ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    C1M4
    14. Kolovoz 2019. 10:27

vava

cima, to je zasad samo mogućnost, a nadam se da će ovaj rezultat potvrditi da je sa tvojom bebicom sve u najboljem redu

"Samo jedan embrij s Downovim sindromom dolazi u desetom tjednu trudnoće na 1064 trudnoće kod 25-godišnjih žena, kod onih od 35 godina jedan je embrij s Downom na 240 trudnoća. U dobi od 40 godina stopa Downovog sindroma se dodatno povećava s jednim slučajem na 53 trudnoće, odnosno u majki od 45 godina s jednim slučajem na 19 trudnoća"

Eto, zbog ovoga, ispada da je meni rizik 1:53 (samo na godine), a to ću znati u petak na ranom kombiniranom, ali pozitivno mislim da samo jedna bebica na toliko ima downom, a da sam ja među ostalim 52..

Ma to je samo statistika i stvarno mislim da nemaš brige ako je ostalo sve bilo super čak sam pročitala negdje da ono šalju žene starije od 30 na probir, a 2/3 beba sa downićem rađaju mlade žene, to je bilo kao neko istraživanje tako da smatram da je to samo bespotrebno opterećivanje trudnica u većim godinama

Aristea
    14. Kolovoz 2019. 10:34

C1M4

Meni je žao što ste i vi na iglama zbog meneali je stvarno lakše uz toliku podrškuzvati ću svakako popodnema predivan je i mogu samo biti zahvalna što imam baš njega kraj sebeja imam 23, dragi 24

Nista se ti ne brini radi nas. Glavno da si ti dobro! Mi smo tvoja podrška i nadamo se najboljem za tebe! Drzimo ti fige i radujemo se pozitivnim vijestima. 

Mene je osobno ginekolog isto htio slati na nifty.. samo zato sto je nekada davno u praksi imao slucaj da je cura od 19g bez obiteljskih slučajeva rodila dijete sa downom i bio je to veliki sok. Meni je rekao da je nuhalni 1.1 i nisam zato htjela ici. Jos mi je tvrdio da nije baš istina da se preko nuhalnog nabora moze vidjeti da li ima mogućnosti za kromosomskim poremećajima. A ja sam uvijek od svih cula da je nuhalni nabor jedan od znakova. Ali opet naides na svakakva iskustva gdje je nifty pokazao neki problem i na kraju se rodi zdrava beba.. sve su to statistike.

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Gogaa_V
    14. Kolovoz 2019. 10:34

Flower cestitam  na urednom  pregledu. Ti si jedna od rijetkih  nas ovde da je baš sve glatko  vecinom  sve se borimo  sa necim,  od tlaka pa dalje 🙈
    Cure koliko vas je sa manjkom  željeza i na terapiji? Znam da je to  "normalno " u trudnoci zbog  hormona,  pada imuniteta  itd. Ali mene zabrinulo  zbog cin-a.. 

Gogaa_V
    14. Kolovoz 2019. 10:37

C1M4

Meni je žao što ste i vi na iglama zbog meneali je stvarno lakše uz toliku podrškuzvati ću svakako popodnema predivan je i mogu samo biti zahvalna što imam baš njega kraj sebeja imam 23, dragi 24

C1M4 bit ce  sve super vidjet  ćeš. ❣

Aristea
    14. Kolovoz 2019. 10:37

miki0

C1M4 samo smireno, drzim fige!!
    Flower čestitke na urednom pregledu! Uzivaj na moru!
    Evo meni stigo nalaz urinokulture, sterilno je hvala bogu 🙏
    A s obzirom i da je bris bio ok, onda se ocito moja curka zabavlja s mjehurom. 🙈
    Mozda i mi konacno sad odemo negdje na more iduci tjedan….neznam uopce gdje bi gledala, skupo je za poludit, opet nebi da je neka velika guzva, a i da je max 2-3 sata od zg za nedaj boze…

Cestitam na urednom nalazu urinokulture. :)

Mene malkoc muci iscjedak. Onako je ko zuckast al tako je bio s pocetka. Malo je obilniji. Nikakav miris, niti svrbez niti peckanje pri mokrenju. Mama kaze da je to normalan isjecak u trudnoći da se ne brinem. Obicno preko dana ga ima malo .a ujutro kad se probudim veca količina... Možda je i zuckast od ucestalog mokrenja jer pijem puno vode... Neznam mozda sam lupam gluposti 

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Gogaa_V
    14. Kolovoz 2019. 10:40

Jaivanpa

miki0

A s obzirom i da je bris bio ok, onda se ocito moja curka zabavlja s mjehurom. 🙈
    Mozda i mi konacno sad odemo negdje na more iduci tjedan….neznam uopce gdje bi gledala, skupo je za poludit, opet nebi da je neka velika guzva, a i da je max 2-3 sata od zg za nedaj boze…

Mene malkoc muci iscjedak. Onako je ko zuckast al tako je bio s pocetka. Malo je obilniji. Nikakav miris, niti svrbez niti peckanje pri mokrenju. Mama kaze da je to normalan isjecak u trudnoći da se ne brinem. Obicno preko dana ga ima malo .a ujutro kad se probudim veca količina… Možda je i zuckast od ucestalog mokrenja jer pijem puno vode… Neznam mozda sam lupam gluposti

Možda gljivice, da kupis  canesten  preventivno? Jesi li radila briseve? A možda stvarno nije nista, kod mene  je bio neki mljecni , pa prozirni i evo sad imam gljivice ali sad malo tek vuče  na zuto ..

