne prikazujem embrionalni odjek. Zuto tijelo na desnom jajniku. Cerviks odrzan,zatvoren

Sigurna sam da ima jos sanse, tvoja trudnoca je jos mala! Drzim fige, bit ce sve ok...znam koliko je to tesko 🙏🙏

Bella🌟
    26. Svibanj 2020. 17:49

Lota1980

PeaceLily,

Imam pregled u četvrtak kod svoje ginićke pa ću je pitati. Ali sam se sjetila da je sestrične od MM na specijalizaciji iz ginekologije pa sam se dogovorila sutra za kavu. Ona je u petrovoj i sigurno zna nešto o tome..

Svakako javi informacije. Ja sam još u procesu odlučivanja , imam neka 2-3 tjedna za odlučiti i vašem također između Nifty i Panorame. 

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

Atalanta
    26. Svibanj 2020. 19:05

Pozdrav svima🙌
    Evo mene nakon puno dana, koma sam, ne mogu ni citati sve😥 
    Bebač drzi se😔... i ja u petak idem vidjeti jel se meni plod ukazao jer sam imala zadnju M 21.03. 
    Inace dragi mi sad isao kupiti one tablete ginger+B6 (ako imate misljenje napisite) jer ja danima lezim u mucninama i to teskim. Bed mi je ici leci jer ujutro patim a bome i kroz cijeli dan🙄 u prvoj trudnoci sam imala hiperemezu, ne ponovilo se🙏
    Da li je moguce da imam ovakve simptome da GV ostane prazna? 
    Lp svima

Redhead
    26. Svibanj 2020. 19:06

Nisha_21

Redhead

Bebac9697

Eyia

Bebac9697

Joojžao mi je…prvi pregled pa takav šok, imaš li kakve simptome? Želim ti puno snage u ovim trenucima.

Da, nazalost.
    Nemam nikakve simptome, sto mi je to i cudno. Nikakvo krvarenje niti smeđarenje. Obicni simptomi mucnine i bol u donjem dijelu kako ulazim u svaki novi tjedan, bol je kao pred menstruaciju. Sve ostalo bi se reklo da je ok ali eto UZ mi drugacije pokaza.

Meni 6+4 GV 3,7 mm prazna.. narucena sam u cetvrtak na ponovni UZV al sumnja na blighted ovum…… ne znam sta da mislim
    Ciklusi 35-40 dana. Samo molim Boga da je O bila kasnije. Cak mi je zuto tijelo prisutno,ali ne znam jel to ima kakve veze

Draga posto imaš dulje ciklus to je ok… Ja sam prvi put bila 5+0 otprilike i bila je GV 3.5mm i 10 dana nakon sve ok, bebica i zm🤗 ne sekirat se. Ja vjerujem da ti se ovulacija pomakla…. Meni isto ciklusi bili 32-34dana tak da nama nije školsko računanje 👌

Ajme, ulijevas nadu!!! Odma leptirice dobijem.. daj Boze ❤❤❤❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.