ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    05. Lipanj 2019. 22:37

Juno

Mene je ginić odmah s 4+3 na prvom pregledu pitao jer hoću na komplikacije. Odlučila sam da ne idem do 01.09. jer inače će mi se računati prosjek od početka godine dok sam bila na komplikacijama i imala spontani. Iako radim u vrtiću, moram izdržati još samo ovaj mjesec do kraja i u 8.mj. raditi 2 tjedna. Prije i poslije je godišnji. No ako se nešto zakomplicira, odoh ja odmah. Fučkaš veće novce

Juno To je i mene brinulo jer sam bila u siječnju na komplikacijama zbog spontanog al su mi cure iz kadrovske rekle da ne računaju komplikacije u prosjek 😍 Što je realno i fer jer se za prosjek porodiljnog racuna tvoja satnica rada,a ne bolovanja /komplikacija i sličnih izvanrednih situacija...

• Stelle123
    05. Lipanj 2019. 23:08

S jedne strane ako vec moramo radit do 67. ovo bi bilo idealno vrijeme za uzet pauzu i predahnit, no s druge strane nije ovo stanje invalidnost? Ljuti me sto je vani sasvim normalno radit do pred porod i nakon 4 mjeseca se vrarit na posao, a ovdje si totalna nemajka ako to napravis sa sest? Ponekad djeluje ko da nas bicuju na poslu a ne da vecinom radimo neke normalne pristojne poslove.

url=https://lilypie.com]

Nasty
    05. Lipanj 2019. 23:09

Vidim da ima puno novih mama, nema me par dana redovno i malo sam ss pogubila.. Čestitke i sretno svima koliko vas ima! 
    Dalindas super slikice!
    Nemasekirancije draga žao mi je da prolaziš kroz takav stres, nadam se i držim fige da će sve biti u najboljem redu!
    Piba super za nalaz! Mislim da ti je taj učestao odlazak na wc normalan u ovoj fazi t.

Nasty
    05. Lipanj 2019. 23:12

Lavica27

Juno

Mene je ginić odmah s 4+3 na prvom pregledu pitao jer hoću na komplikacije. Odlučila sam da ne idem do 01.09. jer inače će mi se računati prosjek od početka godine dok sam bila na komplikacijama i imala spontani. Iako radim u vrtiću, moram izdržati još samo ovaj mjesec do kraja i u 8.mj. raditi 2 tjedna. Prije i poslije je godišnji. No ako se nešto zakomplicira, odoh ja odmah. Fučkaš veće novce

Juno To je i mene brinulo jer sam bila u siječnju na komplikacijama zbog spontanog al su mi cure iz kadrovske rekle da ne računaju komplikacije u prosjek 😍 Što je realno i fer jer se za prosjek porodiljnog racuna tvoja satnica rada,a ne bolovanja /komplikacija i sličnih izvanrednih situacija…

Tako je, komplikacije se ne računaju u prosjek. Raspitivala sam se jer bi prekinula komplikacije i vratila se na posao u 13tt. 

MaRe
    06. Lipanj 2019. 04:11

Ja sam na bolovanju od kad sam saznala za plusic jer radim u lakirnici stolica pa osim sto sam u otrovu moram svakodnevno dizati velik teret. Placa mi je bila dosta veca od ovih 4 i nesto sto trebam dobit al novaca ce biti,sad mi bitno da sve prođe u redu. I kao sto se vidi iz vremena objave posta patim od nesanice 😁 Svaku noc se probudim oko 3-4 i nema sanse ponovno zaspati xD 
    Dns se idem naručiti za kontrolu i moram ju odmah pitati za nalaz mokrace jer mi je katastrofa,svaka stavka mi je uvecana a bakterija nema..jos na zadnjem pregledu mi je rekla da imam blagu upalu al nista vise.Kupila sam kapsule brusnice pa ako ne dobijem nesto od nje pit cu to.

tinika
    06. Lipanj 2019. 07:18

MaRe

Ja sam na bolovanju od kad sam saznala za plusic jer radim u lakirnici stolica pa osim sto sam u otrovu moram svakodnevno dizati velik teret. Placa mi je bila dosta veca od ovih 4 i nesto sto trebam dobit al novaca ce biti,sad mi bitno da sve prođe u redu. I kao sto se vidi iz vremena objave posta patim od nesanice 😁 Svaku noc se probudim oko 3-4 i nema sanse ponovno zaspati xD
    Dns se idem naručiti za kontrolu i moram ju odmah pitati za nalaz mokrace jer mi je katastrofa,svaka stavka mi je uvecana a bakterija nema..jos na zadnjem pregledu mi je rekla da imam blagu upalu al nista vise.Kupila sam kapsule brusnice pa ako ne dobijem nesto od nje pit cu to.

Evo ja sam danas prvu noc spavala nakon 2 tjedna nesanice.