Juno
    14. Kolovoz 2019. 10:43

Evo mene. Doma sam od jučer. Napokon se naspavala kako treba. Od sveg stresnog jučer, na kraju veselje jer sam vidjela svoju srećicu na ultrazvuku. Radila mi ga ona doktorica s vizite. Prvo mi očitala bukvicu da nek ozbiljno počnem shvaćati ovu trudnoću, da se ozbiljno primim dijete, a jbt bolje je se držala doma zadnjih dana nego što su me hranili u bolnici. Onda se malo primirila i pitala jer sam razmišljala o kakvom testiranju zbog godina i dok sam rekla da sam napravila Nifty se raspitivala o tome da zna preporučiti pacijenticama. Cuka je spavala, pokazala mi ju je i na 4d,budila je da mi pokaže lice jer je bila okrenuta leđima, ali nije uspjela. Velim ja da joj fali slatko pa se puknula smijati. Moram doma skupljati 24 sata urin i odnijeti nalaze u utorak kao i dnevnik tlaka, a doktor me umjesto za tri tjedna, naručio već za dva tjedma u bolnicu.
    Kupili smo tlakomjer. Doma je stalno 130/80 i sestra na općoj praksi mi je dala sav pribor za mjerenje šećera i rekla da joj ništa ne vraćam da im je višak pa ću i to doma kontrolirati. 

Aristea
    14. Kolovoz 2019. 10:44

Gogaa_V

Jaivanpa

miki0

Mene malkoc muci iscjedak. Onako je ko zuckast al tako je bio s pocetka. Malo je obilniji. Nikakav miris, niti svrbez niti peckanje pri mokrenju. Mama kaze da je to normalan isjecak u trudnoći da se ne brinem. Obicno preko dana ga ima malo .a ujutro kad se probudim veca količina… Možda je i zuckast od ucestalog mokrenja jer pijem puno vode… Neznam mozda sam lupam gluposti

Možda gljivice, da kupis canesten preventivno? Jesi li radila briseve? A možda stvarno nije nista, kod mene je bio neki mljecni , pa prozirni i evo sad imam gljivice ali sad malo tek vuče na zuto ..

Obicno kad sam imala gljivice smrdio je iscjedak i svrbilo me za poludit. Bas se osjetilo da nekaj ne valja...zato mislim da nije to. Neznam. Reci cu ginekologu pa cemo vidjeti. 

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➕07.12.2021. 👶🏻

C1M4
    14. Kolovoz 2019. 10:58

Jaivanpa

C1M4

Nista se ti ne brini radi nas. Glavno da si ti dobro! Mi smo tvoja podrška i nadamo se najboljem za tebe! Drzimo ti fige i radujemo se pozitivnim vijestima.

Mene je osobno ginekolog isto htio slati na nifty.. samo zato sto je nekada davno u praksi imao slucaj da je cura od 19g bez obiteljskih slučajeva rodila dijete sa downom i bio je to veliki sok. Meni je rekao da je nuhalni 1.1 i nisam zato htjela ici. Jos mi je tvrdio da nije baš istina da se preko nuhalnog nabora moze vidjeti da li ima mogućnosti za kromosomskim poremećajima. A ja sam uvijek od svih cula da je nuhalni nabor jedan od znakova. Ali opet naides na svakakva iskustva gdje je nifty pokazao neki problem i na kraju se rodi zdrava beba.. sve su to statistike.

A da, što se tiče sindroma, to ionako nije naslijedno tako da to ne igra ulogu, a što se tiče nuhalnog nabora, tebi je okej, do 2.5-3mm se tolerira kao, a i to isto što je povećan kao ne mora ništa značiti jer to samo znači da je povećan rizik kod te bebe za sindrome.. ali opet onak, ako imaš 2 pozitivna markera od 4 koja se gledaju u tim tjednima, nije ti svejedno, ali svakako se nadamo najboljem ja sam odbila probir, ali sam odlučila ići na uzv baš iz razloga što sam pročitala da 2/3 beba sa downom rađaju žene mlađe od 30 godina pa reko čisto da vidimo i drago mi je da sam odlučila otići jer opet koliki god šok da je, barem znamo što nas čeka

C1M4
    14. Kolovoz 2019. 10:59

miki0

Jooooj super još jedna lijepa vijest danas

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.