Bila sam vani na zraku od 6 do 9,mislim da mi je to puno pomoglo, nakon tusiranja skuhala caj od kamilice i evo.
    Mislim da svjezi zrak pomogao. 🤩🤩

TinchiSk
    06. Lipanj 2019. 07:29

Jutro, curke!
    Livia, utješila si me za dadilju. Morat ću to uzeti kao mogućnost, ali do tada stvarno imam još puno vremena. Samo, ja sam onaj tip koji uvijek sve planira i voli znati unaprijed, a s obzirom da živimo u malom gradu, ne znam kakva je ponuda uopće žena koje čuvaju djecu.
    Jučer sam uplatila akontaciju za more, sad se tome jako radujem. Inače sam tip koji more rezervira još u 4. mjesecu, ali dok smo dragi i ja uskladili godišnji, pa mali ima izviđački kamp u 8. mjesecu, sve je trebalo izorganizirati i jučer sve potvrđeno.
    Tek sam ovaj tjedan dobila dojam da nam je ljeto pred vratima. Do sad su me ove kiše ubijale.
    Imam još 3 dana starog godišnjeg koje ću iskoristiti do kraja mjeseca, nadam se to vrijeme potrošiti na neki manji šoping (hlače na gumu!!!) i preslagivanje ormara, da vidim u što bih mogla stati ove godine.
    Umor, vrućina i mučnina me baš umore, kad dođem doma nemam volja ni za što pa mi je stan bomba, peglam samo ono što nam treba za sljedećih dan, dva i iščekujem da padne mrak da mogu u krevet.

Lavica27
    06. Lipanj 2019. 07:30

Stelle123

S jedne strane ako vec moramo radit do 67. ovo bi bilo idealno vrijeme za uzet pauzu i predahnit, no s druge strane nije ovo stanje invalidnost? Ljuti me sto je vani sasvim normalno radit do pred porod i nakon 4 mjeseca se vrarit na posao, a ovdje si totalna nemajka ako to napravis sa sest? Ponekad djeluje ko da nas bicuju na poslu a ne da vecinom radimo neke normalne pristojne poslove.

Sorry al meni je to vani nehumano. Amerika, povratak na posao sa 8 tjedana starosti bebe?? Gledam iz svoje perspektive, zakompliciralo mi se sto stvari, onih 40 dana "babinja" nije bezveze. Ok,neke žene su 2 sata nakon poroda tip top al treba tijelu da odradi svoje. A dijete- pa s nepunih dva mjeseca kome da ga daš? Ironija u svemu je da mi radimo ko blesavo da bi zaradili pare da nam drugi čuvaju djecu. Realno ja sad svoje dijete dok radim vidim od 17:30 do 20h kad ide spavat.. Svi smo mi(ili većina barem?)društvena bića,eto ja prva 😂 al treba za sve uzeti vremena. 

TinchiSk
    06. Lipanj 2019. 07:31

E da, još sam nešto htjela napisati, ako netko ne zna. Imate prema Zakonu pravo na slobodan dan za pregled jednom mjesečno, pa tko može neka si iskoristi, ja svakako budem :-)

Livia
    06. Lipanj 2019. 08:13

Tinchi razumijem te, i ja sam takav tip. 
    Mi na more idemo 21. ili 22.6., ne znam do kad cemo ostati svi zajedno. Starija curka ostaje skoro cijelo ljeto kod mojih, za mladu cemo jos vidjeti. Mogla bi ali...nekako nisam ja sigurna. 

Slazem se i s lavicom i sa stelle oko usporedbe naseg i stranih sustava. Mislim da su i jedan i drugi dvije krajnosti. Mislim da je nasih godinu dana pristojan vremenski period i za oporavak od poroda ali jos bitnije, puno je benefita za djetetov psihicki razvoj i razloga za toliko trajanje porodiljnog dopusta. Ne bi vjerovale koliko rani odnos s roditeljem (najcesce majkom) utjece na puuuno kasnijih reakcija i komunikacijskih obrazaca i socijalnih odnosa u zivotu, a i na razvoj licnosti. A dodatno, dijetetova privrzenost se razvija od 6. mjeseca zivota, sigurnu privrzenost razvije s cca 9 mjeseci. Tako da to vracanje na posao s 2-3 mjeseca nema uporista ni u cemu osim valjda ekonomskom sustavu. 
    S druge strane, kod nas je po mom misljenju problem tog olakog davanja komplikacija i vec sam pisala da se onda ginekolozi dovedu do toga da zena s hitnim stanjem koja mooora na mirovanje iste sekunde ne moze dobiti komplikacije jer su oni popunili kvotu trudnica na komplikacijama. A i oni razlozi "necu nikad vise ovako moci odmoriti i uzivati doma pa zasto ne bi sad" ili jos gore "ionako svi u drzavi rade kako i sto hoce pa mogu i ja" su mi bezvezni i zapravo nezreli a znam nazalost dosta zena koje iz takvih razloga i zelja isposluju komplikacije jer im ih ginekolozi dijele sakom i kapom. 

M. 💖 2011.
    B. 💖 2016.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.